Dedikodunuz yapıldığında ne yapıyorsunuz?

Madamgonca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
3.476
1.497
63
41
Merhaba hanımlar ,

Gecende işyerinde bir olay yaşadım. 1 gün için özel bir durumum vardı ve izne ihtiyacım vardı. Bende çok izin kullanan biri Değilim. Izin vermediler bende durumun özel olduğunu anlattım. Neyse durum onu söyledim. Falanca yere gitmem gerekiyor o gün için mecbur vs diye. Daha sonra telafi ederim gerekirse hafta sonu gelir çalışırım vs dedim. Sonra söylene söylene izin verdi patron. Ardından işyerindeki kişilere özel durumumu söylemiş. Bir arkadasım var o Anlattı. Arkamdan konuşmuş bir hayli.
Bşy yapamam ama çok kızdım ve içimi Dökmek istedim.
Siz böyle arkanızdan konuşan sizi üzen kişilere karsı ne yapıyorsunuz ?

Yüzüme konuşmaya cesareti olmayan tipler için özel bir şey yapmadım şimdiye kadar :) mesafe koyup geçeceksiniz, böyle durumların önüne geçmeniz hayatınız boyunca mümkün olmayacak. Herkesin kendi kalitesi...

Durumunuz özelse, adı üstünde 'özel durum', patrona bile olsa açıklama yapmamalıydınız.
Patronun ağzında bakla ıslanmamış, o ayrı ayıp etmiş ama ben işyerinde özel konularımı kimseyle paylaşmam.

Staj yaptığım yerde çıkışa gitmek için odasının önünden geçtiğim şefimin benim hakkımda "salak" dediğini duydum. Umurumda bile olmadı. Fazla muhatap olmadım. Samimi olmayın, anlatmayın siz de.

Is yerindekilerle nolursa olsun özel durumlar paylaşmamalı. Cok samimi olduğunuz gerçekten arkadaşınız olan biri varsa bilemem ama bizzat kac kez yaşadım duydum arkamdan konusulanlari. Umursamamak en iyisi.

Ozel hayatimda bisey yapmam ..is hayatinda ortaligi yiktigim olmustur iki yuzlulerin yuzunden:)) yuzume baska arkamdan baska olmamayi ogrendiler, er ya da gec..

hemen mesafe koyarım.oyle duvar çkerım kı yuzume bakmaya çekınırler.bazen bende konuşurum benı sınır eden delı eden ınsancıkların arkasından.

ya da lakayı olacaksın ciddiye almıcaksın..patronun yanına gıdıp ozel hayatım başkalarının ağzından hıkaye gıbı geldi teşekkur ederım insanlığınız için diceksin .bakalım ne yapacak.

İnsan bi kızıyor tabii önce

Sonra böyle yüzüne yüzüne gülüyor.
Dedikodunu yaptığından haberin olduğunu bilmeden samimi davranıyor ya
İşte o zaman acıyor karşındakine.

Hatta "hıı hı anlat anlat" şeklinde dinleme leveline atlayıp rahatlıyorsun.

Yani bende öyle oluyor :)

El altindan is ara bence balik bastan kokar ne demek bir patron yaninda calisanin dedikodusunu yapsin yahu patronsun sen bi vizyonun olsun patron dedikodu yaparsa is yerini dusunemiyorum
Tek benim değil ki herkesinkini yapıyor. Bana da Başkalarını anlatmıştı. Baskasına beni vs vs.
Karakteri bu

Bu tür durumlarda ilk önce kan beynime sıçrar. Sonra sakinleşene kadar beklerim ve ilk fırsatta kırıldığımı müdüre söylerim. Ama bu çalıştığım yerdeki insana da bağlı. İnsan gibi konuşmamdan müdür anlamayacaksa hiç konuşmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…