Değerli olmak

Aynı anda bu “hayır” konusuna deginmişiz:)
Yalnız siz evet demekten o an rahatsızlık duymuyosunuz fakat ben duyuyorum ona ragmen hayır diyemiyorum

Kendine deger vermek kendini asagilamamak pozitif olmak. Kendine inanmak ve guvenmektir. Kendisi icin iyi kararlar verebilmektir ayrica.

Bak bu bir eşik. O eşikten şöyle atlıyorsun, formülü söyleyeyim. O güne dek her istediğine evet dediğin bir insan seç. Diyelim o insana yüz tane iyilik yaptın kendinden taviz vererek. Sadece, bir kez hayır de. Göreceksin ki önceki yüz tavizin görmezden gelinecek. Unutulacak. "hep evet derdi demek ki haklı bir gerekçesi var" diye düşünülmeyecek. "sen bencilsin" denilecek. Bir kez hayır de sadece. Bunların olduğunu göreceksin. O noktadan sonra da hayır demeyi öğreneceksin.

Ben kendine değer verenlerdenim.
Bencil değilim sadece kıymetliyim.
Evi temizleyip derlicem toplıcam diye kendimi paralamam.
Yemek yetişcek kaygısı taşımam.
Ütü yapmam gerekir ama canım isteyene kadar beklerim.
Sabah kalkınca önce kendime çeki düzen veririm,biyere gitmicek olsam bile üstüme güzel bir ev kıyafeti seçer,saçımı toplar ve hafif makyaj yaparım.kendimi aynada iyi görürsem , keyfim hep yerinde olur.
Falan filan.

Kendine değer vermek için bencil olmak gerekmiyor. Sınırlarınızı bilirseniz ve bu sınırları diğer insanlara gösterebilirseniz kendinize değer vermiş olursunuz.
Affedemeyeceğiniz, kaldıramayacağınız noktalar için ödün vermezseniz başkalarından değer görürsünüz.

Karşıdaki insanlar bu sınırlara saygı göstermiyorsa yol verilir. Kendine değer vermek budur.

"Sen önce kendine değer ver" cümlesi bdv'de çok sık kurulur. Çünkü çoğu sorun kendine değer vermemekten yaşanıyor.
"Çok alttan aldım, çok affettim, göz yumdum, taviz verdim; yine de şunu şunu yaptı."
"E yapmasaydın" derler adama.
Sınırları eğilip bükülebilen biri olursanız o sınırları herkes ezer geçer.

Verdiğiniz örnekteki tavrınız biraz garip olmuş.
Yatacak yer ayarlanabiliyorsa yerde yatmaya ne gerek var?
Ayarlanabiliyorsa da ayarlanamıyorsa da bu sorun ev sahibinin yani o kadar insanı sığmayacağını bile bile bir eve dolduran insanın sorunudur.
Ben olsam, yer yoksa gider otelde kalırım. O evde kalmam bekleniyorsa çözümü ev sahibinin bulması gerekir.
Kimsenin altından yatağını çekip almadığınız sürece yaptığınız şey bencillik değil.

Benim bu konuya bakış açım "yanımda mutlu olmak isteyen önce beni mutlu edecek" Almadan vermem hep, mutsuz ediliyorsam, mutlu edemem.
Tamamen bencillik olduğunu düşünmüyorum bazı konularda elbette anlayışli oluyorum ve fedakarlık yapabiliyorum, yaptım da zaten ama karşımdaki kişinin bendeki kredisine bağlı bu yine.

Devamlı önce karşıdaki mutlu olsun, karşıdaki kırılmasın, onun istediği olsun, ben ikinci planda kalayım olmaz her zaman. Denge lazım.

Tam tersiyiz sizinle:)
Ütü yapmak istemem ama yaparım mecbur eşim pantolon ütülemeyi hiiiç bilmez
Sabah kalkarım kahvaltı hazırlamayı hiç istemem ama iki cocugum var
Evi silip süpürmeyide sevmiyorum fakat iki yasındaki kuzım yerlerde yuvarlanıyo
Hele ayaklarımı uzatıp kahve içmek zaten bi lüks benim için

Verdiğiniz örnekte ben olsam ben de aynını yaparım.
Kendine değer vermemek değilki bu.
Ev düğün evi,kardeşimin düğünü,e 1-2 gün yerde yatmakla ölmem. Kendimi feda etmiş de olmam. Fedakarlık erdemdir.
Kendine değer vermek de güzel.
Çünkü insan kendine değer vermeyince başka kimse vermiyor sanki.
Sadece bakımlı olmak da yetmez, insanın sağlığına dikkat etmesi de değer vermektir mesela.Çok aşırı kilolular, sigara içenler de kendine değer vermeyen insanlar bana göre.

Bencillikle, aşırı fedakarlık arasında bir yerde durmalı en iyisi.
Ne kimse için kendini feda edeceksin, ne de "rabbena hep bana" diyeceksin.
Ortası en makbulu benim için.

Ya bu hediye mevzusuna takıntılıyım. Herkese öle güzel hediyeler almaya calısırım ki ihtiyac dahilinde (hatta sorarım direkt olarak foto falan isterim, yakınlığına göre) ama bana gelen hediyeler ne ihtiyac dahilinde olur ne de istediğim gbi gelir. Ortamlarda söylesem mi bende bilemedim

Değer verme konusunda da ortam dahilinde en iyisini yasamak isterim. Sadece maddi değil maneviyatta da. Keske daha fazla sey yapabilsem kendim için. Zamanla öğreniyor bence insan kendini zor duruma sokmamayı falan. Burada deneyimli hanımlardan okuyoruz mesela...

Bu hayatta biraz bencil olmak gerekiyor...

Ben söyledim. Getirdiginiz kötüydü demedim kimseye ama dedim ki evine sokmayacagini benim evime getirenler vardı hep. Hiç biri kullanacağım şekilde değildi ben de verdim hepsini dedim. Sonra gelenler hediyelerde ay canım kullanman için şöyle böyle aldım filan dediler dikkat ettiler.

Kendime değer verdiğimi sanıyordum ki benden daha çok değer verip kendini şımartanlarıda gördüm :) mesela ev kalabalıkmış işi varmış, geç kalmış hiç umursamadan kendine kahve yapıp benim kahve saatim geldi diyip onu ne olursa olsun içen insanlar var. Mesela benim ablamın acele işimiz bile olsa yemek yerken peçetesini alır tabağını baharatlarla süsler kendine içecek alır o şekilde yemek yer bu kendine değer vermektir kendi için tabak süslemek falan kendisi mutlu olacak diye bunları yapmak çok güzel birşey insana yaşam enerjisi katar

Mesela ben
Kendimsen sürekli ödün veren
Sofrada 3 zeytin kaldıysa iki buçuğunu eşime veren
Akşama kadar gelmeyip aramayıp sormadığında
Ay bugün çok korktum demeyen
Eşime şuram yoruldu tatlım masaj yap demeyen
Her işine ben koşan
Dün de yazmıştım
Kimse k..çının rahatı bozulmasın die doğumuma dolmuşla giden
Evladını kimseye muhtaç etmemek için gerekirse kendi yemeyen ama benden hariç herkesin aşırı kilo almassına sebep olan
Kaynının sigara parasını bizim geçimimizden daha çok dülşğnen kocaya
Hadddi len ordan diyemeyen biriyim
Niye çünkü kaynımın insan içinde boynu bükülmeyecekmiş
Dolmuşla gidebilirmişim çünkü önemli değilmiş benim durumum
Kaynanam eşime öyle öğrettiği için eşimin hep dha fazla yemesini sağlamam gerekirmiş
Eşime haddi len ordan diyemez mişim
Çünkü o erkekmiş
(Ona haddi len ordan dedim ama )
Ammaaan işte öyle
Herkesi bemden çok düşündüm noldu
Hiçbir şekilde kıymetim yok
Yengem abimi aldattı abim onu el üstünde tutuyo ki bi daha yapmasın diye..

Adaletin bu mu dünya
Ne yar verdin yalan dünya
Kötülerinsin sen dünya
İyileri öldüren dünnnyaaaa

Aynı ben
Huy ikiziyiz resmen sizinle

Yükseleni terazi olan bir boğa burcuyum
Acaba yükseleni mi yanlış hesapladım bilemedim şimdi
Cünkü gercekten cok vericiyim bende
Anaa benim kızım da boğa burcu bıdık
Verici olmasın ya
Tam bi hanımefendi olsun am aklıyla millete kendini ezdirmesin değerini hep bilsin istiyorum
Yarın insan içine çıktığında benim gibi olursa çok üzülür yavrum

Benim bi kızım koç ve inanır mısınız doktor 20 sinde alalım demişti(sezeryan) ama sırf lider burc olsun diye 22sinde direttim
Diger kızımıda doktor 19 mayısta alalım dedi özel bi tarih güzel olur ve vaktide geldi dedi ama boğa olmasın diye onuda 22mayısta almasını istedim:))
Ben bazen diyorumki vicdan sahibi insanlara denk gelseydim gercekten iyi bir eş iyi bir evlat iyi bir arkadas oldugumu düşünüyorum
Allah evlatlarımızın karsısına vicdan merhamet sahibi insanları çıkarsın inş

Amiiinnn
Boğa kkötü bi burç mu ki ben pek özelliklerini bilmem
Sadece çok boğazı var onu biliyom
Maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…