- Konu Sahibi butterflyeffect1
KKya üye olsa dunyanin en iyi ve doğru davranan annesi oldugunu sanirsin:)
ama asla öyle gergin bir anneyle yasamayi düşünmem. ben de yeni evliyim, bir kere sohbet ederken cocuk bakimiyla ilgili bir öneri verdi, birsey zararliymis onu söyledi- yakin zamanda anne olmayi düşündüğümü bildigi icin
"hayir hayir hayir , ne zararli duymak istemiyorum, gercekten asla senin gibi bir anne olmak istemiyorum" diye önüne geçtim. gercekten anne olunca da tavrim bu olacak. (bu arada kitaba göre anne olmanin cok yararini da gördü, soylemezsem yalan olur. yegenim 9 yasinda kitap kurdu, sabah aksam kitap okur, hatta uyku saatinde ailesinden gizlendigini sanıp masa lambasinin isigiyla bile okur:) ekran süresi kisitli oldugu icin kendini oyalayabilir- odak süresi yuksektir. devamli aklina gelen seylerin kitabini yazar, resimli kitap hazırlar, sevdigi cizgi film karakterine haftalik dergi hazirlar haftasonu sabahları onunla saatlerce uğraşır, 9 yasinda cocuklarin normal olarak bildigi zararli seyleri bilmez instagram youtube izlemediği icin, reklama maruz kalmadigi icin birsey icin tutturmaz ille de alin diye, aburcubur yemedigi icin marketten birseyi alin istemez, ev kedisini sevse gider elini yikar, tam bir clean girlama yine de kendi cocugumun boyle olmasini istemem. ben de fanusta büyüdüm mahalleye bile cikmadim, tv izlemedim bir yararını gormedim. soyle bir cocuk yetistirmek istiyoruz esimle;
agaclara tirmansin, dogaya uyumlu olsun, taşları yalasın, solucanlari ellesin, salyangozlari öpsün... cok steril olmadan gönlünce yasasin
Kızım 11 yaşında,ikizler 8 olacak. Kızım kitap okumayı çok sever ama dikkat sıkıntımız var çünkü çok meraklı. Geçenlerde toplantısı vardı. YouTube izlemeyen, telefonu olmayan iki cocukdan biri. Diğeri en yakın arkadaşı.
Ablan ekrandan uzak tutarak doğru yapıyor ama ekran yerine koyması gereken şeyler var.
çocuklar yolda su birikintisine zıplamayacaksa, dedesi ile markete, pazara gidemeyecekse, teyze- yeğen bir şeyler yapamayacaksa boşa geçen bir çocukluk.
Geçen sene doğum gününde kız kardeşim sinemaya götürdü. Kızım çok mutlu oldu. Babam ikizleri pazara , markete götürür. İkizlerden birini dayısı ile ise yollamak istiyorum çünkü çocuk kalabalıkta büyümeli.
Çocuk için sınırlar ve yasaklar olmalı ama çocuğun rahatlayacağı alanda olmalı. Ama sen senin harika bir anne olacağına eminim. Yanlız salyangozu öptürme enfeksiyon kapar