Deli gibi ders çalışmak için nasıl motive olmalıyım?

Öncelikle duygularını bastırmayı terket gülmek kadar ağlamakta çok insanı doğal bir davranıä hemde için iyice rahatlarsın ama tabi sürekli ağla demiyorum şu içindeki duyguları atmak için.Sonra da şöyle düşün senin yerinde olmak isteyen o kadar çok insan var ki çok güzel bir bölümün ve sonunda ulaşacağını çok güzel bir meslek var .Geçmiş ilişkini düşünme birşey bittiyse bazen öyle olması daha hayırlıdır. O düşünceleri rqfa kaldır hatta çöpe at.Ben güçlü biriyim bunların üstesinden gelebilirim diye inanar tekrarla. Kendini topla unutma sen vvarsan ve iyiysen o zaman herşey anlam kazanıyor.12 gün az bir süre değil yeter ki iste ve değerlendirmesini bil.Eline renkli kalem ve block note kâğıtlarında al önemli yerlerin altını çiz ezberleri o kağıtlara not al yapıstır hem çok şirin oluyor hem de sonra bir gün kala onları toplar hatırlarsın birde ders çalışırken demli çay bit.çok. ve ceviz yemek çok iyi geliyor dikkatin dağılmasına engel oluyor.Arada açık hafaya cık şöyle havayı derince içine çek oksijeni yaşamı içinde hisset.İyi çalışmalar kardeş sen basarırsın

Ayy ne kadar pozitif ve enerjik bir yorum olmuş,benim bile şuan kalkıp almanca çalışasım geldi :))

Merhaba hanımlar, yaklaşık 2 hafta önce 9 yıllık iliskim bitti. Terk edildim, sevmediğini söyledi vs vs.. her neyse..
Benim 12 gün sonra cok önemli bir sınavım var ortalamamı yükseltmem buna bağlı ve yükseltemezsem sınıfta kalıcam.

Tıp okuyorum. Dolayısıyla konular cok zor ve cok yogun. Deli divane ders çalışmam gerekiyor. Hani günde bi en az 6-7 saat olacak sekilde. Ama hem ayrılık travması hem notumun düşüklüğünün yarattığı stres çalışmama engel oluyor. Zaten cok aşırı ders çalışan biri değilim, hic olmadım da.

Kendimi yorgun bitkin hissediyorum. Ağlamamak icin sıkıyorum kendimi son 1 haftadır. Sanırım duygularımı bastırıyorum. Ve yavaş yavaş depresif bir periyoda girdiğimi hissediyorum.

Hem sınıfta kalma korkusu var, bu beni aşırı yıpratıyor çünkü cok isteyerek ve severek girdim bu bölüme, hem de uzun yıllık iliskimin verdigi bir korku var.. bir daha kimseyi sevemiycekmisim bir daha hic mutlu olamycakmısım gibi, ne yapsam da bu düşüncelerden kurtulamıyorum. Ilk sevgilimdi ve dolayısıyla ilk ayrılık tecrübem bu benim.

Bu psikolojiden sıyrılmak ve kendimi derse vermek icin nasıl motive etmeliyim kendimi? 12 gün boyunca yüksek bi enerjiyle ders çalışıp ezber yapmam gerek, konularn mantığını anlamam gerek.. bana ne önerirsiniz bu konuda? Neler yapmalıym neler yiyip icmeliyim? Kendime Nasıl telkinlerde bulunmalıyım?

Çok zor ve sıkışık bir dönemdeyim, umarım bana yardımcı olursunuz.:KK200:

Oncelikle kafandaki o dusunceyi bi kenara at ve kimsenin olmaadigi sessiz sakin bir ortamda olmalisinki calisasin oylede olmuuo özel ogretmen tut zaten ister istemez konsantre olursun

Kafan hala eski sevgilinde oldugu icin anlayamiyosun buyuk ihtimal ...konuyu okurken kendini onunla yasadiklarini dusunurken buluyosundur...ilk basta sunu bilmelisin aşkın en koyusunu yasayanlar bile unutuyolar...gecmise baktiklarinda sadece hos bi ani olarak kaliyo o kadar...unutamamak diye bisey yok...

Ikincisi ; çok begendigin cok yakışıkli buldugun biriyle ilerde beraber olacakmis gibi dūsunerek kendini sınava hazırla..yani dusun ki bu olmadiysa demek ki çoook daha iyisi olacak...ve gerçekten de uni bittikten calisma hayatina girdikten sonra coook daha iyilerì çıkar...kimse icin de öyle 1 sene kaybetmeye degmez emin ol...

Herkesin calisma prensibi farklidir ayrica.....mesela ben kutuphanede hic calisamam insanlar dikkagimi ceker hemen , bi de konusarak calisirim...sen kendi calisma yontemini biliyosundur zaten...ortamini hazirla...ben program yapmadan once bana hep konular ucsuz bucaksiz gelirdi ama konulari gunlere böldūgūmde konular gözumde cok daha azalirdi..calisman gereken gun sayisini topla ve sayfa sayisini gün sayisina bolerek her gun calisacagin miktari belirle boylelikle calisilacak sayfa sayisini gozunde kucult...ve calisirken ezber degil de mantigini anlmaya bakarsan o konular illa ki kafanda kaliyo ve unutma durumun olmuyo...mantigini cozmek o konuyla ilgili yorum yapabilme yetenegi kazandirir...benden bu kadar...

Oncelikle kafandaki o dusunceyi bi kenara at ve kimsenin olmaadigi sessiz sakin bir ortamda olmalisinki calisasin oylede olmuuo özel ogretmen tut zaten ister istemez konsantre olursun
Özel öğretmen olmaz tabi de, sessiz sakin bir ortam sart.

Kafan hala eski sevgilinde oldugu icin anlayamiyosun buyuk ihtimal ...konuyu okurken kendini onunla yasadiklarini dusunurken buluyosundur...ilk basta sunu bilmelisin aşkın en koyusunu yasayanlar bile unutuyolar...gecmise baktiklarinda sadece hos bi ani olarak kaliyo o kadar...unutamamak diye bisey yok...

Ikincisi ; çok begendigin cok yakışıkli buldugun biriyle ilerde beraber olacakmis gibi dūsunerek kendini sınava hazırla..yani dusun ki bu olmadiysa demek ki çoook daha iyisi olacak...ve gerçekten de uni bittikten calisma hayatina girdikten sonra coook daha iyilerì çıkar...kimse icin de öyle 1 sene kaybetmeye degmez emin ol...

Herkesin calisma prensibi farklidir ayrica.....mesela ben kutuphanede hic calisamam insanlar dikkagimi ceker hemen , bi de konusarak calisirim...sen kendi calisma yontemini biliyosundur zaten...ortamini hazirla...ben program yapmadan once bana hep konular ucsuz bucaksiz gelirdi ama konulari gunlere böldūgūmde konular gözumde cok daha azalirdi..calisman gereken gun sayisini topla ve sayfa sayisini gün sayisina bolerek her gun calisacagin miktari belirle boylelikle calisilacak sayfa sayisini gozunde kucult...ve calisirken ezber degil de mantigini anlmaya bakarsan o konular illa ki kafanda kaliyo ve unutma durumun olmuyo...mantigini cozmek o konuyla ilgili yorum yapabilme yetenegi kazandirir...benden bu kadar...

Evet aklım onda hep.. ne kadar aştım bu durumu desem de zihnim onla mesgul hala ve derslere notlara kendimi veremiyorum. Bana mal oldugu duruma bakar mısınız, belki de sınıfta kalıyorum onun yüzünden..

Dersler cok karmasık cidden ve ben o kadar az sey öğrenebildim ki. 7 gün kaldı. Bu 7 günde neyi ne kadar toparlayabilirim bilmiyorum. Bizde çünkü 2 hafta kalan yogun bir sekilde çalışmaya başlamak gerekiyor..

Özel öğretmen olmaz tabi de, sessiz sakin bir ortam sart.

Evet aklım onda hep.. ne kadar aştım bu durumu desem de zihnim onla mesgul hala ve derslere notlara kendimi veremiyorum. Bana mal oldugu duruma bakar mısınız, belki de sınıfta kalıyorum onun yüzünden..

Dersler cok karmasık cidden ve ben o kadar az sey öğrenebildim ki. 7 gün kaldı. Bu 7 günde neyi ne kadar toparlayabilirim bilmiyorum. Bizde çünkü 2 hafta kalan yogun bir sekilde çalışmaya başlamak gerekiyor..

Psikolojik olarak kendine cok yuklenirsen zaten calisamazsin...konulari cok buyutme gozunde...kendi kendine de ki elimden geleni yapcam olmazsa hayirlisi buymus de...1 sene kalmis da olsan yine yuklenme kendine cūnkū tıp zor bi bölūm...millet cok basit bòlumleri uzatabiliyo...7 sene olmasin olsun 8 sene bosver sen kafayi saglam tutmaya bak...kendine cok yuklenince emin ol baska saglık sorunlari cikiyo...

Psikolojik olarak kendine cok yuklenirsen zaten calisamazsin...konulari cok buyutme gozunde...kendi kendine de ki elimden geleni yapcam olmazsa hayirlisi buymus de...1 sene kalmis da olsan yine yuklenme kendine cūnkū tıp zor bi bölūm...millet cok basit bòlumleri uzatabiliyo...7 sene olmasin olsun 8 sene bosver sen kafayi saglam tutmaya bak...kendine cok yuklenince emin ol baska saglık sorunlari cikiyo...

Korkuyorum açıkçası.. ben zaten 1 yıl uzattım okulumu, simdi bir daha uzamasndan cok korkuyorum. Severek isteyerek girdigim bölümden neredeyse yoruldum.. toparlama şansım varken onu da eski erkek arkadaşım yüzünden kaybettim. Biliyodu ortalamamı durumumu, ama beni hic düşünmedi..

Gercekten kalbim sıkışıyor ve bu tamamen psikolojik farkındaym. Yataga yatar yatmaz uyuyorum evet ama saat başı uyanıyorum, uyandığımda kan-ter içinde oluyorum. Stresim tavan seviyede suan. Hem biten iliskim icin Üzgün ve stresliyim hem de okul durumum için.
Bunun icin ne yapmalıym bilmiyorum.

Korkuyorum açıkçası.. ben zaten 1 yıl uzattım okulumu, simdi bir daha uzamasndan cok korkuyorum. Severek isteyerek girdigim bölümden neredeyse yoruldum.. toparlama şansım varken onu da eski erkek arkadaşım yüzünden kaybettim. Biliyodu ortalamamı durumumu, ama beni hic düşünmedi..

Gercekten kalbim sıkışıyor ve bu tamamen psikolojik farkındaym. Yataga yatar yatmaz uyuyorum evet ama saat başı uyanıyorum, uyandığımda kan-ter içinde oluyorum. Stresim tavan seviyede suan. Hem biten iliskim icin Üzgün ve stresliyim hem de okul durumum için.
Bunun icin ne yapmalıym bilmiyorum.

Hemen bi psikolog veya psikiyatriste git..az kalmis..bu kısıtlı zamanda kaygılarını azaltacak bi yol bulsunlar sana...giyin sūslen makyaj yap..en guzel halinle dısari cık doktora git...sonrada dediklerini uygula..belki de sana kafani toparlamak icin calisma durumunu olumsuz etkilemeyecek kucuk bi ilac verecekler...sınavlardan sonra bırakirsin zaten ilaci...toparlan hadi hemn...

Ama bu saatte uyandığına göre çalışmaya başlamışsın , bu güzel bşr gelişme bence 12 günde halledersin

Uyandım ama çalışamadım. Kendi kendime kaygılanip durdum. Ve artık 7 gün kaldı..

Hemen bi psikolog veya psikiyatriste git..az kalmis..bu kısıtlı zamanda kaygılarını azaltacak bi yol bulsunlar sana...giyin sūslen makyaj yap..en guzel halinle dısari cık doktora git...sonrada dediklerini uygula..belki de sana kafani toparlamak icin calisma durumunu olumsuz etkilemeyecek kucuk bi ilac verecekler...sınavlardan sonra bırakirsin zaten ilaci...toparlan hadi hemn...

Gidicem ama hepsi de hocam benim.. ve gidip sevgilimden ayrıldım hocam ders çalışamıyorum demek istemiyorum. Hos karsılamycaklar çünkü..
Psikolog bakıym ben olmazsa. Of daraldım yemin ediyorum ya cidden amacsızca bombos bir hayat gecirmek istiyorum sadece

Ayy ne kadar pozitif ve enerjik bir yorum olmuş,benim bile şuan kalkıp almanca çalışasım geldi :))

W
:KK37: Öyle düşündügüne cok sevindim WanttobeGeek1 tesekkür ederim :KK75: çalısman gerekiyorsa sen de erteleme hadi kal calıs o zaman hayat cok kısa zaman akıp geciyor.Hayatta hiç bir şeyi ertelemeye gelmez...

Back
X