- 27 Ocak 2014
- 758
- 525
- 138
- Konu Sahibi immanuelkant
-
dt dörtlük insan yok bence ayrıl diyenleri anlamıyorum..artı yönleri ağır basıyorsa evlenirsin..1 sene hatrı için filan değil..
ama espri anlayışı farklı olabilir..tabi bunun eğitimle alakası olabildiği gibi,kişiliğinden de olabilir..eğitimle alakalıysa iyi değil..benimki de mühendis oldugu halde bazen fenalık geliyor güldüğü seyrettiği şeylerden..ama uyum sağlıyorum ben de gülüyorum..birçok erkek futbol siyasetten başka bişey konuşmaz zaten..başlangıçta sanat tarihi mi konuşuyodunuz da bi anda bunlar gözüne batmaya başladı..
bi insan bu kadar 5000 yıl geri kalmış bu kadar nasıl diyeyim artık öküz olamaz arkadaşlar yeter artık BORING YAkarşımda koca dedem mi var sevgilim mi var ben artık anlayamıyorum gerçekten. kendisi bu saçma sapan şivelerle çekilmiş, kaşı gözü boyanarak kılık değiştirmiş tiplerin çektiği sözde komik videolara falan gülüyor yarıla yarıla bi de zorla bana izletiyor tebessüm bile etmeyince bi de üstüne şaşırıyor. kendisi genel kültür namına bi şeyden haberdar değildir oturur belki ancak tuttuğu takım nasıl oynuyormuş bu sene puanı kaçmış onu falan konuşursun, bi de siyaset, aaayyy fenalık geliyor bana. şunu okuyorum dersin tanımaz, burda bu varmış derim anlamaz. istanbul modern'e gidelim dedim o ne ya gel bilmem nerde kebap yiyelim diye cevap aldım. az önce de geyik olsun diye whatsappden bi kaç karikatür attım çok güldüğüm şeyler, bi iki kıkırdadı (bi halt anlamadı komik de gelmedi ama mecbur hissetti herhalde) neyse 2 dk sonra of aşkım midem KAYNIYOR ne yedim bu gece bee.... hay allah da seni kahretmesin kafayı yicem. afiyet olsun dedim bu sefer aşkımmmm ciciiim kuzuuummmm diye başladı yazmaya, anladı bozuldum. zaten günde yüz kere böyle anca birbirimizi pohpohlarız... ben orda bi iki bi şey paylaşmaya çalışıyorum ama aynı şeylere gülemiyoruz bile.. dayanamadım çok fena kalbini kırdım bu kez. cevap vermedi. ya adam her yönden harika yani bi erkekte şu saydıklarım dışında arayabileceğiniz her şeye fazlasıyla sahip ama bu şekilde bi ilişki yürür mü daha fazla ben napayım hoşlanmadığını bile bile kendi ilgi alanlarımı falan gözüne sokup zorla mı alıştırayım nasıl olacak bu işler genç yaşımda ruhum yaşlandı kocadım bana bi çare
Benimki de muhendis iste egitimle alakali degil bu yonleri. İlk baslarda ask gozumu kor etmisti galiba bilmiyorum ki tek bildigim hic ortak zevk ilgi alani yok paylasim muhabbet sifir : (
sizinkinin şive aynı bizim şiveye benziyor :))Midem kaynıyorda bişey yok bence..
Bu çokta kullanılan bişey..
Ben baya duydum ha hoşlanmam orası ayrı ama kimseninde konuşmasına takılmam..
Çok çok uç noktalarda olmadıkça..
Benim erkek arkadaşım mesela çok çok zıt bişey der kavga ederiz..
Yani öyle bişey ki kelime haznesi çok yok benimse aksine ona oranla bayağı bi vardır..
Yaşıtlarım çok şaşırır mesela bu duruma ama kitap okuyanlada çok iyi anlaşırım :)
Sevgilim hep der ;
-Kelime haznen çok senin diye..
Arada yanlış bişey kullandığında sen çok hızlı düşünüp çok hızlı doğru kelimeyi bulabiliyorsun bene iyice düşünmem lazım bu aradada sen direkt atlıyosun '' yalan mı arıyosun'' diye bende direkt dilime geleni söylüyorum diyor
O mesela futbol aşığı bense futbolun f'sinden anlamaz-DIM..
Bense fotoğraf tutkuuyum sanat falan aktivite aşığıyım.. Alanımdan dolayı..
Oda fotoğraftan anlamaz-DI..
Ama ben futbolu az-çok anlamaya başladım oda fotoğrafı tasarımı sanatı falan..
Fotoğraf makinesi aldım benden çok o merak salmaya başladı
-Ver makineyi bak şurayı çekicem burayı çekicem
- off şuna bak nasıl çekmişler
- Aşkım bak şurayı çekicem çok güzel olur vs. vs
Ben hala futbolun terim anlama aşamasındayım ama sevgilim biraz görseli geliştirdi yani..
Mesela bişey için
-Şunu düreyim dedi
- Dürmek dedim
-Katlamak düzeltmek falan hiç duymdın mı dedi
-Yok valla dedim..
Bi kerede
-Namazga mı namaza mı ne öyle bişey dedi ben yineoldum bişey demedim
-Seccade yani sormadan söyliyeyim dedi
-Bunuda duymadım cidden dedim
Geçen günde bi konuşmada biri
-Çarşıdan ağrı dedi
Biraz anlar gibi oldum ama bozuntuya vermedim ..
diğeri
-Ağrı ne ya dedi
Sevgilimde
-Sonra demek yani dedi
Bende
-Duymadım ama cümle içinde anlamı çıktı dedim..
Bunlar hep yaşanılan çevreyle ilgili kelimeler..
Bizde salona sofa derdik göçmenlik var diye öyle denilirdi şimdi şimdi salon denileye başladı yani bi 5 yıldır falan..
Kültürsüzse bilemem ama konuşma tarzına çokta takılayın bence küfür haricinde
sizinkinin şive aynı bizim şiveye benziyor :))
şive derken yanlış dedim galiba, kelimeler bizim kelimeler, o kelime "namazlağa" , düriyim demekde bizde katlıyım anlamındadır, çarşıdan aarı deyince de çarşıdan sonra oraya geçeriz manasındadır, biz bunları söylerken değişik bişey söyledik gibi gelmiyor bize yani ben çok kullanmıyorumda bizim köylerde böyledir:)Bunun şivesi normalde böyle değilde bazen bunu diyor şaşırıyorum böyle kalıyorum
Niye seccade değilde namazga (tam neydi hatırlamıyorum ama) dedin diyorum
-Ne bileyim hangisi kolaysa onu söyledim bizimkilerde namazga (yanlış yazıyorum galiba yaa) diyolar..
-----
-Dürmek ne ? derim
-Bilmem öyle çıktı.. der
Bende bişey demedim artık
İlla benim gibi konuşucak diye bişey yok
Küfür etmiyor artık bakalım artık ite kaka 3 yıl oldu nerdeyse
şive derken yanlış dedim galiba, kelimeler bizim kelimeler, o kelime "namazlağa" , düriyim demekde bizde katlıyım anlamındadır, çarşıdan aarı deyince de çarşıdan sonra oraya geçeriz manasındadır, biz bunları söylerken değişik bişey söyledik gibi gelmiyor bize yani ben çok kullanmıyorumda bizim köylerde böyledir:)
doğru söylüyorsunuz konuşma şekli aynı olamayabilir:)
Kocaeli, ama iç anadoluda menşei bizim gibi olanlar var onlarda aynı konuşabilir, sizin ve sizinkinin şehir ne :)hehhh namazlağaa evet evet namazlağa
Aarı'yı başka biri söyledide benimkide sözlük anlamına dile getirdi
Şehir ne sizin ?
Kocaeli, ama iç anadoluda menşei bizim gibi olanlar var onlarda aynı konuşabilir, sizin ve sizinkinin şehir ne :)
çok uzak değilmiş, kültürümüzde benzerlik var:) Allah mesut etsin bu arada:)Benimki Bursa ya
çok uzak değilmiş, kültürümüzde benzerlik var:) Allah mesut etsin bu arada:)
Arkadaşının kullandıgı kelimeleri yazınca aklıma babam geldiSağolun inşALLAH :)
Arkadaşının kullandıgı kelimeleri yazınca aklıma babam geldi
- namazlayı serde bi namaz kılayım kızım
- sofrayı dürde kaldır orta yerde durmasın
- camiiden aarı misafire gideriz sen bekleme yat bizi
Çın çın çınlıyo sesi şuan kulağımda sesini verene kurban olduğum koca çınar babamın gece gece duygusala bağladım hemde ne alaka kel alaka dedirtecek bir konuda
Yanlış hatırlamıyorsam senin bayağı sorunların vardı canım özür dilerim aklıma hiç gelmedi yorum yaparken bilsem yapmazdım biran aklıma babam gelince ve 1 yıldır görmüyorum yazıverdim işte . Hakkını helal etBende bu baba konusuda duygusala bağladım ama sizinki gibi değil
Yanlış hatırlamıyorsam senin bayağı sorunların vardı canım özür dilerim aklıma hiç gelmedi yorum yaparken bilsem yapmazdım biran aklıma babam gelince ve 1 yıldır görmüyorum yazıverdim işte . Hakkını helal et
birde 1 sene az bi süre de değil .Neresi harika ?
Aynı şeylerden hoşlanmayabilirsiniz.
Ama Bukadar yerip sonunada heryönden harika diye eklersen kafada soru işareti olur.
Veya pohpohlama alışkanlığını burda da kullandığını gösterir.
Hangisi?
Size bu kadar batan insanın zamanını çalmayın ne hissettiğinizi o insan hakkında ne düşündüğünüzü söyleyin bilsin.anlatmak istediğim şu; yani bunları anlatıyorum diye bunlardan ibaret bomboş bir insan değil, ama bunlar da var işte ve bunlar beni çok rahatsız ediyor demek istememdi, o yüzden belirttim.
bi insan bu kadar 5000 yıl geri kalmış bu kadar nasıl diyeyim artık öküz olamaz arkadaşlar yeter artık BORING YAkarşımda koca dedem mi var sevgilim mi var ben artık anlayamıyorum gerçekten. kendisi bu saçma sapan şivelerle çekilmiş, kaşı gözü boyanarak kılık değiştirmiş tiplerin çektiği sözde komik videolara falan gülüyor yarıla yarıla bi de zorla bana izletiyor tebessüm bile etmeyince bi de üstüne şaşırıyor. kendisi genel kültür namına bi şeyden haberdar değildir oturur belki ancak tuttuğu takım nasıl oynuyormuş bu sene puanı kaçmış onu falan konuşursun, bi de siyaset, aaayyy fenalık geliyor bana. şunu okuyorum dersin tanımaz, burda bu varmış derim anlamaz. istanbul modern'e gidelim dedim o ne ya gel bilmem nerde kebap yiyelim diye cevap aldım. az önce de geyik olsun diye whatsappden bi kaç karikatür attım çok güldüğüm şeyler, bi iki kıkırdadı (bi halt anlamadı komik de gelmedi ama mecbur hissetti herhalde) neyse 2 dk sonra of aşkım midem KAYNIYOR ne yedim bu gece bee.... hay allah da seni kahretmesin kafayı yicem. afiyet olsun dedim bu sefer aşkımmmm ciciiim kuzuuummmm diye başladı yazmaya, anladı bozuldum. zaten günde yüz kere böyle anca birbirimizi pohpohlarız... ben orda bi iki bi şey paylaşmaya çalışıyorum ama aynı şeylere gülemiyoruz bile.. dayanamadım çok fena kalbini kırdım bu kez. cevap vermedi. ya adam her yönden harika yani bi erkekte şu saydıklarım dışında arayabileceğiniz her şeye fazlasıyla sahip ama bu şekilde bi ilişki yürür mü daha fazla ben napayım hoşlanmadığını bile bile kendi ilgi alanlarımı falan gözüne sokup zorla mı alıştırayım nasıl olacak bu işler genç yaşımda ruhum yaşlandı kocadım bana bi çare
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?