Dedikoducu komşumuz

önce de kaç kere sormuştun ve henüz yok demiştim.olunca haberin olur merak etme.hatta madem bu kadar sordun gelip ilk sana sölicem sıkma tatlı canını de çatlasın

Gencken söz,nisan yokmu derler,nisanlanirsin dügün ne zaman derler, evlenirsin cocuk yokmu derler,cocuk olur ikinci ne zaman geliyo derlermilletin aile planlamasina ne meraklilar.Sanane diye bögüresim geliyo bazenAllahtan son sorudayim

ben olsam tepkimi koyardım
ee yeter her seferinde aynı sorular vs. lafımı esirgemezdim arkadaşımın annesi olsa dai
gelelim arkadaşına öle bana hava atan bir kadın arkadaşım olamaz zaten

bu millet ne dengesiz ya hani şakayla bi kere sorulur falan ama her seferinde her seferinde gıcıklığına soranlara sert çıkmak lazım onu da ben yapamıyorum..şayet arkadaşın hava atmak amacıyla bebek seviyorsa -ki bence yanlış anlamış olabilirsin bebeğini seviyordur ama bu konuda hassalaştığın için sana öyle geliyordur- görüşmelerini azalt resmi olmaya soğuk davranmaya çalış..annesine zaten resmi ol derim..sen şimdi rahatça geziyorsun ya bence o gözlerine battı..
inan beni de söyleye söyle 2. çocuk sahibi edecekler.gülüyorum "söyleye söyleye hamile bırakacaksınız "diye o kadar çook söyleyen var ki takmıyorum bile..mahalleden komşulardan arkadaşlardan akrabalardan...abartmıyorum gerçekten çok soruyorlar "yap artık 2.sini" "2. yi düşünmüyor musun?" "kızın da kocaman olmuş artık" "hamile misin yoksa?" şeytan diyor hamile kalınca kimseye söyleme 1. çocuk gibi olursa 7 aya kadar saklarım karnımı
sanki onlar doğuracak sanki onlar çekecek soran sorana azıcık bir muhabbet başlasa...ne yani eline ne geçiyor anlamam..samimi olmadığım hatta yeni yeni tanıştığım bir insan bile sorabiliyor..sanırım milletimizin adet gelenek göreneklerinden biri olmuş bu tarz sorular...
"ne zaman evleniyorsun?" "nişan ne zaman" "aaa uzatmayın düğün ne zaman" "ee çocuk var mı?" "ne zaman doğuracaksın?" "2. ne zaman"...bıkmazlar döner dolaşırlar bir daha sorarlar..ahan da annem dedi 2 saat önce telefon da60: 2. si olsaydı şimdiye büyümüştü..."aman anne alıştım çıkıyoruz beraber geziyoruz arkadaş gibi " dedim halbuki olsa isterim tabi bir tane daha ama dualarım hep "Allah ım istiyorum ama Sen daha iyi bilirsin bizim için hayırlı olan zamanı hayırlı zamanda 2. çocuğu nasip et " şeklinde..
üstüne fazla geliyorlarsa bu komşuların;" istediğimiz gibi geziyoruz rahatımız iyi o yüzden şuanda düşünmüyoruz hayırlı zamanda olsun ama daha erken" deyiver.

Ben de tatile memlekete geldim .Herkes eşimle aram kötü sanıyor .. En son bugün azarladım .

Millet çatır çatır bizi kırıyor. biz de ses edemiyoz karşımızdaki kırılmasın diye . Söyle deki size ne ki de... onlarda rahat etsin . sen de rahat et ....

yeni konu açmama gerek görmedim burdan devam edeyim. şşimdi bu aynı komuşular benim rahatıma takmış durumdalar. sordukları soru sabahları kaçta uyanıyosun 11,5 - 12:00 diyorumm ooooo çok yatıyosun erken kalksana diyor yaa sanane sa na nee.. bide halam var kıznı hep benle kıyaslar kızı benimle yaşıt benden çok önce evlendi 2 çocuğu var. hep şikayet eder uykuya hasretim dinlenmeye hasretim diye. bu halamda beni sık sık arar öylesine. genelde öğen 12 gibi arar açarım telefonu ' alo ' derim o direk yenimi kalktın der ama hep böyledir. evet dediğimde kendisi erkenden kalkmış evde yaptığı tüm ileri anlatır. artık korkudan yoo çok oldu kalkalı temilik yapıyorum diyorummm

rahatsızlığınızdan dolayı yanlış anlamıyorsanız ana -kız çok hastaalr bence.zaten bana çok terbiyesizce geliyor bu çocuk ne zaman yapacaksın soruları.yaşadığımız toplum cinsel konuları çok kısıtlayan bir toplum.hepimiz bayanlar özellikle bu konularda büyük baskıyla büyütülüyoruz.evlenincede çok sıradan bir konu gibi ne zaman çocuk diye soruluyor.çocuk bu şekilde oluyor ya ondan böyle diyorum.ee bu yüzden hiç olmazsa rahatsız olunur.bence bunu kafanıza takmamaya çalışın.bildiğim ve gördüğüm kadarıyla şu hayatta bu tür insanlar aslında çok ezik insanlar ve şu hayatta bunuda yapan benim diyecekleri olmayan insancıklar.sakın ters cevap vermeyin.Allah bilir o da bunu istiyordur.bizimde bir komşumuz var.onunda 2 kızı var.kızlarda bekar.biri 29 diğeri35 yaşında.kim evlense.hakkında olumsuz konuşuyor.sürekli kızlarını övüyor.şu istemiş bu istemiş.samimi olduğumuz ilk zamanlarda annem büyükle yeğenimi tanıştıralım dedi.bayıldılar.hatta beğendik falanda demişlerdi.neyse olmadı.iyi ki olmamış.artık fenalık geçirmeye başladık.sürekli birlerini kötülüyor.kötülemediğinde kızlarını övüyor.övmek dediysem şöyle bir övmek daha iyi anlaşılması için.kız bisküvili pasta yapmış.10 dakika bu anlatılır mı.tarifler verilir mi.başka ne kadar anlattığımız özelimiz varsa kadına en ufak olumsuzlukta bize karşı kullanmaya kalktı.olumsuzlukta ne sadece niye böyle yaptın diye sormamız.ne mi yapmıştı.anlağım hep beraber gülelim.annem bunu günlerine götürüyordu.gün arkadaşlarının birisinde abisi vefat etmişti.hep beraber ona gittiler.annemin arkadaşlarıda nereden baksan 20 yıldır falan arkadaşlar.o günde arkadaşlarını neşelendirmeye çalışmışlar falan.neyse bizim komşu orada ne yapmış.annem için kocası ondan korkuyor demiş.annem yok daha neler tarzında bir şeyler söylediği halde daha bir üstelemiş ve üstüne basabasa söylemiş aynı sözleri.işte bunu sormaya gittiğimizde birden bir neşe geldi suratına.uzun süredir veklediği fırsat eline geçmş gibi bir gülüş.ama nasıl bir mide bulandırıcı basit bir gülüş.birde orada aklı sıra bizimle dalga geçti.kurdun kurdun geldin.ayy zaten bende senin arkadaşlarını sevmemiştim demeler.aklı sıra herkesi kötü gösterip kendini ve kızlarını öne çıkarak.onlara zengin koca bulacak.dedikodudan çok çekmiş biri olarak.çok iyi anladığımı düşünüyorum.bu tür insanları hiç takmayın.zavalılar,acıyın onlara.bebkle hava atmak olur mu.annelikle hava atmak olur mu.bu tür hareketler bana vicdansızlık gibi geliyor.sırf üzüntünüzü görmek için yapıyorlar.zavallı ezikler.bunlar için üzmeyin kendinizi.ebn çok üzdüm kendimi.ne oldu psikolojim bozuldu.hatta burada bir konu açtım.bir arkadaşım vardı.o zamanki erkek arkadaşımdan da bahsederdik.iyi yanlarını söylerdim ama asla kibirlenmedim.yıllar sonra bana ettiği laf çok hava atıyordun.havan söndü oldu.ki sevgilimle ilgili övgü sözlerini benden çok o kullanıyordu.bu yaptığını öfkemden sindiremedim.ilişkimi kestim ama sinir etti beni.forumdan uyarı bile aldım sayesinde.

bu konularda çok doluyum çokkk................:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…