• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Torun ayrımı mı yapılıyor ?

KKya üye olsa dunyanin en iyi ve doğru davranan annesi oldugunu sanirsin:)
ama asla öyle gergin bir anneyle yasamayi düşünmem. ben de yeni evliyim, bir kere sohbet ederken cocuk bakimiyla ilgili bir öneri verdi, birsey zararliymis onu söyledi- yakin zamanda anne olmayi düşündüğümü bildigi icin
"hayir hayir hayir , ne zararli duymak istemiyorum, gercekten asla senin gibi bir anne olmak istemiyorum" diye önüne geçtim. gercekten anne olunca da tavrim bu olacak. (bu arada kitaba göre anne olmanin cok yararini da gördü, soylemezsem yalan olur. yegenim 9 yasinda kitap kurdu, sabah aksam kitap okur, hatta uyku saatinde ailesinden gizlendigini sanıp masa lambasinin isigiyla bile okur:) ekran süresi kisitli oldugu icin kendini oyalayabilir- odak süresi yuksektir. devamli aklina gelen seylerin kitabini yazar, resimli kitap hazırlar, sevdigi cizgi film karakterine haftalik dergi hazirlar haftasonu sabahları onunla saatlerce uğraşır, 9 yasinda cocuklarin normal olarak bildigi zararli seyleri bilmez instagram youtube izlemediği icin, reklama maruz kalmadigi icin birsey icin tutturmaz ille de alin diye, aburcubur yemedigi icin marketten birseyi alin istemez, ev kedisini sevse gider elini yikar, tam bir clean girl 😍 ama yine de kendi cocugumun boyle olmasini istemem. ben de fanusta büyüdüm mahalleye bile cikmadim, tv izlemedim bir yararını gormedim. soyle bir cocuk yetistirmek istiyoruz esimle;

agaclara tirmansin, dogaya uyumlu olsun, taşları yalasın, solucanlari ellesin, salyangozlari öpsün... cok steril olmadan gönlünce yasasin

Kızım 11 yaşında,ikizler 8 olacak. Kızım kitap okumayı çok sever ama dikkat sıkıntımız var çünkü çok meraklı. Geçenlerde toplantısı vardı. YouTube izlemeyen, telefonu olmayan iki cocukdan biri. Diğeri en yakın arkadaşı.

Ablan ekrandan uzak tutarak doğru yapıyor ama ekran yerine koyması gereken şeyler var.

çocuklar yolda su birikintisine zıplamayacaksa, dedesi ile markete, pazara gidemeyecekse, teyze- yeğen bir şeyler yapamayacaksa boşa geçen bir çocukluk.

Geçen sene doğum gününde kız kardeşim sinemaya götürdü. Kızım çok mutlu oldu. Babam ikizleri pazara , markete götürür. İkizlerden birini dayısı ile ise yollamak istiyorum çünkü çocuk kalabalıkta büyümeli.

Çocuk için sınırlar ve yasaklar olmalı ama çocuğun rahatlayacağı alanda olmalı. Ama sen senin harika bir anne olacağına eminim. Yanlız salyangozu öptürme enfeksiyon kapar 🫣

Klasik eş ailesini uzak tutmaya çalışan ama bol beklentili kadın modeli konu sahibi.

Ben görüşmeyeyim ama kocamı diğer kardeşlerden ayırmasınlar, maddi desteği eksik etmesinler. Ben yüzlerine bakmayayım ama eltimle aynı şartları bana da sunsunlar. Toruna gördüğü bildiği kadarıyla iki söz söylese hem ben canlarına okuyayım hem kocamı doldurayım ama çocuğumu diğer torunlarından ayırmasınlar, harçlık neyim yollasınlar…
Kocaları çok üzülüyor ama öyle deme.
Kendileri istediği gibi davranırken sorun olmuyor ama bunu karşılığını görünce, kocaları çok üzülüyor, kadınlarda buna dayanamıyor genelde.

Çocuk için sınırlar ve yasaklar olmalı ama çocuğun rahatlayacağı alanda olmalı. Ama sen senin harika bir anne olacağına eminim. Yanlız salyangozu öptürme enfeksiyon kapar 🫣
yok kiz bizim salyangozlar :)
onlardan birsey olmaz ben de opuyorum
1000119269.webp
1000119264.webp

🐌

Kızım 11 yaşında,ikizler 8 olacak. Kızım kitap okumayı çok sever ama dikkat sıkıntımız var çünkü çok meraklı. Geçenlerde toplantısı vardı. YouTube izlemeyen, telefonu olmayan iki cocukdan biri. Diğeri en yakın arkadaşı.

Ablan ekrandan uzak tutarak doğru yapıyor ama ekran yerine koyması gereken şeyler var.

çocuklar yolda su birikintisine zıplamayacaksa, dedesi ile markete, pazara gidemeyecekse, teyze- yeğen bir şeyler yapamayacaksa boşa geçen bir çocukluk.

Geçen sene doğum gününde kız kardeşim sinemaya götürdü. Kızım çok mutlu oldu. Babam ikizleri pazara , markete götürür. İkizlerden birini dayısı ile ise yollamak istiyorum çünkü çocuk kalabalıkta büyümeli.

Hiçbir şey olmaz. Çocukluğum kurbağa öperek, salyangozu, kertenkeleyi benim olsun diye eve getirerek geçti. Enfeksiyon falan kapmadım, siğil çıkmadı, hasta olmadım.

Hala sokak köpekleriyle boğuşurum, kedilerle öbüşürüm. 🤭

Kızlar merhaba ben eş ailesi ile görüşmüyorum büyük olaylar yaşandığı için. Bebeğim oldu eşim arar konuşur gösterir ona hiçbir zaman karışmadım. Ama kaynımın kızı da var 2,5 yaşında. O kıskanıyor çocuğumla konuşurken onlara tavır yapıyormuş neden onunla konuşuyorsunuz diye. Bunu yapan da 2,5 yaşındaki çocukmuş. Yani sizce bu yaştaki çocuk tavır yapabilir mi? Bundan dolayı onların yanına gittiklerinde asla arayıp sormazlar eşimde çok üzülüyor bu duruma sizce burada torun ayrımı mı yapılıyor? Bu arada kaynana olacak kadın güya çocuk kıskanıyor diye benim çocuğuma ögg o boklu diyen aşağılık biri. Tabi ağzının payını aldı orası ayrı fakat dediğim gibi bir ayrım söz konusu mu ?
2.5 yasindaki cocuk boyle konusabilir, cok normal kiskaniyordur, o kiskanmasin diye bir bebege bo*luda denilebilir, bu da normal.

Ancak yetiskinlerin soylem sekli onemlidir, saka yollu o bo*lu denmesine bozulmazdim ancak tiksinir gibi yapildiysa icerleyebilirdim.

Yalniz 2 torunda uzaktaysa birinin yanındayken diğerinin aranmamasi bana anormal gelmedi, zaten babanne ve dede genelde sevilmeyen taraf olur dipdibe olunmadigi icin.

Siz kinli oldugunuz icin biraz buyuk yasiyor olabilirsiniz olaylari. Bu da sanirim lohusasiniz halen bana anormal gelmedi.

Kızlar merhaba ben eş ailesi ile görüşmüyorum büyük olaylar yaşandığı için. Bebeğim oldu eşim arar konuşur gösterir ona hiçbir zaman karışmadım. Ama kaynımın kızı da var 2,5 yaşında. O kıskanıyor çocuğumla konuşurken onlara tavır yapıyormuş neden onunla konuşuyorsunuz diye. Bunu yapan da 2,5 yaşındaki çocukmuş. Yani sizce bu yaştaki çocuk tavır yapabilir mi? Bundan dolayı onların yanına gittiklerinde asla arayıp sormazlar eşimde çok üzülüyor bu duruma sizce burada torun ayrımı mı yapılıyor? Bu arada kaynana olacak kadın güya çocuk kıskanıyor diye benim çocuğuma ögg o boklu diyen aşağılık biri. Tabi ağzının payını aldı orası ayrı fakat dediğim gibi bir ayrım söz konusu mu ?
O yaştaki cocuk tavır yapabilir
Benım kankamin cocugu kızımla aynı yaş.
Bir yaşından beri kızımı hirpalar kıskanir. Kızım mutlu olsun istemez fılan.
Tabi görüşmüyorum da artık. Nefret ederm çocuk demeyin yani, baştan belli. Baştan kokuyor balık.

Ay Emine kaynana senin çocuğunu sevmezse ne olur ki benim mesela umrumda olmaz ne çok önemsiyorsun sen şu kaynanayı ,boşver.Böyle durumlar seni onlardan uzaklaştırır ki haklısın ne bekliyordun seni sevmeyen çocuğunuda sevmez.Psikologlar diyor bu baba için bile geçerli baba eşini sevmezse çocuğunuda sevemiyor sen ne diyorsun evet ikisi çok ayrı bağ ama etkileyebiliyor malesef (hepsi için geçerli olduğunu düşünmüyorum ama bir psikiyatris uzmanı bunu dedi)

Klasik eş ailesini uzak tutmaya çalışan ama bol beklentili kadın modeli konu sahibi.

Ben görüşmeyeyim ama kocamı diğer kardeşlerden ayırmasınlar, maddi desteği eksik etmesinler. Ben yüzlerine bakmayayım ama eltimle aynı şartları bana da sunsunlar. Toruna gördüğü bildiği kadarıyla iki söz söylese hem ben canlarına okuyayım hem kocamı doldurayım ama çocuğumu diğer torunlarından ayırmasınlar, harçlık neyim yollasınlar…
Çok güzel özetlemişsiniz.Burada kimde problem olduğu aslında açık.Aileye takıntı yapmış görüşmese bile takacak başka konular buluyor demek ki

Yani ben olsam bende bir ayrım yapardım. Telefondan çocuğu canım canım sevemem ki bir de anasına karşı tavırlıysam illa ki etkilenirdim etkilenmem diyen baba yiğit varsa da gerçekten de canı gönülden tebrik ederim. Ben Kv öğ boklu derken sizin çocuğunuza özel kasıtlı bir şey yaptığını da düşünmüyorum olayları fazla abarttığınızı düşünmüyorum. 2 buçuk yaşında ki çocukta kıskanır (duygu olarak) bu da çok normal.
Ancak anlattığınız olaydan yola çıkarak bir ayrım var denilemez.

Hiçbir şey olmaz. Çocukluğum kurbağa öperek, salyangozu, kertenkeleyi benim olsun diye eve getirerek geçti. Enfeksiyon falan kapmadım, siğil çıkmadı, hasta olmadım.

Hala sokak köpekleriyle boğuşurum, kedilerle öbüşürüm. 🤭

Ben hiç öyle şeyler yapmadım. O kadarı bana fazla gelir 😆

Gerekirse karışın size saygısızlık yapanlar çocuğa da yaparlar . Çocuğu ezdirmeyin

Siz görüşmüyormuşsunuz kendisiyle görüşenlerin çocuğuna daha iyi davranabilir, sevebilir. Aralarındaki bağ daha yakındır. Hem kadına aşağılık birisi diyorsunuz hem de torunları arasında ayrım yapmamasını istiyorsunuz.

Yok artık abartmayın?
Sanki bu lafı ilk defa duyulmuş gibi yorumlar var,
kendini bilmez filan denilmiş, sanki iki taraftan biri bu ülkeye yeni düşmüş gibi.
Yeni doğmuş bebek bezine yapıyor ve dolayısıyla bokludur, yalan mı yani?
ESkiler bunu hep yapar ve söyler,Bu bebeği aşağılama, kötü niyetiyle yapılmaz.
Evdeki büyük cocuk (bebeğin kendi kardeş, kuzeni) kıskanmasın diye denirdi bu laf.

Ama kalkıp bunun için kv' ye "aşağılık biri' demenize bakılırsa sizin de kayın aileye karşı çok masum hisler beslediğiniz söylenemez.

Mevzunuz nedir bilemiyorum ama amacınız hala geçmiş olayların hırsıyla kayın ailenizi torunlarını görmekten mahrum bırakmak için eşinizi de dolduruşa getirmek olabilir mi?
Ay evet ya tamam belki alındı ama abartmış, şimdi benim bebeğim olunca büyük kızım dedesine sormuş onu mu daha çok seviyorsun beni mi diye, dedesi de o boklu dotluyu şimdi nasıl sevelim büyüsün senin gibi falan birşeyler geveledi panik falan yaptı 😁 şimdi ben neye kiizayim ikisi de benim çocuğum art niyet mi arayım arkasinda

O terbiyesizle muhattap olmuyorum ama eşime gerekenleri söyledim. Diğer torunun gönlünü hoş tutmak için benim çocuğumdan ne istedi anlamış değilim
Az daha abartın bırbırınızı gazlayın 🤣🤣 ya o bı bebek ne anlar öbür çocuk aklı erdıgı ıcın kıskanmasın dıye öyle soylenmıs buyutmeyın Allâh askına.

Kızlar merhaba anca girebildim ve yazılanları şaşkınlıkla okudum açıkçası. Her iki torun da uzak yakın diyenler için söylüyorum. Mesele birbirimizi sevip sevmememiz değil ki hamileyken eşinizin annesi sizede saldırsa sizde sevmezsiniz neyse bu ayrı bir konu. Benim söylemek istediğim el kadar bebeğe diğer çocuğun gönlü hoş olsun diye boklu diyiliyor üstelik daha 1 aylık bu bebek insan üzülür yahu ben üzüldüm açıkçası bebeğime. Sanırım beni anlamayanların ya çocuğu yok ya da kalplerinde vicdan yok karar sizin

Ay evet ya tamam belki alındı ama abartmış, şimdi benim bebeğim olunca büyük kızım dedesine sormuş onu mu daha çok seviyorsun beni mi diye, dedesi de o boklu dotluyu şimdi nasıl sevelim büyüsün senin gibi falan birşeyler geveledi panik falan yaptı 😁 şimdi ben neye kiizayim ikisi de benim çocuğum art niyet mi arayım arkasinda
Konu sahibi değişik kafalarda

Kızlar merhaba anca girebildim ve yazılanları şaşkınlıkla okudum açıkçası. Her iki torun da uzak yakın diyenler için söylüyorum. Mesele birbirimizi sevip sevmememiz değil ki hamileyken eşinizin annesi sizede saldırsa sizde sevmezsiniz neyse bu ayrı bir konu. Benim söylemek istediğim el kadar bebeğe diğer çocuğun gönlü hoş olsun diye boklu diyiliyor üstelik daha 1 aylık bu bebek insan üzülür yahu ben üzüldüm açıkçası bebeğime. Sanırım beni anlamayanların ya çocuğu yok ya da kalplerinde vicdan yok karar sizin
Diğer çocuğun gönlünü hoş tutmak için bi çocuğa boklu denmesini asla onaylamıyorum. İğrenç bir hareket. Eğer aynı durumu yaşasaydım bir daha yüzünü göstermezdim onlara. Ayrımcılık en nefret ettiğim şeyken çocuğuma da yapılsa kabul etmem bunu. Görmek istediklerinde ya da arayıp sorduklarında boklu çocuğumu size göstermek zorunda değilim diyip kapatın. Bu hakareti el kadar bebeğe kim yaparsa yapsın burnundan getiririm.

Sizin bebeğiniz bir aylık mı? Daha bir aylık bebek için torun ayrımı diye olay çıkarıyorsunuz?

KV ile küs olmakta haklı olabilirsiniz ama hangi torununu daha çok seveceğine karışamazsınız. İkiside uzak ama gidip öbür gelinin evinde bir hafta kalabiliyorlar, birlikte parka gidiyor ve vakit geçiriyorlar. Belki diğer gelinde KV evinde kalıyor.

Üstelik 2.5 yaşında torunu, yeni doğan bebekten daha çok sevmeleri normal. Zaman geçirmişler birlikte.

Ben çocuğun yaşını daha büyük sandım, yeni bebek gelmiş kıskanmış çocuk. Bir haftadır aramıyorlar diyorsunuz.

Kv üslubu çirkin kabul ediyorum ama zaten telefondan görüyorlar.

Buradan bakınca olay çıkarmaya yer arıyorsunuz gibi duruyor.

Bodoslama dalmış olacağım konuya ama "o boklu öğğ" denmesi esasen büyük çocuk için kötü değil mi ya? Başka bir çocuk için böyle bir şey duymasını istemezdim çocuğumun. Kimseyi aşağılamayı öğrenmesini istemezdim. Hatta bir de hikaye vardır belki duyan olmuştur. Kardeşi olmuş çocuğa hep "o pis, o boklu" diyorlarmış, merdaneli mi ne eski tip çamaşır makineleri olurmuş ona atmış çocuk kardeşini. Eminim daha bu "pis gösterme" muhabbetinden çok olay yaşanmıştır dünyada

Back
X