• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değişen eş, kaynana konuları… Evlilik gerçekten kumar mı ?

Sadece kadınlar için değil erkekler için de kumar bence. Zira ben zamanla çok değiştim. Daha dişli ve umursamaz oldum. Hiç o eski naif kişi değilim. Eşim de öyle. Ama orta yolu bulabilirseniz bir süre sonra yeni halinizi daha çok sevmeye de başlayabilirsiniz

E cunku onlarin ailesinin ve sulalesinin isine gelen bu. Eskisi gibi olmadiginizi yazdiklarinizdan farkettim. Hepimiz degisiyoruz ben de kendime baktigimda eskisi gibi fevri olmadigimi goruyorum mesela. Evliligimle ilgili degil ama saglik ve olum konularinin beni cok olgunlastirdigini dusunuyorum. Hayatta bir seyler birseylere vesile oluyor. Sizin yasadiginiz surecinde bir seylerin degismesi icin belki yasanmasi gerekiyordu. Esinizin bir seyleri gormesine de bir seyler vesile olur belki. Hayat surprizli, ne planla ilerliyor ne programla. Umarim o surprizli hayat sizin evliliginize ve hayatiniza da en guzel surprizlerini getirir.
Çok teşekkür ederim. Başımıza gelen tüm olumsuzluklari bir kenara bırakirsak çok önemli bir şey kazandım: kimse için kendimden feragat etmeyeceğim. Bir şeyi sadece kendim istiyorsam yapacağım, birileri beni zorladı mecbur bıraktı diye değil.

Evinin içinde bacasını tüttüren bir kadın varken şu lafı etmek dünyanın en kolay şeyi. Görüp görebileceği son kadınsın. Tadını çıkarsın.
Emin misin? Benden sonra onu yağlayıp ballayip her istediğini yaptıracak kadınlar olacağından şüphem yok. Benim yalvararak istedigim.en basit şeyleri yapmayan adam, benden sonrakilerin bir lafini iki etmeyecek. Çocuklarından esirgedigini millete harcayacak.
Bak gorumcek laneti evlendi. Kaç Gr bilezik taktı inanamazsin. Halbuki benim evimde perde, masa, halı yok.
Ben evlenirken borca altın alıp onlara verdik, düğünde bana taktılar utanmadan. Babası olacak eskiya, geline ceyrek takalım mi demiş, bu hıyar da "gerek yok, iş cikarmayin" demiş o zaman.
Şimdi diyorum ki ben gelinken bana yok ama kardeşine niye bilezik var? Bizim rizkimizi veremezsin istemiyorum. Bir bilezik 20 bin.
Gitti taktı, ben de mutfaktan tasarruf etmeye çalışıyorum yetsin diye

Çok teşekkür ederim. Başımıza gelen tüm olumsuzluklari bir kenara bırakirsak çok önemli bir şey kazandım: kimse için kendimden feragat etmeyeceğim. Bir şeyi sadece kendim istiyorsam yapacağım, birileri beni zorladı mecbur bıraktı diye değil.

Iste her serde bir hayir vardir dedikleri bu. Bence siz simdiye kadar yaptiklarinizi birileri istiyor ve sizi zorluyor diye yapmadiniz, sizin insanlik ve iyilik anlayisiniz bunu gerektirdigi icin yaptiniz. Geldiginiz nokta ise limitlerinizi zorladi. Once ben demeye basladigimiz noktada zaten karsimiza cikan insanlar da ona gore oluyor, karsimizdaki insanlar da buna ayak uyduracak insanlar oluyor. Sizin degisiminiz baslamis hayirli ugurlu olsun :)

Benim evliliğim niye yürümedi diye düşünürken cevabın bir kısmını mesajınızda gördüm. Densiz konuşmaları karı koca iyi savmissiniz. Biz hadsiz bir konuşma duyduğumuzda bizim hanzo tepkisiz kalırdı, ben sorun çıkmasın diye susardim, evde sitem ederdim. Bu sefer o beni suçlar, aileme bilenirdi. Bir kez olsun bana saygısızlık yaptıklarında onları susturmadi. Hatta benim gönlümü bile almadı. Bense yıllarca neden diye düşünüp durdum. Cevap ne kadar basitmiş. Değer veren insan her şeyi yapar. Zerre değer yoksa zerre umursamaz
Insallah sizin icinde her şey yoluna girer. Kafa dinlemek için ayrılmanız iyi olmuş bence bir muddet boyle sürsün, düşüncelerinizden daha da emin olursunuz o arada. Umarim eşiniz görür ve her şey güzelleşir sizin için.

Iste her serde bir hayir vardir dedikleri bu. Bence siz simdiye kadar yaptiklarinizi birileri istiyor ve sizi zorluyor diye yapmadiniz, sizin insanlik ve iyilik anlayisiniz bunu gerektirdigi icin yaptiniz. Geldiginiz nokta ise limitlerinizi zorladi. Once ben demeye basladigimiz noktada zaten karsimiza cikan insanlar da ona gore oluyor, karsimizdaki insanlar da buna ayak uyduracak insanlar oluyor. Sizin degisiminiz baslamis hayirli ugurlu olsun :)
Aynen öyle düşünüyorum çok teşekkür ederim. Artık tepkilerimle hayatıma güzel insanları kabul edeceğim inşallah

Insallah sizin icinde her şey yoluna girer. Kafa dinlemek için ayrılmanız iyi olmuş bence bir muddet boyle sürsün, düşüncelerinizden daha da emin olursunuz o arada. Umarim eşiniz görür ve her şey güzelleşir sizin için.
Çok teşekkür ederim. Konunuza müdahil oldum kusura bakmayın ama tecrübe olsun size de

Emin misin? Benden sonra onu yağlayıp ballayip her istediğini yaptıracak kadınlar olacağından şüphem yok. Benim yalvararak istedigim.en basit şeyleri yapmayan adam, benden sonrakilerin bir lafini iki etmeyecek. Çocuklarından esirgedigini millete harcayacak.
Bak gorumcek laneti evlendi. Kaç Gr bilezik taktı inanamazsin. Halbuki benim evimde perde, masa, halı yok.
Ben evlenirken borca altın alıp onlara verdik, düğünde bana taktılar utanmadan. Babası olacak eskiya, geline ceyrek takalım mi demiş, bu hıyar da "gerek yok, iş cikarmayin" demiş o zaman.
Şimdi diyorum ki ben gelinken bana yok ama kardeşine niye bilezik var? Bizim rizkimizi veremezsin istemiyorum. Bir bilezik 20 bin.
Gitti taktı, ben de mutfaktan tasarruf etmeye çalışıyorum yetsin diye
Kız kimi kandıracak kuru bamyası ile şu saatten sonra? Alternatifi olsa senle işi ne?

Kız kimi kandıracak kuru bamyası ile şu saatten sonra? Alternatifi olsa senle işi ne?

Katip bu adam alternatif dusunecek bir adam degil. Adamin tek amaci calisip kazanip ailesine vermek. Onlar ne derse ona uymak. Alternatif dusunebilen bir adam terapistle falan ugrasmaz. Adam ailesinin dediginden de vazgecmiyor, karisindan da vazgecmiyor. Istiyor ki askototomsu onun her dedigine uysun. Yoksa uymadigi ilk anda hadi gule gule derdi. Adam ona anlayis gosterilmesine alismis o yuzden direniyor.

Burayı düzenli olarak takip ediyorum. Çoğunluk kayınvalidesinin evliliğine müdehalesinden yada eşinin ilgisizliğinden, evlendikten sonraki değişiminden bahsediyor hep. Evlenmeden 4, 5 yıl flört edenler bile evlendikten sonra o kibar nazik adamın gittiğini kalas bir adamın kaldığını söylüyor. Yani bazı erkekler evlilik öncesi o hanzo halini göstermiyor anladığım kadarıyla. Burayı okudukça evlenmemek çok daha doğru geliyor. Erkeğin iç yüzünü evlenmeden önce görmenin formülü yok mu ? Şu davranış ele verir dediğiniz örnekler var mı ?
İlk evlendiğimizde eşimde pek bi değişim olmadı
Ama ailesi üzerimde çok baskı kurmaya çalıştı
Farklı kültürlerden geliyoruz
Benden sürekli ona gidip temizlik yemek yapmamı filan bekledi anlamsız fazlasıyla
onların çevresi öyle diye ben işinde gücünde biriyim kendi ailemle bile ayda 1 anca yüz yüze geliyorum
her ortamda orası benim oğlumun evi ne zaman istersem gider kalırım derdi etrafındakilerde Misako ve oğlunun evi diye uyardı bi kaç kez
Öylede yapmaya çalıştılar bi kaç gün yemek için gelip burda kalalım biz dendi
Çok kavga ettik başta kocamla çünkü onun hatası sınırı ayarlamak onun görevi
fazla samimiyet sevmiyorum ben eşimle bile ayrı alanlar kurduk ben yalnız kalmak istiyorum bi çok zaman
Bi şekilde orta yol bulduk zaman içinde şuan iyiyiz
Beni anlamadılar sanırım başta ayak uyduruyoruz şimdi birbirimize

Katip bu adam alternatif dusunecek bir adam degil. Adamin tek amaci calisip kazanip ailesine vermek. Onlar ne derse ona uymak. Alternatif dusunebilen bir adam terapistle falan ugrasmaz. Adam ailesinin dediginden de vazgecmiyor, karisindan da vazgecmiyor. Istiyor ki askototomsu onun her dedigine uysun. Yoksa uymadigi ilk anda hadi gule gule derdi. Adam ona anlayis gosterilmesine alismis o yuzden direniyor.
Bu adamdan şu saatten sonra kimseye koca olmaz. Yaş ilerledikçe yalnızlık korkusundan beynini yer de herşeyini ortaya döken, pamuk gibi bir adama dönüşür ama fayda vermez, Aşkito' dan başkası gelirse bunun parasını yer boynuzu da takar. Adam da biliyor kimse Aşkito gibi olmayacak.

Bu adamdan şu saatten sonra kimseye koca olmaz. Yaş ilerledikçe yalnızlık korkusundan beynini yer de herşeyini ortaya döken, pamuk gibi bir adama dönüşür ama fayda vermez, Aşkito' dan başkası gelirse bunun parasını yer boynuzu da takar. Adam da biliyor kimse Aşkito gibi olmayacak.
Ben de öyle diyorum işte, gelen parasına gelir, yer gider. Ben çektiğimle kalırım.

Parasini yiyebilmesi icin once adamin ailesinin hakkindan gelmesi lazim. Aile o parayi birakir mi saniyorsun, daha o dakika o parayi yatiracak bir tarla, bir is bulur o aile. O yuzden yol yakinken gozunu acmaktan baska caresi kalmadi adamin. Bence o da bunun farkinda ama belki diye son direnislerini yapiyor. Cunku askito bu degil, degisir diye umuyor hala.

İlk evlendiğimizde eşimde pek bi değişim olmadı
Ama ailesi üzerimde çok baskı kurmaya çalıştı
Farklı kültürlerden geliyoruz
Benden sürekli ona gidip temizlik yemek yapmamı filan bekledi anlamsız fazlasıyla
onların çevresi öyle diye ben işinde gücünde biriyim kendi ailemle bile ayda 1 anca yüz yüze geliyorum
her ortamda orası benim oğlumun evi ne zaman istersem gider kalırım derdi etrafındakilerde Misako ve oğlunun evi diye uyardı bi kaç kez
Öylede yapmaya çalıştılar bi kaç gün yemek için gelip burda kalalım biz dendi
Çok kavga ettik başta kocamla çünkü onun hatası sınırı ayarlamak onun görevi
fazla samimiyet sevmiyorum ben eşimle bile ayrı alanlar kurduk ben yalnız kalmak istiyorum bi çok zaman
Bi şekilde orta yol bulduk zaman içinde şuan iyiyiz
Beni anlamadılar sanırım başta ayak uyduruyoruz şimdi birbirimize
Bende yalnız kalmak istiyorum çoğu zaman. Benim için yalnız kalmak enerji toplamak kendimi bulmak gibi temel ihitiyaç düzeyinde neredeyse. Sürekli samimiyetler çok sık gelip gitmeler yoruyor. Sakin kendi halinde bir hayatı seviyorum. Evlilik bu düzenimi sarsar korkusu da var

Parasini yiyebilmesi icin once adamin ailesinin hakkindan gelmesi lazim. Aile o parayi birakir mi saniyorsun, daha o dakika o parayi yatiracak bir tarla, bir is bulur o aile. O yuzden yol yakinken gozunu acmaktan baska caresi kalmadi adamin. Bence o da bunun farkinda ama belki diye son direnislerini yapiyor. Cunku askito bu degil, degisir diye umuyor hala.
Öyle bir deli kadın gelir ki Aşkito 'yu mumla ararlar. Bu kasayı tanıyorum, iyiysen asla şansın yok, onlara anca ondan beteri yaranır. Neyse, biz boşa konuşuyoruz. Bundan 5 yıl sonra da aynı yerde rastlaşıp boşa konuşuyor olacağız. Salla gitsin.

Öyle bir deli kadın gelir ki Aşkito 'yu mumla ararlar. Bu kasayı tanıyorum, iyiysen asla şansın yok, onlara anca ondan beteri yaranır. Neyse, biz boşa konuşuyoruz. Bundan 5 yıl sonra da aynı yerde rastlaşıp boşa konuşuyor olacağız. Salla gitsin.

Ben tanimiyorum ama genel olarak insanlarda boyle buyuk degisiklikler olmayacagini dusunurum. Bu konuda ise hislerim bana tam aksini soyluyor, bence bu hikaye mutlu sonla bitecek. Askitonun degisimini gorunce bu hissim daha da kuvvetlendi.

Eşimle 2008-2017 arası sevgiliydik 6 ayda nişanlı kaldık . Adam hep aynıydı hala aynı 5 senedir evliyim birkaç yeni şey gördüm onlar da zaten evli olmadan anlamak imkansızzdı. Kv de meğer aynıymış ben baya gözlerimi kapatmışım anlamak istemeyip salağa yatmışım.

Bende yalnız kalmak istiyorum çoğu zaman. Benim için yalnız kalmak enerji toplamak kendimi bulmak gibi temel ihitiyaç düzeyinde neredeyse. Sürekli samimiyetler çok sık gelip gitmeler yoruyor. Sakin kendi halinde bir hayatı seviyorum. Evlilik bu düzenimi sarsar korkusu da var
İşte onun orta yolu bulunması lazım bi şekilde eşinizin sizi anlaması lazım
Sonuçta siz karşı tarafa bi şey söylerseniz kötü siz olursunuz kendi oğulları derse alınmazlar
Olucağı varsa bi şekilde orta yol bulunuyor canınızı sıkmayın hiç evlilik aşamasında belli ediyor zaten eşler birbirlerini
Kocamla uyum sağladığımızı beni anladığını hissetmesem evlenmezdim
onunda benimde bunca zaman kendi yaşamlarımız vardı yine kendi yollarımızda yürüyoruz birbirimize destek oluyoruz eksiğimizi tamamlıyoruz evliliğimizde sadece
Zamanla herşey düzene oturuyor anlaştıkdan sonra sevdiğiniz insanlarla bir arada olmak yorucu yada işkence gelmiyor insana
Bi şekilde hissediyorsun çözülebilir sorunlar mı yaşıyorsunuz yoksa çözülmücek ve size yük mü olucak
Çözüm yoksa zorlamamak lazım

ben insanların karakterinde komaya fenerbahçeli girip galatasaraylı çıkması gibi durumlar hariç öyle çok büyük değişiklikler olacağına inanmıyorum. belki çok nadiren ciddi psikopata denk gelmek durumu hariç.

ama belki şu ihmal ediliyor: yaşlanıyoruz, şartlar ve ortamlar değişiyor. yani hepimiz sürekli değişiyoruz bir yandan da...bundan kaynaklı şeyleri adam 180 derece değişti diye görmüyorum ben. yani öğrenciyken krediyle geçinen 23 yaşındaki, ev geçindirmeyen oğlan çocuğu ile 35 yaşında kariyer inşa etmiş, baba olmuş, belki kendi kendi babasını kaybetmiş adamın hali herhalde bir olmaz. normali bu zaten.

bir insanın kibarlığı nazikliği düşünceli olmasından empati yapmasından ise o adam kalasa evrilmez..."aman eldeki kuş kaçmasın" diye pazarlama taktiği ise o naziklik kibarlık değil göz boyamadır. herhalde kadınlar bunu ayırt edemiyor.

karışacak kayınvalidenin mesela, sinyal vermemiş olacağına inanamam ben.

Dedikodu da zamana ayak uydurup sanala evrildi. Katip direkt okuyorum az yavaş vur 🤦🏻‍♀️

Back
X