değerlerime bakarmısınınz, dış gebelik olabilirmi, yardım ltfn?

dış gebelik geçirmiş birisi olarak genel anlamda belirtilerini yazayım arkadaşlar 14. gün kan değeri 113 18. gün kan değeri 500 daha sonra kan tahlili yapılmadı ama bende bir sağ kasık ağrısı başladı nasıl anlatsam sanki matkapla oyuyorlar dizime kadar inen bi ağrı ve dizimde uyuşukluk sağa sola döndüğümde şidetli ağrı bu ağrı yüzünden dr.uma gittim ve her şey normal dedi... hatta ağrı eşiğiniz düşük galiba dedi... kese görmeye diye gittik erkenmiş daha tırnak ucu kadar diye sanal kese gördü aynı gün baygınlık ve şidetli ağrıyla hastaneye yattım omuz ağrısı tuvalate çıkamama ve sabahına ameliyat oldum sağ tüpte dış gebelik sol tüptede düzeltilemeyecek kadar büyük hasar iki tüpümde alındı malesef bu tür durumlarda takip çok önemli diye düşünüyorum özellikle kan vermek benden 2 sefer alındı ve bir daha alınmadı uyanık olmak lazım dr. çok önemli ....

Ben birşeyi merak ediyorum, anlayamadığım kısım, mesela sağ tüpte yerleşmişse gebelik sol tüpe nasıl hasar variyor ? medir bu konuda senin bir bilgin var mı ? Benim dış gebelik tanısı kesin konamadı ama söylediğin gibiydi aynen benim belirtim düşük olan gece, tek taraflı şiddetli bir ağrı. Çok şiddetli ama. Ve kanama. Kendimi dış gebelikse dahi, tek tüpüm zarar gördüyse bile sol açıktı, bir ihtimal gebelik şansım olur diye teselli ediyordum ama şimdi bunu okuyunca o da mı yok ki ? Yani dış gebelikte her iki tüp de mi hasar görüyor ?

2004 senesinde dış gebelikten ölümden dönen bir insan olarak anlatayım. Allah kimsenin başına vermesin biraz dr kurbanı olduk. İlaç tedavisi ile hamile kaldım öncesi rahim filmi testler herşey yapıldı dr a göre yumurta tembelliğinin dışında bir sorunum yok. Gulukofaj denen ilaçlardan kullandım başka şeylerde yazdı. Herneyse bir müddet sonra kendimden şüphelendim ve kan testi yaptırdım ve hamileydim. Neyse dr dan randevu aldık gittik ultrasonda bile gördük güya. kullanmam gereken ilaçları verdi. bir müddet sonra sürekli ağrılarım başladı kahverengi kahverengi kanama türünde lekelenmeler geçmek bilmeyen ağrılar yine dr gittik. düşük tehliken var dedi ve 1 hafta yataktan kalkmadan yatacaksın tuvaletin yemen içmen hepsi yatakta olacak ve düşük olmasın diye iğne verdi. neyse 1 hafta geçti biraz ağrılarım azalır gibi oldu ama neyse bir gece acayip kustum kasıklarıma bir ağrılar girdi tarifi mümkün değil boncuk boncuk terin kanın içinde kaldım ve tuvalete kendimi zor attım. bir kan boşaldı annem hemen yetişti düşük yaptım zannettim annem dr arar ben ne yapayım en yakın hastaneye götürün der. Dr kızdım başka bir dr dan pazartesi için randevu aldık. pazartesi sabahı bir sancı yatak yorgan parçalatan cinsten kimseyi zar zor hastaneye gittik kimseyi yanıma yanaştırmıyorum muayene ettirmiyorum acıdan. Meğer iç kanama olmuş dış gebelikten 3-4 litre kan içeri akmış. zar zor kurtardılar. 5 dakika daha geç kalınsaymış kurtaramayacaklarını söylediler ameliyat sonrası. İç kanama sonucu rahim kısmında ki bir çok iç organların etkileniyor ve müdaheleden dolayı diğer tüpte zarar görüyor. Bu yüzden operasyonla tek tüpü alınmş olanların diğer tüpü de işlevselliğini kaybediyor açık bile olsa hasar gördüğü için görevini yapamıyor. genişliği boyu bile hamile kalmamızda rol oynuyor.

Büyük geçmiş olsun. Gerçekten çok kötü bir deneyim olmuş. Allah korumuş. Şimdi tüp bebekle bebek sahibi olabilirsiniz değil mi ?

Bu arada Duru haber bekliyoruz...

merhabalar, öncelikle geç yazdığım içın özür dilerim. zor bi süreç geçirdik... dış gebelik maalesef. değerlerim in artışı izlendi 1500 civarına geldiğinde keseye bakıldı ama maalesef görülmedi: zaten benim ağrılarım başlamıştı. karında sıvı birikimi izlendi ve tahmin ettiğimiz teşhis...
dün sabah acil ameliyat. sol tüpüm alındı maalesef.
ameliyatın video görüntülerini izledim pes dersiniz... uterustan tüpün taaa başına kadar ilerlemiş yavrum. doktor istese de oraya bırakamaz... biraz da kader...şans...
ancak yılmak yok.. iyi tarafından bakıyorum ilk defa gebelik elde edildi. kaliteli bir embrio çıktı.. ve güçlü bir embrio mücadeleci.. ben onu cennete yolculadım ama bir meleğim olacak biliyorum....
hepimize bol şans kızlar.. dualarım sizlerle

çok geçmiş olsun cnmcım rabbim tez zamanda sağlıkla ve hayırlısı ile mucize ni (mizi) kucağımıza almayı nasip etsin inşallah rabbime emanet olun...

üzülme dicem arkadaşım ama elde değil biliyorum hayırda şerde allahtandır hepimiz yanıp kavruluyourz bi bebek için rabbim mükafatını verir inş :Saruboceq:

üzülme dicem arkadaşım ama elde değil biliyorum hayırda şerde allahtandır hepimiz yanıp kavruluyourz bi bebek için rabbim mükafatını verir inş :Saruboceq:

sağol canım. amin inşallah . ben bu sabrın bi gün mutlaka mükafatlanacağını düşünüyorum. sevgilerimle...

Canım geçmiş olsun benim de 2007 yılında dış gebelikten dolayı sol tüpüm alındı ve hala başarılı bir hamilelik geçiremedim Allah'ın taktiri biliyorum ama tek tüple de rahatlıkla bebek elde edilir çok şükür ki yumurtalıklarına birşey olmamış.

sağol canım, doğru yumurtalıklar daha önemli. böyle bi durumda fsh etkileniyomu acaba. benim çok iyiydi .. umarım bozulmaz değerim.

sana da rabbim sağlıcakla ve hayırlısı ile nasip etsin tez vakitte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…