• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değişik bir korkum var

Gerçekten çok isteyene kadar korunsanız daha iyi olur.. Bir de her hamile olan ve olacaklara diyeceğim lütfen ama lütfen hastaneyi ayağa kaldıracak kadar doğum yaparken sancıyı bağıra çağıra, söve söve dışa vurmayın.. 🙄

Arkadaslar merhaba, herkese iyi aksamlar. Benim farklı bir korkum var, 50 gün sonra nikahim olacak evleniyorum insallah, ama hamile kalmak yada çocuk doğurmaktan çok korkuyorum.
Hani herkesin doğum korkusu vardir ya, zor hikayeler anlatirlar bizde korkariz o tarz birsey degil. Mesela ben içimde bebek olması hissinden korkuyorum, mesela yaraya bakınca insan böyle bir değişik oluyor ya, bende hamile kalmak yara doğum yapmak gibi şeyler duyunca öyle oluyorum.
Mesele çocuk sevmemem de değil, bebekleri cok seviyorum bende illaki bebeğim olsun isterim ama bende gariplik var gibi hissediyorum.
Mesela sanki karnımda bir canlı olması hissini düşünmek beni irrite ediyo gibi, bu vajinismus tarzi bisey mi acaba? Öyle miyim onu da bilmiyorum. Siz böyle hissettiniz mi?
Bir seyin oyle olduguna inanmak istersen oyle olmaya baslar zamanla. Bence dusunceni zihninden uzaklastir,su an hamile olmak icnde bir bebisin buyuyor olmasi vs gbi hisleri asla anlayamaz ve tahmn edemezsin. Anlayamadgn konular ustnde de zihninde korku olusturmamalisin. Sana hamilelik nasil oldugunda Allah,annelik duygusunu da kalbine nasip eder,merhametin artar. Ha bir de bilimsel olarak da hormonlarin degisecegi icn manen daha iyi hissedersin. Beyni kosullayan hormonlardir cunku🥰 simdiden kendini sartlama ✌🏻🥰

Arkadaslar merhaba, herkese iyi aksamlar. Benim farklı bir korkum var, 50 gün sonra nikahim olacak evleniyorum insallah, ama hamile kalmak yada çocuk doğurmaktan çok korkuyorum.
Hani herkesin doğum korkusu vardir ya, zor hikayeler anlatirlar bizde korkariz o tarz birsey degil. Mesela ben içimde bebek olması hissinden korkuyorum, mesela yaraya bakınca insan böyle bir değişik oluyor ya, bende hamile kalmak yara doğum yapmak gibi şeyler duyunca öyle oluyorum.
Mesele çocuk sevmemem de değil, bebekleri cok seviyorum bende illaki bebeğim olsun isterim ama bende gariplik var gibi hissediyorum.
Mesela sanki karnımda bir canlı olması hissini düşünmek beni irrite ediyo gibi, bu vajinismus tarzi bisey mi acaba? Öyle miyim onu da bilmiyorum. Siz böyle hissettiniz mi?
Ben de hayal bile edemezdim.Hatta anneme karnimda canli biri olacak korkarim ben derdim.Ah o anlar her saniyesi ne kadar guzel yasayinca anladim.Cok dusunme bunlari yasayinca o kadar guzel gelecek ki..

Merak etme hamilelik yavaş yavaş ilerlediği için vücudun ve zihnin hamileliğe alışıyor. Hatta son aylar çoğu zaman oturup karnımdaki hareketliligi izlerdim. Çok eğlenceliydi😊. Allah göstermesin hiç düşük yaşama ama ilk haftalarda düşüğün regli kanamasından hiçbir farkı olmuyor. Regli olduğunda bayılmıyorsan sorun yok.

yasiniz ilerledikce fikriniz de degisebilir. 20lerimde bana da icinde baska bir canlinin buyumesi fikri mide bulandirici geliyordu sonra 30larimda keyifle buyuttum onu icimde ve kucagimda. herseyi bir anda cozmeye calismaya gerek yok. sadece nisanliniza bunu anlatin ki onun da beklentileri sizinle ayni yonde olsun.

Ya sanki hiç bunlari basaramayacak gibi hissediyorum🥺 nisanlim da çocukları çok seviyor, biraz takınti yaptim

Hamileligim basi okdr zor gectiki anlatamam korkuma ikinciyi nasil yaparım bilmiyorum onun ilk tekmesini hissedene kdr hic oyle anne olcam vs düşüncelerim olmadi gunler zaten zor geçiyordu kusmaktan ama o ilk tekmesi varya beni olduğum dunyadan alip baska bir dunya ya goturdu yatip beklerdim bida atsin diye ilk zamanlar cok hissedilmiyor sonra sonra gucleniyorlar suan icimde oynamasi acikinca vurmasi ben konuştumda tepki vermesi muzikte dans etmesi inan cok mucizevi birsey onu usenmden saatlerce izliyebilirsin bi kac saat kıpırdamasa aklin cikacak gibi oluyor birşey mi oldu di ye daha icerdeyken özlemeye başlıyorsun inan gecicek o duyguların bi zaman sonra bu mucizeyi sende yaşayacaksın

Böyle bir arkadaşım var. Aynı iş yerinde olduğumuzdan benim yanımda öğrenmişti hamile olduğunu. Beklemediği anda hamile kalmış ve ağlaya ağlaya "elimi karnıma nasıl koyacağım ben bundan sonra" demişti. 1 haftada alıştı bu fikre, şimdi maşallah bebiş büyütüyor. 😊

Yani mesela sey gibi hissediyorum, bazilari çocuk felan düşürüyor farkinda olmuyor hamile olduğunun felan,(Allah korusun) benim bide kan tutar çok dayanıklı değilim, böyle bisey olursa bayılırım kesin gibi, yada doğumda kan ne görürsem aşırı bir kendimi kasma hissediyorum böyle şeyler duyunca,düşününce. Mesela filmde bir kadın dogum yapıyor ben iki büklüm kendimi kasiyorum😏 Allah illaki gücünü verir diye düşünüyorum, ama ya ben böyleyken çocuk sahibi olamazsam yenemezsem bunlari diye de düşünüyorum.
Regl oluncada bayiliyormusunuz bayiliyorsaniz durum ciddi
Dogumdada saril saril kan gelmiyo yani adet kanamasi gibi sadece uzun surebiliyor
Kaldiki kan gelse dahi bayilacak bi vakit olacagini dusunmuyorum
Hamileyken adet olmuyorsun
Cocuk dogduktan sonra kanaman oluyor
Dogum basladigi zaman su geliyor
Sanci gelirsede bayilabilecegini dusunmuyorum

O gün gelip anne olma isteği içinde canlanınca vücuda annelik aplikasyonu yüklenecek ve anne olmalıyım doyerek bu korkunu yeneceksin üzülme 😂

Aynisi vardi bende. Bebek tekme atinca korkuyordum. Ustune dusunmemeye calistim. Bir kizim var simdi, cok sukur hamileligimde bir sorun yasamadim.

Hamile kalmaktan hep korktum. Hatta olmasa da olur dediğim için eşimle tartismistik bile. Bebeğin hareketlerini ilk hissettiğimde korkmustum😅 doğum gününde gece sancı çekerken bu gece Sabah olur mu diye ağladım ama gayet de oldu 🙋🏻‍♀️ doğum çok zor değildi. Şimdi üç aylık oldu sipam 😍 iyi ki dogurmusum 💃

Bende oyle hissederdim canım tatlııdır. Hiç çocuk doguranam ben derdim ama bir yandan da çocukları deli gibi severdim. Şimdi evliyim 3çocugum var. Böyle düşünmen çok normal. Hamile kaldıgın andan itibaren bebeğim yeter ki saglikli olsun diyorsun kendi korkularını unutuyorsun bile. Hamilelik bence çok güzel bir süreç(iki hamileliğin dede 6ay sürekli yatmiş serumla beslenmiş biri olarak söylüyorum:) yinede çokk güzeldi.

Vajinismusla nasıl bir alaka kurdunuz ki 😂 sizinki fobi olmuş bence normal korku değil. Çocuk düşüneceğiniz zaman psikolojik destek alın

🤣🤣 ay ne alemsiniz ben ikinciyi bekliyorum, sen bi evlen hamile olduğunu öğren o haraketleri sabırsızlıkla bekliyceksin zaman geçmek bilmiycek

9 ay uzun bir süre gelmişti .1 seneye yakın..hareketlerin kısıtlanacak ..hem korunacak..bla bla .ilk gebelıklerde Boyle dusunmen normal..takıntı haline getırmezsen geçecek inş.olmayan bırsey hakkında fazla düşünme.gebe kaldıktan sonra büyütürken düşüneceğin çokkkk şeyler olacak..🤗

Canım evlenince nelere alışmıyorsun ki emin ol bana da derlerdi nasil eğvlencensin nasil doğurcaksinaın canım çok tatlı doğurdum hem de 2 tane iğne den aşırı korkardım şimdi batırıp batırıp çıkarsalar gik demiyorum insan herşeye alışıyor korkunu anlayabiliyorum ama emin ol evlenince hele bi de sevince herşeye alisiyosun hepsi geçecek 😊

Arkadaşlarım hamileyken karnına asla dokunamazdım, annem hamileykende asla dokunmazdım. Bana çok değişik çok tuhaf geliyordu. Hatta bi kere arkadaşımda bebegin hareketini net bi şekilde gördüm ve çok değişik oldum bana o an kötü gelmişti yani aynı sizinki gibi işte. Şuan hamileyim. 8.aya girdim ve karnim yeni yeni çıktı belirginleşti, bebek hareketlerini hissediyorum ilk defa net olarak. Zorlu bi hamilelik geçiriyorum üstelik, su dönem bi bitse hayırlısı ile diyorum. Fakat son zamanlarda şundan çok eminim, içimdeki o hareketleri, mesela tatlı bisey yedigimde vurması, dinlendigimde atağa kalkması, annemin sesini duyunca hareketlenmesi, bunları çok özleyeceğim. Çok farklı hissettiriyor. Tuhaf bir iletişim gelişiyor sanki aramızda. Sadece ben ve o kuruyoruz bu iletişimi. Çok değişik, cok güzel. Allah yasamak isteyen her kadına hayırlısı ile sağlıkla nasip etsin insallah. Ama gerçekten çok farklı. Yaşamadan tahmin edemezsin :) başına gelince herkes mi bu kadar güzel hissediyormuş dersin
🥰🥰🥰🥰🥰

Ben de öyle düşünüyordum ama hamilelik muhteşem bişey panikatak olan ben şen şakraktım hiç de korkmadım öylesine güzeldi ki ayrıca doğum korkum vardı sezeryan oldum hatta spinal anestezi fazla panik yapınca da anestezi uzmanı koldan bi sakinleştirici tamammm kızımın sesini duyduğumda harika bişeydi Allahım isteyen herkese nasip etsin hele yüzünü gördüğünde🥰

Back
X