- Konu Sahibi Aylak hatun
Dışarıdan yemek yemek çok sağlıksız zaten içine koyduklari malzemeler, yağlar hasta ediyor insanı gerçekten, sonuçta yer işlettikleri için haliyle ucuza kaçıyorlar. Siz de bunaldınız sanırım haliyle batıyordur.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Pardon ben anlayamadım sizin evde herkes kendi işini mi yapıyor? Yani siz kendi yemeğinizi kendinize kadar pişirip yiyorsunuz, eşiniz gelip kendi yiyeceğini kendi pişirip mi yiyor?Ben de yalniz yasiyorum ise giderken mutlaka diyet listemdeki yemekleri hazirlar sefertasina koyarim ama bence ayni sey degil ya. Konu sahibi calisirken de ev isleri ondaymis. 2 kucuk cocuk yapmis ve bu yuzden isi birakmak zorunda kalmis hala butun ev isleri onda. Yani bir baskasinin kocam da olsa ogle yemegi neden benim sorumlulugumda olsun? Kendiminkini yaparim. Ha, kocam baska alanlarda ozverili olsa bir isin ucundan tutsa ben de onun benim icin ayni seyi yapacagini hissetsem seve seve hazirlarim. Ama burda birikmis bir kirginlik var. Konu sahibi esini sineye cekmek yerine biraz kendini ifade ederse daha iyi olabilir gibi geldi ama ise yarar mi bilmiyorum. Yapici bir sekilde ve ben dili ile konusmali diye dusunuyorum.
Pardon ben anlayamadım sizin evde herkes kendi işini mi yapıyor? Yani siz kendi yemeğinizi kendinize kadar pişirip yiyorsunuz, eşiniz gelip kendi yiyeceğini kendi pişirip mi yiyor?
Konu sahibi çocukları zorla mı yapmış?
Eşimin kazancı iyi diyor öyleyse bir yardımcı tutsun ev işlerine çocuklara yardımcı olmak için, öğle yemeklerini de ona pişirtsin.
Neden eşleri düşman gibi görüyorsunuz, sevmeden nefret ederek mi evleniyorsunuz
Bir gün bile sabredip dışarıdan yemeyen adam , paraya kıyıp yardımcı tutar mı ?Pardon ben anlayamadım sizin evde herkes kendi işini mi yapıyor? Yani siz kendi yemeğinizi kendinize kadar pişirip yiyorsunuz, eşiniz gelip kendi yiyeceğini kendi pişirip mi yiyor?
Konu sahibi çocukları zorla mı yapmış?
Eşimin kazancı iyi diyor öyleyse bir yardımcı tutsun ev işlerine çocuklara yardımcı olmak için, öğle yemeklerini de ona pişirtsin.
Neden eşleri düşman gibi görüyorsunuz, sevmeden nefret ederek mi evleniyorsunuz
Olay bana göre baştan sona yanlışta çok da uzatmak istemiyorumBir gün bile sabredip dışarıdan yemeyen adam , paraya kıyıp yardımcı tutar mı ?
Zorla yemek mi yaptırıyor size öğlen için?Kizlar eşim 2 yıldır kendi işini yapıyor iş yeri evimize araçla 5 dk benim iki küçük çocuğum var ;mecburi sebeple ev hanımıyım eşim öğlen yemeği için evden yemek götürüyor ve ben bu durumdan çok fazla rahatsız oluyorum sonuçta kazancı iyi dışarıdan da yemek yiyebilir ben mi çok egoistim acaba benimle aynı durumda olan var mı varsa onlar ne durumda farklı bir bakış açısı öneri istiyorum şimdiden cevaplayan herkese teşekkür ederim
Sürekli dışarıdan yesin demiyorum ki aslında bir sorun da bu çik seçicidie kendisi ve bana düşüncesiz ligi batıyor işin aslı yoksa maksat sağlıklı beslenmekse çok fazla çözüm üretilebilir de...Bildiğim kadarıyla çocuklar da öğle yemeği yiyor (çorba vs) onlara hazırladığınızdan verebilirsiniz. Çok zorlanıyorsanız sandviç tarzı aperatif bir öğün hazırlayabilirsiniz ya da rica edin kendisi hazırlasın. Sürekli dışarıdan yemeyi (sağlık açısından) doğru bulmuyorum ben de.
Kendi hazirlasa yada ben hazirlaken çocuklarla ilgilense dert olmazdı kiKendi mi hazırlıyor siz mi hazırlıyorsunuz ?
Evet maalesef öyle onceleri batmiyordu hatta pandemi döneminde tabiki cok da mantıklı bir seçenek lakin gorevimmis gibi oldu o batiyorZorla yemek mi yaptırıyor size öğlen için?
Sizi anlıyorum. Haftanın 2 günü dışardan yemeyi teklif edin isterseniz.Evet maalesef öyle onceleri batmiyordu hatta pandemi döneminde tabiki cok da mantıklı bir seçenek lakin gorevimmis gibi oldu o batiyor
Son cümle de size o kadar hak verdim ki kendi düşen aglamaza cevap oldu saygılarımlaOlay bana göre baştan sona yanlışta çok da uzatmak istemiyorum
Şimdi bacım bu evde hergün yemek pişiyor dimi, iki küçük çocuk olan evde hergün yemek pişer. O zaten hergün pişen yemeği birer tabak fazla pişirip ertesi gün adamın yanına koymak ne kadar zor olabilir? Yada öğlen çocukların yemeğinin yanına bir salata ekleyip adama vermek çok mu zor? Bir makarna haşlayıp soslamak, bir kısır, bir börek, bir hazır mantı, bir menemen yapmak yanına bir komposto bir salata bir meze cacık gibi birşey eklemek nekadar külfet olabilir. Akşam yemeğine de öğle yapılanın yanına bir çorba bir etli yemek yada zeytinyağlı eklenir olur biter. Atla deve değilya. Evin düzeni bereketi artar bence.
Yazılanlara bakacak olursak konu sahibi kendi çalıştığı zamanlarda da yardımcı almıyormuş……
Baklava börek açmasında bir tabak yemeğin lafını da yapmasın bu hatunlar ya
Adam okadar kötüyse de iki çocuk yapıp hayatı daha da zorlaştırmak nedendir
Sizi anlıyorum. Haftanın 2 günü dışardan yemeyi teklif edin isterseniz.
Bi gün yemek yapamadığınızı söylediğinizde tepkisi ne olur?Tekliflere açık değil ki maalesef sorun da tam burada aslında
Cebine dokunuyor bence :)Belki de dışarıdan yemek midesine dokunuyordur. Sindiremiyordur.
Evet galiba pintiligi ,düşüncesizligi, seciciligi bir de bunun benim mecburiyetimmis gibi gormesi batıyorKendisi akşamdan hazırlasın gelip yiyeceği şeyi size bu kadar zor geliyorsa.
Ama maddi konularda cimri olduğunu düşünüyorsaniz bu durum ekstra gözünüze batıyor olabilir.
Evim iş yerime 5 dk olsa ben de gelir evde yerdim maddiyattan bağımsız olarak, ama siz eşinizin sırf cimrilikten böyle yaptığını düşünüyorsunuz o zaman yapmayın yemek.
Zorunluluk maalesef gorevimmis algısı mecburiyet hissi yoksa yemek pişirmeyi severim de sorun yemek pişirmek de değilSizi zorluyor mu öğlen yemeğimi hazırla gibisinden? Eğer zorlamiyorsa konuda sanki eşinizden değil de düşmanınızdan bahseder gibi yazmışsınız.
Sizinki güzelmiş birlikte paylaşım aile bağlarını da kuvvetlendirir önceden eve geliyordu zaten o zaman hiç sıkıntı etmiyordum şimdi yaninda çalışanı var maalesefYani keşke şuan dükkanımız yakın olsa da eşime hergun yemek götürsem beraber yesek o günleri özlemişim
Bence cimrilik olarak algılamayın.
Hem sağlık hemde maddiyat için çok iyi bence.
Ama siz yemek taşımak ve yemek için uğraşmak istemiyorum yoruluyorum,içimden gelmiyor diyorsanız eşiniz eve gelsin yesin.
10-15 dk dükkan kapatilabilir.