- 3 Haziran 2011
- 6.719
- 6.335
- 398
- 48
- Konu Sahibi miniminibon
-
eşim inşaat mühendisi yol yapı ile uğraşan bir firmada çalışıyor kayseride gideceği yer çok ıssız dağ başı sadece şantiyeleri ve ufak bir köy varmış merkeze çok uzak... benimde ailem o kadar okuttu kursaklarından kestiler bana para gönderdiler... babam çalışmazsan kendi ayaklarının üstünde durduğunu görmezsem gözüm açık gider dedi.. 20 aydır bebek için ara vermek zorunda kaldım ya istanbulda kalıp çocuğu kreşe verip işe devam etme planım vardı ama iş yerim ile evim arası 1 saat trafikle 1,5 saat... hamileyken çok zorlandım... vs.. vsss...
sanırım ist. de kalmaya devam edeceğiz
merhaba kızlar
size danışmak istediğim bir konu var, ben düşündüm karar veremedim..
biz 5 yıllık evli 20 aylık kızı olan ailesinden arkadaşlarından farklı şehirde (istanbul) yapayalnız yaşayan birisiyiz.
ben bursalıyım bu arada... eşime kayseriden iş teklifi geldi şuan aldığı maaşın iki katını alacak ve şartları çok güzel bizim için bir fırsat...
ama eğer kabul ederse ben bursaya yerleşeceğim ama bursaya gidersem ev alabileceğiz ayrıca ailemle arkadaşlarımla beraber olacağım ve çocuk için ara verdiğim iş hayatına dönebileceğim... ama eşimle ayrı kalma düşüncesi beni üzüyor.. 2 senelik bir iş ayrıca kış sezonlarında 3 ay çalışmıyorlarmış... siz olsanız ne yapardınız yada bu durumda olan arkadaşlar ne yapıyorsunuz??
ben şahsen pek dogru bulmuyorum ayrı durmayı ama sizin ki biraz farklı sonucta 2 yıllık bir iş ayrıca mevsimsel gibi kışın calısmıyorlarsa koca kış ne yapabıleceksınz kı..bence mantıklı dusunmussun zaten ayrı kalacagınız süre en fazla 6 ay kısın yanınıza gelir hem ailen var cocuk ıcın sıkıntı olmaz yani bişiyler elde etmek için bişiylerden fedakarlık etmek gerek hafta sonları gidersinz sonucta cok ta uzak degıl ama tabi bizim fikrimiz değil eşinin kararı önemli ama emınım sızın için en dogru kararı alacaktır
eşim orda şantiyede kalacak tüm masraflarını şirket karşılayacak, ayrıca şirket ankara merkezli türkiyenin önde gelen firmalarından biri bu yüzden eşime çok karşı çıkamıyorum, ayrıca her ay 5 gün izin ve kış sezonu yok.. benim tek derdim şu borçlardan kurtulalım kendi hayatımıza bakalım...
7 senelik evliyim, 4,5 yaşında biz kızım var, ben çakılı kadroyum hiçbir yere tayinim çıkmıyor, eşim emniyet personeli, mecburi hizmeti şark görevi vardı, ve bizlerden uzun süre ayrı kalmamak için kendisi hakkariyi seçti (2 sene olduğu için, bazı iller 4-5-6 sene)
işten çıkmam mantıksız olurdu bende bir polis kadar maaş alıyorum, artı konut kredimiz var, ve kızımın okulu var.
geçen sene haziran ayında hakkariye şark görevine gitti, Allah nasip ederse 2013 haziranda geri dönecek.
tabiki zorlukları var, bizim burada ayrı bir evimiz, eşimin orada 3 bekar arkadaşı ile ayrı kaldığı bi lojmanı var. maddi olarak herşeyi çift ödüyoruz, elektrik, su, internet, mutfak masrafı vs.
ama şuna katılmıyorum, uzaklıklar araya soğukluk katmıyor, aksine evine, eşine ve yavrusuna hasret kalan ve daha fazla bağlanan bir eş oluyor.
yada benim eşim öyle bilemiyorum, mutlu, huzurlu bir evliliğimiz vardı (şükürler olsun) şimdi herşey daha da farklı. her 2 ayda bir 1 yada 2 hafta izine geliyor, kızımı başında söylemesi ayıptır benide kucağında gezdiriyor, gelmeden önce nişanlıyken insan nişanlısı ile buluşurken nasıl heyacanlıysa eşimde bende o derece heyecanlı oluyoruz.
bilemiyorum belkide orada imkanlar farklı, iş harici hiçbir şekilde hiç bir koşulda can güvenliği için dışarı çıkamıyorlar. belki onlarda etkendir.
eşini sen herkesten iyi tanıyorsun, bence düşün tart ona göre kararını ver, hakkınızda hayırlısı olsun.
yorum için teşekkür ederim
benim eşimle ilgili bir korkum yada problemim yok, arkadaşların çoğu aldatma potansiyelinin daha fazla olabileceğini düşünüyorlar ama ben aldatan heryerde aldatır kanısındayım... sadece kızım çok acı çeker mi babası uzakta olacak annesi işe başlayacak... tek derdimiz o... ama hayatımızı tamamen çocuğa endekslemek çok yanlışmış sabah tv de psikolog diyordu :) tesadüfen denk geldi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?