Doğuma Hazırlık Degisik kiz isimleri?

• Konu Sahibi Konu Sahibi once
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Mislina ....
yediuyurlardan birinin ismiymiş, Kuran-ı kerimde geçmesede halk arasında geçen isim buymuş.. benim çok hoşuma gitti. sevgiler..:)

Mislina cok yumusak ve zarif bir isim. cok sevdim.paylasimin icin sagol))))

canım kulağa hoş gelsin diye sadece internetten araştırıp koyma derim. daha derin bir araştırma yap

Efnan;
Internette Efnan’ın anlamı ‘Cennetteki güzel gözlü kız’ olarak belirtilmiş.
Bu biçilen anlam tamamen yalandan ibarettir.
Efnan ‘Cennetteki güzel gözlü kız’ anlamına gelmez! Efnan Arapça bir kelime olan Afnan’ın Tùrkçe karşılığıdır. Efnan’ın (Afnan’ın) anlamı ‘ince dallar,çeşitler, şubeler’.

Esila;
Çoğu anne ve baba isim koyarken iki şeye dikkat ediyor: kulağa hoş gelmesine ve Kuran-i-Kerim’de geçmesine.
Bu yüzden son zamanlarda Esila ismi ön planda.
Fakat Esila Asila’yla karıştırılıyor. Asila Kuran’da geçen ve ‘akşam’ anlamına gelen bir kelimedir.
Araplar Asila kelimesini isim olarak kullanmıyorlar.
Esila ise Kuran’da geçmeyen ve anlamsız olan bir isimdir!

Asila'nın geçtiği ayet: وَاذْكُرِ اسْمَ رَبِّكَ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (Vezkurisme rabbike bukreten ve asîlâ)
Türkçe’de anlamı: Sabah akşam Rabbinin adını an

ben değişik isimleri fazla sevmiyorum. evet bazıları kulağa hoş geliyor ama çoğunun anlamı uydurulmuş. herkes ismin anlamı için farklı şeyler söylüyor. ben eskimeyen isimleri seviyorum mesela elif, zeynep, nazlı, inci.. gibi

değişik kız isimlerinden sevdiklerimden biri eslem. anlamı da güzel duyduğum kadarıyla.

Aynen bende sana katılıyorum nedir bu değişik isim olsun diye bu çaba anlamadım anlamını iyice araştırmak lazım internete güvenmiyorum ben son senelerde bakıyruz bütün isimler cenneten çıkma yok cennetin çiçegi ağacı kapısı falan bunlar madem vardı şimdiye kadar kimse niye koymamış en güzeli bencede ZEYNEP, ELİF,ECE,NUR...v.s. tabi herkesin fikri kendine

degisik isim seven sevmeyen olabilir. degisik demek anlamsiz demek degildir. tabiki arastirip koyulacak. aklimizdan uydurup degil. paylasimlar icin tesekkur ederim.

mesela toprak, cilek veya eylul gibi isimlerde kullaniliyor. Araplarda e sesi yoktur oyuzden Esilayi Asila olarak soylediklerini biliyorum. Onun anlamida aksammmis bir arkadasin soyledigine gore. ee ozaman Asila ismini koymakta bir mahsur gormuyorum. Cunku turkcede de cilek, kiraz, toprak, atlas gibi isimler konulabiliyor. Benim dusuncem bu.

bende kızıma isim arıyorum

ama henüz bulamadık

daha doğrusu beğenemiyoruz

bende arapça ama anlamı güzel bir isim istiyorum

Belemir koymak istiyorum ama kimse çalmasın ben koycam

(Peygamber Efendimizin ilk diktigi cicek..)

bende degısık ve kulaga guzel geelen ısımlerı severım mesela talia yabancıların kullandıgı bır ısım anlamı guzeldı ama turkler talya olarak koyuyor.seray tuana bunlarda cok hos

Bu arada isimlerin illa ki Kur-an da geçmesi gerekli değilmiş, anlamının güzel olması yeterliymiş. Hafız olan bir akrabamız söyledi bunu.

ADA Her tarafı sularla çevrili kara parçası
ARYA Operada sanatçının orkestra eşliğinde söylediği uzun şarkı
BAŞAK Arpa çavdar gibi ekinlerin tanelerini taşıyan baş
BELİZ İşaret,iz
BENAN Parmak uçları
BERİA Olgunluk ve güzelliğiyle üstün olan sevgili
BERİL Zümrüt
BERRAK Duru
BESTE Bir müzik parçasını oluşturan ezgilerin tümü
CANSU Yaşam veren su
CANSIN Canım gibisin, canımsın.
ÇİSE-M Hafif yağan yağmur-um.
ÇİSİL İnce ince yağan yağmur
DAMLA Yuvarlak biçimde,çok küçük miktarda su vb. sıvı
DEVİN Hareket ,kımıldanış
DOLUNAY Ayın tam yuvarlak olduğu an
ECE Kraliçe
EYLÜL Sonbaharda bir ay adı
EZGİ Melodi
GÖKSU Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bulunan akarsuların adı
İLKE Temel alınan düşünce , kural
İMGE Gerçekleşmesi çok zor olan düş
KAMELYA Bir süs bitkisi
LİLA Açık eflatun
MEHTAP Ayışığı
MELİS Bal,tatlı şey,sevgili
MELİSA Oğul otu
MELODİ Ezgi
NAZ İsteksiz gibi görünen,çekingen davranış
NESLİ Soy, nesil.
ÖYKÜ Kısa hikaye
PELİN Hekimlikte kullanılan bir bitki
RÜYA Düş
SAHRA Kır,ova,çöl
SELİS Akıcı söz
SERRA Rahatlık,kolaylık
SİMGE Anlamı olan harf,bitki gibi işaretler
SİMYA Bir şeyi başka şeye dönüştüren düşsel güç
SU Canlıların yaşaması için en gerekli olan şey
TUTKU Aşırı özlem , gönül verilen
VERDA Gül

Bunlarda benim seçtiklerim ^w^

bende degısık ve kulaga guzel geelen ısımlerı severım mesela talia yabancıların kullandıgı bır ısım anlamı guzeldı ama turkler talya olarak koyuyor.seray tuana bunlarda cok hos

Talia araplarda da kullaniliyormus. Anlami 1. Tulu eden, öncü. 2. Talih, şans, kısmet. ... demekmis. Tabi sonra baska bir anlami cikmazsa))) ama bir kelimenin farkli anlamlari olabilir. anlami guzel olduktan sonra sorun degil

Buarada Yuseyra ismide guzel. Peygamber s.a.v. zamanindan beri kullaniliyor.Anlami hafif demek. Tam hatirlamiyorum ama ashablarin eslerinin ismiydi bu. Bana nedense arap isimler cok hos geliyor.

Lina yumusak kalpli sevecen hurma agaci
Feray= ayin parlakligi
Rana= guzel hos gorunen
Dilay : Gönlü ay gibi parlak, ışıklı olan / ışıl ışıl berrak konuşan
Miray : Yılın ilk aylarında doğan / Güneş gibi ay gibi parlayan
Sanay : Ay gibi güzel

paylasimin icin tesekkur ederim canim))

Dalila...Arapça "delil" kelimesinden gelir. Allah´ın yaratıcı gücünün delili demektir. ... kuzenimin kizinin ismi. cok hosuma gidiyor.

Son düzenleme:
Kızlar değişik isim koymak anlaşılabilir bir şey ama değişik derken şurda okudugum öyle isimler var ki herlade o çocuklar büyüdüğünde bir tanısma ortamında ismini söyleyecek ve ''Hangi ülkedensiniz'' diye sorulacak..
Değişik olsun, duyulmamış olsun diye de kullanmadığımız bir dilde alelade bir anlama sahip bir sözcüğü alıp da isim diye koymamak lazım bence
Hele ki kulağa hoş gelmesi tek basına nasıl yeterli oluyor anlamıyorum

Bir örnek vereceğim mesela 'tülbent' sözcüğü var ya bizim kullandıgımız, şimdi bu kulağa hoş geliyor diye bir de kendi memleketinde pek kullanılmıyor diye Arap alsa bu kelimeyi çocuguna isim yapsa... Ne bileyim bana tuhaf geliyor

Yine ne varsa eskilerde var gibi..

Mislina cok yumusak ve zarif bir isim. cok sevdim.paylasimin icin sagol))))

rica ederim, insanın çocuğuna hayatı boyunca sesleneceği ve çocuğunda hayatı boyunca duyacağı ismi düşünerek seçmesi özen göstermesi çok önemli bence,evladına facebook ismini koyanların:))) da olduğu düşünülünce:) umarım içine sinen ve ileride kızının da beğeneceği ismi bulursun

ama suda var kullanilan neredeyse tum isimler arapca isimler . Kullaga hos gelmesi yetiyor demiyorumki. Burayi zaten kullaga hos gelen ve anlami anlamli olan isimleri paylasalim diye actim. Ozelliklede musluman isimler olsun dedim. Kalkipta ingilizce veya yunan isimleri koyacak degilim.Herkesin fikrine saygi duyuyorum tabi. Dusuncemi palasmak istedim)) herkese tesekkur ederim

bende 25 haftalık hamileyim allhın izniyle de kızım olucak ismini nisa koyucaz eşim ve ben çok severek karar verdik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…