Dedikoducu olmamak suçmuş?

ARKADASS

kocasının bebeği
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2008
656
1
96
Eskişehir
9 senedir aynı firmadayım yönetici sekreterliği yapıyorum 2 yıldır da aktif olarak yapıyorum patronumun odasına evrak bırakmaya almaya gidilmesi gerektiği kadar gidiyorum birde patronum telefonda konuşmayaı sevmez bir kelime bile olsa odasına cağırı konuşur bizim burda arkadaşlar nedense benim odasına gitmeme nasıl anlam yükledilerse yanındaki elemanlara benim için sakın konuşmayın fecebokk bile eklemeyin neler yaptığınızı anlatır demiş o kadar kesin demişler ki sasırdım bir o kadar da sineirlendim madem böyle bişey yapıyomuşum ki yapsam bir cok insanı işinden bile edecek olaylara sahit oldum ama yapmadın neden yapayım ki beni hiç ilgilendirmez

yarın patronumun odasına gidip böyle olaylar konuşuşuyomuş konuşan insanları cağırırmısınız sizin yanınızda yüzleşmek isitiyorum dicem

o kadar sinirlendim ki anlatamam bana bi akıl verin ne olur ne yapayım?

Amaaaan, istedikleri gibi düşünsünler, salla gitsin.

amaaan boşver insanın olduğu yerde bunlar hep oluyor. ben etrifımda olanlara gözümü kapatıyorum, salağa yatıyorum sende öyle yap. çok iyi oluyor:))):lepi:

normal böyle şeyler, onların böyle düşünmesi hep olağan alışıla gelmiş düşünceler, insanlar herkesi aynı düşünüyor yani patronla irtibatı daha fazla olan insanları işyerinde patronun casusu olarak düşünür çalışanlar bu heryerde böyledir size kişiliğinize has bi durum değil bu, siz orda galiba yeni çalışmaya başladınız, bence dediklerinizi kesinlikle yapmayın, yanlış anlarlar, size daha çok düşman olurlar. biraz zamana bırakın bazı şeyleri, tepkinizi iş arkadaşlarınıza direk olarak yapın.

Son düzenleme:
bencede yüzleş ama unutma kıskançlık insanlara herşey yaptırır seni çok kızkanıyorlar dikkatli ol ,sırlarını kimseye verme iş arkadaşı diye birşey yok zaten ekmek kavgası uğruna insanlar neleremaruz kalıyor ,bunuda kabullen !!!sempatiksalakcinni

9 yıldır bu şirkettiyim 9 yılın koskaca yıllar da aklıma ucuna bile gecmedi yapmak söylemem o mkadar cok sey geldi kulağıma yeri geldi kulağımla bile duydum patronumun özel hayatını bile dedkodu yapıldığını
işten cıkan biri olduğunda sorar bişey duydunmu haberin varmı diye bu konuların lafına yapan rkadasın elemanı cıktı işten o yüzden sordu yok dedim duymadım konuşmadım bile dedim ki herşeyin cıbanı olan o arkadaş için

bilemiyorum ama yüzleşme bana yanlış geliyor, acaba amacına ulaşabilecekmisin yüzleşince ne olacak :sm_confused:

yüzleşmek istiyorum çünkü yaptığım birşey yok korkumda yok yüzüme söylesinler bakalım o zman bende dökerim eteğimdeki taşları yapılan cok büyük terbiyesizlik iftira atmaktan baska bişey değil

Hayır arkadaşım dedikoducu olmak suç...
Hatta yeni yasaya göre işyerlerindeki dedikodu resmen suç kapsamına alındı.
Bu konuyu bir araştırın derim.
Ben olsam bunu yapanları delilleriyle ispatlar, tazminat mı neyse yasal hakkım alırdım.

yanlız işyerinde size daha da düşman olurlar, sıkıntılarınız çoğalır bence, onlarla çalışyorsunuz sonuçta, çalışmakta zorundasınız, dedikodu yapmalarını nasıl engel olabilirsiniz ki, insanların ağzına kilit vurulamaz, size düşman olunca işyerinde size sorun çıkarırlar, ters davranırlar, teslim edilen işi yapmazlar, suçuda üzerinize atarlar, dedikoduları hat safhaya ulaşır size karşı kin duyarlar, patronunuzda hepsini işten çıkarmaz

çenebaz arkadaşım doğru söylüyorsun işyerinde dedikodu suç ama nasıl ispatlanır? Bozacının şahidi şıracı oluyor sonuçta :gitme:

ıspatlama kısmı nasıl olur bilemem şimdi ama soğukkanlı olun.
Hemen yüzleştirmeye falan kalkışmayın bence, bir şekilde ispatlayın bunu.

ya boşver demekki mesafeli durman gerekiyor. bende birim değişikliği istemiştim yanımdaki bayan yüzünden yeni bir eyre geçtim. hepsinide tanıyordum ama bu kadar dedikoducu olduklarını bilmiyordum bir süre sonra mesafe koymaya başaldığımda baktım ki benim hakkımda konuşuyorlar direk kestim muhabbeti. iş dışında hiçbir samimiyetim yok artık. send ebunu yapmalısın iş dışında çok fazla samimi olma hiçkimseyle.

dün duyduğumdan beri kesin tavır koydum herkese artık kimin ne dediğini bilmiyorum ki bu söylenenler de rastgele geldi kulağıma yeter artık terbiyesizler terbiyesiz olmucam ne oldu hayıdrdır dediklerinde de etrafınızda ki insanları yalan yanlış bilmediğiniz olaylar hakkında tembihlemeyin dicem

dün akşam eşimede anlattım olanları dediği şu oldu sen patrona yakınsın ve 9 senelik br güven var ortada bunları cekemeyecek cok insan olacak camur at izi kalsın yapacaklar en büyük cevabın sessizlik olsun dedi

tavır koymakla iyi yapıyorsun, de arkadaşım sende içinde mi tutucan, onlar ağızlarını tutuyorlar mı ki, sen mi suskun kalasın, susarsan pısırık derler, söyle ok gibi laflar dumur olsunlar...

güzelim bundan sonrada ne derlerse desinler takma sen işini yap kimseylede konuşmak zorunda değilsin. benimde amirlerim bana çok güven duyarlar ben ne istersen olur bu yüzdende çekemeyen insan çok fazla ve bunu bozmaya çalışırlar. sen muhatap olma eşinde doğruyu söylemiş ne kadar kızsanda kaale almıyormuş gibi davran. "Suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verecek cevabım var. Ama bir lafa bakarım, lafmı diye. Birde söyleyene bakarım adam mı diye" bu sözü ilke edindim ben.

cnm bencede susmak en iyisi konuşan her zaman kendini konuşur o yüzden sen sabret eminim en kısa zamanda bu kadar dedikodu yapan insan birbirininde kuyusunu kazar sende dışarda kalırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…