Aynı anda bu “hayır” konusuna deginmişiz:)Konunun arasına girmiş olmak istemiyorum ama bir soru da ben sorsam. Insanlara nasıl hayır denir?
Ben genelde imkansız derecede olamayacak bir durum olmadığı sürece her şeye evet modundayim. Bu durum genel olarak beni rahatsız etmiyor.Ama geriye dönüp bakınca ben de her şeye evet demişim diyorum o zaman bundan rahatsızlık duyuyorum. Mesela sırf birinin hatri için bir şeye tamam derken o kişinin benim hatrimi önemsemediğini farketmek üzücü oluyor
Konunun arasına girmiş olmak istemiyorum ama bir soru da ben sorsam. Insanlara nasıl hayır denir?
Ben genelde imkansız derecede olamayacak bir durum olmadığı sürece her şeye evet modundayim. Bu durum genel olarak beni rahatsız etmiyor.Ama geriye dönüp bakınca ben de her şeye evet demişim diyorum o zaman bundan rahatsızlık duyuyorum. Mesela sırf birinin hatri için bir şeye tamam derken o kişinin benim hatrimi önemsemediğini farketmek üzücü oluyor
Tam tersiyiz sizinle:)Ben kendine değer verenlerdenim.
Bencil değilim sadece kıymetliyim.
Evi temizleyip derlicem toplıcam diye kendimi paralamam.
Yemek yetişcek kaygısı taşımam.
Ütü yapmam gerekir ama canım isteyene kadar beklerim.
Sabah kalkınca önce kendime çeki düzen veririm,biyere gitmicek olsam bile üstüme güzel bir ev kıyafeti seçer,saçımı toplar ve hafif makyaj yaparım.kendimi aynada iyi görürsem , keyfim hep yerinde olur.
Falan filan.
Ya bu hediye mevzusuna takıntılıyım. Herkese öle güzel hediyeler almaya calısırım ki ihtiyac dahilindeHarika bir dert olmus. Hepimiz bir düşünmeliyiz aslında...
Senin örneğinden yola çıkarsak, eğer imkan yoksa ve ortamın en genclerinden biriysem ben şahsen en kotu yerde kalsa bir iki gece idare edilmesi gerektiğini düşünürüm. Ama eğer imkan varsa yani altına bir iki battaniye alıp daha iyi bir yatak olacaksa tabiki de öylesine tercih ederim..
Kendine değer vermek, kendi genel kriterlerini belirlemektir bence. Bunu da çevreye öyle yada böyle söylemek gerekir. Ne bileyim mesela ben uyduruk ev hediyesi asla sevmem. Goturmem de kabul de etmem. Evlendigimde gelen uyduruk herşeyi bir poşete koyup birilerine verdim bunu da bazı ortamlarda söyledim. Asla kimseye kötü hediye vermem bana da hiç gelmesin daha iyi dedim. Gerçekten de öyle düşünüyorum. Millet kendi evine sokmayacagi şeyi hediye diye utanmadan getirebiliyor. Sonrasında bebeğim oldu başka başka sebeplerle yine hediye geldiği oldu, herkes hem benim beğenilme, hem de onlara goturdugum kalitede güzel şeyler getirdi.
Bunlar işin maddi olan boyutu.
Bir de manevi olan kısmı var.
Evime gelen kimseyi başkasının yattığı nevresimde yatıramam. Kesinlikle yıkarım. Bence böyle de olmak zorunda. Kv böyle yapmıyordu, söyledim ne yatar ve yatiririm diye. Şimdi eltiyle gidiyoruz benim nevresim yeni yikanmis, eltimin yikanmamis. Çünkü eltimde yıkamaz.
Bazı önem verdiğim noktalar vardır. İmkanlar olcusunde asla cekinmeden söylerim, herkes içinde bunlara dikkat ederim.. Bir yönü bu olabilir diye düşünüyorum.
Konuyu takipteyim :)
Ya bu hediye mevzusuna takıntılıyım. Herkese öle güzel hediyeler almaya calısırım ki ihtiyac dahilinde(hatta sorarım direkt olarak foto falan isterim, yakınlığına göre) ama bana gelen hediyeler ne ihtiyac dahilinde olur ne de istediğim gbi gelir. Ortamlarda söylesem mi bende bilemedim
Aynı benMesela ben
Kendimsen sürekli ödün veren
Sofrada 3 zeytin kaldıysa iki buçuğunu eşime veren
Akşama kadar gelmeyip aramayıp sormadığında
Ay bugün çok korktum demeyen
Eşime şuram yoruldu tatlım masaj yap demeyen
Her işine ben koşan
Dün de yazmıştım
Kimse k..çının rahatı bozulmasın die doğumuma dolmuşla giden
Evladını kimseye muhtaç etmemek için gerekirse kendi yemeyen ama benden hariç herkesin aşırı kilo almassına sebep olan
Kaynının sigara parasını bizim geçimimizden daha çok dülşğnen kocaya
Hadddi len ordan diyemeyen biriyim
Niye çünkü kaynımın insan içinde boynu bükülmeyecekmiş
Dolmuşla gidebilirmişim çünkü önemli değilmiş benim durumum
Kaynanam eşime öyle öğrettiği için eşimin hep dha fazla yemesini sağlamam gerekirmiş
Eşime haddi len ordan diyemez mişim
Çünkü o erkekmiş
(Ona haddi len ordan dedim ama)
Ammaaan işte öyle
Herkesi bemden çok düşündüm noldu
Hiçbir şekilde kıymetim yok
Yengem abimi aldattı abim onu el üstünde tutuyo ki bi daha yapmasın diye..
Adaletin bu mu dünya
Ne yar verdin yalan dünya
Kötülerinsin sen dünya
İyileri öldüren dünnnyaaaa
Burcun ne ben yengeçAynı ben
Huy ikiziyiz resmen sizinle
Yükseleni terazi olan bir boğa burcuyumBurcun ne ben yengeç
O yüzden hep bu vericilik ya
Anaa benim kızım da boğa burcu bıdıkYükseleni terazi olan bir boğa burcuyum
Acaba yükseleni mi yanlış hesapladım bilemedim şimdi
Cünkü gercekten cok vericiyim bende
Benim bi kızım koç ve inanır mısınız doktor 20 sinde alalım demişti(sezeryan) ama sırf lider burc olsun diye 22sinde direttimAnaa benim kızım da boğa burcu bıdık
Verici olmasın ya
Tam bi hanımefendi olsun am aklıyla millete kendini ezdirmesin değerini hep bilsin istiyorum
Yarın insan içine çıktığında benim gibi olursa çok üzülür yavrum
AmiiinnnBenim bi kızım koç ve inanır mısınız doktor 20 sinde alalım demişti(sezeryan) ama sırf lider burc olsun diye 22sinde direttim
Diger kızımıda doktor 19 mayısta alalım dedi özel bi tarih güzel olur ve vaktide geldi dedi ama boğa olmasın diye onuda 22mayısta almasını istedim:))
Ben bazen diyorumki vicdan sahibi insanlara denk gelseydim gercekten iyi bir eş iyi bir evlat iyi bir arkadas oldugumu düşünüyorum
Allah evlatlarımızın karsısına vicdan merhamet sahibi insanları çıkarsın inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?