• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Degisik bakış açısına ihtiyacım var

Ben de yemeğimi evden götürüyorum ayrica pandemide hayatta dışarıdan yemek yiyemem nolur nolmaz hem ev yemeği daha sağlıklı
Siz biraz tembellik mi ediyorsunuz acaba?
Ben yalniz yaşadığım halde hem ise gidiyorum hem evle ilgileniyorum hem sabah kahvaltı hazırlayıp yiyorum hem de sabah is yerinde yiyeceklerini hazırlayıp paketliyorum

Ben de yalniz yasiyorum ise giderken mutlaka diyet listemdeki yemekleri hazirlar sefertasina koyarim ama bence ayni sey degil ya. Konu sahibi calisirken de ev isleri ondaymis. 2 kucuk cocuk yapmis ve bu yuzden isi birakmak zorunda kalmis hala butun ev isleri onda. Yani bir baskasinin kocam da olsa ogle yemegi neden benim sorumlulugumda olsun? Kendiminkini yaparim. Ha, kocam baska alanlarda ozverili olsa bir isin ucundan tutsa ben de onun benim icin ayni seyi yapacagini hissetsem seve seve hazirlarim. Ama burda birikmis bir kirginlik var. Konu sahibi esini sineye cekmek yerine biraz kendini ifade ederse daha iyi olabilir gibi geldi ama ise yarar mi bilmiyorum. Yapici bir sekilde ve ben dili ile konusmali diye dusunuyorum.

Ben de yalniz yasiyorum ise giderken mutlaka diyet listemdeki yemekleri hazirlar sefertasina koyarim ama bence ayni sey degil ya. Konu sahibi calisirken de ev isleri ondaymis. 2 kucuk cocuk yapmis ve bu yuzden isi birakmak zorunda kalmis hala butun ev isleri onda. Yani bir baskasinin kocam da olsa ogle yemegi neden benim sorumlulugumda olsun? Kendiminkini yaparim. Ha, kocam baska alanlarda ozverili olsa bir isin ucundan tutsa ben de onun benim icin ayni seyi yapacagini hissetsem seve seve hazirlarim. Ama burda birikmis bir kirginlik var. Konu sahibi esini sineye cekmek yerine biraz kendini ifade ederse daha iyi olabilir gibi geldi ama ise yarar mi bilmiyorum. Yapici bir sekilde ve ben dili ile konusmali diye dusunuyorum.
Ben aradaki yorumları okumadim
Ama bu adami çekmek de konu sahibinin tercihi ya da onu es ve baba yapmak da.

ben bunda bir sorun göremedim neden dışardan yesin ki ne güzel işte evinden yemek götürüyor

Ben tum gun evde olunca bile esim ya yemege disari gidelim diyo, ya da disardan yemek soyluyo 🙈 anladim ki bu adam benim yemekleri mi begenmiyo 😂😂😂 sizin ki yemeklerinizi cok seviyo olabilir mi?
bekarken cok severdi yemeklerimi evlenince huysuzlandi, benim de isime geliyo 🥰

Kizlar eşim 2 yıldır kendi işini yapıyor iş yeri evimize araçla 5 dk benim iki küçük çocuğum var ;mecburi sebeple ev hanımıyım eşim öğlen yemeği için evden yemek götürüyor ve ben bu durumdan çok fazla rahatsız oluyorum sonuçta kazancı iyi dışarıdan da yemek yiyebilir ben mi çok egoistim acaba benimle aynı durumda olan var mı varsa onlar ne durumda farklı bir bakış açısı öneri istiyorum şimdiden cevaplayan herkese teşekkür ederim
Ee sen öğlenleri ne yiyorsun yemek yemiyor musun? Yarısını da kocana koy ne olmuş

Guzel bir fikir ile geldim :))

Öğle yemeginden tasarruf edilen para ile ayda iki kez eve yardımcı alın ( temizlik için ) Hem size zaman kalır ,hem de adam sağlıklı şeyler yer . Bende dışarda çok birşey yemeği sevmem . Lezzetsiz şeylere kişi başı 50 100 lira vereceğime eve sağlıklı ürünler alıyorum.Esime de sefertasina koyuyorum .Zeytinyağlı yanına yoğurt gbi .Uzun uzadiye yemek konmaz olmaz zaten .

ben çok iyi anlıyorum sizi. adam hiçbir şekilde ne ev işlerine ne de çocuk bakımına destek olmuyorsa, işe gider gelir sonra ayaklarımı uzatır keyfime bakarım kafasında biriyse elbette her yük sizin üstünüzdeyken bir de paşanın öğle yemeğini hazır etmek elbette zor gelir. siz yeri gelir öğleni bir salatayla meyveyle geçiştirirsiniz, iki çocukla uğraşırken bazen başka hiçbir şeye mecal kalmıyor. bir gün bile idare edememesi çok sinir bozucu. benim eşim de hiçbir konuda yardımcı değildir bana. ben de kendimi hiç zora sokmuyorum haftada bir dışardan söylerim. kadın madem evde o halde her yükü çeksin mantığını da kabul etmiyorum. hayat müşterek demek değil bu durumda. ev işi çok daha nankör ve yorucu. çalışan bir kadın olarak pandemi döneminde ben de bunu daha iyi anladım.

Kizlar eşim 2 yıldır kendi işini yapıyor iş yeri evimize araçla 5 dk benim iki küçük çocuğum var ;mecburi sebeple ev hanımıyım eşim öğlen yemeği için evden yemek götürüyor ve ben bu durumdan çok fazla rahatsız oluyorum sonuçta kazancı iyi dışarıdan da yemek yiyebilir ben mi çok egoistim acaba benimle aynı durumda olan var mı varsa onlar ne durumda farklı bir bakış açısı öneri istiyorum şimdiden cevaplayan herkese teşekkür ederim
Ben seni haklı gördüm. Zaten iki kücük çocukla ilgilenmek evin işi filan tüm sorumluluk sende. Evde yemek yapmaya vakit bulamazsan kahvalti yaparsnz ama öğleye yemek bekleyen birilerine en az 2 çeşit ögle yemeği pişirmen lazım. Çocuklardan fırsat bulamadim diyebilirsin. Durumu iyiyms disarsa yiyebilir sonuçta

Saglikli beslenmek icin en iyisini yapiyor. Aksam yemegini fazla yaparsaniz ondan goturur. Sizi zor sokuyorsa yapmak zorunda degilsiniz.

Yorumunuz beni güldürdü :) çiçek böcek değil de takdir bekliyorum galiba yemek seçen birine yemek hazırlamak hemde bunu yapmak zorunda olmak mecburiyet kısmı beni bunantiyor sanırım üstelik bu fedakarlığı asla hakettiğinu dusunmedigim biri

Adam disarda yemek istemeyebilir.
Pek dogal hakki.
Ben de sevmem disardaki yemekleri.
Bu bir dert olmasa gerek?

Ben uzun yıllar evden ile yemek tasıdım. Tost gözleme vs yemek istemiyordum.
Bi süre eşime de paketliyordum ama onun temposu farklı ona sürekli yapmıyorum. Günümüzde saglıklı ve hijyenik beslenmek isteyen cogu kişi evden getiriyor. Ben bu uygulamayı avam bulmuyorum tam tersine özen göstermek olarak görüyorum.
Size ekstra bir yük oluyor olabilir ama eşiniz bir mikrodalga alsın.
Siz de akşamdan cam saklama kapılarına hazırlayın. Zeytinyagı vs varsa onlar zaten bir iki gün idare eder. Sabah eşiniz hazır pakedi götürsün.

dışarıdaki yemekler kalitesiz en iyisi bile hijyenik değil tabi arada dışardan yeseler iyi olur ama bence yanlış bir durum değil bu yeterki hergün olmasın hergün olması sizi zorlayabilir dinlenmek isteyebilirsiniz.

Konuyu ve yorumlarınızı okudum, sizi haklı buldum.
Normalde ne olacak canım diye düşünülebilir ama bardağındaki çayı doldurmayan, dışarıda saatlerce durmanıza rağmen eve gidelim diye pilav pişir diyen, yorgun olmak gibi bir hak tanımayan eşe yemek yapmak zor gelir insana.
Yorgunum bugün yemek yapamayacağım diyemediğiniz eşle aranızda nasıl bir iletişim olduğu da ortada.
Asıl meseleniz yemek değil zaten.

Sizin için sorun teşkil etmemesi normal
Burdaki olumsuz yorumları boşverin. Çoğu ilk yazdığınız yazıdan Allah ne verdiyse saydırmaya gelmiş. Sonraki açıklamalarınızı okumamışlar bile. Kadın kadının kurdudur derler çoğu zaman katılmam ama şuan katılıyorum. Akşam yemeğini makarnayla geçiştirdi belki ama burda size yapıver nolacak eline mi yapışır diyebiliyor.

Siz bence ya yemeklerin kalitesini düşürün ya da en kolayı hastalık numarası. Her zaman işe yaramıştır. 😀 Bir hafta hastayım deyip yatın bakalım değerinizi nasıl anlayacak. Hem çocuklara bakıp hem yemek yapmak nasıl oluyormuş anlasın beyefendi. Sonra da ben kaldıramıyorum bu kadar yük ya yardım edersin ya da vücudum kaldırmıyor yine hasta olurum deyin konuşun güzelce

Benim eşim de evden yemek götürürdü para için değil sağlıklı beslenmek için, ben elimden geldiğince yemek yapardım yapamazsam dışardan yerdi 🤷‍♀️

Akşam yemeğini biraz fazla yapsanız ertesi gün öğlen de o yemekten koysaniz rahat edersiniz..Eğer eşiniz bunu sorun edecek biri değilse böyle yapın.Sanirim siz farkli konulardan eşinize dolmuşsunuz o konuları esinizle mutlaka konuşun yoksa çalışan adamin öğlen yemeği bile rahatsiz ediyorsa ortada ciddi bir problem var demektir.

Burdaki olumsuz yorumları boşverin. Çoğu ilk yazdığınız yazıdan Allah ne verdiyse saydırmaya gelmiş. Sonraki açıklamalarınızı okumamışlar bile. Kadın kadının kurdudur derler çoğu zaman katılmam ama şuan katılıyorum. Akşam yemeğini makarnayla geçiştirdi belki ama burda size yapıver nolacak eline mi yapışır diyebiliyor.

Siz bence ya yemeklerin kalitesini düşürün ya da en kolayı hastalık numarası. Her zaman işe yaramıştır. 😀 Bir hafta hastayım deyip yatın bakalım değerinizi nasıl anlayacak. Hem çocuklara bakıp hem yemek yapmak nasıl oluyormuş anlasın beyefendi. Sonra da ben kaldıramıyorum bu kadar yük ya yardım edersin ya da vücudum kaldırmıyor yine hasta olurum deyin konuşun güzelce

Evet ama bazi uyeler konu acarken dertlerini tam olarak anlatamiyor bence... Yani sadece baglamindan tamamen kopuk 1 adet olay yaziyor. Konuya yorum yazan insanlarin kocalari evde yardimci isbolumu yapan tiplerse. Herkes kendi kocasi gibi zannediyor ona gore yorum yapiyor yani. E ne olacak saglikli yemek yesin diyorlar cunku kendi esleri gibi dusunuyorlar. Cunku konuda bir suru bilgi eksik:

1. Bu adamin yemegini kendi yapmadigi
2. Iki kucuk cocukla konu sahibinin asiri yoruldugu ve hicbir yardim gormedigi
3. Konu sahibi calisirken de ev islerinin onun uzerinde oldugu
4. Cocuklar dogunca adamin daha da salip acimasizlastigi
5. Adamin yemek sectigi
6. Karim degil misin tabi ki bana ogle yemegi yapacaksin disari para veremem yorulsan da yapacaksin cunku ben oyle istiyorum tavri

Bunlar yazilmadan insanlar bilemez ki... Burada konu ogle yemegi olmaktan cikmis evlilikte bir adaletsizlik ve bir iletisim sorunu var. Bu sekilde anlatsa cok daha isabetli ve soruna odaklanan yorumlar gelebilirdi diye dusunuyorum.

Back
X