Bebek Beslenmesi Delireceğim bu mama saatleri yüzünden!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

KUPAKIZI44

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2007
94
0
86
İçel Mersin
Merhaba kızlar. Yine psikopata bağladım sanırım:) 11 aylık olan oğlumun mama saatleri tam bir kabusa döndü. Valla psikolojim bozuldu. Ne yapsam bilmiyorum artık. Özenle mama hazırlıyorum yemiyor. Daha ilk kaşıkta yüzünü çeviriyor. Zorlamayayım diyorum ama 8 saatlik aralıksız uykunun ardından nasıl aç olmaz ki? Mecburen reklamla, oyunla bir şekilde yedirdiğimi de kusunca iyice çıldırıyorum. Çocuğum olmadan önce annelere kızardım, çocuğu niye zorluyorsunuz acıkınca yer diye ama öyle değilmiş. Yemeyince sinir oluyor insan. Zaten kilosu düşük, 8 kilo şu an. Bir de çevremdeki geri zekalılar var. Onlar ayrı bir facia zaten. "Bu çocuk hiç kilo almamış. İyi beslemiyor musun annesi" deyip, zaten gergin olan sinirlerimi iyice bozuyorlar. Takmayayım diyorum ama olmuyor. Kızlar benimle aynı durumda olanlar var mı, yaşadıklarımızı, varsa çözümlerimizi paylaşalım.

oncelıkle sakın ol canım yemeyen bır cocugun annesı olmanın ne denlı uzuntu yarattıgını anlayabılıyorum teyzemın cocukları var okula basladılar ama hala zorla yemek yerler agızlarında lokmalar buyuur sankı....doktora falan goturmedıysen gotur derım hanı tahlıl falan yaparlar en azından ıcın rahat olur mılletın sozlerıne de kulak asma o ınsanlar yorum yapma hakkına bıle sahıp degıller her coocuk bır olmaz gelısımı farklıdır ayrıca kılosu degıl saglıgı onemlı bunu hernekadar anlamak ıstemesek te yemedıklerınde uzulsekte ınan saglıklı olması yeter

benim oğlum da yemek yemezdi.allahtan atlattık o günleri.çok zor oluyor bilirim.
eğer çocuğunun sevdiği başka şeyler varsa onlarla devam et.eninde sonunda iştahı düzelecek.
ama sıkma canını sen gerildikçe çocuk yemeyi daha çok reddeder.
doktoruna danışarak vitamin kullanabilirsin.o da iştahını açar.

Doktora götürdüm tahliller yapıldı ama bir şey çıkmadı Allah'a şükür. Reflüden şüphelendi doktor. Aslında her öğün kusmuyor ama zorla yiyor. Hani şöyle acıkıp da ağzını kendi açsa diyorum ama yok. Yemek yemekten zevk almıyor mu acaba? Farklı şeyler de deniyorum. Çeşit çeşit çorba, muhallebiler, meyve püreleri veriyorum ama yok. Haklısınız milleti takmamak gerek, valla insanı geriyorlar, ne densizler var ya. Bir anneye söylenebilecek en kötü şeylerden biri bence. Bunu hiç düşünmüyorlar mı acaba?

canım öncelikle oğlun çokçok tatlı allah bağışlasın.benim oğlumda aynı seninkigibiydi.hatta kiloları bile aynı şuan 14 aylık ve 10 kilo 300gr.bende inanılmaz uğraştım oğlumla.her yemekte sadece onun değil benimde üstüm başım batardı.acayip sinirlenirdim anlatamam.ama şükürler olsunki o günler geride kaldı.dişleri yüzünden yapıyordu büyük ihtimal.iştahsızlığıda onadanmış.sabırlı ol.az ve ara ara verki iştahı daha fazla kesilmesin.daha çok sevdiği şeyleri yedir.

seni çok iyi anlayabılıyorum şuan oğlum 17 aylık ama 11 12 aylıkken ağzına yudum koymazdı arkadaşlarımın çocukları tombık benımkı zayıf milletın neler dedınıde çok iyi tahmın edıyorum ama bende çocukluğmda hatta hala çok zayıfım annem zorlardı canım istemezdı yemezdım yeyınce kusardım ben oğlumu bıgun hiç zorlamadım ve kahvaltı etmeyen çocuk akşam 5 e kadar hiç bişi yemedı oturup ağlardım ama o akşam 5 te tam istediğim gb yerdı süreklı boylemı olucak dersen tabııkı hayır ama zorlamak çok kötü bişey gerçekten busefer iştahı olsa bıle yemez yaklaşık 2 ay önce baktık bizimle yemeye başladı peynır ağzına koymazdı farkına varmadan yedii o yüzden sabırlı olun elbet düzelıcek

benimde 11 aylık bir oğlum var. genel olarak yemeklerini yer ama bazen yemek istemez bir kaç kaşıktan sonra eliyle kaşığa vurur. bende sevdiği müziği açarım o zaman yer ama zorla değil. yeken öğürüyorsa zorlama. yemediği zaman bırak 1 saat sonra tekrar dene. yediği kadar yesin. yemeyen çocuk zordur bilirim. benimde kız yeğenim kahvaltısını 1 saatte yerdi. her bir lokmayı ağzında 5 dk. tutardı. annesi sandalyeyi mutfak çeşmesininönüne çeker eline cezve sünger verirdi. orda oynarken annesi ağzına tıkıştırırdı. etrafın söylediğini takma. zayıf filan derlerse sağlığı gayet iyi boş kiloya gerek yok dersin. çok biliyorlarsa kendileri yedirsinler.
sana kolay gelsin bol iştahlı günler dilerim.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız gerçekten. Bu arada evet dişten olabilir sanırım. 7 aylıktı diş çıkarmaya başladı. Şu an 11 aylık oldu devam ediyor. Üst 4 diş ve alt 2 diş çıktı şimdi alttan 2 tane daha çıkıyor. Zaten iştahsızlığı da bu dönemde arttı. Diş de yapabilir değil mi?

diş geliyorsa iştahsızlık yapar. devam sütü kullanıyorsan mama yemediği zaman onunla takviye yapabilirisin.

Merhaba kızlar. Yine psikopata bağladım sanırım:) 11 aylık olan oğlumun mama saatleri tam bir kabusa döndü. Valla psikolojim bozuldu. Ne yapsam bilmiyorum artık. Özenle mama hazırlıyorum yemiyor. Daha ilk kaşıkta yüzünü çeviriyor. Zorlamayayım diyorum ama 8 saatlik aralıksız uykunun ardından nasıl aç olmaz ki? Mecburen reklamla, oyunla bir şekilde yedirdiğimi de kusunca iyice çıldırıyorum. Çocuğum olmadan önce annelere kızardım, çocuğu niye zorluyorsunuz acıkınca yer diye ama öyle değilmiş. Yemeyince sinir oluyor insan. Zaten kilosu düşük, 8 kilo şu an. Bir de çevremdeki geri zekalılar var. Onlar ayrı bir facia zaten. "Bu çocuk hiç kilo almamış. İyi beslemiyor musun annesi" deyip, zaten gergin olan sinirlerimi iyice bozuyorlar. Takmayayım diyorum ama olmuyor. Kızlar benimle aynı durumda olanlar var mı, yaşadıklarımızı, varsa çözümlerimizi paylaşalım.

canım benm oğlumda 16 aylık şu an ve hala 9.300 gr :52: 15 aylık olana kadar bizim öğünlerimizde tamamen bir işkenceydi !! benmki de saatlerce aç bıraksan acıkmıyordu , ağzını açmazdı, kaşığı görür görmez öğürüyordu, oyunla kandırarak yerdi bir de kusardı tam bi felaket!! Allah a şükür şu an 16 aylık ve son aydır yeni yeni ağzını açıyor kendiliğinden yemeğini yiyor güzelce maaşallah diyeyim :nazar: yemeğinin düzene girmesinin nedeni olarak dişlerinin neredeyse tamamını çıkardı , rahat etti zannedersem. bir de her akşam yatmadan önce 1 kaşık vitabiol vitamin şurubundan veriyorum. vitamin şuruplarının iştah açıcı etkisi varmış , şurubun da etkisi olabilir diye düşünüyorum. yemek yemesine rağmen kilo alımında herhangi bi değişklik yok , aşırı hareketli ve metabolizması maaşallah iyi çalışıyor :nazar:

sabırlı olmanı diliyorum , biliyorum çok zor ,o yemeğini yediğinde senin de karnın doyuyor psikolojik olarak değil mi ? bii ohh çekiyorsun için rahat ediyor..
şu da önemli bi nokta, dr.umuz iştahsız bebekler için sevdiği yemekleri verin sık sık demişti. mesela benm oğlum tarhanayı çok seviyor günde en az 2 öğün veriyordum. sen de sevdiği bi yemeği ver . inşallah ileriye doğru düzelir iştahı şu ande diş problemi yaşıyordr muhtemelen.. sevgiler.

canım benm oğlumda 16 aylık şu an ve hala 9.300 gr :52: 15 aylık olana kadar bizim öğünlerimizde tamamen bir işkenceydi !! benmki de saatlerce aç bıraksan acıkmıyordu , ağzını açmazdı, kaşığı görür görmez öğürüyordu, oyunla kandırarak yerdi bir de kusardı tam bi felaket!! Allah a şükür şu an 16 aylık ve son aydır yeni yeni ağzını açıyor kendiliğinden yemeğini yiyor güzelce maaşallah diyeyim :nazar: yemeğinin düzene girmesinin nedeni olarak dişlerinin neredeyse tamamını çıkardı , rahat etti zannedersem. bir de her akşam yatmadan önce 1 kaşık vitabiol vitamin şurubundan veriyorum. vitamin şuruplarının iştah açıcı etkisi varmış , şurubun da etkisi olabilir diye düşünüyorum. yemek yemesine rağmen kilo alımında herhangi bi değişklik yok , aşırı hareketli ve metabolizması maaşallah iyi çalışıyor :nazar:

sabırlı olmanı diliyorum , biliyorum çok zor ,o yemeğini yediğinde senin de karnın doyuyor psikolojik olarak değil mi ? bii ohh çekiyorsun için rahat ediyor..
şu da önemli bi nokta, dr.umuz iştahsız bebekler için sevdiği yemekleri verin sık sık demişti. mesela benm oğlum tarhanayı çok seviyor günde en az 2 öğün veriyordum. sen de sevdiği bi yemeği ver . inşallah ileriye doğru düzelir iştahı şu ande diş problemi yaşıyordr muhtemelen.. sevgiler.

Çok teşekkür ediyorum. Aynen katılıyorum yazdıklarına, o doyunca ben de doyuyorum sanki.

arkadaşım zor zor çok zor bebek yemez için gider ona üzülürsün kendini suçlarsın ben beceremiyorum diye bide sende ayrıca etraf da karışıyormuş işin zor canım kendimden biliyorum ben sıyırdım kafayı zaten artık bakamıyorum suç bende diye. bence yemeyen bebekler ve anneleri kulübünü kuralım bizi ancak biz anlarız....

evet bencede diş çıkarmak çocuğu iştahsız yapar.çevremde de çok gördüm senin durumnda olan çok kişi var ama zamnla atlatılıyo sende atlatcksn takma bence.ve etrafndaki kişilern söledklernede takma derin insanların moralini bozmktn bşka bişe yaptkları yok.benmde oğlm var 2.,5 aylık bende belki yaşadıklarını YAşcm ilerde inş.çocuğn iştahı hemn gelirde seni mutlu eder..

Back
X