dedem ve huzurevi. gerçek fikirlere ihtiyacım var

Annanenize yazık değil mi? Bu yaştan sonra insan gibi yaşamak onun da hakkı. Huzurevine verin bence.

çok teşekkür ederim çok sağolun...

Gormeyen gozu ile nasil heryerini morartmis ilginc geldi bana

ben yanlış ifade etmişim yüzde 90 görme engelli

evet ben biraz dedeme düşkündüm sanırım bundna vicdan yapıyorum... çok sağolun...

yok kesinlikle baştan atmak değil hep baş tacı ettiler ama artık bu son yaptığı hazmedilir değil diyorlar... çok teşekkür ederim...

anneannem dedemle kaldığı evde kalıcak yeniden... yani o böyle istiyor. çok teşekkür ederim...

Huzur evi değil de özel bakım evi olursa içiniz bir nebze daha rahat edecektir. Yatalak olmaması gerekiyor yoksa kabul etmezler diye biliyorum. Orada kaldığı sürede yatalak olursa problem yok, bakıyorlar.

evet biz de özel olsun diye düşündük ama ikisinin arasındaki farkları bilemediğimden huzurevi yazdım sanırım baya farklı şeyler... yatalak değil alzheimer şeker ve görme engeli var sadece. çok teşekkür ederim...

bizimki de hep hakaret ediyordu zaten ama sonunda böyle yapmış. anneannemi evlerinde bırakıp dedemi yatırmayı düşünüyoruz... çocukları biz ziyaret etmeyiz diyorlar ama ben bırakmam dedemi.

huzur evi herkes için en hayırlısı olur bu durumda

çok teşekkür ederim themiscim çok sağol senin fikirlerin önemli...

çok teşekkür ederim içimi öyle rahatlattınız ki anlatamam çok sağolunn varolun...

inanın iki gündür elini ayağını öptüm bir de sizin içn öperim... çok teşekkür ederim çok sağolun...

Ay çok uzuluyorum ben böyle durumlara.herkesin iyiliği için özel bakım evi mantıklı görünüyor

çok teşekkür ederim çok sağolun içim rahatladı biraz daha...

Yazik neneye yaa bu yastan sonra dayak yemis. Dedede masallah dinc heralde nasil donuyo kadini bu yasta. Bieaz nenenizi de dusunun lutfen oda biraz rahat etsin artik. Dedede tedavi gorur bu arada

Günah kadın 65 e kadar çekmiş yetmemiş daha da çekiyor.
Bu adama aile sıcaklığı lazım değil.
Gitsin bakımevine bence biraz da anneannen yaşasın, huzur ne tatsın kadın.
Hiç gereksiz duygusal takılamam valla..

Hasta madem insan olsun, kıymet bilsin!

Anneanne ne diyor bu duruma, o önemli..

Orada yalnız kalırsa dede , eşinden ayrılırsa daha ilerlemez mi hastalığı. Çünkü bu hastalıkta en önemli mekanın ve çevresinin çok değişmemesi.
Diğer yandan bu dayak olayı durumu karıştırıyor işte.
Ne zor bir karar.
NE TUHAF , 7 sinde neyse 70 inde de odur insan," bu söz nasılda tam yerinde oldu burada.

İkisi beraber mi gitse acaba ? Özeller çok iyi bu u konuda.
Bende yaşlandığımda özel bir huzur evine gitmek isterim.
Çocuklarımın elinde kalmak istemem..Sevilsen, sevsende sığamıyor insan bir yere bence .

Bence hem anneanneyi yalniz birakmak hem dedeyi arayip sormadan yalniz birakmak ikisi icinde zor olur. Gencken yaptiklari elbet normal degil ama su an ihtiyac halindeler. Ikisi birbirinden destek alir emin olun. Insani duygularimiz var bizim sizin elinizden bir sey gelmeyebilir fakat en azindan bakimevi olursa bile yalniz birakmamayi tavsiye edin bence.

Yazik neneye yaa bu yastan sonra dayak yemis. Dedede masallah dinc heralde nasil donuyo kadini bu yasta. Bieaz nenenizi de dusunun lutfen oda biraz rahat etsin artik. Dedede tedavi gorur bu arada

çok teşekkür ederim gerçekten rahatladım sağolun...

çocukları da aynen sizin gibi düşünüyorlar. çok teşekkkür ederim ...

anneannem hala o adam bi yere konmadan bana rahat yok diyor. hala vicdan yapıyor bıraktığı için. ama anneannem yeri geldi bastonu oldu dedemin. bu yaptığı nankörlük... anneannemi vermek istemiyoruz çünkü sırf dedem için onu da bakımevine vermek yine ona haksızlık gibi geliyor...

dedem için anneannemi de bakımevine göndermek adaletsizlik gibi geliyor bilemiyorum... ama siz de son derece haklısınız. çok karıştık...

Eve yatılı bakıcı almayı neden düşünmediniz?

düşündük ama psikiyatr uzman desteği almadan herhangi bir kişiye zararlı olabilir dedi. yani bakımevlerinde özel uzmanlar tarafından bakılıyormuş. kimseyi de riske etmek istemedik...

Uzman desteği olmadan tehlikeli olabilecek bir hasta için bence bakım evi en uygun Seçenek. Dayak da hastalıktan ötürü değil sanırım pek ki gençliğinden beri Şiddete meyilliymiş. Anneannen hele de bu yaştan sonra eziyet görmesin bence. Dedene de daha uzman ellerde bakılsın. Bence vicdanlık bir durum yok. Bakımevi mantıklı duruyor.

Psikiyatri bile böyle dediğine göre o zaman en iyisi tam teşekküllü bakım evi.

Adam gelmis 78 yasina,bir 78 yil daha yasiyacak degil...kirk elli yil nasil idare edildiyse su son yillarindada goz yumup birseylere,yaslidir,hastadir deyip idare edilebilir...bir babanin evlatlari varken,hele hele de hastayken baskalarinin bakimina terkedilmesi bence cok uzucu...annenizin teyzelerinizin babalari orda vefat ettigndede bu kadar tas kalpli olup,arkasindan iyi ki vermisiz huzurevine diyeceklerini sanmiyorum..az da olsa vicdan sahibiyseler eger tabi.

konuyu detaylı okumadınız sanırım.
adam hastalıktan dolayı değil, karısı 13 yaşından beri dövüyormuş artı çocuklarını da.
çocukları aynen dediğiniz gibi şimdiye kadar İDARE ETMİŞ görüldüğü üzere..
Fakat 65 yaşındaki annenin dayak yemesi?Bunu hiçbir evlat kolay kabullenip idare edemez..
Ayrıca bahsedilen baba normal bir hasta değil, psikiyatri tarafından bile uzman desteği olmadan çevresine zarar verebilecek boyutta oldugu söylenip bakımevi önerisi getirilmiş.Yani bu adam bugün dayak atmış,yarın birini uykusunda bıçaklayabilir?Boğazlayabilir anladınız??
Vicdan yapılacak bir konu değil bu, adam tehlikeli bir boyutta.

Rahmetli dedem geldi gözümün önüne. Ananeme az çektirmemişti zamanında defalarca boşanmaya bile kalktılar dedem cici anane alıcam sana diyip 20 lik kızın tekini tutup kolundan getirmişliği bile vardır.

Sonra ne oldu biliyor musun dedem 6 Ay kalkmadan yattı her tarafını sardı kanser. Ananeme hayatı boyunca ilk güzel sözünü o zaman söyledi Allah seni başımdan eksik etmesin hanım dedi.

Ananem bebek gibi baktı. benim dedem de şeker hastasıydı ananem her şeye rağmen çocuk gibi ilgilendi evlendiği günden beri kötü sözlere kıskançlıklara dayaklara katlanarak. Dedem kanser olmadan önce bizde düşünmüştük dedemi bakımevine yerleştirmeyi Bi anda hastalık çıkınca ortaya iptal oldu.

Dedem öleli 5 sene oldu ananem keşke nefesini duysam kızsa bağırsa ya da sadece yatsa ama yanımda olsa der. Belki çabuk unuttu çektiklerini ama o yaşlar için yalnızlık en kötüsü

Dedenizin durumunda yapılması gerekenin en doğrusu bir bakım evi...Alzheimer'ın hangi evresi olursa olsun ismi bile ürkütücü geliyor.
Durumu ciddileşmiş,yapacak bir şey yok,hem sizin için hem kendi için.Fakat dedeniz önceden ne yapmış olursa olsun bu durumda onun yanında olmak en doğrusudur diye düşünüyorum.
Anneanneniz de en azından geri kalan hayatı boyunca rahat eder.

O yaştaki kadına şiddet uyguladıysa normal değildir deden.. Huzurevi kötü gibi dursa da 65 yaşındaki kadını kıskanıp döven birini de aynı evde tutun diyemeyiz. Allah affetsin. Yatırın huzur evine. Ne diyelim.

Bu gibi durumlarda gerçekten duygusal olamıyorum Allah affetsin. Anne çekmiş, evlatlar çekmiş.
Alzheimer hafife alınacak bir hastalık değil. Bu hastalığın neler doğuracağını saysam bitmez. Evlatlar bile yanına gitmeyiz diyorlarsa bu kadar duygusal olmayın.

bu yaptığı nankörlük...

yorumum konuyla direkt bağlantılı olmayacak ama,
asla savunma gayesiyle söylemiyorum, dedenizin anneannenizi dövmesi tabi ki çok kötü bir durum fakat kesinlikle bilinçli değil.
aklı başındaki zamanını tenzih ederim ama Alzheimerlı bir hastanın şiddet içeren davranışlarında mantık aranmayacağını belirtmek isterim.
benim rahmetli anneannem de ömrünün son üç senesini Alzheimer ve önceden başlayarak iyice kötüleşen şeker hastalığı ile geçirdi.
bu iki hastalığın etkileşimi insanı bambaşka bir hale getiriyor. yine çok saldırgan davranışlar gözlemlemedik ama mesela hoşuna gitmeyen bir durumda akla hayale gelmedik beddualar ediyordu bize,
son derece paranoyaklaşmıştı, altınını parasını çaldığımızı filan düşünürdü
dedenizin önceki zamanlarında yaptığı eziyetler ayrı bir konu ama şu an cezai ehliyeti gerçekten yok... yani yukarıdaki gibi nankörlükle itham edebilmeniz için bilinçli davranış gösteriyor olması gerekir ki maalesef durum öyle değil.

tam tesekkulu cok guzel bakım evlerı var
kesınlıkle orada bı sure en azından kalsın
duruma bakın
bu sekılde dedenız ıcınde sızın ıcınde cok zor...
Alzheimer hastası ile baş edebilmek çok zordur bencede arkadaşın da yazdığı gibi güvenilir bir huzur evinde çok daha iyi bakılır yaşlı ninenizde sonbaharında rahat yüzü görmüş olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…