delircem artık

Benimki de muhendis iste egitimle alakali degil bu yonleri. İlk baslarda ask gozumu kor etmisti galiba bilmiyorum ki tek bildigim hic ortak zevk ilgi alani yok paylasim muhabbet sifir : (

Midem kaynıyorda bişey yok bence..
Bu çokta kullanılan bişey..
Ben baya duydum ha hoşlanmam orası ayrı ama kimseninde konuşmasına takılmam..
Çok çok uç noktalarda olmadıkça..
Benim erkek arkadaşım mesela çok çok zıt bişey der kavga ederiz..
Yani öyle bişey ki kelime haznesi çok yok benimse aksine ona oranla bayağı bi vardır..
Yaşıtlarım çok şaşırır mesela bu duruma ama kitap okuyanlada çok iyi anlaşırım :)
Sevgilim hep der ;
-Kelime haznen çok senin diye..
Arada yanlış bişey kullandığında sen çok hızlı düşünüp çok hızlı doğru kelimeyi bulabiliyorsun bene iyice düşünmem lazım bu aradada sen direkt atlıyosun '' yalan mı arıyosun'' diye bende direkt dilime geleni söylüyorum diyor

O mesela futbol aşığı bense futbolun f'sinden anlamaz-DIM..
Bense fotoğraf tutkuuyum sanat falan aktivite aşığıyım.. Alanımdan dolayı..
Oda fotoğraftan anlamaz-DI..
Ama ben futbolu az-çok anlamaya başladım oda fotoğrafı tasarımı sanatı falan..
Fotoğraf makinesi aldım benden çok o merak salmaya başladı
-Ver makineyi bak şurayı çekicem burayı çekicem
- off şuna bak nasıl çekmişler
- Aşkım bak şurayı çekicem çok güzel olur vs. vs

Ben hala futbolun terim anlama aşamasındayım ama sevgilim biraz görseli geliştirdi yani..
Mesela bişey için
-Şunu düreyim dedi
- Dürmek dedim
-Katlamak düzeltmek falan hiç duymdın mı dedi
-Yok valla dedim..

Bi kerede
-Namazga mı namaza mı ne öyle bişey dedi ben yine oldum bişey demedim
-Seccade yani sormadan söyliyeyim dedi
-Bunuda duymadım cidden dedim

Geçen günde bi konuşmada biri
-Çarşıdan ağrı dedi
Biraz anlar gibi oldum ama bozuntuya vermedim ..
diğeri
-Ağrı ne ya dedi
Sevgilimde
-Sonra demek yani dedi
Bende
-Duymadım ama cümle içinde anlamı çıktı dedim..

Bunlar hep yaşanılan çevreyle ilgili kelimeler..
Bizde salona sofa derdik göçmenlik var diye öyle denilirdi şimdi şimdi salon denileye başladı yani bi 5 yıldır falan..

Kültürsüzse bilemem ama konuşma tarzına çokta takılayın bence küfür haricinde

Benimki de muhendis iste egitimle alakali degil bu yonleri. İlk baslarda ask gozumu kor etmisti galiba bilmiyorum ki tek bildigim hic ortak zevk ilgi alani yok paylasim muhabbet sifir : (

ohoo bacım geçmiş olsun aklın varsa mühendisle evlenme onların kafası çok farklı çalışıyor..normal bi insanın görmediğini görür onlar ne çektim ben bee..yine de aşk o

sizinkinin şive aynı bizim şiveye benziyor :))

1 yıl olmuş ilişkiniz, sonradan değiştiyse yada sonradan belli ettiyse kötü, ama baştan bu yana böyleydi de şimdi sizi rahat sız ediyorsa "sevgi bitince kusurlar görünür" cümlesini bi düşünün derim :)

sizinkinin şive aynı bizim şiveye benziyor :))

Bunun şivesi normalde böyle değilde bazen bunu diyor şaşırıyorum böyle kalıyorum
Niye seccade değilde namazga (tam neydi hatırlamıyorum ama) dedin diyorum
-Ne bileyim hangisi kolaysa onu söyledim bizimkilerde namazga (yanlış yazıyorum galiba yaa) diyolar..
-----
-Dürmek ne ? derim
-Bilmem öyle çıktı.. der
Bende bişey demedim artık

İlla benim gibi konuşucak diye bişey yok

Küfür etmiyor artık bakalım artık ite kaka 3 yıl oldu nerdeyse

şive derken yanlış dedim galiba, kelimeler bizim kelimeler, o kelime "namazlağa" , düriyim demekde bizde katlıyım anlamındadır, çarşıdan aarı deyince de çarşıdan sonra oraya geçeriz manasındadır, biz bunları söylerken değişik bişey söyledik gibi gelmiyor bize yani ben çok kullanmıyorumda bizim köylerde böyledir:)
doğru söylüyorsunuz konuşma şekli aynı olamayabilir:)

hehhh namazlağaa evet evet namazlağa
Aarı'yı başka biri söyledide benimkide sözlük anlamına dile getirdi
Şehir ne sizin ?

hehhh namazlağaa evet evet namazlağa
Aarı'yı başka biri söyledide benimkide sözlük anlamına dile getirdi
Şehir ne sizin ?
Kocaeli, ama iç anadoluda menşei bizim gibi olanlar var onlarda aynı konuşabilir, sizin ve sizinkinin şehir ne :)

Sağolun inşALLAH :)
Arkadaşının kullandıgı kelimeleri yazınca aklıma babam geldi
- namazlayı serde bi namaz kılayım kızım
- sofrayı dürde kaldır orta yerde durmasın
- camiiden aarı misafire gideriz sen bekleme yat bizi
Çın çın çınlıyo sesi şuan kulağımda sesini verene kurban olduğum koca çınar babamın gece gece duygusala bağladım hemde ne alaka kel alaka dedirtecek bir konuda

Bende bu baba konusuda duygusala bağladım ama sizinki gibi değil

Bende bu baba konusuda duygusala bağladım ama sizinki gibi değil
Yanlış hatırlamıyorsam senin bayağı sorunların vardı canım özür dilerim aklıma hiç gelmedi yorum yaparken bilsem yapmazdım biran aklıma babam gelince ve 1 yıldır görmüyorum yazıverdim işte . Hakkını helal et

anlatmak istediğim şu; yani bunları anlatıyorum diye bunlardan ibaret bomboş bir insan değil, ama bunlar da var işte ve bunlar beni çok rahatsız ediyor demek istememdi, o yüzden belirttim.
Size bu kadar batan insanın zamanını çalmayın ne hissettiğinizi o insan hakkında ne düşündüğünüzü söyleyin bilsin.

Sevgili hafifle, nickinin gereğini yerine getir ve bu yükü üstünden at. Evlenince sadece aranızdaki arkadaşlık ve aynı şeylerden keyif alma kalacak. Şu reklamdaki gibi olursunuz sonra.

Ayrıca bir yılın adı var demene de cevabı imzam verecek.

Belki hayatınızın aşkını kaçırıyorsunuz şu anda. Olmayanı oldurmaya, değiştirmeye çalışmak yorar sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…