Bebek Beslenmesi Delikanlı olduk ama,pütürlü gıdalara geçemedik..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
maşallah si<inkiler yine iyi oğlum 9.aynı bitiricek tek lokma bişi yemiyor.
sadece emiyor bazende su içiyor okadar.
bi ara çorba yiyordu onuda bıratı artık
ne yapıcam bilmiyorum

bana doktorumuz 6 aydan itibaren kıymalı yemek zeytin ver yutmayı öğrensin dedi bende verdim şimdi 8 aylık ekmek kavun karpuz kıyma tavuk köfte zeytin domates herşeyi yiyor hiçbi sorun yaşamadık sadece başta 2 gün öğürdü 3. gün alıştı

Karpuzu felan nasıl yediriyorsunuz? Benimki elinde mıncıklıyor mıncıklıyor sonra da suyunu çıkarıyor, heryerine bulaştırıyor ağzına sadece sürüyor almıyor. Hele ben bişey uzattığımda ağzına direk kafasını çeviriyor illaki eline alacak inceleyecek mıncıklayacak.

benim oğlum tok olmadığı sürece hiçbişeyi reddetmiyor
karpuz ve kavunu veriyorum suyunu emiyo emilince küçülüyo onuda yutuyo
bende emsin diye meyve filesi almıştım ama gerek kalmadı boşyere almışım

Bizimki inceliyor, bakıyor, mıncıklıyor parmaklarıyla. Ağzıyla da tadına bakıyor. Geçen gün işte üzümü ağzında geveledi. Heralde ben yerken gördü özendi :) Peki oğlun emiyor mu ? Genelde emen çocuklar başka nesneleri emmek istemezmiş :)

kayradoruk maşallah ya bebeğine.. ne kadar güzel.. darısı bizimkilere.. benim oğlum mümkün değil, kavunmuş, karpuzmuş yemez...elinde oyun oynar sadece.. çiğnemeyi de bilmiyoruz.. bakalım nolcak halimiz

seninkinden bir ay büyük :)

Dişleri var mı peki :) Bizimkini dişi yok henüz. Valla bugün doktor her bebek aynı olacak diye bişey yok dedi. Hani eline alıp bişey yemiyor felan dedim. Çok da önemli değil dedi. Eline de sürekli bişeyler veriyoruz. Aslında şeftaliyi felan biraz ezip yiyordu bir aralar ama azıcık öyle çok değil. Şimdilerde mıncıklamayı seviyor daha çok :) ve biryerlere sürmeyi.

[ben 6 ay sadece emzirdim şimdide emiyo hemde çok sık geceleri sadece emziriyorum ama ona uygun herşeyden veriyorum benimkide üzümü çok seviyo kabuğunu soyup ikiye bölüp veriyorum emip yutuyo hiç eline alıp mıncıklama huyu yok ne versem yiyo

kayradoruk maşallah ya bebeğine.. ne kadar güzel.. darısı bizimkilere.. benim oğlum mümkün değil, kavunmuş, karpuzmuş yemez...elinde oyun oynar sadece.. çiğnemeyi de bilmiyoruz.. bakalım nolcak halimiz

benim oğlumunda dişleri yok 8 aylık oldu hala çıkmadı ama verdiklermi ağzında gezdiriyo emiyo sonra yutuyo bende başta yutmayınca korktum ama zamanla herşey oluyo yengeminde kızı var oğlumdan 1 ay küçük 5 aylıkken kuru fasulye falan yediriyolarmış bebeğe onu duyunca dedim biz yandık hastanelik oluruz ek gıdalara başlayınca ama bi kez kabız oldu o kadar ondada bi kerede çok yüklenmişiz senin bebeğinin kaç dişi var canım

Bebeği yiyen nneler ne şanslıMaşallah.
Ama yemeyen anneler yazsalarda bizde birbirmizle paslaşarak neler yapabileceğimizi anlasak.

daha bi tane dişi çıktı.. benim ki de yeni çıkardı zaten.. bugün balık parçası verdim ağzına.. sonuç: önümde akşam yedikleri mafoldumben

Ben muz verdim tutku verdim gayet güzel yedi.Birde onları denesen.Kusuyor Alyada hemde ne kusma.Ama artık bağışıklık kazandım sanırsam onu temizlemeyi bırakıp yedirmeye devam ediyorum;sonunda kusmaktan pes ediyor.

Bugün itibariyle bizim yediklerimizden tattırmaya başladım. Yemeklerin suyuna ekmek batırıp oğluma vericem artık. Sizler de öyle yapıyormusunuz? Fasülye, nohut vs. gibi yemekler de vermeye başlıycam inşallah. Yavaş yavaş ama... Bizimki ağzına bişey verdiğinde önce kapatıyor ağzını peşinen sonra açıyor veya açmıyor keyfine kalmış. Çorbasına da fazla ekmek doğramadan azıcık doğrayarak alıştırmaya çalışacam pütürlülere. Ben biraz fazla ekmek doğruyordum sanırım.
Bir de açken denemek lazım sanırım bu pütürlüleri veya neye alıştırmaya çalışacaksak...

tarhana çorbasından başka çorba ağzına sürmüyor.. bende ekmek veriyorum ama dediğim gibi, ekmeği kurutup, robottan geçiriyorum kum gibi olana kadar.. onu katıorum çorbasına.. durum o kadar vahim yani..

arkadaşlar yazılarınızın bi kısmını okudum ve taneli yutamadıklarından bahsetmişsinzi ve bi kaç arkadaş yatırarak yedirdiğini yazmış bence bebekleriniz ondan dolayıda öğürüyor olabilir bizim dr ve hemşirelerimiz (çok ilgililer ogluma karşı hastanenin bütün hemşireleri tanıyo ve çok ilgililer:) kesinlikle verme yatar pozisyonda dedi emzirmeme bile kızdılar (ama benim paşa alıştı yatarak emmeye..)
siz kendiniz yattıgınız yerden bi deneyin pütürlü yemeye nasıl zorlanıyosunuz benim oglumda 9 aylık elhamdülillah pütürlü herşeyi yiyo şuanda ama ilk 2 ay sıvıları bile alamdı megersem enfeksiyon varmış ondan dolayı yemiiyomuş emmiyodu bile: 7 kildan 5800 kadar düşmüştük o yüzden :) sizi anlıyorum gerçekten yememesi çok zor o kadar zorladım ki yemesi için gün boyu sadece onla ilgileniyodum bence önce hastalık beliirtisi var mı ona bakın yoksa dr takipli olun münkün oldugunca ama problemi yoksa ve yine yemiyosa zorlamayın zamanı gelince yiyolar...az aLSIn kşiloyu ama saglıgı yerinde olsun işhahına saygı gösterin şimdi hiç zorlamıyorum bazen 1 2 kaşık yiyo bazen 1 kaseyi dviriyo bizim minyatür halimiz onlar .....rahat olun onlar hepsini anlıyo siz stresli oldukça daha çok hırçınlaşıyolar oglumdan biliyorum çünkü... allah yar ve yardımcımız olsun hepimizin...............

4 aylık başladık ek gıdalara maşallah oğlum çok iştahlıydı dolayısıyla gelişimide süperdi malesef hastalık atlattık dişler çıktı derken yemek yemek kabusumuz oldu huzursuzluk dolayısıyla ben 8 ay hiç çocuk büyütmemmişim yemeyince uyku düzenimiz mahfoldu şimdi kahvaltı tek güsel ettiği öğün desem yeridir birde sayılı bir kaç çorba hiçb ir öğünü atlamayan biz herşeyden tiksindik eline çıbuk dahi versem kusuyor
elimle ağzına asla bişey veremem asla ağzını açmıyor ne yapıcam ya banada bir yardımcı olun lütfen pü türülü çorba yer kahvaltıyıda robortan flan geçirmem ama yediği bikaç şey kaldı

arkadaşlar, oğlum ve benim için yemek saatleri tam bir işkence.. ya bu kadar iştahsız ve kaşığı gördüğü anda çığlığı basan bi çocuk görmedim ben.. son zamanlarda oldu bu...9 aylık oğlum.. mecburen yatırıyorum ellerini tutup yediriyorum.. karnı çok aç, biliyorum.. yiyor ama illa o ağlamayı yapacak, debelenecek.. apartmandan komşular niye ağlıyo diye merak ediyolarmış.. bazı anneler ağladığı zaman yedirme, sora dene diyebilir..onu da yaptım.. ama aynı.. elini kolunu tutmasam, zorlamasam, yemeyecek..hele ki oturarak yedirmeyi düşünemiyorum bile...

leadangel, ben,m oğlum da 3. dişini çıkardı.. çocuğun huyu suyu değişti yahu.. aynen dediği gibi ne ağzını açıyor, ne yemek yiyor... tarhana çorbasıyla kalkıyo, muhallebiyle yatıyo.. başka yediği bişey yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…