delirecek gibi oluyorum yasama istegin gidiyor :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mercandedee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
547
130
103
37
inancli biriyim ama sorguluyorum ister istemez. karsima cikti minik ecrin gene ve aklimdan cikmiyor. uc evladim var . ne zaman aglasalar aciksalar ecrin aklima geliyor ve onun gibi nice bilmedigimiz bebekler cocuklar .bi insan nasil bi bebege kotuluk yapabilir. nasil ona nefsi uyanabilir aklim almiyor. minik ecrin aglarken hicmi uzupmedi ben yapiorum demedi. onca delil varken nasil tutuklanmaz. o annesi denen kadin nasil hayatina devam eder . ya kucucukkkkkk bi bebekkkk. benim de cocuklarm bebek ve dayanamiyorum ecrine yasadiklarini dusundukce. nasil acilar cekti diye dusunuyorum surekli. hayat bos bombos geliyor . bakmam gereken cocuklarm var onlarin isteklerin cok sukur cevap veriyorum seviyorum sefkat gosteriyorum peki ya buna sahip olmayan Inca bebek cocuk yetimhanelerde ilgisiz buyuyen :(((( o minik ecrin yasadiklari nasil nasil nasil nasil kiydi . keske birisine verseydiler madem bakmicaktiniz onuda yapmadilar. keske yanimda olsaydida baksaydim ecrin sana mis kokulum. bu dunya cok kotu ama yasamak zorundayiz en azindan yanimizdaki cocuklari iyi bakmaliyiz. bilemiyorum Rabbim neden cocuklarin aci cekmesine izin verdi veriyor bunu anlamiyorum cok uzgunum cok . ne olur biseyler deyin

Eşim Afat ta calisiyor. Artik gunun nasil gecti diye sormamaya karar verdim.

Simdi kapadi telefonu. 2 gundur aradiklari epilepsi hastasi 16 yasindaki cocugun 5-6 metre derinliklerdeki kayaliklara sıkışmış cesedini dalgiclar bulmuslar. Anne baba nerede, kuzenleri mi oraya itti tartisma mi oldu nöbeti geldi bilmiyorum.

Bazen bilmemek daha iyi. Allah rahmet eylesin. Her zaman dua ediyorum.

Sorgulamayi biraktim. Yoksa kafayi yiyecegim.

Eşim Afat ta calisiyor. Artik gunun nasil gecti diye sormamaya karar verdim.

Simdi kapadi telefonu. 2 gundur aradiklari epilepsi hastasi 16 yasindaki cocugun 5-6 metre derinliklerdeki kayaliklara sıkışmış cesedini dalgiclar bulmuslar. Anne baba nerede, kuzenleri mi oraya itti tartisma mi oldu nöbeti geldi bilmiyorum.

Bazen bilmemek daha iyi. Allah rahmet eylesin. Her zaman dua ediyorum.

Sorgulamayi biraktim. Yoksa kafayi yiyecegim.
evet karsima cikti videosu oyle de gyzel bi bebektiki ecrin:( neden neden Allah korumadi onu. Allah korusun diye dua ediyoruz ama korumuyor cocuklar aci cekiyor . turbanli biriyim bu arada ama dayanamiyorum cocuklara yasadiklarina . istekleri bi kap yemek sefkat bakim. o guzellige bakacak cok kisi cikardi neden. hicmi annelik icgudusu olusmadi o kadinda. cocugun parcalari Burundi ya nasil o hale geldi. oldurdun bari gom be serefsiz. Allah onufami cennetine alacak peki. ben anlamiyorum . Allah korusun ediyoruz ama cocuklar aci cekiyor gene gene gene. bilemiyrum. ben cocuklarima sefkat veritken dunyada milyon tane cocuk muhtac:(

Yüksek lisansta hocalarımızdan biri derdi ki:
Danışanlarınıza empati yapın bu doğru bir yaklaşımdır ancak empatiyi sempatiye çevirmeyin.
Yani danışanın (mağdurun) yerine geçip,
onun duygu ve düşüncelerini içselleştirmeyin.
Böyle yaparsanız hem danışana faydanız olmaz hem de kendi psikolojik durumunuz hasar görür.

Sizin durumunuz da buna benziyor.
Her gün etrafımızda olumsuz olaylar yaşanıyor.
Kimine şahit oluyoruz kimini duyup-görüyoruz.
Her birini bu kadar içselleştirirsek hayat çekilmez bir hâl alır.

Yüksek lisansta hocalarımızdan biri derdi ki:
Danışanlarınıza empati yapın bu doğru bir yaklaşımdır ancak empatiyi sempatiye çevirmeyin.
Yani danışanın (mağdurun) yerine geçip,
onun duygu ve düşüncelerini içselleştirmeyin.
Böyle yaparsanız hem danışana faydanız olmaz hem de kendi psikolojik durumunuz hasar görür.

Sizin durumunuz da buna benziyor.
Her gün etrafımızda olumsuz olaylar yaşanıyor.
Kimine şahit oluyoruz kimini duyup-görüyoruz.
Her birini bu kadar içselleştirirsek hayat çekilmez bir hâl alır.
dogru soyluyorsunuz

evet karsima cikti videosu oyle de gyzel bi bebektiki ecrin:KK43: neden neden Allah korumadi onu. Allah korusun diye dua ediyoruz ama korumuyor cocuklar aci cekiyor . turbanli biriyim bu arada ama dayanamiyorum cocuklara yasadiklarina . istekleri bi kap yemek sefkat bakim. o guzellige bakacak cok kisi cikardi neden. hicmi annelik icgudusu olusmadi o kadinda. cocugun parcalari Burundi ya nasil o hale geldi. oldurdun bari gom be serefsiz. Allah onufami cennetine alacak peki. ben anlamiyorum . Allah korusun ediyoruz ama cocuklar aci cekiyor gene gene gene. bilemiyrum. ben cocuklarima sefkat veritken dunyada milyon tane cocuk muhtac:KK43:

Sizin dini bilgileriniz daha fazladir diye dusunuyorum.
Sorgulamayi uzun sure once biraktim. Surekli neden benim basima geldi ? Neden masum, iyi, savunmasiz insanlarin basina kotu seyler gelir ?
Ya bir Tanri ve de sesimizi duyacak kimse yok ya da Allah in bir hikmeti. Boyle olmasi gerekiyordu ve oldu. Allah ol derse olur. Allah benim ateist olmami isteseydi oyle olurdum. Onu da olamadim..

Bilim adami Niels Bohr -yanlis hatirlamiyorsam- evindeki duvarda at nali bulunduruyormus. At nalinin Avrupa'da kötü şansi engelledigine inaniliyormus. Ogrencilerden biri evine gittiginde hayretle kendisine sormus. Sizin gibi bilime inanan birinin evinde bu tarz nesnelerin ne isi var?
Bohr soyle yanitlar : Duyduguma gore inanmayanlar uzerinde de etkisi varmis.

Ben inanmayi sectim. Inanmak istiyorum diyemem cunku Islam'da bunun olmadigini biliyorum.

Ben sadece kaldirabilecegim acilar yasamak istiyorum.

Ve kendime kiziyorum bu gece o kayaliklarda vefat eden kisi sen ya da kardesin, esin, akraban degil diye içten içe sevindin, rahatladin degil mi ?

Allah boyle istedi. En dogrusunu bilen O'dur.

inancli biriyim ama sorguluyorum ister istemez. karsima cikti minik ecrin gene ve aklimdan cikmiyor. uc evladim var . ne zaman aglasalar aciksalar ecrin aklima geliyor ve onun gibi nice bilmedigimiz bebekler cocuklar .bi insan nasil bi bebege kotuluk yapabilir. nasil ona nefsi uyanabilir aklim almiyor. minik ecrin aglarken hicmi uzupmedi ben yapiorum demedi. onca delil varken nasil tutuklanmaz. o annesi denen kadin nasil hayatina devam eder . ya kucucukkkkkk bi bebekkkk. benim de cocuklarm bebek ve dayanamiyorum ecrine yasadiklarini dusundukce. nasil acilar cekti diye dusunuyorum surekli. hayat bos bombos geliyor . bakmam gereken cocuklarm var onlarin isteklerin cok sukur cevap veriyorum seviyorum sefkat gosteriyorum peki ya buna sahip olmayan Inca bebek cocuk yetimhanelerde ilgisiz buyuyen :(((( o minik ecrin yasadiklari nasil nasil nasil nasil kiydi . keske birisine verseydiler madem bakmicaktiniz onuda yapmadilar. keske yanimda olsaydida baksaydim ecrin sana mis kokulum. bu dunya cok kotu ama yasamak zorundayiz en azindan yanimizdaki cocuklari iyi bakmaliyiz. bilemiyorum Rabbim neden cocuklarin aci cekmesine izin verdi veriyor bunu anlamiyorum cok uzgunum cok . ne olur biseyler deyin
Hayat ev sınav deniyor da, el kadar bebelerin sınavını bilemedim. Kafam karışık.

Peygamber efendimiz bile yetim büyümüş ileriki dönemlerde çocuklarıni eşini amcasını kaybetmiş. O da ben peygamberim nasıl benim ailemi korumazsin mı deseymiş o zaman? İyi niyetinizi anlıyorum ama herşeyi sorgularsaniz yakında kafayı kirarsiniz. Bazı seyler bizim muhakeme gücümüzü aşıyor

Peygamber efendimiz bile yetim büyümüş ileriki dönemlerde çocuklarıni eşini amcasını kaybetmiş. O da ben peygamberim nasıl benim ailemi korumazsin mı deseymiş o zaman? İyi niyetinizi anlıyorum ama herşeyi sorgularsaniz yakında kafayı kirarsiniz. Bazı seyler bizim muhakeme gücümüzü aşıyor
+++ İlk çocuğu sütten kesilmeden vefat etmiş.

Ben ateist olarak neden sorusunu sormuyorum.

Sadece nature/nurture olayinda teredütlerim var. Insanlar cidden kötü olarak doguyormu? Insanlari katil olmalarina ne itiyor? Nasil bu kadar vahsilenebiliyor? Joker filmide beni bu konularda baya düsündürtmüstü.

Ecrin bebek kim bilmiyorum, yada ona ne yapildi bilmiyorum. Sanirim Muge Anli programinda çikmis olan yeni bir olay (takip etmiyorum Muge Anliyi). Ne diyebiliriz ki. Önlem alinmaz ise, ceza caydirici olmaz ise,.. Hep bu tür sorunlar olacak.

Ben artik kendi hayatima sadece bakmak istiyorum. Yada etrafimdaki insanlara yardim edebilirsem, ona etmeye çalisiyorum. Elimden gelmeyen seyleri düsünmek istemiyorum. Buda bencillik kabul ediyorum. Ancak elimden gelmeyen birseyi düsünerek sadece kafayi yerim.

Ben ateist olarak neden sorusunu sormuyorum.

Sadece nature/nurture olayinda teredütlerim var. Insanlar cidden kötü olarak doguyormu? Insanlari katil olmalarina ne itiyor? Nasil bu kadar vahsilenebiliyor? Joker filmide beni bu konularda baya düsündürtmüstü.

Ecrin bebek kim bilmiyorum, yada ona ne yapildi bilmiyorum. Sanirim Muge Anli programinda çikmis olan yeni bir olay (takip etmiyorum Muge Anliyi). Ne diyebiliriz ki. Önlem alinmaz ise, ceza caydirici olmaz ise,.. Hep bu tür sorunlar olacak.

Ben artik kendi hayatima sadece bakmak istiyorum. Yada etrafimdaki insanlara yardim edebilirsem, ona etmeye çalisiyorum. Elimden gelmeyen seyleri düsünmek istemiyorum. Buda bencillik kabul ediyorum. Ancak elimden gelmeyen birseyi düsünerek sadece kafayi yerim.
Ben de bunu merak ediyorum. Kotu olarak dogan insan var mi? Ya da birinin kotu olmasi kendi elinde mi? Fesatlik, kin mesela. Hadi bunu kiskanayim fesatlik yapayim hinlik yapayim demez ki kimse. İcten gelmiyor mu bu tur seyler, yani yaradilisa bagli degil mi, ya da yetistirme sekline bagli en iyi ihtimalle. E ben boyle yaratildim, kotuluk yapiyorum bu sebeple. Ben miyim suclusu? Ya da beni yetistiren kotu yetistirdi, yine mi ben sucluyum?
kafamda deli sorular, kolayca cozemiyorum:confused:

Acı çektiğini nereden biliyorsunuz?
herşeye kudreti yeten Allah belki o pislikler ona o kötülükleri yaparken bir sızı bile hissettirmedi.
böyle kötü şeyleri sorgularken iyi şeyler içinde tevekkül ediyor musunuz acaba?
mesela bir nar, bir elma, brokoli vs. Vs.Herşey bizler için yaratılmış ve sayısızca faydaları var. Bu dünyaya imtihan olmak için geldik belki o minik yavru da ailesi için bir imtihandı ve sorgusuz sualsiz cennete gitti. Bu dünya geçici, böyle şeylere takılıp dininizi zedelemeyin lütfen zaten insanların kafalarını karıştırmak için bütün dünya bir olmuş uğraşıyor. Burda bu konuyu açarakta istemsiz bir şekilde belki bir çok insanın kötü yönde etkilenmesini sağlayacaksınız.
Yapmayın kardeşim....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X