Deli eden oda arkadaşı !!!!!!

Teşekkür ederim devlet yurdu baska yerde ders calisiliyor ama baska yerde uyunmuyo ki deli oluyorum

uyku vaktinde de yapiyorsa sadece sen uyumuyorsun herhalde digerleri neden sesini cikarmiyor ?

Ee etud odasinda calis ozaman. Bir insani butun gun kendi programina uyduramazsinki. "Ben ders calisiyorum, film izleme" demek bencillik bence. Kendini torpulemelisin, ufak tefek seslerde ders calisabilmeli ya da ders calismak icin etud odasi veya kutuphaneye falan gitmelisin. Uyku sorununa gelince, oda arkadaslarinizla herkes icin uygun bi uyku saati belirleyin. O saatten sonra isik ve ses olmasin mesela. Bu gayet makul olurdu. Ama sen kizin butun gununu gecesini kontrol edemezsin.

Ben 8 kişilik bir yurtta kaldım. Kıç kadar odada 8 kişi düşün. Kiminin dersi sabah kiminin dersi öğlen oluyordu. Ben ilk uyanan kişiyle beraber uyanırdım öyle bir hassasiyet. Işık, ses kesinlikle uykuda tahammül edemediğim bir şeydi. Ama ben o odaya geldiysem böyle şeylere de katlanmak zorundayım. Çok samimi olsak da sürekli uyarıyordum. Biz de bazen gece film izliyorduk arkadaşlarla ama rahatsız olan biri olunca da kısıyorduk. İki taraf da bazı şeylere katlanıyordu. Eğer türkçe film izliyorsa çok kısınca da ne denildiği anlaşılmaz. Sen kafanı çok taktığın için duyuyorsun. Biz de çok kavgalar ettik ki özellikle odada ben bu konularda hiç susup alttan almayan kişiydim(ötekilere göre) öyle ya da böyle geçirdim 4 yılı. Bazı dönemler içimizi döküp sen terliklerini sürüyorsun sen kapıyı sert kapatıyorsun sen dolabı çok sesli açıyorsun filan diye kknuşuyorduk. İlk baştan bazı kurallar koyarsanız faydalı olur

Takma kafana ilgini derslerine ver herkes aynı durumları yaşıyor

Sanırım herkes bu sorunu yaşıyor. Benim iki oda arkadaşım banyo temizlemezler açık sesle kulaklık olmadan müzik dinlerler sabah 5 de uyurlar. Basımda gecenin üçünde ben uyurken fındık kırıp yediklerini bile bilirim yurt odasında. Ben kibar bir dille uyarıp müziği kapat bile demeyip biraz kısabilir misin dedim diye ikiside bana tavır aldı. Sonra oturup konuşmaya çalıştığımız da bana dedikleri onlar ben ders çalışırken bile açıp yüksek sesle müzik dinleyebilirlermis benim odadan çıkmam gerekirmis. Bende öyle bişeyin mümkün olmadığını burda 3 kişi kaldığımızi ve birbirimizi rahatsız eden şeyleri yapamıyacağımızı söyledim. Ustelik kimse baskasinin dinledigi müziği dinlemek zorunda bile degil. Ama laftan anlamayan insanlara ne yapsan da fayda etmiyor. Yapmıyor gibi görünmeye calissalarda hala zaman zaman rahatsız etmeye devam ediyorlar. Bende gerçekten rahatsız olana kadar sabrediyorum. Dersi etüt salonunda çalışıyorum hem daha verimli oluyor . Işık için üst ranzam bos oraya çarşaf atıp aşağı doğru sarkıttım ışığı baya kesiyor. Gürültü icin bende kulak tıkacı denemek istiyorum ve mecbur olmadıkça onlarla muhattap olmamaya çalışıyorum. Kendi işlerimle meşgul oluyorum onları kafama takmamış oluyorum. Kendine bir yaşam alani yarat ve onlarla iletişim kurma. Zamanla sen onların ilgisini çekip sana yaklaşmaya başlarlar.

Kulak tıkacı tavsiye ederim arkadaşlar, ben kullanıyorum ve onlar olmadan yurtta uyuyabilmem mümkün değil. Oda sessiz bile olsa dışarıdan, yan odalardan falan çok gürültü geliyor bizde de. Sesi belli bir oranda kesiyor. Ama şunu söyleyeyim, kulaklıktan taşan sesi falan keser. Işık konusu için şunu söylemek istiyorum; ben de kyk yurdundayım ve ışıkları saat gece en geç 2'de kapatma kuralı var. Sabaha kadar ışık nasıl açık kalabilir? Güvenliğe falan şikayet edin mecbur kalırsanız. Benim de çok sinir olduğum zamanlar oldu ve ben de tahammülsüz bir insanım. Şiddetli kavga da ettim ama hiç bulaşmayın öyle şeylere. Yurtta kalan birçok insan mutsuz zaten. Yolun daha çok başında olan arkadaşlarıma bol bol sabır diliyorum, benim sadece 1 dönemim kaldı, öyle ya da böyle geçecek o da. Zor gerçekten. Maddi imkanı olan arkadaşlar bir saniye bile durmasın bence. Zaten bu ülkede dert çekenler hep maddi imkanı sıkıntılı olanlar.

Aynisini o ders calisirken sen ona yap o zaman anlayacaktir.

Tatlı tatlı, gönül kırmadan açıklamak gerek. Seni kırmak istemiyorum ama ders çalışmama mani oluyor bu durum, dışarıya daha az ses çıkaran bir kulaklığın var mı onu kullansan? gibi şeyler söylenebilir belki. Yoksa da hani insan utanır gider alır diye düşünüyorum

hangi tikac acaba

İyi de arkadaşınız zaten kulaklığını takıyor, kulaklıktan çok ses çıkıyor diye de kızamazsınız ki. O zaten gerekeni yapmış.

Merhaba bu konu hakkında özelden dertleselim mi

Bilerek mi yapıyor acaba öyle düşündüm bi an rahatsız olduğunuzu dile getirmişsiniz zaten neden aynı durumu tekrar tekrar yaşatıyor peki illa kaba kuvvetmi kullanmak lazım karşı tarafı uyarmak için herkez saygılı olmak zorunda!

Çözum önerisi olan yok mu arkadaslar
Bir sürü önerme sunulmuş..
Okudum hepsini,bunların dışında bir sey yapılamaz zaten.
Sen kulaklarını kapatacaksin,ders çalışmak için okuma salonunu kullanacaksın,gerekirse odanı degistireceksin.
Ders çalışmak istiyor olabilirsin ancak o kız da odasında bu şekilde zaman gecirmek istiyor olabilir.
Ağır işittiği için farkinda olmadan cihazın sesini yulseltiyor da olabilir
Yani yurt odası ders çalışmak için pek uygun olmaz normal şartlarda.
Odama geldim,dinlecegim,yahut uykum yok ve oturmak istiyorum olamaz mı ?
Yani sen kendi pencerenden bakıyor olabilirsin ancak o oda senin olduğu kadar ona da ait.

Noise cancel denilen beyaz gürültüyü kesen kulaklıklar var mutlaka alın sesleri duymazsınız

Yani bizde televizyon vardı onu da açıyorlardı Ders çalışma odanız yok mu peki yurtta?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…