Deli eden oda arkadaşı !!!!!!

sorun etmemeye çalışıyorum inanin olmuyor huy meselesi iste isikta gürültüde uyuyamiyorum keşke yapabilsem

Valla ben bu gibi sorunlardan dolayı aparta çıktım 2 kişilik.Kız zaten 11'de geliyor,çalıştığından dolayı.Ses mes fazla yok ,dikkat ediyoruz.Bence durumunuz varsa aparta falan çıkın.Ben seneye tek kişiliğe çıkmayı düşünüyorum.
Gerçekten anlamayan insanlar var.Odada ders çalışıyorum kız sesli şekilde müzik dinliyor,görüyor çalıştığımı bir de.
Çok garip insanlar ya .Benim oda arkadaşımın annesi 2 defa geldi,2 defa da onun yüzünden erken uyandım.2.sinde sınav günümdü artık sinirden deli olmuştum.Ve kadınla kavga ettim.Bir daha ki gelişinde yüzüne bile bakmadım.
Demek ki tartışmak gerekiyor illa ya .

ne ev arkadaşı ne oda arkadaşı çok zor valla bende sese ve ışığa aşırı duyarlıyım sinir krizi geçiriyorum en ufacık seste akşamları veya birşeye odaklanmıssam zor yani bir iki bekler tokatlardım cinnet geçirip

al bnden de o kadar...o oda arkadaşları tam dayaklıkkkk

Ben ünideyken çok hasta olmuştum bi ara gece uyuyamıyordum uyusam bile bölük pörçük daha çok yoruyordu. Gündüz de uyuyamasam bile yorgan döşek yatıyordum. ben o halde yatarken oda arkadaşım ve onun arkadaşları odada gitar çalıyorlardı.ses te hayatta uyuyamam ama Ben de yatarken müzik açıyordum telefonumdan(kulaklıkla) en azından kendi seçtiğim gürültüyü dinliyordum.

Kulak tikaci alin bir tane birde hafif tonda ciddi ciddi uyarin ....bir gece ansizim gelebilir kulakligini kesebiliriim seklindee kucuk tatli tehtidler savurun

Arkadaşının çayına ,içeceğine uyku ilacı at(şaka şaka)Başka odada üstünü sıkı giyinip çalışamaz mısın?

Kız zaten kulaklikla dinliyomus daha napsin ? Aynı odada kaliyosan o nasıl sana hak verip kulaklikla izlediği halde sesini kisiyosa bisey demeden sende gidip kütüphanede calisabilirsin mesela ? Yada her yurtta çalışma yerleri var bizde kaldık biliyoruz oralar sadece ders çalışmak için var sessiz sakin filan ? Illa kendi istediklerinizi diretceksiniz karsinizdakilere. Çünkü o odada bi sen kaliyosun bi senin uykun,dersin,zevklerin var diğer insanlar insan degil

peki uykuda rahatsiz etmiyo mu tikac ya da zarari var midir
Beni ilk zamanlar rahatsız etti ama gürültü daha çok rahatsız ettiği için kulak tıkacına razı oldum. Her şeyin bir bedeli var, bir fırsat maliyeti var. Kremle falan kullandım, yastıkla yatamıyorum mesela acıtıyor çünkü ama ciddi anlamda bir gürültü azaltması sağlıyor, başka türlü çekilmez yani yurt.

sorun etmemeye çalışıyorum inanin olmuyor huy meselesi iste isikta gürültüde uyuyamiyorum keşke yapabilsem
Ben sana şöyle birşey söyleyeyim, ben geçenlerde oda arkadaşlarımdan birisini dövdüm. Bayağı olaylar oldu, idare beni başka odaya verdi falan ama çok ciddi şekilde başım derde giriyordu az kalsın yani. Sadece tutanak yedim ve odam değiştirildi. Arkadaşım araya girmeseydi ben kızı parçalayacaktım. İnsanlar laftan anlamıyor. Güzelliği geçtim dayaktan da anlamayan tipler var. Defalarca uyardığımız halde anlamamıştı, bir süre önce de dövmeye teşebbüs etmiştim ama araya girdiler dövemedim o vakit ama en sonunda dövdüm yani daha sonra. Tavsiye eder miyim, elbette hayır. Oda arkadaşlarınızı dövmeyin. Işık, gürültü gerçekten problem edeceğin seviyede ise odanı değiştir. Sana tavsiyem, 4. sınıf eğitim fakültesi öğrencilerinin olduğu bir oda olursa nispeten daha sakin, daha iyi bir oda bulabilirsin belki. Son sınıf eğitimci öğrenciler genellikle kpss çalışıp kpss dershanesine falan gittikleri için yoğun oluyorlar, en azından gece yatma saatleri falan düzenli oluyor benim gözlemlediğim kadarıyla. Şu an benim odamda 2 tane son sınıf eğitimci var, gayet düzenliler. Tabi sabahları gürültü yapıyorlar, onlar da kulaklıkla müzik dinlemiyorlar mesela ama onlar onu yaparlarken ben uyumuyorsam sorun etmiyorum. Bazı şeyleri görmezden gelmek zorundasın. Bu arkadaşınla da, ışık problemini çözersen ve kulaklık dışında bir gürültü yoksa fazla problem yaratma bence sen de. Sonuç olarak evet odanı değiştirebilirsin ama çok daha kötü insanlar da gelebilir şansına. Bak benim geçen sene oda değiştirme niyetim oldu, idareye gittim ve bana 2 tane oda gösterdiler, bunlarda bir kişilik boş yer vardı, istersen bu iki odadan birine verelim seni dediler. Gittim o odalardaki kızlarla görüştüm ben önce. İki odadaki yaşam şekli de kafama yatmadı mesela. Bu iki odanın birindeki kızlar "biz ışığı sorun etmeyiz, burada bir kişi için bu ışık sabaha kadar da açık kalabilir, müziğimizi hep beraber dinleriz sonuçta uyumak isteyen insan her yerde her türlü uyur" dediler ve ben o odanın bana uymadığını düşündüm mesela. Diğerini de farklı bir sebepten dolayı istemedim ve yerimde kalmaya devam ettim. Oda değişikliği her zaman güzel bir çözüm olmayabilir, mevcut odandaki problemlerini çözemediğin ve tıkandığın yerde ancak oda değişikliği yap derim ben sana. Diğer çözüm de yurtta kalmamak, tek kişilik falan ayrı bir yere çıkmak ama bu maddiyat meselesi. Maddi imkanın varsa kendini yurtlarda çürütme.

Ne kadar uyumlu(!) insanlarsınız. Sahiden şaşırdım. Bende yurtta kalıyorum, bizimde oda arkadaşımla hiç uyuşmayan yanlarımız var. Ama idareci olmak durumundasın başka odaya da geçsen mükemmel mi olacak. Kendi kardeşiyle bile insan aynı odada yeri geliyo anlaşamıyo. Gayet normal değil mi böyle şeyler ? Ben ışıkta uyuyamazdım ama oda arkadaşım da ışıksız uyuyamıyo. Bende ışığın ters tarafına çektim yatağımı, daha az vuruyo. İkimizde rahatız. Kız kulaklık takmış, daha ne yapabilir. Siz ders çalışırken onun film izleme hakkını elinden alamazsınızki. Bu kadar her sesten rahatsız olacaksanız tek kişilik odaya çıkın. Çünkü hiçbir odada bu kadar sessizlik bulamazsınız.

merak ettim neden dövdün oda arkadaşını

Oda arkadaşını değiştirebilirsin.
5 te kalkıyorum çalışma salonuna gidip ders çalışıyorum ben güzel ezber yapılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…