Değersizlik hissi

Serra20

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2018
236
230
103
45
Merhaba arkadaşlar, uzun yıllardır baş edemediğim içinden çıkamadığım bir konu. Değersizlik hissi. Nereye gitsem kiminle görüşsem bu his hep benimle. İnsanların yanında kendimi çok değersiz önemsiz hissediyorum ve hislerim de yaşadıklarımı onay lar gibi. Her zaman hatırlanmayan çağrılmayan önemsemeyen ben oldum.iyilik yaptım güzelliklerle yanaştım karşılığı hep hiçe sayılmak oldu. Komşuluk ilişkileri olsun, okul hayatım olsun hep böyle oldu ve ben artık çok yoruldum.
Oğlum 3.sınıfa gidiyor bir bakıyorum herkez kanka olmuş okul dışında hep birşey ler paylaşılıyor ortak noktalar oluşmuş ben gene kimseye yakın olmayan nötr tarafım. Kimse beni aramaz sormaz. Bin yıl dursam aramazlar. Ben ararım bakarım devamı gelmiyor hep ben hep ben bende bırakırım bir yerde. Neticede tüm bunlar bende değersizlik hissi oluştur du. Hatta bununla ilgili psikoloğa bile gittim ama yarım kaldı maddi durumum el vermedi..
Ama gittiğimden beri çok yol kaydettim eskiden daha kötüydüm.
Uzun oldu ama sizce bu histen..?insanlarla olan bu kısır döngü ilikşmden nasıl kurtulabilirim?..

Çocukluğun nasıl geçti?
Çok eleştirilen bir çocuk muydun?

Ben de bir zamanlar senin gibiyim ama birden bir ilham geldi. Hayatımı onu bunu düşünerek geçiremem diye düşündüm. Kim aramış kim sormuş kim ne demiş hiç umursamıyorum.
Bir tek eşimin annesi sinirlerimi bozuyor. O da çekilecek gibi bir insan değil.
Neyseki arada binlerce kilometre var. 😏

Çocukluğun nasıl geçti?
Çok eleştirilen bir çocuk muydun?

Ben de bir zamanlar senin gibiyim ama birden bir ilham geldi. Hayatımı onu bunu düşünerek geçiremem diye düşündüm. Kim aramış kim sormuş kim ne demiş hiç umursamıyorum.
Bir tek eşimin annesi sinirlerimi bozuyor. O da çekilecek gibi bir insan değil.
Neyseki arada binlerce kilometre var. 😏
Çocukluğumdan kaynaklı sanırım. Hep yalnız geçti.. Hep eleştirildim beğenilmedim..

Çocukluğumdan kaynaklı sanırım. Hep yalnız geçti.. Hep eleştirildim beğenilmedim..
Sürekli eleştirilen çocuklarda değersizlik hissi oluşuyor maalesef.
Ben de "a" desem eleştirildim "b" desem eleştirildim.
Geçen senelere kadar insanlardan hep kaçtım. Ama ikinci bebeğime hamileyken bana ilham geldi resmen özgüven konusunda bir patlama yaşadım diyebilirim. 😳😳😳

Geçen senelere kadar insanlardan hep kaçtım. Ama ikinci bebeğime hamileyken bana ilham geldi resmen özgüven konusunda bir patlama yaşadım diyebilirim. 😳😳😳

beni hiç eleştirmediler, her zaman ne kadar mükemmel olduğum söylendi ailem tarafından, sevgi içinde yetiştirildim, hayatım en üst başarı ve en kötü başarısızlıklarla dolu oldu, ama bende de var o değersizlik hissi.
bilmiyorum ya karakter mi burçlar mı neyse.

Benimde 2 çocuğum var ama ben hiç bu duygunun üstesinden gelemiyorum. Maşallah sana tebrik ederim. Nasıl başardın?

arayıp soranlar işleri düştüğü için yada düşeceği için arayıp soruyor zaten. Aranmadığınız için Çok da bişey kaybetmiş değilsiniz hatta kazanmışsınızdır. Ve o Değeri senden başka kimse biçemez.
Bende yürekten sizin gibi düşünebilsem keşke..

beni hiç eleştirmediler, her zaman ne kadar mükemmel olduğum söylendi ailem tarafından, sevgi içinde yetiştirildim, hayatım en üst başarı ve en kötü başarısızlıklarla dolu oldu, ama bende de var o değersizlik hissi.
Sizde nasıl benim gibimi hissediyorsunuz?

Benimde 2 çocuğum var ama ben hiç bu duygunun üstesinden gelemiyorum. Maşallah sana tebrik ederim. Nasıl başardın?
Artik iki cocugum olacak, onlara ben bakmak zorundayım, enerjimi onlara harcamam gerekir.

Çocukken beni eleştirenler beni bu hale getirenler hayatlarını en güzel şekilde yaşıyorken ben neden kendimi cezalandirayim ki
Diye düşündüm.

Bilemedim ki 🤷‍♀️
Benimkisi çok fazla eleştirilmekten ve sevgisizlikten oldu. derin sularda derin sularda bu konuda uzman. Belki sana cevap verebilir.

Artik iki cocugum olacak, onlara ben bakmak zorundayım, enerjimi onlara harcamam gerekir.

Çocukken beni eleştirenler beni bu hale getirenler hayatlarını en güzel şekilde yaşıyorken ben neden kendimi cezalandirayim ki
Diye düşündüm.
Bende zaman zaman sizin gibi düşünüyorum. 2 çocuğuma bakıp şükrediyorum bırak artık şu duyguları şunlara bak bunlar için güçlü ol diyorum bir süre bu şekilde devam ediyor ama sonra öyle şeyler yaşıyorum ki tepetaklak sil başa geliyorum.

Bende zaman zaman sizin gibi düşünüyorum. 2 çocuğuma bakıp şükrediyorum bırak artık şu duyguları şunlara bak bunlar için güçlü ol diyorum bir süre bu şekilde devam ediyor ama sonra öyle şeyler yaşıyorum ki tepetaklak sil başa geliyorum.
Mesleğiniz var mı?
Veya yeteneğinizin olduğu bir konu?
Bir yönden kendinizi geliştirirseniz özguveniniz de yerine gelecektir.
O zaman kimseyi düşünmeyeceksiniz.

Yaşadıklarınız ve duygularınız çok kapsamlı bir değerlendirme istiyor.
Bu mecrada size yardımcı olmam zor.
Şu kitap sorularınıza kısmen de olsa cevap verebilir.

Eklentiler

• IMG_3453.webp
    IMG_3453.webp
    23,8 KB · Görüntüleme: 51
Mesleğiniz var mı?
Veya yeteneğinizin olduğu bir konu?
Bir yönden kendinizi geliştirirseniz özguveniniz de yerine gelecektir.
O zaman kimseyi düşünmeyeceksiniz.
Eskiden çalışıyordum muhasebeye uğraşıyordum. Şuan evdeyim geçen sene bir kursa gittim. Biraz çevre yaptım ama onlarda bile yaptık ları herşeye Bi mana yüklüyorum. Mesela mesaj yaz m cevap yazmasa ooo Bi dünya şey geçiyor aklımdan. Bunun gibi şeyler fazla anlam yüklüyorum herkez çok değer verip önemsiyorum

Yaşadıklarınız ve duygularınız çok kapsamlı bir değerlendirme istiyor.
Bu mecrada size yardımcı olmam zor.
Şu kitap sorularınıza kısmen de olsa cevap verebilir.
çok teşekkür ederim. İçeri nedir acaba? Psikolog annemin bana aktardığı bir duygu olduğunu söyledi annemin aynasıymışım. Ve evet annem benden daha fena bir durumda. 70 yaşında halen aynı. Onun gibi olmak istemiyorum ama başaramıyorum ki

çok teşekkür ederim. İçeri nedir acaba? Psikolog annemin bana aktardığı bir duygu olduğunu söyledi annemin aynasıymışım. Ve evet annem benden daha fena bir durumda. 70 yaşında halen aynı. Onun gibi olmak istemiyorum ama başaramıyorum ki
İçeriği bebeğin anneye bağlanma modeli,ebeveynlerimizden bize aktarılan duygular, bebeklik döneminin yetişkinliğe yansıması,ilişkiler vb.
Bunları roman tarzında son derece akıcı bir şekilde anlatmış Nilüfer Devecigil.
Kendisi zaten klinik psikolog.

Back
X