Değerli olmak

Sepesel

Küsmek istiyorum
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Mart 2018
1.645
3.217
53
37
İyi geceler herkese
Aklına takılan değerle ilgili bi kaç bişey sormak istiyorum
Hani hep diyoruzya sen kendine değer verirsen herkes sana deger verir ,saygı duyar diye

Peki bir insanın kendisine değer vermesi nasıl oluyor gercekten merak ediyorum

Buraya konu açmadan önce bunu düşünürken yazın yasadıgım bir sey aklıma geldi aynı zamanda
Kardesimin dügünü için annemlerde kaldım ,ev tıklım tıklım yatılı misafir.
Allahtan yaz günü ,balkonda falanda yatanlar oluyodu
Yatak döşek kalmadıgı için altıma battaniye serip yattım(iki gün idare edebilirdim yanı sıkıntı yok)
Sonra teyzem gelip dediki neden bu şekilde yatıyosun dur sana bişeyler ayarlayalım dedi,yok teyze sorun degil dedim.o da bana dediki sen kendine deger vermezsen kimse sana vermez

Yani hep bencil mi olmalıyım,kendinden ödün vermemeli miyim,dünya benim etrafımda mı dönmeli,dış görünüş olarak bakımlı olmak gerekir vs.degerli olmak için

Lütfen bir kelime yada cümle secip ona takılmayalım,sadece soruma cevap arıyorum.biraz uzun oldu kusura bakmayın.okuyan gözlerinize saglık

Kendine deger vermek bencil olmak demek degildir

Sizin orneginiz uzerinden gidelim
Siz teyzenizin yatagini alip ben yatacagim bunda sen battaniyede yat derseniz bencil olursunuz

Ancak diger insanlar gibi kendinize de bir yatak ayarlarsaniz kendinize deger veriyor oluyorsunuz

Ben kendime cok deger veren bir insanim , asla ve asla gidip de battaniyede yatmam , ha gidip baskasinin yatagini da cekip almam ama gerekirse gider parayla satin alir , otelde kalir vs vs yine de yerde battaniyede yatmam , bu kendine deger vermektir

Bunun bencillikle bir alakası yok. sizi sizden iyi kimse düşünemez dolayısı ile önce siz kendinizi düşüneceksiniz. Eğer o dünya size aitse tabi ki sizin etrafınızda dönmeli bundan kasıt dünyayı sizin yönetmeniz değil sadece istediğiniz şekilde yaşamanız.

Bencil olmak başka birşey kendine değer vermek başka birşey :) mesela şöyle ki bence, o gece başkasının ihtiyaç duyduğu şeyi kendin için kullansan bu evet bencillik. Ama teyzen demiş ya ayarlayalım, yani ayarlanabiliyorsa ayarlansın bu da kendinde verdiğin değer ve düşünce :) sevgiler

Nerdeyse aynı şeyleri yazmışız

İnsanin misafiri olur yeri gelir culda da yatar.bunun kendine değer vermekle ilgisi yok. Güzel yürekle ilgisi var.Bir çok insan bencillikle bunu karıştırıyor. Kendine değer vermek sevdiğin seni mutlu eden yada edecek seyler yapmandir

Harika bir dert olmus. Hepimiz bir düşünmeliyiz aslında...
Senin örneğinden yola çıkarsak, eğer imkan yoksa ve ortamın en genclerinden biriysem ben şahsen en kotu yerde kalsa bir iki gece idare edilmesi gerektiğini düşünürüm. Ama eğer imkan varsa yani altına bir iki battaniye alıp daha iyi bir yatak olacaksa tabiki de öylesine tercih ederim..
Kendine değer vermek, kendi genel kriterlerini belirlemektir bence. Bunu da çevreye öyle yada böyle söylemek gerekir. Ne bileyim mesela ben uyduruk ev hediyesi asla sevmem. Goturmem de kabul de etmem. Evlendigimde gelen uyduruk herşeyi bir poşete koyup birilerine verdim bunu da bazı ortamlarda söyledim. Asla kimseye kötü hediye vermem bana da hiç gelmesin daha iyi dedim. Gerçekten de öyle düşünüyorum. Millet kendi evine sokmayacagi şeyi hediye diye utanmadan getirebiliyor. Sonrasında bebeğim oldu başka başka sebeplerle yine hediye geldiği oldu, herkes hem benim beğenilme, hem de onlara goturdugum kalitede güzel şeyler getirdi.
Bunlar işin maddi olan boyutu.
Bir de manevi olan kısmı var.
Evime gelen kimseyi başkasının yattığı nevresimde yatıramam. Kesinlikle yıkarım. Bence böyle de olmak zorunda. Kv böyle yapmıyordu, söyledim ne yatar ve yatiririm diye. Şimdi eltiyle gidiyoruz benim nevresim yeni yikanmis, eltimin yikanmamis. Çünkü eltimde yıkamaz.
Bazı önem verdiğim noktalar vardır. İmkanlar olcusunde asla cekinmeden söylerim, herkes içinde bunlara dikkat ederim.. Bir yönü bu olabilir diye düşünüyorum.
Konuyu takipteyim :)

Bana göre kendine değer vermek bakımlı olmaktır. Yatma konusuna gelince de ayarlanabilecekse bir battaniye daha veya yorgan falan ayarlanması gerekiyor. Yani kendini gözeteceksin, kendine rahat ettireceksin

Bu yazınızı okurken aklıma gelinlik alışverişim geldi. Ben gelinlik bakarken fiyatlarına , uygununa bakıyordum. Başka bir kız da gelinlik deniyordu. Bana döndü dedi ki ‘ Bak ben psikoloji okuyorum kendine ne kadar çok harcatırsan o kadar değerli olursun.’ Hiç unutmam bu lafını. Tabi ben gittim yine uygununu aldım hatta birazını da ben ödedim :)
Şimdi halen aynıyım Bu konuyu okuyunca yine yanlış mı yapıyorum demeden edemedim

Bence kendine değer vermek evet bencil olmaktır
Önce ben demektir
Kendinden ödün vermemek fedakarlık yapmamaktır
Önce kendini sonra karşındakini düşünmektir

Yerde battaniyeyle rahat ediyorsam öyle yatarım
Rahat edemiyorsam yatacağım yere yorgan serer yatar üstüme de battaniye ya da pike alırım
Yani sırf sığmak adına kendime işkence çektirmem
Aynı şekilde millet aa bakımlı desin diye süslenmem
Kendimi iyi hissetmek için süslenirim
Aman bi tost yapıp karnımı doyurayım demem
Özenle hazırlar oturup güzelce yemeğimi yerim
Bulaşıklar duruyorsa aynı zamanda da dizim varsa oturup dizimi izlerim işi ertelerim keyfime bakarım
Kimse bana fedakarlık yaptığım için ödül vermeyecek sonuçta

Egoya bencillige yenilmeden deger vermek lazim tabiki herkese gore deger farklidir bu sizn kisilik yapiniza bagli nelerden hoslandiginiza neyle ilgilendiginize .
Sevdiginz seylere oncelik.vermeniz kimseyi incitmeden deger vermenizdir. Sirf birini kirmamak icin bir daveti kabul etmeyip mazeret uretmeden gelmiyorum diyebilmektirm sinirlari bilmek mesafe koymak hayir diyebilmektir istemedgn hc bi seyi kabullenmeme yapmama luksune sahip olablmektir. Tabiki yine baskasina zarar vermeden . Benim fikrim ben deger vermiyormusum su anda farkettim . Gezip suslenmekle olmuyomus

adaletli olmak derizya hani
ilk basta kendimize karşı adaletli olmalıyız ilk basta kendimizi önemsemeliyiz. bu asla bencillik değildir. eger biz ruhen ve bedenen saglikli olursak etrafimiza da faydali olabiliriz.
çok işe yarayan bir esya düşünün ama onu cok hor kullaniyoruz. zaman zaman ariza verse de pek orali olmuyoruz günün birinde hor kullandigimiz icin kullanilmaz hale gelince iste o zaman pişman oluyoruz ben yaptim diyoruz
kendimizi de böyle düşünelim. evet cok degerliyiz
evet baskalarina yardim edecegiz destek olacagiz
ama her şeyden önce değerli olduğumuzun bilinciyle bunlari yapacagiz.
baskalarindan önce kendi kendimizin kadrini kiymetini bilmemiz lazim.
en basitinden bir hastalikta o acıyı sadece biz hissediyoruz. baskalari ya uzuluyo ya da umursamiyo. sonucta acı gercekle başbaşa kalan ve mucadele etmek zorunda olan biz oluyoruz

Cok güzel acıklamışsınız ama inanın battaniye yada yatak benim için önemsiz,yani halının üstünde bile uyuyabilirim yeterki temiz olsun:)
Yani bu tarz şeylerde biraz rol yapmam gerekecek sanırım

Kendine değer vermekle bencil olmak neden aynı olsun ki?

Bahsettiğiniz örnek üzerinden gidersek; bizim toplumumuzda genellikle kadınlar fedakarlığı abartıp cefakarlık mertebesinde kendini unutuyor.

Basit bir örnek vereyim. Bugün ben çalışmıyordum; eşim çalışıyordu. Ben evin günlük işlerini hallettim ve kızımla ilgilendim o kadar, şuan asılması gereken çamaşırlar var fakat oje sürmem gerektiği için o asacak. Aman o bugün yoruldu dur ben onu da yapayım moduna giremem. Bencil miyim? Hayır değilim. Önceliğim şuan kendimle ilgilenmek o kadar.

Şöyle örnek vereyim. Benim sevgili annecim yıllarca bana "aile önemlidir. Her durumda önceliklidir" fikrini ince ince dayattı. Her durumda vicdan muhasebesi yapmamı ve kendimi suçlamamı sağladı. Her durumda kendimi yok saydım başkaları için. Annem yüzünden. Yani kendime değer vermedim.

Sonra bir gün ameliyat oldum. Bir günlüğüne oğluma bakmasını istediğim annem, yeğenlerimi, kardeşlerimi, teyzelerimi falan eve topladı :) çok afedersiniz kan işerken misafirlere yemek hazırladım ve o noktada bir aydınlanma yaşadım.

Şimdi annem telefonda "evlat dediğin annesine bla bla yapar. Sen nasıl evlatsın" mı diyor. "kusura bakma anne şu sebepten Gelemem" diyorum. Çok netim bu konuda. Çünkü artık kendime değer veriyorum. Kendimi yıpratmamaya çalışıyorum.

Kendine değer vermek bencillik değildir. Sana gerçekten ihtiyacı olan insanlara destek olmak kendine değer vermemek de değildir. Başkalarının ihtiyacını karşılamak uğruna kendi hayatını yok sayarsan o noktada değersiz oluyorsun. Dengeyi kurmak lazım.

Cok güzel acıklamışsınız ama inanın battaniye yada yatak benim için önemsiz,yani halının üstünde bile uyuyabilirim yeterki temiz olsun:)
Yani bu tarz şeylerde biraz rol yapmam gerekecek sanırım
Yani buna pek yorum yapamayacagim cunku ben yatamam gercekten :) ama ne demek istedigimi anlatabildim sanirim
Kendine deger vermek makyaj yapip guzel giyinmek degil , özü bambaska , gayet sade giyinip hic makyaj yapmayan insanlar da kendine deger verir
Ben hic makyaj yapmam mesela :)
Olay tamamen bakis acisi , once kendini dusunmek , kendi huzurunu korumak , baskalarinin baskisina boyun egmemek , kendi istedigi sekilde olmak ve yasamak
İstedigin zaman hayir diyebilmek , sevmiyorum , istemiyorum, boyle rahat degilim diyebilmek

Konunun arasına girmiş olmak istemiyorum ama bir soru da ben sorsam. Insanlara nasıl hayır denir?
Ben genelde imkansız derecede olamayacak bir durum olmadığı sürece her şeye evet modundayim. Bu durum genel olarak beni rahatsız etmiyor.Ama geriye dönüp bakınca ben de her şeye evet demişim diyorum o zaman bundan rahatsızlık duyuyorum. Mesela sırf birinin hatri için bir şeye tamam derken o kişinin benim hatrimi önemsemediğini farketmek üzücü oluyor

Sanırım ilk önce “evet” ve “hayır”ı gerektigi zaman kullanmayı bilmem gerekiyo
Evet kolay ama, toplumumuzda herkesin derdi olan hayır ı kullanmak biraz zor olacak
Ayrıca cefakar türk kadını modundanda cıksam fena olmaz hani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…