- 6 Aralık 2018
- 429
- 328
- 103
- 39
- Konu Sahibi Aylak hatun
- #41
Kendi hazirlasa neden rahatsız olayım ki hoşuma da gider ev yemeği tabi ki daha sağlıklıdırSiz hazirladiginiz icin mi sinir oluyosunuz?
Adam kendi mi hazirliyor?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kendi hazirlasa neden rahatsız olayım ki hoşuma da gider ev yemeği tabi ki daha sağlıklıdırSiz hazirladiginiz icin mi sinir oluyosunuz?
Adam kendi mi hazirliyor?
Bildiğim kadarıyla çocuklar da öğle yemeği yiyor (çorba vs) onlara hazırladığınızdan verebilirsiniz. Çok zorlanıyorsanız sandviç tarzı aperatif bir öğün hazırlayabilirsiniz ya da rica edin kendisi hazırlasın. Sürekli dışarıdan yemeyi (sağlık açısından) doğru bulmuyorum ben de.Kizlar eşim 2 yıldır kendi işini yapıyor iş yeri evimize araçla 5 dk benim iki küçük çocuğum var ;mecburi sebeple ev hanımıyım eşim öğlen yemeği için evden yemek götürüyor ve ben bu durumdan çok fazla rahatsız oluyorum sonuçta kazancı iyi dışarıdan da yemek yiyebilir ben mi çok egoistim acaba benimle aynı durumda olan var mı varsa onlar ne durumda farklı bir bakış açısı öneri istiyorum şimdiden cevaplayan herkese teşekkür ederim
Bende sinir olurdum o zaman haklisinizKendi hazirlasa keşke
Ben sırf buradaki yorumlardan ötürü kanser olabilirim bir gün, burası kadınlar platformu ama erkekler platformu olsa daha farklı olamaz yorumlar.Ya hu arkadaşlar. Adam kadına ekstra yük olmasa,hem evde bir bardak kaldırmayıp hem cocuklara bakmayıp hem de kadından ekstra yemek istemese bu kadın niye dertlensin. Allah peygamber aşkına niye dertlensin.
Adam kendi hazırlasa kadın zaten ses etmez.
Bi şey yazarken az düşünelim daha.
Ben daha konu sahibi açıklamadan anladım adamın nasıl bir profil çizdiğini.
Aksi mümkün değil çünkü.
Adam düşüncesiz ve cimri.
Düşünceli olasa 2 çocuğa bakan kadına 1 damlacık yardımda bulunmayip yemek hazırlamasını istemez.
Cimri olmasa arasa sırada dışardan yemenin kimseye bir zararı olmadığını bilir.
Bunu anlamayacak ne var ya. Hayret.
Sorunun temeli bu galiba böyle bir eş değildi benim seçimim yani evlenmeden önce evdeki is yükü paylaşımı konusunda anlaşmıştık çünkü bende çalışıyordum evlenmeden önce verilen her söz yalan oldu işten koştur koştur gelip tek başına yemek yetiştirme telasesi vardı sonra plansız bir bebekle yanlış bir seçim olan evliligimin taclandirmamla o gün bugündür kendi topuğuna sıktim galiba dışarıdan yemek tabiki sağlıkli değil bu konuda hemfikiriz sizin gibi fast food kısmında da kendimi gelistirdim sorun yemek hazırlamak değil çözüm önerileri ile ilgili Eşim ile iletişim kuramamada ..Bakin ev islerine ve cocuklara ortak olmamasi konusunda bir sey diyemem. Boyle bir es sizin seciminiz sonucta. Bizde her sey ortak. Ama yemek konusu hassas bir konu disarda yapilan yemeklerin ne kadar kotu sartlarda yapildigini bilseniz asla yemez yedirmezsiniz. Bu en kalitelisinde bile Boyle.
Sirf bu yuzden ben her seyi evde yapmayi ogrendim. Kebabindan lahmacununa fast food dan pizzasina kadar.
Evdeki ortak yasam konusunu oturup konusun derim ama karsimizdaki salatalik konusarak cozulecek cinsten degil. Burda yorumsuzum..
Kendi hazirlasa ben niye dert edineyim ki ?Kendi mi hazırlıyor siz mi hazırlıyorsunuz ?
Esin çok anlayışlı biriymiş maşa Allah kiskamadim desem yalan olur verilen fikirlerden yola çıkarak söylüyorum benim derdim yemek hazırlamak değilmis aslında anlayışsız bir eşe sahip olmakmisDisarida ne türlü hazirlaniyor bilemiyoruz. Ben kendim de çalişmama ragmen eşime evden koyalim diyorum zahmet etme arkadaşlarla kafeteryada yiyoruz diyor. Ama çok rahatsiz oluyorum başkasinin ozenmeden yaptiği yemeyi yerken. Yani bir kap yemek dert olmamali ya. Belki daha çok zorlar sizi hep duzenli guzel yemek yapmak ama dert değil yaaa
Bence cimrilikten çünkü sağlığını düşünen kişi gece gece ekmekle pilav yemez bence tabi ,Bizim işyerinin yemekhanesi tadilata girince yemek çeki verip dışarıda yemek düzeni getirmişlerdi ilk başlarda cazipti ama süre uzadıkça ev yemeği özlüyorsunuz veya hep kuru şeyler yediğiniz için bağırsaklarım tembelleşmişti.
SizCe para harcamamak için mi yapıyor yoksa iyi beslenmek için mi? Sizi zorluyorsa bugün yapamadım dışarıda yer misin diyin
2 kucuk cocugun varken calısman bıraz zor. kres yasına gelsın calısırsın mecburıyet kalkar.. kocanı yuk gb gormen bıraz kırıcı tabı duysa oyle dusunurdu. ama senın yorgunlugunu yogunugunu dusunursem senın acından da zor. ama ben kendıme bıle oglen yıycek hazırlıyorum aperatıfle yasanmaz sonucta kocam da gelse yese keske beraber guzel gder:)) . cocuklar da bı sekılde yıyor corba- yemek zamanı gelmedı mı ? zaten bısey pişirceksın dıye dusundum.. her gun 3 cesıt yemek ıstıyor cok secıcı elım ayagım dolanıyor dıye stem etsen tmm derdım de.. bılemedım kararsız kaldım aıle yapını bılmedıgım ıcın..Kizlar eşim 2 yıldır kendi işini yapıyor iş yeri evimize araçla 5 dk benim iki küçük çocuğum var ;mecburi sebeple ev hanımıyım eşim öğlen yemeği için evden yemek götürüyor ve ben bu durumdan çok fazla rahatsız oluyorum sonuçta kazancı iyi dışarıdan da yemek yiyebilir ben mi çok egoistim acaba benimle aynı durumda olan var mı varsa onlar ne durumda farklı bir bakış açısı öneri istiyorum şimdiden cevaplayan herkese teşekkür ederim
Yine şanslısınız geç de olsa o şimşek çakmış, bir de farkına varsa da devam edenler oluyor kendini kullandırtmaya, Allah yardımcıları olsun.Benim eşimde senin yemrklerin daha güzel diyerek evi işyerine yakın yere tuttu..Hem yol parasıda vermem sana veririm dedi inandım alıştığım muhitten taşınıp geldim.
Sadece kendi olsa çalışanda vardı.Sonra yok o şunu sevmiuormuş yok işyerine ıspanak gitmez yok çok yap arkadaşlar senin yemeğini beğeniyor onlar da yer..Söz verdiği parayıda vermedi..Aynı eskisi kadar günlük para bıraktı..
Zaten o zaman çocuğun biri 2. Sınıfta dersler okula götüt getir.Diğeri 3 yaşında parka götür..Ev işlerine zaten hiç yardım etmez...E evdekini beğenmeyip yok şunu al yap der.Git küçük çocukla hergün markete param eksikse git işyerine para al markete git eve grl yemek yap .Al küçük çocukla götür..Gel çocuğu okuldan al.Ee çocuklara sebze yedirmek istesem yeniden yemeğe giriş.
Salak gibi aman masraf olmasın diye yaptım.
Sonra birgün kapaklı bir tepsi almış kocaman.Bundan sonra yemeği tabaklara koyup bunla getir.(Ben küçük tencere tavaya koyup yanınada tabak kaşık vs.koyup öyle götürüyordum.Bulaşığını bile suya tutmaz kalanlarla öyle ıç içe koyup getirirdi..Tabakları yıka orda kalsın bana bari tabak taşıtma derdim yok bulaşık yıkamamak ıçin getitirdi).
dediğinde Allahtan o an beynim de şimşrkler çakıp beni kendime getirdi.
Kavga kıyamet artık yapmadım..Benden kötüsü olmadı..Salaklığıma doymayayım.Baştan alıştırmasaydım.
Sonra yıllarca hiç yapmadım..Çok sonra dışarda yiyemiyorum dediğinde gelirsen evde ne varsa onu tek kendin yer gidersin dedim.Ama pazarı marketide beraber yaparsak dedim.
Kabul etti.Yapmasa artık yemek vermeyeceğimi biliyor.Iyi niyetimi çok suistimal etti.Ama kararlı ve umursamaz olunca aklı başına geldi..Iyi niyeti aptallık sanıyorlar..Şimdi parayı da veriyor .Yemeği beğenmemezlik te yapamıyor..Yrmek yoksa karpuz peynir koysam sesi çıkmaz yer.
Ayyy şimdi onca yaptığımı düşününce bile yoruluyorum.
Kimse afferin deyip madalya vermiyor..
Daha fazla enayi yerine konuluyor.
Işinize gelmiyorsa çocuklara zaman kalmıyorsa yapmayın.
Yok kendi gelip Allah ne verdiyse yiyorsa gelsin beraber yersiniz.benceeee