Dediğimi söylemiş oğlum.

Yengem çocuğun yanında annem için aptal kadın demiş.
çocuk bi gün geldi aptal kadın aptal kadın diyor anneme. sonra annem sordu bana niye öyle diyorsun diye, annem de sana öyle diyor demiş...
Babam izin verseydi bi kaşık suda boğacaktım da işte ah ah ellerim hala kaşınıyor.

Kıyamam çok küçük, kesin babanne sormuştur annen ne diyor diye, babannesi soruyormuş benim kızımada, yokkk babanne annem,adını anmıyor demiş😆 11 yaşında benim kızım söylimde, çok küçük değil ama anası gibi hazır cevap 🤭

Çocuğun yanında nasıl böyle şeyleri rahatça konuşabiliyorsunuz? Sevin sevmeyin çocuğunuzun babannesi o biraz saygınız olsun. Kavga çıkmaz bilemem ama kayınvalidenizin yerinde olsam kavga çıkartırdım ki siz zaten bunu göze almışsınız huyunu bildiğiniz çocuğunuzun yanında bu şekilde konuşarak

Biz kaynanayla kusuz eşimde mesafeli.kaynana huysuz, arkamdan konuşan oğluma bile başa kalkan bı tip.gecen gün mevlutte oğlum 5 yaşında ona gidip annem sana cadaloz diyo demiş.daha önce de seni sevmiyo demiş.duydugunu soyleyiveriyo.sizce ne olur bundan sonra kavga mi çıkar
Ne var bunda😐 o da cadilik yapmasin😐😂 maalesef cocuklar belli yastan sonra herseyi anlatiyolar.. bazende uyduruyorlar hatta😐

Biz kaynanayla kusuz eşimde mesafeli.kaynana huysuz, arkamdan konuşan oğluma bile başa kalkan bı tip.gecen gün mevlutte oğlum 5 yaşında ona gidip annem sana cadaloz diyo demiş.daha önce de seni sevmiyo demiş.duydugunu soyleyiveriyo.sizce ne olur bundan sonra kavga mi çıkar
Cocuk sizin olabilir. Kvyi sevmiyo olabilirsiniz. Ama onun babaannesi niye onun yaninda oyle seyler soyluyosunuz. Kavga cikmasindan korkmak yerine cocuga kotu seyler ogretmekten korkun bence

Hahajajaaj ay çok güldüm yaaa:)))
Tabii çocuğun yanında konuşmak doğru değil,onun babaannesi sonuçta. Ama insan çocuk diyor,dikkat etmiyor bazen. Ve işte sonuç:))
Küçükken annemin akrabasi almış bizi gezmeye çıkarmış. Yanımızda sigara içmiş,dönerken de tembihlemis "sakin sigara içtiğimi söyleme" diye. Eve geldigim gibi kadının annesi "ne yaptınız,nereleri gezdiniz?" Diye sorunca "xy ablam sigara içmedi ki!" Demişim:)))

Aynı şey değil YenGenC.
"Annem seni sevmiyor" kanısı için zaten çocuğun yanında yeteri kadar konuşulmuştur babaanne mevzu, zannetmiyorum ki bir tanecik "Cadaloz" deyivermesiyle kalsın. Tabii yine eminim diyemem, çocuktur belli olmaz, kelime ilginç gelmiştir deyiverir de. Ama bu hal sevimli bulunacak bir hal değil, çocuk doldurmak bu, kendi nefret/negatiflik yükünü, çocuğa yüklemek.

Annem ile kv küstü benim (Çok ayrıntı var, girmeyeceğim üvey kv annemi kıskanıyor ve sonuna kadar annem haklı, namusuna iftiraya girmiş artık), annem ne ölüme ne dirime deyip kestirip attı ve beni de asla baba tarafı ile muhatap etmedi (Ben olsam ben de evladımı muhatap etmezdim, bebek başkasından demiş kadın öyle pis bir iftira). Ben olayları bu kadar açık bir şekilde küçükken öğrenmiş bulundum, annem ile teyzem konuşurlarken benim de aynı ortamda onları dinlediğimi fark edemediler. Sonrasında hiçbir şans tanımadım zaten babam tarafına; bu o kadınla sınırlı kalmadı, amcalarım, halam, hepsini kapsadı çünkü onunla görüştüğünü düşündüğüm kim varsa, bu iftiraya sessiz kalmışlardı zamanında ve benim için hepsi bittiler.

Elbette babam, kardeşleriyle görüştü, beni de görüştürmeye çalıştı vb. Ancak belli bir yaşa kadar hep reddettim. Karşılaştığımızda, dilimin ucuyla, söver gibi "Amca" dedim ve denk geldikçe de başka şeylerden ötürü laf soktum.
(Babamın üvey ancak küçük amcalarımın öz annesiydi o tip, arı sokmuş bir gün alerjisi varmış hastanelik olmuş. Amcam anlatıyordu bana yolda denk gelmiştik. Annen mannen kusura bakma diyeceğimden ama ölür inşallah dedim suratına, adam öyle kaldı ne diyorsun Strobe diye. Duymadıysan bi daha deyivereyim ama duydun hadi iyi günler amca dedim gittim, böyle bir kin)

Negatif bakışın, nefretin vb tohumu ne kadar erken atılırsa, o çocuğun önyargılarını, içinde biriken kini temizlemesi de o kadar zorlaşıyor. Şimdi en azından minimumda, saldırmadan iletişim kurabiliyorum en azından amcalarım, halamlarla filan, babam hatırına diyeyim ve her seferinde yüzlerindeki mahcubiyeti okuyabiliyorum, kinsiz bakınca.

Bu ekstrem bir örnek oldu ama, anlatmak istediğimi de kapsadı.
Kavgaymış filan mesele o değil, konudaki annenin bakışı çok sığ. Evladının sırtına biner o yük böyle konuştukça. Yapmamalı.

Son düzenleme:
Komık baktıgımızda ama yıne de cocugun yanında konusmayın.Kavga cıkmasa da soylemeyın boyle seyler cocugun yanında.

Bence cadoloz seni yer:halay::halay:

Çocuk bu nerde ne söyleyeceğini nerden bilsin? Sizin hatanız yanında böyle şeyler söylemeyin, dedikodu yapmayın.

çocuğa çocuk deyip geçmemek gerekiyor, kalpleri o kadar temiz ki konuşulanın iyi mi kötü mü yalan mı saklı mı anlamadıklarının atıveriyorlar ağızlarından

bir kere kızım bana yapmıştı

bir gün sabah makyaj yapıyorum işe gideceğim, kızım (7 yaşında) geldi anne her gün makyaj yapmak zorunda mısın dedi, böyle bir afalladım neden yapmamalıyım ki kızım dedim nerden çıktı şimdi bu, anneannem de diyor zaten annen her gün 5 saat makyajla uğraşana kadar sana kahvaltı hazırlasın diye ben şookkk :D

çocuğa çocuk deyip geçmemek gerekiyor, kalpleri o kadar temiz ki konuşulanın iyi mi kötü mü yalan mı saklı mı anlamadıklarının atıveriyorlar ağızlarından

bir kere kızım bana yapmıştı

bir gün sabah makyaj yapıyorum işe gideceğim, kızım (7 yaşında) geldi anne her gün makyaj yapmak zorunda mısın dedi, böyle bir afalladım neden yapmamalıyım ki kızım dedim nerden çıktı şimdi bu, anneannem de diyor zaten annen her gün 5 saat makyajla uğraşana kadar sana kahvaltı hazırlasın diye ben şookkk :KK70:
Hahah çok güldüm ya :D

Bi laf ettiyseniz arkasında durun.
Çocukların yanında da böyle şeyler konuşup bilincaltınlarını tuhaf tuhaf doldurmayın. Siz kötü olabilirsiniz birbirinizle ama çocuklara işlemeye hakkınız yok

Bence kininizi cocugunuzun duymayacagi sekilde kusun.
Cocuk nereden bilsin söylememesi gerektiğini?

Oglumun (5 yasinda) sınıfında bir öğrenci söylememesi gereken seyler söylüyordu. Babaannesi bakıyormuş gündüzleri. Veli toplantısında annesini uyardi öğretmen, babaanne ve dedesi cocugun yaninda konustuklarina dikkat etsinler diye.

Evde duyduklari her seyi okulda da anlatıyorlar. Ona gore davranin.

Kaynanadan önce , Çocukların yanında ne konuşacağınızı, nasıl konuşacağınızı , çocuğa olan etkilerini düşünün bence.. Asıl endişelenmeniz gereken nokta o.

Back
X