Doğuma Hazırlık Degisik kiz isimleri?

• Konu Sahibi Konu Sahibi once
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
eğer bir gün kızım olursa ismini İkra koymayı çok isterim. peygamberimize gelen ilk ayet. oku anlamına geliyor. çok hoş bir tınısı var bence. isim olarak hiç rastlamadım ama ilk duyduğumda ne kadar güzel bir kız ismi olur demiştim kendi kendime

eger hala karar vermediyseniz;

anisa: cana yakin kadin.
hafsa: hz omerin kizi.
ahsen: yaratilmislarin en guzeli. -tin suresinde gecer
sueda: dosdogru temizlenmis olan diye geciyor ama; arapca said kelimesinin coguludur. mutlu (insanlar) anlaminda
sukeyna: hz hasan ya da huseyinin kizi.
nida: haykiris
elizan: ezan sesi
rayiha: guzel koku

bu arada uydurma dîni isimler cok var. iyice arastirmanizi tavsiye ederim.
mesela; yazel. ya zel celali vel ikram daki iki kelimenin birlesimiyle isim meydana cikarmislar.
anlamsiz bir ismi islami diye takmak biraz tuhaf oluyor.

yazmayi unutmusum
fehamet: anlayis
rufeyde: isik sacan anlaminda. ilk musluman hemsirenin ismi.

Cennetin Ceylin diye bir kapısı yok kızlar.Ceylin kulağa çok hoş geliyo ben de düşünmüştüm kızım için. Son zamanlarda moda oan isimlere bakarsanız eğer, hemen hepsine Cennetten bir anlam yüklemişler. Yok cennetteki kuş, çiçek böcek yağmur damlası, maşallah anlamı cennetle ilgili olamayan isim nerdeyse yok gibi.Cennet kapılarının isimleri :Salat, Cihad, Reyyan, Sadaka(Zekât), Hac, Af, Eymen(Sağ, mübarek) ve Zikir-İlim kapısı.

herkese merhabalar aranıza yeni katıldım allah nasip ederse haziran sonu gibi kızımız olacak
çok isim aradım benim için güzel bir anlamı olması önemliydi ve malesef internette çok uydurma isimler var ben kızıma DİLAY ismini buldum umarım doğana kadar değiştirmem :) isim bulmak çok zormuşş

katılıyorum bencede güzel bir isim abimler kızına koymuştu bu ismi şimdi 1,5 yaşında söylemeside anlamıda çok güzel grçekten

hüma..çok hoş bence anlamı.başına konduğu kimseye mutluluk getirdiğine inanılan talih kuşu, devlet kuşu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…