• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dedikoduyu tamamen bırakmak için napmalı..

farahnihal

pamuk kızımm
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
1.662
276
198
evet arkadaşlar imtihan dünyasındayız ama bazen öyle şeyler oluyorki, Allahın verdiği dert senin imtihanın iken bazı densizlerin alay konusu oluyor, ............

Son düzenleme:
Dedikodu yapılan ortamlarda bulunmayın. Kimsenin gıyabında konuşmayın, konuşturmayında yanınızda.
Sizinle ilgili konuşan,( size zarar vermek amaçlı) konularda umursamayın, gülün geçin. Rahatsız olmadığınızı görünce vazgeçecektir karşınızdaki.

Dedikodu yapılan ortamlarda bulunmayın. Kimsenin gıyabında konuşmayın, konuşturmayında yanınızda.
Sizinle ilgili konuşan,( size zarar vermek amaçlı) konularda umursamayın, gülün geçin. Rahatsız olmadığınızı görünce vazgeçecektir karşınızdaki.

siz hiç yapmıyor muısunuz, ben aslında dedikodu değilde dertleşme adı altında konuşmalar oluyor ya onu kastediyoru...

siz hiç yapmıyor muısunuz, ben aslında dedikodu değilde dertleşme adı altında konuşmalar oluyor ya onu kastediyoru...
Kimsenin gıyabında konuşmam yanımda da konuşturmam aslına bakarsanız. Yüzüne söylemişsem o ayrı ama birinin yüzüne söylemedigimi arkasından konuşmam.
Dertleşmek başka birşey. Dedikodu bambaşka. Şayet zamanında anlattıklarınız sizin canınızı yakmak amaçlı yüzünüze vuruluyorsa umursamayın, gülün geçin bir yapar iki yapar sonra işe yaramadığını anlayınca vazgeçer.

Kimsenin gıyabında konuşmam yanımda da konuşturmam aslına bakarsanız. Yüzüne söylemişsem o ayrı ama birinin yüzüne söylemedigimi arkasından konuşmam.
Dertleşmek başka birşey. Dedikodu bambaşka. Şayet zamanında anlattıklarınız sizin canınızı yakmak amaçlı yüzünüze vuruluyorsa umursamayın, gülün geçin bir yapar iki yapar sonra işe yaramadığını anlayınca vazgeçer.

sürekli görmemelikten geldim zaten,baktılar öyle delirmiyorum,en çok şu lafı söylersek yıkarız biz bunu dediler ve bu sefer başardılar...

sürekli görmemelikten geldim zaten,baktılar öyle delirmiyorum,en çok şu lafı söylersek yıkarız biz bunu dediler ve bu sefer başardılar...
Boşvermekten başka yapacak birseyiniz yok maalesef. İnsanların neyi söyleyip neyi söylemeyeceklerine karar veremiyoruz maalesef ve dilin kemiği yok.

Aslında hiç dedikodu yapmayan insan yok bence..

Herkes az ya da çok, bilerek ya da bilmeyerek, iyi ya da kötü niyetli dedikodu yapıyor..

Üzgün, dertli biri ancak paylaşarak rahatlar..
Bu bireyin ruh sağlığı için gerekli bir şey bana göre..

Haklılığınıza yürekten inandığınız yerde kendinizi kötü hissetmenize gerek yok.
Dertleşin, size yapılan haksızlıkları paylaşın ve hafifleyin..

İnsanın doğasında var.mümkün değil yapmamak.ucundan köşesinden de olsa tam içinden de olsa herkes dedikodu yapar maalesef.

Bir insan bir lafla yıkılacak kadar bu dunya hayatına onem vermezse zaten o laflari dert etmez.fazla gunaha girmez.

Hastalıkla ilgili dedikodu yapmamak gerek allah bunu kesinlikle af etmiyor onu fark ettim sonu çok,çok acı oluyor ki
kızım hastalandığında ki çocukluk arkadaşının annesi gidip kapı ,kapı kızımın hastalığını anlatmış ki samimi olmadığım kişilere onlarda beni sokaktan çevirip bilgi almak istedi o kadar üzüldom ki bu dedikodu yapılacak bir malzeme değil diye ki birde kadından böyle birşey beklemezdim meğersen kalbi hiç güzel değilmiş, ben o zaman çok üzüldüm ve allaha havale ettim , neyse aradan 5 yıl geçti ve bu dedikoducu kadının kızı trafik kazasında öldü ama ben kızını çok severdim ve acaip ailecek çok üzüldük

Bende aynen sizin gibi dertliyim bu konuda. Bana yapılan hatayı anlatıyorum üzüldüğüm için sonra pişman oluyorum ama anlatmazsamda rahatlıyamıyorum. Kendi kendime ağladığımda kalıyorum

dedikoduyu uğraşıcak işi olmayan insanların yaptığını düşünürüm genelde. İki kadın bi araya geldiyse ve evde işlerde bitmişse dedikodudan başka bişey bulamıyolar örn: annem ve teyzem.. maruz kalmazsak yapmayız bence nefse de hakim olmak lazımm ama oluyo işte :KK12:

Bir insanın yüzüne söyleyemeyeceğim şeyi arkasından konuşmam. İnsan ilişkilerinde ki en önemli kıstasım budur.

dedikodu yapan insanlar her yerde var.
kimseyle görüşmüyorum, Allah'ın selamını verir geçerim, laf bir şekilde o onu demiş bunu demişe geliyor.
sevmiyorum. ne yaparım ne de yanımda yaptırırım.

Birileriyle birsey yaşadığınız da kendini bilmeyen birileri kalbinizi kirdiginda bütün olayi hiç carpitmadan başka hakarer edici ya da kotuleyici laf soylemeden bütün doğallık la anlatnaniz dedikodu olur miki??
Bi de içiniz rahat etmiyosa dedikodu oluyor diye bi kagida yazin yazin sonra o kagidi yirtipatin:KK58::KK57:

Dertleşme ve fikir alma ayrı bir şeydir, dedikodu ayrı bir şey. Birine içini dökmek, nasıl davranman gerektiğini danışmak dedikodu değildir bana göre ama bundan rahatsızsan, kendine bir defter alıp seni rahatsız eden durumları oraya yaz canım.

Hakkınızda edilen lafları haklı oldukları ölcüde dikkate alın. Yani tamamen sizi üzmek icin bile söylüyolarsa burada kendinize pay cıkarmanız gereken bi sey varsa cıkarın kalanına gülün gecin. :D

Başlıga gelirsek dedikodudan tamamen vazgecmek icin bi dağ başına yerleşin ve hicbi insanla görüsmeyin.

Cünkü insanlarla bi arada yasarken su söylediginiz mümkün degil. Toplumsal yasamın dogal sonucu bi nevi.

Mesela su anda dedikodu yapıyoruz. Siz sizi üzen insanların kötü yönlerini bize anlatıyorsunuz. Bizden de hic tanımadıgımız insanlar hakkında ay ne kötü insanlarmıs dememizi, onların arkasından konusmamızı bekliyorsunuz.

Ha bu sizin kötü biri oldugunuz anlamına gelmez. Zaten dedikodu da cogu zaman kötü niyetle degil dertlesme amacıyla yapılır. Ya da cok ufak kötü niyetler icerir. Yani yandaki 100 kiloluk kızın dedikodusunu yaparak kendi 5 kilo fazlamız icin icimizi rahatlatırız. Kücük hainlikler evet ama psikolojik olarak bi savunma ve rahatlama mekanızması iste.:KK62:

KilicBaligi KilicBaligi nin da dediği gibi dedikodu ve fikir alışverişi farklı bence de...
O zaman bir derdim var bölümünde dedikodunun kralı yapılıyor, her gün onlarca kişinin arkasından "bence şöyle bence böyle, bence o adam yalancı" diye dedikodu yapıyoruz.
Dedikoduya özellikle düşkün kimi insanlar vardır, hemen belli ederler kendilerini, bir şey söylediklerinde "bilmem, ben öyle düşünmüyorum" diyerek kesip atmak gerek.

Benim gibi herkesten uzakta yaşıyorsanız,merhaba dedikodusuz haya diyorsunuz :)
Önceleri kulak tıkadığım konulara, şuan kulak açsam dahi duyamıyorum

Back
X