• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Degisik bakış açısına ihtiyacım var

Zorunluluk maalesef gorevimmis algısı mecburiyet hissi yoksa yemek pişirmeyi severim de sorun yemek pişirmek de değil
Evet konuyu ilk okuyunca sorun sadece yemek pişirmek gibi anlaşılıyordu ama konu ilerledikçe sayfalardaki birkaç yorumunuza denk gelince sorunun aslında başka olduğunu anladım. Konuyu çok takip edemedim sonrasında ama esinizle oturup konuşmak dışında çözümü var mı bilemedim :/ en azından evde sizin de yükünüzü paylaşmalı.

benim de evim yakın olsa ben de evde yemek yerdim açıkçasi

Evet konuyu ilk okuyunca sorun sadece yemek pişirmek gibi anlaşılıyordu ama konu ilerledikçe sayfalardaki birkaç yorumunuza denk gelince sorunun aslında başka olduğunu anladım. Konuyu çok takip edemedim sonrasında ama esinizle oturup konuşmak dışında çözümü var mı bilemedim :/ en azından evde sizin de yükünüzü paylaşmalı.
Evet yemek pişirmekten degil derdimin özü düşüncesizliginden cozumsuzlugunden terzi kendi sokugunu dikemez ben çözüm bulamadım daha doğrusu iletişime kapalı bir eşim var maalesef

Son cümle de size o kadar hak verdim ki kendi düşen aglamaza cevap oldu saygılarımla
Laf sokmak için söylemedim, gerçekten
Ben böyle konuşunca amma kıymetli kocan varmış filan deniyor ama ben gerçekten böyle şeylerden inanılmaz haz alıyorum, bana verdiği huzur, sevdiğim adam için birşey yapmak külfetini gölgeliyor. O yapsın yapmasın ben onu değil kendimi mutlu ediyorum. Ziyafet menüsü hazırlamaya gerek yok şimdi yaz günü sıcakta zaten hafif pratik şeyler tercih ediliyor, yaşlarını bilmiyorum ama çocuklarıda dahil edip hadi babaya yemek yapalım diyip hayatı zevklendirebilirsiniz bence. Görev olarak görürseniz zulüm olur yapmayın.mesela bugün banyo yapmak zorundayım diyip görev edinirsem o bile bana batıyor ama gireyim şöyle foşur foşur köpüklü bir banyo yapayım mis gibi kokayım deyince zevk oluyor, anlatabiliyor muyum

Kizlar eşim 2 yıldır kendi işini yapıyor iş yeri evimize araçla 5 dk benim iki küçük çocuğum var ;mecburi sebeple ev hanımıyım eşim öğlen yemeği için evden yemek götürüyor ve ben bu durumdan çok fazla rahatsız oluyorum sonuçta kazancı iyi dışarıdan da yemek yiyebilir ben mi çok egoistim acaba benimle aynı durumda olan var mı varsa onlar ne durumda farklı bir bakış açısı öneri istiyorum şimdiden cevaplayan herkese teşekkür ederim
Her gün dısardan yerse saglıgı bozulur.Paradı var dıye saglıgı mı bozulsun.

,🥀🥀Allah razı olsun sizden bu bakış açısı çölde su gibi geldi ihtiyacım buydu sanırım

Olay bana göre baştan sona yanlışta çok da uzatmak istemiyorum
Şimdi bacım bu evde hergün yemek pişiyor dimi, iki küçük çocuk olan evde hergün yemek pişer. O zaten hergün pişen yemeği birer tabak fazla pişirip ertesi gün adamın yanına koymak ne kadar zor olabilir? Yada öğlen çocukların yemeğinin yanına bir salata ekleyip adama vermek çok mu zor? Bir makarna haşlayıp soslamak, bir kısır, bir börek, bir hazır mantı, bir menemen yapmak yanına bir komposto bir salata bir meze cacık gibi birşey eklemek nekadar külfet olabilir. Akşam yemeğine de öğle yapılanın yanına bir çorba bir etli yemek yada zeytinyağlı eklenir olur biter. Atla deve değilya. Evin düzeni bereketi artar bence.
Yazılanlara bakacak olursak konu sahibi kendi çalıştığı zamanlarda da yardımcı almıyormuş……
Baklava börek açmasında bir tabak yemeğin lafını da yapmasın bu hatunlar ya
Adam okadar kötüyse de iki çocuk yapıp hayatı daha da zorlaştırmak nedendir
Son cümlenize katılıyorum.
Fakat yemek konusunda sizinle hemfikir değilim.
Aslında konu yemek de değil , adamın düşüncesizliği ve kadını buna mecburmuş gibi hissettirmesi…

Sizinki güzelmiş birlikte paylaşım aile bağlarını da kuvvetlendirir önceden eve geliyordu zaten o zaman hiç sıkıntı etmiyordum şimdi yaninda çalışanı var maalesef
Bizimde yanımızda çalışan var ama yemeğe gelebiliyor.
Güvenlik acisindan mi eve gelmiyor
Belki içiniz rahat etsin diye dükkana kamera taktirabilirsiniz.
En azından evde birlikte yemek yersiniz
Tüm yorumları okuyamadım kusura bakmayın çok yorum yapamayacağım.

Aylak hatun Aylak hatun bence konunuzu güncelleyin ki benim kocam soyle, yemek yapmanın nesi zor, zaten çalışmıyorsunuz gibi yorumlar almayın. Bu yorumlar sizin sadece daha fazla itaatkar olmanıza yardımcı olur. Oysa sizin sorununuz bunlar değil.

Benim eşimin işi de eve yakın.
Daha çok ev yemeklerini tercih eder.
Ama beni rahatlatmak adına arada dışarıdan yer.

Bir ara arkadaşları bir sey başlattı. Eve giderken zorla esimi de götürdüler. Ee o götürünce arada sen de çağırmak zorunda kalıyorsun. Bir oraya gidiyorsa bir bize geliyorlardı. Onlar için yemek düşünmek sinir bozucu oluyordu.

Dayanamayıp eşime dedim. Bak erkeklerin kafası çalışmaz ısrar edip seni getiriyor ama 2 cocuklu kadına zor olur.
Çünkü insan kendi kocasının önüne bir yumurta kirar gecer. Yeri gelir. Sadece corba verir ama başkasına guzel bir şeyler hazırlamak zorunda hisseder.
Ya dışarıda yiyin ya da herkes kendi evinde yesin.

Eşim hakverdi ama zorla götürüyor ne yapayım dedi. Onlar yabancı değil bazen yumurta da yeriz falan.
Neyse sonra sonra birbirimize alıştık. Biraz esnettik imkanları. Arada dışarıda yiyorlar. Gerçekten yeri geldi bir tek makarna verip yanına kavun kestim. Bazen yumurta kırdım geçtim. Bazen birinin esi poğaça yapsa paket yapıp gönderdi. Çayla içersiniz dedi. Bazen ben sandviç hazırlayıp gelin alın diyorum ya da tost yapıyorum.
Artik yük gelmiyor cok şükür. :)

Siz de böyle bir esneklik yapabilirsiniz bence.

Konu sahibi eksik anlatmış denmiş de hiç de eksik anlatmamış, fazla fazla anlatmış.
2 küçük çocuğum var demiş.
2 çocuklu kadına ekstra iş yüklenmez, eş süper anlayışlı olsa bile yüklenmez.

Aylak hatun Aylak hatun bence konunuzu güncelleyin ki benim kocam soyle, yemek yapmanın nesi zor, zaten çalışmıyorsunuz gibi yorumlar almayın. Bu yorumlar sizin sadece daha fazla itaatkar olmanıza yardımcı olur. Oysa sizin sorununuz bunlar değil.
Her görüşe saygım vardır hiç sorun değil ben bana lazım olanı süzgeçten geçirip alırım tavsiyeniz için teşekkür ederim

Çok da hareketli ve yaramazlar maalesef sürekli gözetim de tutmak zorunda hissediyorum belki de ben abartiyorum ama çocuk bu düşecek de kalkacakta ama kendi haline birakilacak çocuk var bırakılmayacak çocuk var benimkiler düz duvara tırmanan cinsler :) yaşları da yakın olunca iki kişilik ordu gibiler

Kizlar eşim 2 yıldır kendi işini yapıyor iş yeri evimize araçla 5 dk benim iki küçük çocuğum var ;mecburi sebeple ev hanımıyım eşim öğlen yemeği için evden yemek götürüyor ve ben bu durumdan çok fazla rahatsız oluyorum sonuçta kazancı iyi dışarıdan da yemek yiyebilir ben mi çok egoistim acaba benimle aynı durumda olan var mı varsa onlar ne durumda farklı bir bakış açısı öneri istiyorum şimdiden cevaplayan herkese teşekkür ederim
imkanım olsa şu dönemde bende dışardan yemem çoğu zaman bende evimden getiriyorum yemek ücreti iş yerine ait olduğu halde çünkü dışardan gelen yemekleri içim almıyor, evden yemek getirmediğimde dışardan gelen yemeğin çoğunu yemeden geri gönderiyorum, hamileyim aç kalmamak adına sadece çorba içiyorum çoğu gün

Back
X