Dediğim dedik bir eş.

rapunzel_34

Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2016
16
12
8
39
eşimle birbirimiz çok severek evlendik.şimdide dünya tatlısı bir bebeğimiz var henüz 11 aylık gel gelelim nerden başlayalım.eşim özünde iyi bir insan cocuguyla ilgili bir baba benim kadar oda bakar evladımıza geceleri kalkar mamasını verir altını değiştirir, ilgilenir .bizi hiç birşeye muhtaç etmez.yedirir içirir giydirir gezdirir.elbette bunlar görevi yapacak belkide ama gelelim asıl konaya bu zamanda eşimi çok sevdiğim için ne dediyse yaptım evlenmeden önce arabam vardı.evlendikten sonra tek araba kullanalım diye sattık.şimdi cocuk olunca tek araç sorun olmaya başladı bu başak bir konu.çalışıyordum işi bırak cocuğa sen bak.dedi çok uzun bir çalışma hayatıma geride bırakarak işi bıraktım.aslında kv çok genç bakabilirdi çok yakında oturuyoruz neyse onada tamam dedim.sonrasında eşim üniversite mezunu iyi bir mesleği var benim yok üni terkim yani.ama evlenmeden önce çalışıp kendi ayakları üstünde duran bir bayandım.şimdilerde hiç bişeyim kendimi faydasız ve eşime karşı küçülmüş muhtaç ve basit görmeye başladım kendimi.eşimin aileside aramızdaki bu eğitim farkını bana manalı sözlerle laf sokar oldu budurum çok canımı yakıyor.bir de dediğim gibi eşimde evle iligili benle ilgili vs bütün kararları kendisi alır evde benim fikrim benim istediğim hiç dikkate alınmaz.evimiz küçük başka bir eve çıkalım diyorum yıllardır budurum çok fazla sorun oldu çünki çok ağladım yalvardım dediğimi yaptıramadım.demem oki eşim gözümden akan hiç bir yaşa aldırış etmiyor beni dinlemiyor bir sözümü hiç bir isteğimi yerine getirmez oldu.farklı konularlada da günlerçe ağladığım sinirimden kendimi yıprattığım oluyor ama bunu yapsın diye değil zoruma gittiği için ağlıyorum insan hiç eşini dinlemezmi.hiç acımazmı hiç haklısın evet öyle yapalım demezmi eşine ben onun her dediğini yapıyorum ama.bende inat yapabilrim bende dik kafalılık yapabilirim ozamanda hergün evde kavga ederiz illa öylemi olmam gerekiyor.ben onun için bütün hayatımı değiştirdim o benim için ne yapıyor hiç bişey dışarı çıkalım şuraya gidelim dyince bile napıcaz orda diyip gitmiyor ben artık evliliğim tek başına yürütülmesinden herşeye susmaktan evde köpek olmaktan bıktım sevmek herşeye yetiyormu.benliğimi kaybettim koyun gibi hissediyorum kendimi.

ben sizin yerinizde olsam öncelikli olarak iş aramaya başlar ve çalışırdım, kendi ayaklarınız üzerinde durmak ve kendi paranızı kazanmak sizin kendinize olan güveninizi yerine getirecektir. Eğer çocuğunuza kayın valideniz bakmayacaksa da bakıcı ile bu işi çözebilirsiniz.
Eşiniz sizi kendine köle olsun diye almadı, sonuçta evlilik iki kişinin bir olması ve her şeyi ortak yapması ve paylaşıp yapmaktan geçiyor.
Diğer taraftan siz en büyük hatayı sürekli eşinizin dediği her şeye evet diyerek yapmışsınız. Bu durumu ona o kadar alıştırmışşınız ki şuan ne yapsanız zor gibi görünüyor. Eşinizde parayı kazanan eve bakan taraf olduğu için size söz hakkı vermiyor.

Önceliklik olarak iş bulmak, ve açıktan okumak size iyi gelecektir. Bu durum ilerde sizin çocuğunuzla olan ilişkinizi de etkiler sonuç olarak bende ki mantık anne mutluysa çocukta mutlu...

Ağlayarak söylenerek değil bence dik bir duruşla problemlerinizi, şikayetlerinizi eşinizle konuşarak çözebilirsiniz.

Kadınları pasif hale getirip sonra da egolarının altına sıkıştırmaya çalışan erkeklerden hiç hoşlanmıyorum.
Eşiniz sizi sindirmiş, buna bir son vermelisiniz. Olmaktan mutlu olduğunuz kadın olun.

Hazır evdeyken okulu bitirme şansını denesen? çocuk büyüyünce de güzel bir iş bulur çalışırsın.

eee siz seçmişssiniz bu hayatı. isterse trilyoner olsun kocama güvenip iş bırakmam, arabamı satmam. böyle hissetmek de çok haklısınız ama siz baştan kabullenmişsiniz onun sizi ve evliliği idare etmesini. tekrar kendi ayaklarınızın üzerinde doğrulun

okulunuzu niye bıraktınız?ah bu kızlarımız,sevince gözü ,hiç birşey görmüyor.tekrar başlama şansınız yok mu?ya da açıktan okuyun.

Konunuzu tam okuyamadım uzun geldi ama anladım az çok.
Miktar hiç önemli değil, çalışıp kazanacağınız o para sizin özgürlüğünüz ve kendinize olan güveninizdir.
Kadın imkanları müsade ettiği müddetçe kesinlikle ve kesinlikleee çalışması lazım. Diye düşünüyorum

Katılıyorum, sizin seçiminiz.

Siz kavga çıkmasın huzurumuz bozulmasın diyorsunuz da eşiniz neden demiyor?
Her durumda sizin huzurunuz bozuluyor halbuki.

eee çok yüz vermişsiniz
madem işi bıraktırdı hiç yüksünmeden para isteyin
kendinize bakın.. sonra da iş arayın bulun ve çalışın
şöyle bir silkelenin bakalım

hiç bir zaman bir erkek için istemediğniz şeyleri yapmamalasınız
arabanı kendi istediğin için satmalı, işten kendi istediğin için çıkmalıydın yada en azından ortak kararınız olmalıydı
anlattıklarınızdan ortak kararınız gibi görünsede pekte öyle değilmiş.
ayrıca eğitim ve kültür birbirinden çok farklı şeyler
üniversite mezunu olmasanızda kendinizi gayet geliştirebilir kültürünüzle göz doldurursunuz
zamanında fazla taviz verdiğiniz için eşiniz bu duruma alışmış gibi görünüyor
eşiniz dediğim dedik bir insansa zamanla alttan alttan tatlı dille istediklerinizi yaptırmaya çalışın
çaktırmadan kendi fikriymiş gibi göstererek istediklerinizi yaptırabilirsiniz

açıktan okuyorum yani bitirmeye çalışıyorum.daha yolun başındayım eşimi çok sevdim çok güvendim çünki özünde iyi bir eş.kendisiyle dafalarca ve her fırsatta istediğim şeylerle alakalı konuşmaya çalışıyorum ama bana cevap vermiyor.sadece dinliyor kafa zehir gibi çalışıtğı için lafı ağzıma tıkayıp susuyor.

Niye bukadar özgüvensizsiniz ? Üniversite terk nedemek ? Siz kendinize saygı duyun önce. Bi iş bulun,çalışın güven kazanın. Arabanıda al,istediğin yerede git. Ozamn saygı duyulacaksın.
Böyle mıy mıy mıy,herşeye ağlayan,her denilene evet diyenler malesef bu sorunu yaşıyor.

E evlenene kadar,evliliğin başında her istediğini yapmışsınız adamın.Adam için sizin isteklerinizin bi önemi yok ki.Siz vermişsiniz ona da bu hakkı.Aglamayın yani aglayarak bi şeyleri yaptırmaya çalışan insanlardan kimse hoşlanmaz zorunuza da gitse aglamayın.
Hazır evdeyken okulunuzu tamamlayın ezik hissedecek bi durum yok.Kreş yaşı gelince sizde başlarsınız işe.
Bu arada sizin dogurdugunuz çocuğa kayınvalideniz bakmak zorunda değil böyle düşünüp kendinizi doldurmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…