- 3 Aralık 2015
- 9.510
- 13.248
- 168
- 34
- Konu Sahibi coco_cambo
-
sağol canım cümlemizinaayy senın de mı bebişin var..Allah bagıslasın cnm
b 12 ye endekslemıstım bende..istahsızlık dedıgım gıbı sanmam herkeste yaptıgını
o da belki tetıkler ama okul basarısızlıgı derken şöyle mi:
yani mesela ben yukarıda yazdım ezberım ıyı hemen ezberlerım .derse katılım bende yuksektı ama sınavlarda kıtlenıyordum.. potansıyel gerızekalı oluyodum beyaz a4 kagıdını gorunce..ve sunumlarda bıldıgımı unuturdum..bu sekıl mı...
ya bu odaklanma sorunu gğncel hayatta başka nelerle kıyaslayabiliriz araba kullanmaktaki gibiSizin ki yüksek seviyede değil yazdiklarinizdan anladigim kadariyla cunku hayat akisinj ciddi sekilde sekteye ugratan bir hastalik bu . Ornegin orta ve yuksek duzeyde araba kullanilamaz cunku yola odaklanilamaz.toplumun çok büyük çoğunluğunda var siz de olan zaten
İlaç kaç mg ?
Sizin ki yüksek seviyede değil yazdiklarinizdan anladigim kadariyla cunku hayat akisinj ciddi sekilde sekteye ugratan bir hastalik bu . Ornegin orta ve yuksek duzeyde araba kullanilamaz cunku yola odaklanilamaz.toplumun çok büyük çoğunluğunda var siz de olan zaten
İlaç kaç mg ?
Şu an vücudun ilaca direniyor. Alışana kadar böyle olur. Şimdiki ilaçlar çok kaliteli, yarılanma ömürleri fazla olduğu için vücuttan geç atılıyorlar buda ilacı bıraktığında vücudun duruma daha iyi adapta olmasını sağlıyor. Rebound etkisi eskisi gibi değil yani yeni nesil antidepresanların.
Birde lütfen kendine manyak deme. Ne alaka yani? Olabilir, Allah dermansız dert vermesin. Zaman ve sabırla atlatabilirsin diye düşünüyorum. İlaca devam...
Örneğin konuşulani dinlemiyor gibi davranmaya bu odaklanma sorunu gğncel hayatta başka nelerle kıyaslayabiliriz araba kullanmaktaki gibi
Anlattıklarıniz bende de mevcut. Sanırım oğlumda da. Hangi bölüme götürmek gerekiyor. Bu arada oğlum dediginiz gibi hiç bir ise nokta koymuyor. Telefon bağımlısı resmen. Ben haftaiçi vermiyorum. Haftasonu da belirli saat aralıkları ile. Cezası vaRSA yasak. Çoook inatçı ama ben birden u dönersek kendisi hemen sakinleri. Çocuğuma okulda iken otizm li olabilir dediler araştırdık ettik yok hafif bile yok dediler. Ama bir dikkat sldaginikligi mevcut. Dinlemez gibi görünür ben hakkında ilgisini çekecek bir şey derim uçar gelir. On kere ismini bagirttirir ama bakmaz. Okul musameresinde çalışmalarda hep sağa sola atmış kendini Misal ,öğretmeni çok bir şey beklemek gerek falan. Hasta haliyle alkış kıyamet millet ayakta alkışladı ışıklar çabası. Öğretmenler ve biz şok. Bende çoook tembel. İstersem kilim kimildamaz. İstersem evi bir günde yağ bal misali ederim. İsim çok zor. Dikkat gerektiren bir iş. İstersem on numara is yaparım. İstemezseniz 3 gün bekler. İşimin başına geçmeye düşünmeye başlamak içimi karardır. Başlarsa saatlerce kaldiramazlar. Bende de var sıkıntı . Oğlumun geleceği daha önemli. 6 yaşında minigim. Rabbim evlatlarımızı korusun.bunun dehb alakası yok bence.cunku mesela benım dıkkatım muthıs dagınık ama ınanılmaz boyutta da ezberım kuvvetlıdır.bıseyı anında öğrenırım.ama istemem lazım o ayrı
yanı zorakı hayattta ne bir bardagı gotururum ne bır kıtabı tamamlarım...
ayrıca dagınıklık üsengeclık bu hastalıgın olmazsa olmazı..
Psikiyatri bölümüne gideceksinizAnlattıklarıniz bende de mevcut. Sanırım oğlumda da. Hangi bölüme götürmek gerekiyor. Bu arada oğlum dediginiz gibi hiç bir ise nokta koymuyor. Telefon bağımlısı resmen. Ben haftaiçi vermiyorum. Haftasonu da belirli saat aralıkları ile. Cezası vaRSA yasak. Çoook inatçı ama ben birden u dönersek kendisi hemen sakinleri. Çocuğuma okulda iken otizm li olabilir dediler araştırdık ettik yok hafif bile yok dediler. Ama bir dikkat sldaginikligi mevcut. Dinlemez gibi görünür ben hakkında ilgisini çekecek bir şey derim uçar gelir. On kere ismini bagirttirir ama bakmaz. Okul musameresinde çalışmalarda hep sağa sola atmış kendini Misal ,öğretmeni çok bir şey beklemek gerek falan. Hasta haliyle alkış kıyamet millet ayakta alkışladı ışıklar çabası. Öğretmenler ve biz şok. Bende çoook tembel. İstersem kilim kimildamaz. İstersem evi bir günde yağ bal misali ederim. İsim çok zor. Dikkat gerektiren bir iş. İstersem on numara is yaparım. İstemezseniz 3 gün bekler. İşimin başına geçmeye düşünmeye başlamak içimi karardır. Başlarsa saatlerce kaldiramazlar. Bende de var sıkıntı . Oğlumun geleceği daha önemli. 6 yaşında minigim. Rabbim evlatlarımızı korusun.
Teşekkür ederim. Mutlaka gideceğim ve oğlumu götüreceğim.Psikiyatri bölümüne gideceksiniz
Hiperaktivite ve dikkat eksikliği bu tarz bir şey işte
Mesela ders çalışırken dikkati çok dağınık olur veya yemek yerken
Ama bir konu ilgi alanidir ve o konuda müthiş odaklanma gösterir
Örneğin çizgi film , bilgisayar ,telefon ,araba vb. Defalarca seslenseniz duymaz
Her çocuk ders çalışmaktan sıkılır oyun oynamayı sever ama burada aşırı bir dikkat dağınıklığı söz konusu doktor onu anlayacaktir
DEHB yazıp araştırın internetten
Hastaligin adı bu
beni anlatmissiniz resmen cocuklugumda ve yetiskinlikte dehb tanisi almış biriyim ilaç kullanmak istiyorum ama epileptik olduğum için annem ilaç kullanmama karşı senin biseyin yok diyor her seferinde bakalim perşembe günü erenkoye gideceğim orada ne diyecekler
ben bıraktım kullanmayı yan etkıleri oldukça fazla..umarım sızde bır etkı yaratır
size herhangi bi faydası oldumu peki?
oldu mesela üşengeçliğime çare oldu ama taşigardi yaptı vee aşırı iştahsızlık .kılo veremıyorsan super yontem de bana gıtmedi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?