a) kaynana azıcık eğitimli biriyse, en azından öğretmense falan, başı açıksa köylü değilse dünyayı tanıyan bilen biriyse böyle intikam yöntemleri yerine gidip efendi efendi, annenizle konuşur gibi saygılıca konuşmayı deneyin.
b) kaynana köylü/cahil/eğitimsiz biriyse, yani laftan anlamayacak biriyse atış serbest her yolu deneyebilirsiniz.
Simdi sen o düsündügün plani uygulamaya calisirsan hem kaynananin hem kaynananin eltilerinin vs. vs. ekmegne yag sürmekten baska hic birsey kazanamicaksin.
Olacaklari tahmin etmek cok basit:
1. Kaynanan, bakin iste benim gelinimin gercek yüzü utanmadan dedikodumu yapiyor diye cevreye özelliklede ogluna ver yansin yapacak.
2. Kaynananin eltileri, yani sana laf getirip götüren giybetci pislikler "ohhh sunlarin aralarini bir güzelce actik" zil takip oynayacaklar
3. Esin ne olursa olsun annesi hakkinda dedikodu yapmana olumsuz sözler söylemene sessiz kalmayacak ve mutlaka huzursuz olacaksiniz.
Sakin kimsenin gönlünü yapma arkadasim!
Kaynanandan ziyada sana laf getirenlerde kabahat!
Sanmaki sana baskasini kötüleyen yeri geldimide seni baskasina kötülemez. Bu tür insanlardan uzak dur, ne olursa olsun asaletini koru her zaman.
O kadinlar sana kaynanan senin hakkinda böyle böyle söyledi derlersede, ver agizlarinin payini, duymak istemiyorum, o benim Annem, biz iyi olurusz kötü oluruz, barisiriz küseriz kimseyi ilgilendirmez de.
Yazmayayım dedim dayanamadım..a) kaynana azıcık eğitimli biriyse, en azından öğretmense falan, başı açıksa köylü değilse dünyayı tanıyan bilen biriyse böyle intikam yöntemleri yerine gidip efendi efendi, annenizle konuşur gibi saygılıca konuşmayı deneyin.
b) kaynana köylü/cahil/eğitimsiz biriyse, yani laftan anlamayacak biriyse atış serbest her yolu deneyebilirsiniz.
incihandemirci kullanıcısından alıntı
a) kaynana azıcık eğitimli biriyse, en azından öğretmense falan, başı açıksa köylü değilse dünyayı tanıyan bilen biriyse böyle intikam yöntemleri yerine gidip efendi efendi, annenizle konuşur gibi saygılıca konuşmayı deneyin.
en azından öğretmense ne demek yaw, bari diyosun...sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni
Yazmayayım dedim dayanamadım..
Bir kere köylülere kurban olun siz..
Sonra azıcık eğitimli ne demek,en azından öğretmen ne demek.Yani öğretmen olunca cehalet bir derece azalıyor ama tam istediğiniz kriterler hasıl olmuyor sanırım..
Sonra dedikodu anlamayacak eğitimsiz sahip insanlar hakkında yapılır, müstahaktır sonucu çıkıyor yazdıklarınızdan...İnanılmaz gaflarla dolu bir yorum,özür dilerim ama eğitiminiz yok sanırım,o zaman ben biraz dedikodunuzu yapayım..
Var demeyin sakın,buradan bakınca yazdıklarınız kör cahil birinin kaleminden çıkmışa benziyor,dönün bir okuyun derim..
Aaaa bir de başı açıksa dedikodusu yapılamıyormuş,bir yaşıma daha girdim.
kızlar eski konumu bilen biliyordur benim kayınvalidemin nasıl bir ruh hastası olduğunu..şöyle bir durum var...benim kayınvalidem kayınpederimin ailesiinden eltilerinden kaynanasından çok çekmiş..eee kendiside zaten inat bin beter hiç eyvallah dememiş benim dediğim olacak demiş ve sonunda olmuşta..ama bu yıllar içinde kayınpederim çevre dolduruşuna gelip kaynanama çok çektirmiş...şimdi aynı şeyi bana yaptırmaya çalışıyo..gidip eltilerine eşimin amcalarına falan hep benim dedikodumu yapıyor..geçen eltisi söyledi hakkında şunu dedi bunu dedi diye..bende laf açılınca kaynanama kızdım..baktımki çevre neder hakkımda ne düşünür diye bayağı kafaya takıyor..bende şöyle bir plan geliştirdim sizinde fikrinizi sorayım dedim...bende şimdi gitsem bayramda eşimin amcalarına falan ufak ufak bizi ayırmak için neler yaptığını evimden eşya çaldığını hakaretlerini falan çıtlatsam nasıl olur..zaten kendisini seven yok hiç...dost değiller..valla ben sonunda bu çareyi buldum ama nasıl olur acaba..bu arada bugüne kadar ne kaynanam ne kayınbabam hakkında en ufak dedikodu yapmadım...hep çok iyi oldukları yalanını söylerim..eşimde bilir..artık bende başlasammı....bu arada yorum yazmadan eski konumu okumanızı istiyorum ona göre halimi anlayın diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?