Psikiyatri bile böyle dediğine göre o zaman en iyisi tam teşekküllü bakım evi.
Adam gelmis 78 yasina,bir 78 yil daha yasiyacak degil...kirk elli yil nasil idare edildiyse su son yillarindada goz yumup birseylere,yaslidir,hastadir deyip idare edilebilir...bir babanin evlatlari varken,hele hele de hastayken baskalarinin bakimina terkedilmesi bence cok uzucu...annenizin teyzelerinizin babalari orda vefat ettigndede bu kadar tas kalpli olup,arkasindan iyi ki vermisiz huzurevine diyeceklerini sanmiyorum..az da olsa vicdan sahibiyseler eger tabi.
konuyu detaylı okumadınız sanırım.
adam hastalıktan dolayı değil, karısı 13 yaşından beri dövüyormuş artı çocuklarını da.
çocukları aynen dediğiniz gibi şimdiye kadar İDARE ETMİŞ görüldüğü üzere..
Fakat 65 yaşındaki annenin dayak yemesi?Bunu hiçbir evlat kolay kabullenip idare edemez..
Ayrıca bahsedilen baba normal bir hasta değil, psikiyatri tarafından bile uzman desteği olmadan çevresine zarar verebilecek boyutta oldugu söylenip bakımevi önerisi getirilmiş.Yani bu adam bugün dayak atmış,yarın birini uykusunda bıçaklayabilir?Boğazlayabilir anladınız??
Vicdan yapılacak bir konu değil bu, adam tehlikeli bir boyutta.
Rahmetli dedem geldi gözümün önüne. Ananeme az çektirmemişti zamanında defalarca boşanmaya bile kalktılar dedem cici anane alıcam sana diyip 20 lik kızın tekini tutup kolundan getirmişliği bile vardır.
Sonra ne oldu biliyor musun dedem 6 Ay kalkmadan yattı her tarafını sardı kanser. Ananeme hayatı boyunca ilk güzel sözünü o zaman söyledi Allah seni başımdan eksik etmesin hanım dedi.
Ananem bebek gibi baktı. benim dedem de şeker hastasıydı ananem her şeye rağmen çocuk gibi ilgilendi evlendiği günden beri kötü sözlere kıskançlıklara dayaklara katlanarak. Dedem kanser olmadan önce bizde düşünmüştük dedemi bakımevine yerleştirmeyi Bi anda hastalık çıkınca ortaya iptal oldu.
Dedem öleli 5 sene oldu ananem keşke nefesini duysam kızsa bağırsa ya da sadece yatsa ama yanımda olsa der. Belki çabuk unuttu çektiklerini ama o yaşlar için yalnızlık en kötüsü
Dedenizin durumunda yapılması gerekenin en doğrusu bir bakım evi...Alzheimer'ın hangi evresi olursa olsun ismi bile ürkütücü geliyor.
Durumu ciddileşmiş,yapacak bir şey yok,hem sizin için hem kendi için.Fakat dedeniz önceden ne yapmış olursa olsun bu durumda onun yanında olmak en doğrusudur diye düşünüyorum.
Anneanneniz de en azından geri kalan hayatı boyunca rahat eder.
o yaşta nineye hala eziyet ediyorsa gidecek huzur evine 13 yasinda gelin olmuş kadincagizin bir yüzü gulmemiş dayaktan olmuş 65 hala vucudu moraracak kadar dayak yiyorsa orda bir durmak lazım ..
O yaştaki kadına şiddet uyguladıysa normal değildir deden.. Huzurevi kötü gibi dursa da 65 yaşındaki kadını kıskanıp döven birini de aynı evde tutun diyemeyiz. Allah affetsin. Yatırın huzur evine. Ne diyelim.
Bu gibi durumlarda gerçekten duygusal olamıyorum Allah affetsin. Anne çekmiş, evlatlar çekmiş.
Alzheimer hafife alınacak bir hastalık değil. Bu hastalığın neler doğuracağını saysam bitmez. Evlatlar bile yanına gitmeyiz diyorlarsa bu kadar duygusal olmayın.
Alzheimer hastası ile baş edebilmek çok zordur bencede arkadaşın da yazdığı gibi güvenilir bir huzur evinde çok daha iyi bakılır yaşlı ninenizde sonbaharında rahat yüzü görmüş olur
yorumum konuyla direkt bağlantılı olmayacak ama,
asla savunma gayesiyle söylemiyorum, dedenizin anneannenizi dövmesi tabi ki çok kötü bir durum fakat kesinlikle bilinçli değil.
aklı başındaki zamanını tenzih ederim ama Alzheimerlı bir hastanın şiddet içeren davranışlarında mantık aranmayacağını belirtmek isterim.
benim rahmetli anneannem de ömrünün son üç senesini Alzheimer ve önceden başlayarak iyice kötüleşen şeker hastalığı ile geçirdi.
bu iki hastalığın etkileşimi insanı bambaşka bir hale getiriyor. yine çok saldırgan davranışlar gözlemlemedik ama mesela hoşuna gitmeyen bir durumda akla hayale gelmedik beddualar ediyordu bize,
son derece paranoyaklaşmıştı, altınını parasını çaldığımızı filan düşünürdü
dedenizin önceki zamanlarında yaptığı eziyetler ayrı bir konu ama şu an cezai ehliyeti gerçekten yok... yani yukarıdaki gibi nankörlükle itham edebilmeniz için bilinçli davranış gösteriyor olması gerekir ki maalesef durum öyle değil.
Sanırım dedenizden kurtulmakn istiyorsunuz, mantıklı sebeplerle vicdan rahatlatiyorsunuz. Dedene bir kardes, anneannene diğer kardes baksın. Neden huzurevi. Ne kötülük yapmış olursa olsun o baba. Ve evlatlarina en çok ihtiyaç duyduğu zaman. Akli dengesi yerinde değil ama dovdugu için suçlu. Allah bile akli dengesi yerinde olmayan insana hesap sormazken pardon da siz kimsiniz. Bakım evine götür diyenler, yaslaninca sizi de gotursunler. Deden ne kadar kotuyse de annen küçükken delirseydi bir yere bırakır mıydı. Hiç sanmıyorum. Annenin teyzenin bu güzel günlere gelmesinde hiç mi payı yok.
Ben hep şunu düşünürüm kötü davranış benim sorumluluğum değildir, ama o kötü davranışa verdiğim tepki benim sorumlulugumdur. Çok yazık ya insanlık nereye geldi. Rabbim bizi korusun artık.
Huzr evi kulaga hos gelmesede hem aneanen icin hemde deden icin en iyisi bende kadincazda biraz rahat etsin
Alzemier cok ciddi bi hastalik. Evde ne kadar bakim yapilirsa yapilsin ilerleyen zamanlarda cok daha kotu olabiliyor. O nedenle cok da guzel bi bakimevine yatırılması gerekir.
Simdi bazi arkadaslar vicdan rahatlamasi sizi de yaslaninca gotursunler filan demisler de alzemier hastaligi bu durumdan baska bisey. Normal de bende yaşlıların bakilabilecegini dusunuyorum ancak bi hastalıktaki insanlarin evde bakiki cidden zor. Bi yakinim huzurevinde calisiyor ve kendisi aynen boyle soyledi bende yaslaninca boyle hasta olursam vasiyetimdir huzurevine götürün cunku bu hastaligin bakimi cok zor
üzülecek bişey yok zaten alzehiemer ile başa çıkmak çok zor
en iyisi bir bakımevi
en çok anneanneye üzüldüm.. gençliğinde çektiği yetmemiş 65 yaşında hala koca dayağı yiyor
bencede donanımlı bir bakım evi iyi olur ama dede bunu kabul edecek mi?
eger doktor can guvenliginiz yok dediyse en iyisi huzur evi bakin benim dedemde Alzheimer hastasi benim dedem iyi bir insandi ama yine bakimi zor hep evden kacmaya calisiyor bizimkide simdi annemler sirayla bakiyor babanen zaten rahatsiz ayaklarindan ama suan iyi biraz amaliyati iyi gecti ayagi kalti onada sirayla her kes bakti daha cok annemle halan birde yasli bakmak zor doktorda dediyse adam resmen CAN GUVENLIGINIZ YOK demis daha ne heo iyi bir huzur evinr yatirilirsa daha iyi sen arada ziyareyine gidersin annemlerde kin tutmasinlar adam hasta o dovme olayi hastaliktan olabilir benim DEDEM BABANEMI COK SEVERDI ONA BIRAK VURMAYI O UZULMESIN DIYE HER SEY YAPARDI o bile gecen gun babannemin yakasindan tutmus giydigi seyde dugme varmis babanemin onu koparmis dedemse bur iyi bir kotu oluyo bazenİyi geceler kızlar ve ablalarım. Bu kez sorun çok ciddi. Uzatmadan anlatmaya başlıyorum. yalnız kafamı pek toparlayamıyorum sorularınız olursa cevap veririm.
Dedem 78 yaşında ve Alzheimer hastası. yaklaşık 4 yıldır bu hastalıkla ilgili ilaç kullanıyor. Ayrıca şekerden dolayı gözlerini de kaybetmiş. Bu yüzden çevreyle etkileşimi az olduğundan hastalık daha yavaş ilerliyormuş. Yani doktorlar böyle söylemişti.Düne kadar....
Anneannem 65 yaşında. Dedeme 13 yaşındayken gelin gelmiş. Dedem müthiş aksi bir adamdır yani anneannem gençliğinde çok dayak yemiş ama çocukları için sineye çekmiş. Dedem sadece anneanneme değil çocuklarına da sözlü ve fiziksel şiddet uygularmış.
Dün dedem anneannemi bir akrabamızdan kıskanıp dövmüş. Kadıncağızın heryeri morluk içinde. Direkt koştuk yanına tabi. Şimdi annem ve kardeşleri annemizi alalım babamı da bir huzurevine yatıralım diyorlar. Gençliklerinde dedemin onlara çektirdiklerinin hıncı da var tabi. Hem orda daha doğru bakılır düşüncesindeler.Ama ben dedeme de kıyamıyorum. Sonuçta hasta. Benim bakabilecek durumum yok öğrenciyim ve zaten lise çağındaki kız kardeşime bakıyorum birlikte yaşıyoruz öğrenci evinde.
Ne yapılmalı nasıl yapılmalı hiç bilmiyorum. Bu tip olaylara daha evvel şahit olmuş olanlarınızın yardımlarını bekliyorum.
Not: Huzurevi dediysem tam teşekküllü doktorlu falan bir bakım evi düşünüyorlar. Psikiyatrist de can güvenliğiniz olmayabilir uzman elinde bakılmalı , hatta psikiyatri kliniğinde birsüre yattıktan sonra belki bir bakım evine geçmeli demiş.
edit: dedem görmüyor dediğimde görmüyorsa nasıl dövmüş diyenler olmuş. ben anlatımımda yanlış anlatmışım sanırım. yüzde 90 görme engelli yani yüzde 10 görebiliyor sadece.
edit2: çocukları asla ziyaretine gitmeyiz diyorlar. şimdi kızgınlıktan tabi ama yine de çok kırıcı... anneannem de evlerinde kalmaya devam edicek sıkıldıkça bizlere gelip kalıcak kendisi böyle istedi.
zaten dedemin hastaligi cok ilerlerse bakici tutulcak mecbur COK ZOR ALLAH KOLAYLIK VERSINİyi geceler kızlar ve ablalarım. Bu kez sorun çok ciddi. Uzatmadan anlatmaya başlıyorum. yalnız kafamı pek toparlayamıyorum sorularınız olursa cevap veririm.
Dedem 78 yaşında ve Alzheimer hastası. yaklaşık 4 yıldır bu hastalıkla ilgili ilaç kullanıyor. Ayrıca şekerden dolayı gözlerini de kaybetmiş. Bu yüzden çevreyle etkileşimi az olduğundan hastalık daha yavaş ilerliyormuş. Yani doktorlar böyle söylemişti.Düne kadar....
Anneannem 65 yaşında. Dedeme 13 yaşındayken gelin gelmiş. Dedem müthiş aksi bir adamdır yani anneannem gençliğinde çok dayak yemiş ama çocukları için sineye çekmiş. Dedem sadece anneanneme değil çocuklarına da sözlü ve fiziksel şiddet uygularmış.
Dün dedem anneannemi bir akrabamızdan kıskanıp dövmüş. Kadıncağızın heryeri morluk içinde. Direkt koştuk yanına tabi. Şimdi annem ve kardeşleri annemizi alalım babamı da bir huzurevine yatıralım diyorlar. Gençliklerinde dedemin onlara çektirdiklerinin hıncı da var tabi. Hem orda daha doğru bakılır düşüncesindeler.Ama ben dedeme de kıyamıyorum. Sonuçta hasta. Benim bakabilecek durumum yok öğrenciyim ve zaten lise çağındaki kız kardeşime bakıyorum birlikte yaşıyoruz öğrenci evinde.
Ne yapılmalı nasıl yapılmalı hiç bilmiyorum. Bu tip olaylara daha evvel şahit olmuş olanlarınızın yardımlarını bekliyorum.
Not: Huzurevi dediysem tam teşekküllü doktorlu falan bir bakım evi düşünüyorlar. Psikiyatrist de can güvenliğiniz olmayabilir uzman elinde bakılmalı , hatta psikiyatri kliniğinde birsüre yattıktan sonra belki bir bakım evine geçmeli demiş.
edit: dedem görmüyor dediğimde görmüyorsa nasıl dövmüş diyenler olmuş. ben anlatımımda yanlış anlatmışım sanırım. yüzde 90 görme engelli yani yüzde 10 görebiliyor sadece.
edit2: çocukları asla ziyaretine gitmeyiz diyorlar. şimdi kızgınlıktan tabi ama yine de çok kırıcı... anneannem de evlerinde kalmaya devam edicek sıkıldıkça bizlere gelip kalıcak kendisi böyle istedi.
İyi geceler kızlar ve ablalarım. Bu kez sorun çok ciddi. Uzatmadan anlatmaya başlıyorum. yalnız kafamı pek toparlayamıyorum sorularınız olursa cevap veririm.
bence yatırmalısınız. o paralı olan yerler çok güzel. bir arkadaşımın babasıda alzheimer. evde kağıtları toplayıp yangın çıkartmaya kadar gitmiş olay. yatırdılar. çok iyide bakılıyor oradaİyi geceler kızlar ve ablalarım. Bu kez sorun çok ciddi. Uzatmadan anlatmaya başlıyorum. yalnız kafamı pek toparlayamıyorum sorularınız olursa cevap veririm.
özel bakım evinde yatalaklarada bakıyorlar .Huzur evi değil de özel bakım evi olursa içiniz bir nebze daha rahat edecektir. Yatalak olmaması gerekiyor yoksa kabul etmezler diye biliyorum. Orada kaldığı sürede yatalak olursa problem yok, bakıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?