değişik yemekler yapalım!!!!!!!

nurten2344444444

Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
42
26
18
54
Hanımlar. diyorum ki değişik yemekler yapalım. ailemiz her gün her gün aymı yemeklerden sıkılıyor bir birimize farklı yemek tarifleri versek nasıl olur??? eminim çok değişik şeyler çıkacak

mrb bende takip edeceğim burayı eminim güzel paylaşımlar olur çalışınca zor oluyor ev iş
basit pratik birşeyler arıyorsun

sebze yemeyen bir eşim var!! aaah ah...
diğer alternatifler için takipteyim kızlar..haydi bakalım
hevesle bekliyorum

ARKADAŞLAR BEN KABAK PİLAVINI ÖNERECEĞİM SİZE
BABA TARAFIMDAN YÖRESEL BİR PİLAVDIR BESLEYİCİ VE ÇOCUKLARINIZA KABAK YEDİRMENİN YOLU

2 ADET ORTA BOY KABAKI SOYUN RENDELEYİN
ZEYTİNYAĞI İLE PEMBELEŞENE KADAR KAVURUN
SONRA KALIN BULGURU YIKAYIP KATIN
TUZ KARABİBER KATIP ILIK SU KOYUN
PİŞİRİN AFİYET OLSUN BİZ AİLECEK ÇOK SEVEREK YİYİYORUZ

ellerinize sağlık güzel geldi yarın birgün kabak alıp deneyeceğim notumu aldım teşekkür ederim
elleriniz dert görmesin

Kabak sevmeyenler için bir tarifte benden o zman
yeşil mercimekli kabak yemeği
önceden ıslattığımız 1 su bardağı yeşil mercimeği bir kenarda biraz yumuşaması için bekliyoruz vaktimiz eğer darsa 5 dk kadar ocakta direkt haşlayabiliriz
öncelikle bildiğimiz gibi soğan ve zeytinyağını güzelce kavuruyoruz sonra sırasıyla(1-2 dk aralıklarla ) kabakları dometesleri isteğe göre sarımsakları ve en üstünede yeşil mercimekleri ekleyip yaklaşık 1 su bardağı ılık suda erittiğimiz 1 yemek kaşığı salçayı da ilave edip karıştırıyoruz yemeğin üstünden döküyoruz mercimekler pişip kabaklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık yarım saat orta ateşte pişiriyoruz söndürmeden yine isteğe bağlı olarak dilediğimiz baharatlardan ekliyoruz ama en çok karabiber yakışıyor
bana bile kabağı bu şekilde yemeyi sevdiren bu tarif sayesinde siz de kabağı sevdiklerinize yedirebilirsiniz
şimdiden afiyet olsun

sebze sevmeyenlere sebzeli börek
Malzemeler
2 adet sivri biber
1 adet patates (rendelenmis)
1 adet havuc (rendelenmis)
1 adet sogan
1 kabak (ya da kabak dolmasindan kalan kabak icleri)
dortte bir karnabahar (bu da dolapta kalmis olanlardandi)
6-8 tane kiraz domates (ustunu suslemek icin)
Bir cay bardagi siyah zeytin (cekirdekleri cikarilmis, dilimlenmis)
Yarim cay beyaz peynir
3-4 yemek kasigi zeytinyagi
2 yemek kasigi tereyagi
3 yumurta
5 yemek kasigi yogurt
1 su bardagi un (yaklasik olarak)
1 cay kasigi kabartma tozu
1 cay kasigi karabiber
1 cay kasigi pul biber
2 cay kasigi tuz
1 tatli kasigi kuru dereotu (yoksa yarim demet tazesi de olur)
Rende kasar (ustune)

Yapilisi
1) Zeytinyagini tavaya alip, isitin. Ince dogradiginiz soganlari ve 1 adet biberi (digeri susleme icin) tavaya alin. Soteleyin.
2) Karnabahari minik minik ciceklerine ayirin. Havucu, patatesi rendeleyin. Kalan kabak artiklarini da minik minik dograyin.
3) Sotelenmis sogan biber karisimi ustune patates, havuc, karnabahar, kabaklari alip, hepsi iyice yumusayana kadar pisirelim. En son altini kapatmadan karabiber, pul biber, 1 cay kasigi tuz (1 cay kasigi hamura koyacagiz) ve dereotunu ekleyip, bir karistirip ocaktan alalim.
4) Yumurtalar bir kaba kirilir, 1 cya kasigi tuz, yumusak tereyagi, kabartma tozu, yogurt, krema eklenip, elimizle karistirilir. Yavas yavas un eklenir. Kivami ele yapisan ama kek hamuru gibi de sivi olmayan, katilasmaya baslamis bir sekilde olmalidir.
5) Sogumus olan sotelenmis sebzelerimiz (isterseniz yarisini ayirip buzlukta bir sonraki borek icin saklayabilirsiniz - ben oyle yaptim, isterseniz hepsini bir seferde de kullanabilirsiniz) ve zeytinlerimiz (isterseniz birkacini ayirin susleme icin) ile kup kup dogranmis peynirler hamura eklenir ve yogurulur. Hala elinize yapisan, ama katilasmis bir hamur olmasi gerekiyor. Degilse azar azar un ekleyerek kivami tutturabilirsiniz. Yaglanmis firin kabimiza aktaralim hamurumuz, ustunu de kasigin tersi ile duzleyelim.
6) En son uste de kiraz domateslerimiz, dilimlenmis biberlerimiz ve zeytinlerimiz ile goze guzel gozukecek bir sekil verip, ustune rende kasar serpelim.
7) 190 dereceye isitilmis firinda, yaklasik 45 dakika pisirelim. Kabarip, ustunun katilasmasi gerekiyor, bicakla almadan kontrol edelim
çokkkkkk lezzetli oluyor.................... Afiyet olsun..

sebze yemeyen bir eşim var!! aaah ah...
diğer alternatifler için takipteyim kızlar..haydi bakalım
hevesle bekliyorum
Börek olarak yedir canım sende benim kardeşimde sevmezdi annem börek olarak yaptı ilk zamanlar şimdi yer artık sebze yemeklerini.Tabi yinede et öbür orası ayrı ama artık hiç olmazsa ayrım yapmıyor.

Börek olarak yedir canım sende benim kardeşimde sevmezdi annem börek olarak yaptı ilk zamanlar şimdi yer artık sebze yemeklerini.Tabi yinede et öbür orası ayrı ama artık hiç olmazsa ayrım yapmıyor.

çok teşekkür ederim, gerçekten düşünmemiştim bunu..denicem

eti kavurma olarak pişirin.
ayrı tavada tereyağında julyen soğan kırmızı biber yeşil biber ve sarımsak ekleyip soteleyin
eti ekleyin tuz ve karabiber atın borcama boşaltın

pastırma dilimine uzun kaşar dilimi sarın etin aralarına kaşarlı pastırma rulolarında yerleştirin.
borcamın büyüklüğüne göre milföy hamurlarını yan yana yapıştırın etin üzerini hamurla kaplayı kenarlarını tepsinin altına doğru elinizle yerleştirin. yumurta sarısı sürüp milföy pişinceye kadar fırınlayın. sıcak olarak servis yapın

Kızlar benim de çöyle bir tarifim var eşim ve ben bayılarak yiyoruz.
Hatta 3'er tane yiyip tıkabasa doyuyoruz.

Şimdi önce 6 kare milföy hamuru çıkarın buzu çözülsün.
1 tane tavuk göğsünü küçük küçük küpler halinde doğrayın.
Tavaya az sıvıyağ koyup tavukları kavurun. Biraz tuz ve karabiber atın.
Yarım şişe garnitürü süzüp tavuklara ekleyin.
Az bir şey de salça ekleyip kavurun.
Altını kapatıp soğutun.

Daha sonra milföy hamurlarını tek tek elinizle hafif esnetip bir kasenin içine yerleştirin.
İçine tavuklu harçtan koyup hamurun uçlarını birleştirin ve kaseden çıkarıp ters çevirin.
Borcama dizip üstünü hafif düzleyin. Fırçayla azıcık sıvıyağ sürün (Ben yumurta sürünce sevmiyorum).
Üstleri kızarana kadar fırınlayın.

Çok harika bir tarif oluyor.
Şöyle foto da ekliyim fikriniz olsun...

beni benden aldın desem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…