Değer mi ? Bir Akıl verin bana ...

Summe

Şarkıya , türküye lanet olsun. Anlayamadın ya !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2014
2.444
1.382
178
Selam arkadaşlar.
Bayadır düşünüyorum karar vermem gereken bir konu var.
Bu yıl 3. sınıf üniversite öğrencisiyim. Gelecek yıl Erasmus sınavına girersem eğer 4. sınıf iken yani.
5. sınıfa okulumu uzatırsam gidebiliyorum.
Sizce 1 yıl okulumu uzatmama değer mi ?
Bana bir akıl verin.

Keşke geçen sene başvursaydınız,geç kaldınız sanırım,doğru mu?
Üniversitedeyken Erasmusu kazandım,mülakatları geçtim. Tüm evraklarımı,kalacak yerimi,pasaportumu kısacası her şeyimi hazırladım. ve son dakika yurtdışındaki akrabamızdan bir türlü gelemeyen davetiye yüzünden tüm hayallerim,çabalarım su gibi akıp gitti. Dil öğrenmen ve yurtdışı deneyimi, iş hayatında çok önemli olacaksa gitmelisin bence. Benim mesela çok da etkilemiyor şuan.Yani gitseydim de aynı olacaktı,gitmeseydim de. Şu aşamada okuduğun bölüm önemli aslında.

Canım ya senin için çok üzüldüm...
Evet başvuru için geç kaldım ve ancak dönem uzatırsam gidebiliyorum...
Çok kararsızım işime etki sağlayacak

Canım ya senin için çok üzüldüm...
Evet başvuru için geç kaldım ve ancak dönem uzatırsam gidebiliyorum...
Çok kararsızım işime etki sağlayacak
O halde uzat bence,sonradan pişman olma İşe belki ömür boyu gideceksin,bu şans sana çok şey katacak ama okul hayatın bitmek üzere.

Erasmus deneyimini mutlaka yaşayın derim. Hayatınızdan nice kayıp yıllar gidecek. 1 yıl bir şey değil. Umarım her şey dilediğiniz gibi olur.

Her türlü değer. Üniversite bittiği gibi işe girmek zaten zor, orada bir kaybin olma ihtimali yüksek. Erasmus ile kaybettiği yili, artiya çevirerek iş sürecini hizlandirirsin. Ki her seyi gectim çok çok guzel bir deneyim. Asla geç degil, sakin kacirma.

Bence deger.

Erasmusa gien arkadaslarimin hepsi okulu uzatti zaten. Bir daha ogrenci olmicaksin, tadini cikar derim.

1 yıl hayata geç atılmış olmam değil mi ?
Kafam çok karışık
Ama bir yandan da çok gitmek istiyorum.

Ben giderdim eğer hemen işe başlayıp bakmam gereken birileri yoksa.

1 yıl hayata geç atılmış olmam değil mi ?
Kafam çok karışık
Ama bir yandan da çok gitmek istiyorum.
Öyle bir durum yok canım,işe başladığında anlarsın. Okurken filan farklı düşünüyor insan

Sevgili summe, aynı tecrübeyi yıllar önce yaşanmış biri olarak yorum yapmak istedim.

Oncelıkle sunu bilmeni isterim 10 senelik calışma hayatım var ve dili erasmusta ogrendıklerımı kendı unıversıtemde yuksek lısansta doktoradan öğrendiklerimi bıle ıs hayatında kullanmadım, ıs hayatı cok farklı çalışacağın sektöre göre herseyi değişiyor ısı iste öğreniyorsun.

Amaz gelelim dıger tarafına, hayatımın en guzel yılıydı en guzel gunlerıydı abartmıyorum, su an her hafta yurt dışı seyahetım oluyor ıs ıcın aynı zevkı almıyorum ogrencı olup aldığın Bursla başka ülkede olmak, orda senın gıbı başka ülkelerden gelen bır sürü ınsanların tanışmak kı hala hepsıyle gorusuyorum dugunlerıne gıttım ulkelerıne duşun, cok farklı bır deneyım cok farklı bır tecrübe gitmelisin, 35 yasında geldiginde aynı ımkanı sana verdıklerınde aynı tadı olmayacak, git gittiğini ülkenin herseyını öğren dılını kulturlerını ınsanlarını tanı çık sokaklarında dolaş ucuz bılet bul törenle ordan oraya gıdın arkadaslarınızla, dersileri geçecek kadar yap yeter, hıcbır seyin önemli olmuyor ıs hayatında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…