değişiklik

keyfekeder

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
26
0
36
Samsun
merhaba arkadaşlar. 63 kilo ile başlayıp 60 kiloya kadar geldim. yediklerimi azaltıp kalori hesaplama ile zayıflıyorum. her şey yolunda ama aklıma takılan bir şeyler oldu.

- gram gram zayıflıyorum yani yavaş yavaş bir gün 60.7 isem ertesi gün 60.5 gibi... ama korktuğum istediğim kiloya vardığımda tekrar geri alır mıyım. diyet ekmeği bıraktığımda sofradan doyup kalktığımda arada bir çikolata yediğimde, aşırıya kaçmadığım halde aynı kiloları geri alacak mıyım?

- daha çok basen bölgelerimden rahatsızım. verdiğim kilo oradan mı gidiyor? yoksa olmam gereken kiloya geldiğimde yine basenlerim fazla mı olacak?

merhaba arkadaşlar. 63 kilo ile başlayıp 60 kiloya kadar geldim. yediklerimi azaltıp kalori hesaplama ile zayıflıyorum. her şey yolunda ama aklıma takılan bir şeyler oldu.

- gram gram zayıflıyorum yani yavaş yavaş bir gün 60.7 isem ertesi gün 60.5 gibi... ama korktuğum istediğim kiloya vardığımda tekrar geri alır mıyım. diyet ekmeği bıraktığımda sofradan doyup kalktığımda arada bir çikolata yediğimde, aşırıya kaçmadığım halde aynı kiloları geri alacak mıyım?

- daha çok basen bölgelerimden rahatsızım. verdiğim kilo oradan mı gidiyor? yoksa olmam gereken kiloya geldiğimde yine basenlerim fazla mı olacak?

gram gram zayıflamakta sorun yok.. günde 100 gr ayda etti sana 3 kilo :)
kiloyu geri alman çok kolay.. her zaman dikkat etmelisin.
yeni kilonu yeni yaşam tarzınla desteklemelisin.
kilo alsan da ucunda ölüm yok. sen yeter ki kontrolü elden bırakma..
tartılmayı ihmal etme.. baktın kilo alıyorsun hemen yediklerini düzenle..
bırakırsan 2 kilo 3 kilo derken başa dönersin.

diğer konuya gelince, dünya yüzünde hiçbir diyet yok ki bölgesel kilo verdirsin.. veriyor dedikleri de yalan.
sebebi de şu: o bölgede maalesef artık yağ hücreleri oluşmuş durumda. bunu içi yağ dolu bir balon olarak düşün.. kilo verdikçe vücut genelinde bu balonların içindeki yağ azalır ama balon yok olmaz.. sönük vaziyette beklediğini düşün.. ve bu vücut algısında "kötü" dür.. "kayıp" tır ve bu nedenle de 1-2 kilo aldığında bu balonlar aç bilaç beklediği için hemen lüplerler ve yeniden şişmeye başlarlar..

ve son soru da şu: istisnai durumlar dışında genelde kiloyu eşit olarak veriyoruz.. o yüzdendir ki 5 kilo verince yanaklarımız çöküveriyor ama popo aynı yerde bayrağı dikmiş bekliyor.. popo eridiğinde de hoşgeldin iskelet hanım.. :27:

bunlar benim bildiklerim.. kusurum varsa affola..

Back
X