dedikoducu kaynananın dedikodusunu yapsak acaba çevre baskısından tırsarlarmı..

kaybolan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2010
196
1
0
Diğer
kızlar eski konumu bilen biliyordur benim kayınvalidemin nasıl bir ruh hastası olduğunu..şöyle bir durum var...benim kayınvalidem kayınpederimin ailesiinden eltilerinden kaynanasından çok çekmiş..eee kendiside zaten inat bin beter hiç eyvallah dememiş benim dediğim olacak demiş ve sonunda olmuşta..ama bu yıllar içinde kayınpederim çevre dolduruşuna gelip kaynanama çok çektirmiş...şimdi aynı şeyi bana yaptırmaya çalışıyo..gidip eltilerine eşimin amcalarına falan hep benim dedikodumu yapıyor..geçen eltisi söyledi hakkında şunu dedi bunu dedi diye..bende laf açılınca kaynanama kızdım..baktımki çevre neder hakkımda ne düşünür diye bayağı kafaya takıyor..bende şöyle bir plan geliştirdim sizinde fikrinizi sorayım dedim...bende şimdi gitsem bayramda eşimin amcalarına falan ufak ufak bizi ayırmak için neler yaptığını evimden eşya çaldığını hakaretlerini falan çıtlatsam nasıl olur..zaten kendisini seven yok hiç...dost değiller..valla ben sonunda bu çareyi buldum ama nasıl olur acaba..bu arada bugüne kadar ne kaynanam ne kayınbabam hakkında en ufak dedikodu yapmadım...hep çok iyi oldukları yalanını söylerim..eşimde bilir..artık bende başlasammı....bu arada yorum yazmadan eski konumu okumanızı istiyorum ona göre halimi anlayın diye

Nasıl yani?
Kayınvalideniz evinizden eşya mı çalıyor?
Ayyy böyle bir arkadaş daha vardı,hatırladım..
Eşiniz hiç sesini çıkarmıyor mu yav?
Ayy Allahım korusun,çok fena bişiy..
Kayınvalidenizin dedikodusunu yapmak yerine bence eşiniz annesini bir tedavi ettirsin.. Yazık ya,yarın başkasının evinden bişiy çalsa ne olur sonra?

eşinle büyük bi kavgayı göze alıyorsan sen bilirsin,çünkü kaynanandan sana laf getiren sendende ona götürecektir.eşinle kavgayı göze alıyorsan onların yüzüne söyle.hem bence sana laf taşıyan insanlarda dedikocu.insanlar bire on katıp anlatıyorlar.

ya aslında eşim benim haklı olduğumu biliyor yıllaardır bıktık dedikodularından...herkese dışlattı bizi...ya bende eşimin gözünden düşerim diye korkuyorum ama kaynanam çecvre ne der diyerek kısıtlıyor hareketlerini allahtan korkmaz insanlardan korkan....fazla değilde en azından hırsızlık huyunu belki bırakır bide herkes bilsin bizi ayırmaya çalıştığını yani bi problem olsa herkes duydu benim yüzümden diye dilini elini çeker...bikere denedim işe yaradıda..işte dedikoduyu hiç sevmem

Aman bırak canım boşver, Allah'ından bulsun. Dediğin tarzda bir insansa kayınvaliden ne yaparsan yap baş edemezsin. O mutlaka en ufacık şeylerden yalan yanlış laflar üretip anlatır herkese. Bende de var bir tane ama yüzüne de söylesen iflah olmuyor. Kocanla aranı açma boş yere. Sen kendini biliyorsun nasılsa, benim hakkımda da kayınvalidem ve görümcem neler neler anlatmış ona buna ama beni de bilen biliyor onları da. Artık onlara kafamı takıp, kendimi de kocamı da üzmek istemediğim için kapattım kulaklarımı. Bence sen de onun hakkında doğru da olsa bir şeyler söyleyip onun seviyesine inme. Bırak ne hali varsa görsün.

bende valla böyle düşünüyorum ama bu kadından bıktım....normal insan değil...çevre baskısından korkuyo..

Arkadaşım,kayınvalideniz ihtiyacı olmadığı halde hırsızlık yapıyorsa bu bir huy değil,hastalıktır..
Lütfen doktora götürün..
Eşinizin gözünüzden neden düşüyorsunuz anlamadım.. Adam annesinin size yaptıklarını göremeyecek kadar körse zaten bu evlilikten ne hayır gelir ki?

canım öncelikle allah yardımcın olsun.ama derfimki onu seviyesine düşme allahından bulsun zaten kimse onu sevmiyormuş eden kendine eder sen kulaklarını kapa kocanla aranı bozma onuda allaha havale et klava:

sizde onu anlatarak seviyesine düşmeyin. kulağınıza geldiğinde yada onun yanında.. insan olan çocuklarının açığını kapar açık anlatıp yaymaz etrafa diyip onu susturmaya yönünü değiştirmeye çalışın.

cnm eşinle aran bozulur sende kayınvaliden hakkında konuşursan... bi de üstüne kayınvalidenle tartışırsın iyice moralin bozulur...bi de hırsızlık huyundan dolayı bence dedikodusunu yapmayın.eğer hastalık boyutundaysa isteyerek yapmıyorsa yazıktır o şejkilde adını çıkarmayın.illa bişey konuşcam derseniz yaptıklarını anlatırsınız ama benim size tavsiyem bırakın Allahından bulsun..aynı kefeye girmeyin tadınız da kaçmasın...kayınvalidenizle konuşmayı denediniz mi

evet böyle birşey yapabilirsin ama bunun sana pek faydası olmaz
senin içini dökerek rahatlamandan başka bir işe yaramaz boshayallersmile
bir gün ne olur, iyi bir kaynaşma anında veya bir sürtüşme zamanında kaynanana; gelinin senin hakkında bunları demişti, diyebilirler. tıpkı sana da kaynananın dediklerini taşıdıkları gibi, ne malum boshayallersmile ondan sonra da ayıkla pirincin taşını :umursamaz: böyle bir kadın siner mi sence, mahcup olur utanır mı? hayır lmaz: ancak daha da çirkefleşir
sana kaynananın dediklerini anlattıkları zaman sen de yaşadıklarını anlatsaydın niye illa bayramı bekliyorsun ki fisfisfis

canım bende kaynanamla sorunlar yaşadım. yaptıklarını anlattımda ama ne olursa olsun akrabalar yanlış yaptığını bilselerde onu tuttular.bide kaynanam ağlaşır yalan söyler inkar eder ,seninkide yaparsa yaşlı diye herkes inanmasa bile onun tarafını tutacaktır.
Hırsızlık meselesine gelince kendi içinizde halledin başkalarına söz etmen sizede leke getirir.çocuklarına hırsız kadının torunu demelerini istemessin heralde yada senin kaynanana iftira attığını düşünebilirler bu riske girme bence .
kaynanan sana haksızlık yaptığında direk yüzüne söle bence

a) kaynana azıcık eğitimli biriyse, en azından öğretmense falan, başı açıksa köylü değilse dünyayı tanıyan bilen biriyse böyle intikam yöntemleri yerine gidip efendi efendi, annenizle konuşur gibi saygılıca konuşmayı deneyin.

b) kaynana köylü/cahil/eğitimsiz biriyse, yani laftan anlamayacak biriyse atış serbest her yolu deneyebilirsiniz.

pek doğru bir yöntem olduğunu düşünmüyorum:1no2:
sorunlarınız daha çok büyür eşinlede aran açılabilir.bu riske girme bence
kaynanan nasıl bir insan bilmiyorum ama arkasından dedikodusunu yapmak yerine onunla konuşmayı dene belki bir faydası olurfisfisfis

kızlar bende hepiniz gibi düşüüyorum o eltileride zaten kaynanamı sevmedikleri için onu kullanıp oğlunun yuvasını yıkmay çalışıyorlar...benim salak kaynana anlamıyo tabi..geçen eltisi bana dediki kaynanan şeytanın ta kendisidir helal olsun sana iyi geçiniyorsun dedi..çünkü şimdiye kadar en ufak bi açıklarını vermedik ailece...bana içi beni yakar misali...kaynanamd sanırım benim bu asil duruşumdan çatladıkça çatlıyo..umursamaz görünüyorum ya...geçen dedimki akrabalara dedikodumu yapmışsın eltin söyledi dedim.ondan sonra tık yok..ağzını kapattı..benim gelinimle aramı bozmaya çalışıyorlar diyor eşime..eee şimdide konuşsun...işte bu yüzden biraz sıkıştırayım dedim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…