Değersizlik hissi

Serra20

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2018
236
230
103
45
Merhaba arkadaşlar, daha öncede böyle buna benzer konu açmıştım. Tam düzeldi sandım yine geri geldi bu hislerim. Bununla ilgili psikologa da gittim biraz iyi geldi ama ücretleri fazla geldi, daha fazla gidemedim.
Sorunum şuki ikili ilişkilerde kendimi çok değersiz ve önemsiz hissediyorum. Ve bu öyle bir hal aldıki, bu hareketlerimede yansıdığı için arkadaşlık ilişkilerim berbat hatta yok.
Bir kaç örnek verirsem, diyelim eve görüştüğüm bir insanı davet ediyorum korona dan önce, çay, kahve muhabbet gayet iyi keyifli vakit geçiriyoruz ama sonra devamı gelmiyor, benim çağırdığımla kalıyor.Daha sonra ne arıyorlar ne soruyorlar.. Görünmez gibi yaşıyorum. Bir defa kapı çalıp nasılsın iyimisin diyen kimsem yok.
Sonra ben hep kendimi başkalarının yanında ezik gibi hissediyorum. Bu sizlere komik gelebilir ama cidden bu hissin önüne geçemiyorum biri Bi laf çarpsa bana asla cevabını veremiyorum. Hemen elim ayağım titriyor sinirden. Çocuklar arıma çok kolay laf söz edip eleştiri biliyorlar. Oysa ben kimsenin çocuğuna kolay kolay bişey diyemem.
Yine Bi örnek, görüştüğüm bir arkadaşım, yaşıt çocuklarımızda var. Hep o müsaitse görüşüyoruz, müsait değilse asla görüşmez asla kabul etmez. Yani nasıl anlatsam, müsait değilim diye kapıdan bile geri çevirebilir. Örnek olarak verdim
Ama ben öle değilim müsait olsamda olmasada her zaman insanlarla görüşmeye açığım. Ama gel görkü gözlerinde pul kadar değerim yok.

Biraz karışık oldu umarım anlatabilmisimdir. Görüşme mevzuları na takılmayın şimdi korona var zaten herkezden elimi ayağımı çektimde bir telefon edeni halimi soranım yok.

Bazen insanlara ihtiyaç duyduğunu çok fazla belli eden insanlar diğer insanlara itici gelebiliyor. Sırf görüşmek için her şeyi sineye çeken, her şeye tamam diyen kişiler genelde toplumdan dışlanırlar ya da kullanılırlar.

Arkadaşınızın müsait olmadığında görüşmek istememesi, kabul etmemesi gayet doğal. Normal olan bu zaten.

Kendinizi asla insanlara göre ayarlamayın.
Sizin de müsait olmadığınız zamanlarınız olsun.

Kendinizle aranız nasıl peki?
Siz kendinize gerçekten değer veriyor musunuz?
Kendinizi gerçekten seviyor musunuz?
Evet tabi ki seviyorum demeyin.
En son ne zaman sadece kendiniz mutlu olun diye bir şey yaptınız?
Eğer bu tarz şeyler yapmıyorsanız başlamalısınız.
Bir gün kulaklığı takıp kişisel gelişim konuşmaları dinleyerek yürüyün mesela.
Ya da kitap okumayı seviyorsanız sevdiğiniz bir çayı ya da içeceği alıp öyle keyfini çıkartın.
Sizi gerçekten güldüren bir video açın tamamen ona odaklanın.
Bakım günleri planlayın.

Kendisine değer veren insanlara her zaman başkaları da değer verir.
Bu genellikle böyledir.

Bütün bunları yapıyorum diyorsanız ama hala böyleyse farklı bir durum vardır belki de.
Bu ilişkilerde istemeden takındığınız bir tavır da sebep oluyor olabilir.

Birde yanlış anlamayın sürekli şunu yapalım bunu yapalım diyen bir insansanız yapışkan insan izlenimi de verebilirsiniz.
Şayet ben o tür insanlardan çok uzak dururum. Hoşlanmam beni iterler. Kendime ayırmam gereken vakitleri gasp etmeye çalıştıklarını düşünürüm.
Belki siz de iyi niyetli olsanız bile bu şekilde düşünmüş olabilirler.

Siz kendinize değer vermeyi öğrenin önce, biz kendimize ne kadar değer verirsek insanlar da bize o kadar değer verir.

Kendimi görüyorum burda ama bebeğime kimse bisey diyemez orda dururlar işte çünkü kimsenin hakkı yok ama diğerlerinin aynisini yasıyorum ama bu şekil daha iyi uzaklaş bence yaptigim gibi bn uzaklaştım

Aynen...hatta alan kırılmasın, darilmasin diye laf sokmadıkların bir başkmışsın sana laf sokuyor.seni çocuğu sanıyor,emir vereceğini düşünüyor..galiba arada insanları aşağılamak lazım.çok mütevazı olunca sonuç bu oluyor.

Görüşmek istememesi normal tabi, bende aksini demedim de izah da edemedim. Yani tamamen kendi isteyince görüşüyor. Müsaitliği bahane. Zaten bu sadece küçük bir örnektir. Misal Bi komşum var koca kış kapımı asla çalmaz. Yazın bahçeye açılan bi kapım var, ortak alan gibi. Ordan dibinden ayrılmaz..

Evet ben çok uyumluyum. Uslu çocuk benim. Ama bu huyumdan nasılvazgeçeceğim ki? Sanki uyumsuz olsam herkez kaybedeceğim çok yanlız kalacağım hissi var?..

Dediğim gibi ya uzaklaşırlar ya kullanırlar. Bu komşunuz da sizi kullanıyor demek ki. Ben olsam “kışın kapımı çalmayana yazın bahçe keyfi yok şekerim” der geri gönderirim mesela.

Yani insanlar kendi istedikleri zaman birbirleriyle görüşürler zaten. Hala bence normal.

Mutlu musun peki yalnızlığınla
Hemde çok inan ne rahatsız eden var ne canımı sıkan canım istese bebeğimi alıp her yere tek başıma gidiyorum sadece görüştüğüm tek bir arkadaşım var bana yetiyor çok sıkça görüşmeyiz onlada yani kafam rahat daha hizmetmi edecem geçmişte salakligimdan yaptım helal hoş olsun ama karşıdan bisey görmeyince bn de saldım artık

Ben öyle değilim işte bana normal gelmiyor. Kışın hiç görüşmediğim kimsenin ortak panda olsa kapınında oturmam. Yapmacık ve tutarsız geliyor bana

Evet ben çok uyumluyum. Uslu çocuk benim. Ama bu huyumdan nasılvazgeçeceğim ki? Sanki uyumsuz olsam herkez kaybedeceğim çok yanlız kalacağım hissi var?..
Yanlız kalmaktan neden korkuyorsunuz?tamam insan bazen birileri olsun birşeyler yapalım diye düşünüyor ama açıkçası ucu zamandır yanlız kaldığım için artık kimseyi aramıyorum..kendi kendime eğleniyorum

Yalniz kal inan yalnızlığa alışacaksın kimse rahatsız etmesin diceksin
Adım adım o yöne doğru gidiyorum ama genede anlaşan iki üç arkadaş görsem içim gidiyor. Ben nerede hata yapıyorum diyorum. Eskiden çok daha kötüydü im şimdi bugünlerin daha iyi yani eskisi kadar kafaya takmıyorum

Orası sanırım size ait bir yer.kilidi yok mu?

Yalnızlığı sevmiyorum ya zevk almıyorum. Yapım bu. İlla Bi eş dost arıyorum çevremde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…