• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Degisik bakış açısına ihtiyacım var

E pes yani bunu da gordu bu gozler. Daha iyi ya iste. Disarda pis pis seyler mi yesin. Benim esimin de isi eve yakin Ben her sabah onun iste yiyeceklerini hazirliyorum. Calismadigim gunler de kendim goturuyorum. Benim boyle icime siniyor.
Sizin icinize sinmeyen nedir. Adamin kendi evinden yemek Yemesi mi yoksa cok paramiz var ama fakir gibi evden yemek goturuyoruz kafasi mi?

Ben cimrilik olarak algılıyorum çünkü genel intiba o yönde pandemiyle alakalı bir durum değil

Ya ne alakası var,cimri adam eşinden çocuğundan da kısar.Adam kendisi gidip yemiyor dışarıdan,para da cebinde kalır işte.
Akşam yemeği bir tık fazla yapın.Ertesi gün öğlen çıkarın yemeği tekrar ısıtın.İlla yeni bir şey yapmanıza gerek yok.

Abinin acilen cicek bocek olayina girmesi lazim germiş cunku fakat soyle dusun o kadar lezzettli elin var kiii lokantalara tercih ediliyorsun kuzum ...ama isin basindan askindir yorgunsundur ki olur 2 cocukla rica et arada da disarda takilsin dinlenirsin
Dün akşam eve geç geldiğimiz ve yorgun olduğum için yemek hazırlayamadim birgün idare edemedi aradı yemek hazirla gelicem almaya dedi geldi aldı gitti

Eşim önceden hep dışarda yiyordu . Pandemi başladığından beri dışarda yemesini ben istemedim. Evet bebekle yetiştirmek biraz zor oluyor belirli bir saati varsa özellikle ama en azından temiz, ne yediği belli. Akşam eşiniz çocuklarla ilgilenirken siz de ertesi günün yemeklerini yapın. Çocuklar olmadan o 1 saat bana terapi gibi geliyor 💆🏻‍♀️

E pes yani bunu da gordu bu gozler. Daha iyi ya iste. Disarda pis pis seyler mi yesin. Benim esimin de isi eve yakin Ben her sabah onun iste yiyeceklerini hazirliyorum. Calismadigim gunler de kendim goturuyorum. Benim boyle icime siniyor.
Sizin icinize sinmeyen nedir. Adamin kendi evinden yemek Yemesi mi yoksa cok paramiz var ama fakir gibi evden yemek goturuyoruz kafasi mi?
Aslında ben iş yükünden rahatsızım

Dün akşam eve geç geldiğimiz ve yorgun olduğum için yemek hazırlayamadim birgün idare edemedi aradı yemek hazirla gelicem almaya dedi geldi aldı gitti
Evde güç yarışına girilmesi uygun bulmam.
Eşler inatlaşmamalı, birbirinin isteğini dikkate almalı, orta yolu bulmalıdır.
Ama siz hazırla gelicem dediğinde her şeyden(çocuklardan, kendi keyfinizden) feragat edip yemek mi hazırlıyorsunuz?

Fedakarlık karşılıklı olursa iyidir, tek taraflıysa yapmayın yapmayın yapmayın.

Eşim önceden hep dışarda yiyordu . Pandemi başladığından beri dışarda yemesini ben istemedim. Evet bebekle yetiştirmek biraz zor oluyor belirli bir saati varsa özellikle ama en azından temiz, ne yediği belli. Akşam eşiniz çocuklarla ilgilenirken siz de ertesi günün yemeklerini yapın. Çocuklar olmadan o 1 saat bana terapi gibi geliyor 💆🏻‍♀️
Ewet böyle olsa yük olarak görmem belki ama çocuklar hep denim sorumluluğunda maalesef ev de olsa ilgilenmez hem çocuklarla uğraş hem yemek telasesi olsundan yildim galiba

Sağlıklı beslenmek istiyordur?
Dışarıdaki ev yemeklerinin çoğu da cılıp cılıp yağ içinde, kalitesi düşük malzemelerle yapılıyor.
Ha, bir de öğle yemeği derdi çıkıyor başıma derseniz, akşam yemeğinin malzemesini fazla tutun, ekstra yeni yemek yapmayın.
Çok istiyorsa kendi yapar.

Ben cimrilik olarak algılıyorum çünkü genel intiba o yönde pandemiyle alakalı bir durum değil
Cimrilik değil bence siz hazırlamak istemiyorsunuz.
Her gün en az 3 öğün yemek düşünmek elbette zor size hak verdim ama yine de acımasızca buldum 😄
Şöyle olabilir.
Yemeklerinizi bol yapın. Akşam yemeğinden kalan bir yemeği ertesi gün öğlen götürsün.
Bazen yeni bişey yaparsınız götürür.
Bazen bugun dışardan ye dersiniz.
Yani her gün her gün aynı şey olmayabilir.
Eşiniz de anlayışlı olmalı, çocuklar küçükse falan.

Kendisi akşamdan hazırlasın gelip yiyeceği şeyi size bu kadar zor geliyorsa.
Ama maddi konularda cimri olduğunu düşünüyorsaniz bu durum ekstra gözünüze batıyor olabilir.
Evim iş yerime 5 dk olsa ben de gelir evde yerdim maddiyattan bağımsız olarak, ama siz eşinizin sırf cimrilikten böyle yaptığını düşünüyorsunuz o zaman yapmayın yemek.

Hiç yoktan ben yemekle uğraşırken çocuklala ilgilense bende biraz az sorun ederim galiba
Ben sizi anladım diğer yorumlarınızı da okuyunca , size de hak verdim.

Adam hem bi işin ucundan tutmuyor, hem çocuklarla bile ilgilenip iş yükünüzü hafifletmiyor hem de günde 3 öğün yemek istiyor. Sizi de zorluyor bu konuda …

Hazırlamayın net olun, girsin kendi hazırlasın . Ya da anlaşın aranızda haftanın belirli günleri dışarda yesin siz de nefes alın.

Kizlar eşim 2 yıldır kendi işini yapıyor iş yeri evimize araçla 5 dk benim iki küçük çocuğum var ;mecburi sebeple ev hanımıyım eşim öğlen yemeği için evden yemek götürüyor ve ben bu durumdan çok fazla rahatsız oluyorum sonuçta kazancı iyi dışarıdan da yemek yiyebilir ben mi çok egoistim acaba benimle aynı durumda olan var mı varsa onlar ne durumda farklı bir bakış açısı öneri istiyorum şimdiden cevaplayan herkese teşekkür ederim
Disarida ne türlü hazirlaniyor bilemiyoruz. Ben kendim de çalişmama ragmen eşime evden koyalim diyorum zahmet etme arkadaşlarla kafeteryada yiyoruz diyor. Ama çok rahatsiz oluyorum başkasinin ozenmeden yaptiği yemeyi yerken. Yani bir kap yemek dert olmamali ya. Belki daha çok zorlar sizi hep duzenli guzel yemek yapmak ama dert değil yaaa

Cimrilik değil bence siz hazırlamak istemiyorsunuz.
Her gün en az 3 öğün yemek düşünmek elbette zor size hak verdim ama yine de acımasızca buldum 😄
Şöyle olabilir.
Yemeklerinizi bol yapın. Akşam yemeğinden kalan bir yemeği ertesi gün öğlen götürsün.
Bazen yeni bişey yaparsınız götürür.
Bazen bugun dışardan ye dersiniz.
Yani her gün her gün aynı şey olmayabilir.
Eşiniz de anlayışlı olmalı, çocuklar küçükse falan.
Bence cimrilikten örnek verecek olursak dün dışarı çıktık sabah erken saate kahvaltı yaptık açlıktan midem bulandı o derece saat oldu 3 hem kendi açım diyor yiyecek mekan bakıyorum hepsine kulp buluyor en son eve gidelim pilav pişir dedi saka gibi

Bakin ev islerine ve cocuklara ortak olmamasi konusunda bir sey diyemem. Boyle bir es sizin seciminiz sonucta. Bizde her sey ortak. Ama yemek konusu hassas bir konu disarda yapilan yemeklerin ne kadar kotu sartlarda yapildigini bilseniz asla yemez yedirmezsiniz. Bu en kalitelisinde bile Boyle.
Sirf bu yuzden ben her seyi evde yapmayi ogrendim. Kebabindan lahmacununa fast food dan pizzasina kadar.
Evdeki ortak yasam konusunu oturup konusun derim ama karsimizdaki salatalik konusarak cozulecek cinsten degil. Burda yorumsuzum..

Back
X