Değişmek istiyorum :-(

Esmeeralda

Kendin ol yeter!
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2013
137
0
26
İzmir
Nasıl başlıyım bilmiyorum.Bende yaşıtlarım gibi aynı şeyleri düşünen aynı konuları merak eden biriyim.Ama onlarla iletişim kurmakta zorlanıyorum.Benim aslında çok renkli neşeli enerjik bir iç dünyam var ama açığa çıkaramıyorum.Çok az zamanlarda kimse benim bu kişiliğim farkınavarıyor.Mesela konuşmak istiyorum acaba nasıl konuşabilirim nasıl gitsem yanlarına,acaba benden hoşlanıyorlar mı yoksa rahatsız mı olurlar diye düşünüyorum genelde.Yada okulda arkadaşlar benimle iletişim kurmak isterler ha başlarız konuşmaya bir konuşurum sonra birşey olur kendimi ifade edemem.Halbuki çok iyi bildiğim yakın arkadaşlarımla çok konuştuğum saatlerce konuşabileceğim bir konuyu konuşuyoruz.Ama işte bana birşeyler oluyor sanki dilim tutuluyor.Sonrasında sanki bu özelliğim beni itici yapıyor arkadaşlar sonrasında benimle konuşmak istemiyor.Hayır,sakın kız kendini okuldaki arkadaşlara sevdirmeğe çalışıyor diye düşünüp bana kendin ol severler sevsinler sevmezlerse kendileri bilir demeyin.Hiç kimse ideal değildir.Herkes beni sevecek diye birşey yok.Severlerse sevsinler kalbim beni seven herkese açık,sevmezlersede keyifleri bilir umrumda bile değil.Ben iyi bir iletişim kurmak istiyorum.Yani insanlarda sıkıcı itici bir izlem bırak istemiyorum.

birazcık özgüven eksikliği olabilir miiii??

İnsanların senin hakkında ne düşüneceğini bu kadar önemsemek bence terapiye gitmeyi gerektirecek bir durumdur.
Mutlaka korkularının, çekincelerinin bir sebebi var.
Bunu tek başına halletmek için farkındalık sahibi olmak ve çaba göstermek mecburiyetindesin.
Aksi halde hayatını zorlaştırmaya devam edecek.
Eğer maddi durumun yerindeyse psikoloğa git lütfen. Basit bir şey değil çünkü.

Şuan yemin ediyorum aynı şeyleri ben de yaşıyorum hatta daha beterini.Öyleki gittikçe toplumdan soyutlanıyorum,arkadaşım olmasa da olur diyorum benim için bi gereksinim değil dye düşünüyorum.Gerçekten de kimse olmasa da konuşamasam da kmseyle bunun eksikliğini yaşamıyorum çünkü zatn çevremde kimse olsn istemiyor,onlardan kaçıyorum.Bndekinin anksiyete bozukluğu olduğunu geç de olsa anladım.Biraz mükemmelliyetçi,herkesi memnun etme endişesi taşıyan insanlarda oluşuyo bu durum.Seninde ileri evrede bu durumu yaşama ihtimalin yüksek.Bırak konuşamamayı eğer ilerlerse bu durum toplum içnde yemek yerken ellern titrer,yetmez kafan titrer.Konuşurken sesin titrer.Vesikalık foto.çektireceğn zaman yine kafan titrer.Yani kendini dışa şartlama .Durumu kabullen ben buyum de ama kenara çekilme üzerine git.İnşallah aşarsın zamanla..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…