dedem ve huzurevi. gerçek fikirlere ihtiyacım var

Sanırım dedenizden kurtulmakn istiyorsunuz, mantıklı sebeplerle vicdan rahatlatiyorsunuz. Dedene bir kardes, anneannene diğer kardes baksın. Neden huzurevi. Ne kötülük yapmış olursa olsun o baba. Ve evlatlarina en çok ihtiyaç duyduğu zaman. Akli dengesi yerinde değil ama dovdugu için suçlu. Allah bile akli dengesi yerinde olmayan insana hesap sormazken pardon da siz kimsiniz. Bakım evine götür diyenler, yaslaninca sizi de gotursunler. Deden ne kadar kotuyse de annen küçükken delirseydi bir yere bırakır mıydı. Hiç sanmıyorum. Annenin teyzenin bu güzel günlere gelmesinde hiç mi payı yok.
Ben hep şunu düşünürüm kötü davranış benim sorumluluğum değildir, ama o kötü davranışa verdiğim tepki benim sorumlulugumdur. Çok yazık ya insanlık nereye geldi. Rabbim bizi korusun artık.

Huzr evi kulaga hos gelmesede hem aneanen icin hemde deden icin en iyisi bende kadincazda biraz rahat etsin

Alzemier cok ciddi bi hastalik. Evde ne kadar bakim yapilirsa yapilsin ilerleyen zamanlarda cok daha kotu olabiliyor. O nedenle cok da guzel bi bakimevine yatırılması gerekir.
Simdi bazi arkadaslar vicdan rahatlamasi sizi de yaslaninca gotursunler filan demisler de alzemier hastaligi bu durumdan baska bisey. Normal de bende yaşlıların bakilabilecegini dusunuyorum ancak bi hastalıktaki insanlarin evde bakiki cidden zor. Bi yakinim huzurevinde calisiyor ve kendisi aynen boyle soyledi bende yaslaninca boyle hasta olursam vasiyetimdir huzurevine götürün cunku bu hastaligin bakimi cok zor

en çok anneanneye üzüldüm.. gençliğinde çektiği yetmemiş 65 yaşında hala koca dayağı yiyor
bencede donanımlı bir bakım evi iyi olur ama dede bunu kabul edecek mi?

Psikiyatri bile böyle dediğine göre o zaman en iyisi tam teşekküllü bakım evi.

Cok tesekkur ederim cok sagolun biraz daha rahatliyorum boyle mesajlari gordukce. Cunku dogrusunun bu oldugunun ben de farkindayim. Ama vicdanim iste...

Ben almayi dusundum ben bakarim dedim ama dedigim gibi hem ogrenci evi faktorunden hem de psikiyatrin soylediklerinden bu mumkun degil. Yani ben evi degistirsem bile dedem icin doktorun ilk soyledigi bicaklari ortadan kaldirin oldu. Hem kendine hem size bisey yapabilir dedi. Bu yuzden bakimevi en dogrusu olacak sanirim .

Kesinlikle doktor da boyle soyledi. Tamam hastanin psikolojisi de dusunulmeli ama hasta yakininin can guvenligi psikolojiden once gelir diyorlar. Haklisiniz...

Ben de boyle dusunmustum baslarda ama ananemi hem sokak ortasinda dovmus hem de cok ciddi hakaretlerde bulunmus bagirarak hem de akrabalarimizin oturdugu bi mahallede. Bunu yeni ogrendim. Sanirim artik donusu olamaz...

o yaşta nineye hala eziyet ediyorsa gidecek huzur evine 13 yasinda gelin olmuş kadincagizin bir yüzü gulmemiş dayaktan olmuş 65 hala vucudu moraracak kadar dayak yiyorsa orda bir durmak lazım ..

Alzheimer hastası ile baş edebilmek çok zordur bencede arkadaşın da yazdığı gibi güvenilir bir huzur evinde çok daha iyi bakılır yaşlı ninenizde sonbaharında rahat yüzü görmüş olur

Hepinize cok tesekkur ederim cogunlugun boyle ayni fikirde olmasi bir nebze daha icimi rahatlatiyor cok sagolun...

Son derece haklisiniz su yorumunuzun altina imzami atarim. Ama dedim ya cok karisigim ne dusuncegimi bile bilemiyorum ciddi bir ailevi kriz bu... siz son derece haklisiniz...

Kurtulmak isteyip istemediklerini bilemem ama zaten uzgunum ve burda gecip annemin kardeslerinin insanligina laf soylemeniz ne kadar dogru ? Biraz daha sagduyu lutfen.

Kurtulmak isteyip istememeleri onlarin vicdanlarinin hesabi beni ilgilendirmez. Doktorun dedigine gore hepimizin can guvenligini tehlikeye sokacak bir hasta zaten biz de buna istinaden uzman bakimi almasi icin boyle bi yola basvuruyoruz. yoksa sizin soylediklerinizi ben de anneme ve kardeslerine soyledim ...

Huzr evi kulaga hos gelmesede hem aneanen icin hemde deden icin en iyisi bende kadincazda biraz rahat etsin

üzülecek bişey yok zaten alzehiemer ile başa çıkmak çok zor
en iyisi bir bakımevi

en çok anneanneye üzüldüm.. gençliğinde çektiği yetmemiş 65 yaşında hala koca dayağı yiyor
bencede donanımlı bir bakım evi iyi olur ama dede bunu kabul edecek mi?

Cok cok tesekkur ederim... 48 sene arti 4 sene hastalikta ananem dedeme bebekler gibi bakti. Ama su durumda o kadincagizin can guvenligi tehlikeye giriyorsa yapilcak bisey yok...

eger doktor can guvenliginiz yok dediyse en iyisi huzur evi bakin benim dedemde Alzheimer hastasi benim dedem iyi bir insandi ama yine bakimi zor hep evden kacmaya calisiyor bizimkide simdi annemler sirayla bakiyor babanen zaten rahatsiz ayaklarindan ama suan iyi biraz amaliyati iyi gecti ayagi kalti onada sirayla her kes bakti daha cok annemle halan birde yasli bakmak zor doktorda dediyse adam resmen CAN GUVENLIGINIZ YOK demis daha ne heo iyi bir huzur evinr yatirilirsa daha iyi sen arada ziyareyine gidersin annemlerde kin tutmasinlar adam hasta o dovme olayi hastaliktan olabilir benim DEDEM BABANEMI COK SEVERDI ONA BIRAK VURMAYI O UZULMESIN DIYE HER SEY YAPARDI o bile gecen gun babannemin yakasindan tutmus giydigi seyde dugme varmis babanemin onu koparmis dedemse bur iyi bir kotu oluyo bazen

zaten dedemin hastaligi cok ilerlerse bakici tutulcak mecbur COK ZOR ALLAH KOLAYLIK VERSIN

Huzurevi ve Bakım evi yaşlıları başımızdan atma yeri değildir.
Onların bu yaştan sana sonra kaliteli bir zaman geçirmeleri için en uygun yerdir.
Alzheimer hastalığının ilerleyen evreleri daha ciddi ve yorucu olabiliyor.
Şuan yürüyor, kendi işini görüyor fakat bu hep böyle kalmayacak.
Altına kaçıracak, bezlenmesi gerek.
Yemek yemeyi yutmayı unutacak mama ile besleyecekler.
Bunların hiçbirini evde sağlayamıyorsunuz ne yazıkki.
En doğrusu bu olacaktır, içiniz rahat olsun

Anne babaya mümkün mertebe çocukların bakmasından yanayım, ama Parkinson Alzheimer vs gibi hastalıklar gerçekten profesyonel bakım istiyor, günümüzde karı koca çalışılıyor genellikle, bu hastalığa sahip bir bireyi evde yalnız bırakamazsın, hani aklı yerinde olan 70 yaşında bir dede olsa yemeği içeceği ilacı geceden hazırlanır baba dede biz işteyken ısıt ye iç dersin ama akli bir hastalık, ocağı açık bırakır kendine zarar verebilir

Aynisi bizim basimiza geldi ve doktor soyle demisti.bir sabah bir uyanirsiniz biri birini oldurmus olabilir.allah yardimcimiz olsun

bence yatırmalısınız. o paralı olan yerler çok güzel. bir arkadaşımın babasıda alzheimer. evde kağıtları toplayıp yangın çıkartmaya kadar gitmiş olay. yatırdılar. çok iyide bakılıyor orada

Alzheimer ilerleyici ve kronik bir hastalıktır. Zaman içinde psikiyatrik tablolar da duruma eklenebilir, gereksiz alınganlıklar, şüphelenmeler, daha sonrasında kendi öz bakımını yapamayacak, yemek yediğini bile unutabilecek bir hale gelebilir. Profesyonel ellerde bakılması kesinlikle en doğrusu ve hepinizin için en güvenlisi olur, Allah yardımcınız olsun

Zor bir durum. Gençliğinde böyle zulüm olmasaydı yaşlılığında bunları yaşamazdı. İlahi adalete çok inanırım. İnşallah hakkınızda hayırlısı tatlım.

Simdi ben dedeme bakmaya gidiyorum bu yuzden tek tek alintilayamadim eve dondugumse mutlaka teker teker cevap yazicam. Cok tesekkur ederim destekleriniz icin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…