delirmek uzereyim galiba..

gzmslck

Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2014
96
13
18
35
Kizlar ucuncu ayina bikac gun kalmis bi oglum var.. cok fazla gazi var ve surekli agliyo ne denediysek fayda etmedi bendede artik ne beden olarak nede ruh olarak derman kalmadi hayatimiz altust oldu uyanikken surekli agliyo napicagimi şaşırıyorum surekli uyumak istiyo ama uyutmak cok zor aglaya aglaya zor daliyo oda battaniyede salliyoruz fon aciyoruz oyle.. doktor siddetli kolik yapicak hicbisey yok zaman dedi ama nekadar zaman.. uc aydan sonra azalir diyo ama bizimki gittikce artiyo nolucak boyle bilmiyorum cok zorlaniyorum nezaman gecer kizlar bisey deyin ayni seyleri yasamis olan yada hala yasayan varmi gecicekmi bu gunler.. hep boyle aglayan bi bebek olur diye cok korkuyorum hayat hep boyle gidicek diye.. rahat edicekmiyim ben bu gunler gecicekmi..

Soylediklerini daha yeni atlattim sayilir. Oglum 6 aylik ilk 3.5 ay yemeklerimizi dahi esimle nobetlese yiyorduk surekli evde oglumuzu gezdirip sallamaktan.
Simdi sandalyesine ya da salincagina koyup sofraya birlikte oturuyoruz:) tabiki kucaga ve bana cok duskun ama eski aglamalari kalmadi.

Annemler dogumdan sonra bi sure kalmislardi. Gittikleri ilk hafta depresyona girmek uzereydim hayatim bitti diye bile dusundum(simdi cok.kiziyorum kendime)

Yani yasadigin sey zor ama normal. Ve gercekten geciyor :))

Soylediklerini daha yeni atlattim sayilir. Oglum 6 aylik ilk 3.5 ay yemeklerimizi dahi esimle nobetlese yiyorduk surekli evde oglumuzu gezdirip sallamaktan.
Simdi sandalyesine ya da salincagina koyup sofraya birlikte oturuyoruz:) tabiki kucaga ve bana cok duskun ama eski aglamalari kalmadi.

Annemler dogumdan sonra bi sure kalmislardi. Gittikleri ilk hafta depresyona girmek uzereydim hayatim bitti diye bile dusundum(simdi cok.kiziyorum kendime)

Yani yasadigin sey zor ama normal. Ve gercekten geciyor :))

Uc bucuk aydan sonrami gecti sizinki canim.. valla biz kayinvalidemde kaliyoruz mecburen cunku tek basima basa cikmam cok zor.. ben yemek yerken birileri tuuyo ama surekli agladigi icin yemekler bogazima diziliyo.. kac aydan sonra oh dedin canim ya sanki hic gecmicekmis gibi bende diyorun artik gun yuzu gormem ben bidaha hic normal bir hayatim olmicak diye cunku suanda oyle ve gecmicek gibo gitgide artiyo artik geçecek demek hayal gobo geliyo.. napicm ben boyle kimisi bir yaşına kadar hep agladi diyo oblari duyunca bittim ben artik diyorum..

Uc bucuk aydan sonrami gecti sizinki canim.. valla biz kayinvalidemde kaliyoruz mecburen cunku tek basima basa cikmam cok zor.. ben yemek yerken birileri tuuyo ama surekli agladigi icin yemekler bogazima diziliyo.. kac aydan sonra oh dedin canim ya sanki hic gecmicekmis gibi bende diyorun artik gun yuzu gormem ben bidaha hic normal bir hayatim olmicak diye cunku suanda oyle ve gecmicek gibo gitgide artiyo artik geçecek demek hayal gobo geliyo.. napicm ben boyle kimisi bir yaşına kadar hep agladi diyo oblari duyunca bittim ben artik diyorum..
Simdi gercekten cok zor. Yaninda birileri varsa cok sanlisin. Bizim iki taraf da uzakta kendimiz idare etmek zorunda kaldik.
Aynen dedigin gibi dusunuyodum bende hic hayatim kalmadi hep boyle mi olacak diye:)
Esim ise gidince ozellikle cok zorlaniyodum saat sayiyordum su kadar kaldi gelecek diye.

Ama geciyor. Simdi hic aglamiyor mu dersen tabiki agliyor ama artik oyundan anliyor oyalanabiliyor gaz problemi yok.

Cocuk buyutmek tabiki zor ama ilk 3ay kadar degil:)

Simdi gercekten cok zor. Yaninda birileri varsa cok sanlisin. Bizim iki taraf da uzakta kendimiz idare etmek zorunda kaldik.
Aynen dedigin gibi dusunuyodum bende hic hayatim kalmadi hep boyle mi olacak diye:)
Esim ise gidince ozellikle cok zorlaniyodum saat sayiyordum su kadar kaldi gelecek diye.

Ama geciyor. Simdi hic aglamiyor mu dersen tabiki agliyor ama artik oyundan anliyor oyalanabiliyor gaz problemi yok.

Cocuk buyutmek tabiki zor ama ilk 3ay kadar degil:)

Sebepsiz yere aglamiyodur ama dimi artik.. gercekten cok zormus hic boyle tahmin etmezdim bende esimi cok zor bekliyorum zayeb cocuk olduktan sonra esime iko kati daha duskun oldum yardim etmeae bile onu göreyim yeyer diyorum.. bilmiyorum arkadasim biraz umit oldun bana gecicek dedin ya cok sagol Allah razi olsun valla..

Aynen sebepsiz ve saatlerce aglamiyor artik cok sukur.

Allah yardimcin olsun.
Yavrularimizi bagislasin bize:)

Kizlar ucuncu ayina bikac gun kalmis bi oglum var.. cok fazla gazi var ve surekli agliyo ne denediysek fayda etmedi bendede artik ne beden olarak nede ruh olarak derman kalmadi hayatimiz altust oldu uyanikken surekli agliyo napicagimi şaşırıyorum surekli uyumak istiyo ama uyutmak cok zor aglaya aglaya zor daliyo oda battaniyede salliyoruz fon aciyoruz oyle.. doktor siddetli kolik yapicak hicbisey yok zaman dedi ama nekadar zaman.. uc aydan sonra azalir diyo ama bizimki gittikce artiyo nolucak boyle bilmiyorum cok zorlaniyorum nezaman gecer kizlar bisey deyin ayni seyleri yasamis olan yada hala yasayan varmi gecicekmi bu gunler.. hep boyle aglayan bi bebek olur diye cok korkuyorum hayat hep boyle gidicek diye.. rahat edicekmiyim ben bu gunler gecicekmi..

hemen hemen her anne canim bu soylediklerini yasiyor. Ayni seyleri bizde yasadik.hatta o kadar kotuydu ki hastanede cocugun baska derdi mi var acaba diye arastirdilar ama birsey bulunamadi. 3 ay sonra yavas yavas gecicek emin ol.

hemen hemen her anne canim bu soylediklerini yasiyor. Ayni seyleri bizde yasadik.hatta o kadar kotuydu ki hastanede cocugun baska derdi mi var acaba diye arastirdilar ama birsey bulunamadi. 3 ay sonra yavas yavas gecicek emin ol.

Sagol canim bizde cok doktor gezdik her testi yapirdik hicbisey cikmadi.. bende korkyorum aglamayi huy edindi herhalde diyorum hep boyle aglicak.. doktorda uc aydan sonra yavas yavas gecer diyo ama uc ayada bikac gunumuz kaldi hicbir degisiklik yok.. insan bu donemdeyken gececegine inanamiyor iste..

Canim size tesis konmus ama bize konmamisti bile....
4aya kadar aglamalar mizirdaanlarmalar nelwr neler....
Ama bitiyo canim emin ol bitiyo ayni bnde sebin gibiydim hatta konularima bakabilirsin
Bitecek mi ne zman bitecek ben bunaliyorum yanimda kimse yok esimle bizde nobetlese yerdik yemegimzii
Bazren esim gelir yemek yapardi...

Oyle yani bitiyo canim emin ol ama 8ay olduk hala uykumuz yok duzenli bi sekilde..
Sadece sabir canim sadece

Annelik kolay deil iste canim fedakarlik olayi burda basliyo iste

Tam hersey duzelmis derken simdide

Dis sikintimz cikti....
ama zor oluyo ewet bir yandan da sevinc yani buyudugune dair adim atiyo ama agri icinde oluyo bu..
Suan icin de sadece sabr ediyorum ben
Allah kolaylik versin canim duzelir ins..

Ama bitiyo canim emin ol bitiyo ayni bnde sebin gibiydim hatta konularima bakabilirsin
Bitecek mi ne zman bitecek ben bunaliyorum yanimda kimse yok esimle bizde nobetlese yerdik yemegimzii

Oyle yani bitiyo canim emin ol ama 8ay olduk hala uykumuz yok duzenli bi sekilde..

Dis sikintimz cikti....
ama zor oluyo ewet bir yandan da sevinc yani buyudugune dair adim atiyo ama agri icinde oluyo bu..

Dis sikintimz cikti....

Insallah duzelir canim herkes bu yollaran geciyomus ama zoru yasayan cok iyi anliyo bizede zor bebekler verdi Allah im saglik olsun.. dort ayda gecer inşallah benimkide canim dua et nolur..

İns.canim jac aylik suan kolik uzerinde bi doktor lkadar bilgim var diyebilirim;)

Canim kolik bebek gercekten sabir istiyo yaa
Kimsenin yaninda emmek istemez sseeli ortamlari sevmez
Uyuturken ney dinletirsen cok faydali oluyo
Uykusuna hemn geciyo bu sayede
Sen streslu sinrili olursan bunu hemn anlar ve daha aksi olabilir
Biliyorum mumnun deil ama o agladugi zmana olabildigince sakin ol stres yapma aglasin yapacak baska biseyi yok cunku
Aile arasi hzuursuzluktan da etkilenip agalaya bilir buna cook dikkat edin
Aglama sebebi belli deil bunda okdar deisiki bisey ki yasayan bilir bunu
Dedigim gibi sakin ol aglayinca telas yapma
Strelu hic olma cynku bundanda cok fazla etkileniyolar..
Umarim yardimci olabilmisimdir

Canim kolik bebek gercekten sabir istiyo yaa
Kimsenin yaninda emmek istemez sseeli ortamlari sevmez
Uyuturken ney dinletirsen cok faydali oluyo
Uykusuna hemn geciyo bu sayede
Sen streslu sinrili olursan bunu hemn anlar ve daha aksi olabilir
Biliyorum mumnun deil ama o agladugi zmana olabildigince sakin ol stres yapma aglasin yapacak baska biseyi yok cunku
Aile arasi hzuursuzluktan da etkilenip agalaya bilir buna cook dikkat edin
Aglama sebebi belli deil bunda okdar deisiki bisey ki yasayan bilir bunu
Dedigim gibi sakin ol aglayinca telas yapma
Strelu hic olma cynku bundanda cok fazla etkileniyolar..
Umarim yardimci olabilmisimdir

Sagol canim benimki alti gun sonra uc ay olcak ama bu aralar asiri cogaldi aglamalar valla napocam bilmiyorum uyanikken surekli agliyor.. senindemi bebegin kolikti nasil gecti kolikligi..

Ewet canim bzimki e kolikdi 4 aydan sonra azar azar tamamen ortadan kalkti suan cok sukir hix bi sikinti yok

Ayaklarinin altina ve karnina aci elma yagi sur ek olarak az miktarda papatya ya da ada cayi verebilirsin doktorlar oneriyirlar sakinlestirdigi icin ayrica eczanelrrde om-x damla var o da iyi geliyor. Cocugu biberonla besliyorsan eger muhakkak dr.browns biberonlarindan kullan. Umariim bebis toparlar bir an once :)

Ewet canim bzimki e kolikdi 4 aydan sonra azar azar tamamen ortadan kalkti suan cok sukir hix bi sikinti yok

Ahh canim ne mutlu sana biz bu gece gene berbat bi haldeydik bütün gun agladi uykusi var uyumuyo artık tamam susturamicaz biz bu cocugu dedik.. bide agizinda pamukcuk oldu galiba onadami huysuzluk edip agliyo bilmiyorum yarin doktora gidicez.. cok yoruldum hersey bitsin istiyorum bu kotu günleri unutmak istiyorum artik..

Canim biberonla besliyomusun?
Eger besliyosan mama yi yapip biberonda calkalama oda asiri gaza sebeb olur kasikla karistirmalsin
Eger seni emiyosada o uyidugu zamnalrda sen de uyu bol bol dinlen
Cunku ne kadar dinlenirsen sutun o kadar kaliteli olur
Buna da dip not diyelim..

Gecer canim emin ol gecer hep boyle gitmez merak etme

Eger ki hastanede bir sey cikmadiysa bir sey yok dur
Benim kizimda hic biseyi olmasa bile aksiliginden aglardi emin ol

Boyle boyle buyuyolar iste canim sikma canini moralini yuksek tut

merhaba,benim oglumda cok aglardi..buzuki orhan -kolik diye bi cd var,sarkilari youtubedan da bulabilirsiniz.bu adamcagizin kizida kolik oldugu icin kizini susturmak adina yapmis bu sarkilari.benim oglumda cok ama cok ise yaramisti..

bide bebeginizin gece uykulari nasil? buyuk ihtimal gece uykulari cok huzursuz ki gunduz surekli uyku halinde yavru..ki 3 aylik bebek en fazla 2 saat uykusuzluga dayanabilir sonra uyku ister..45 dkdan kisa uykulara felaket uykusu deniyor yani cocuk dinlenmiyor 15-20 dklik uykularda.aksine daha yorgun kalkiyor uykudan.acik havaya cikartin mesela,yada bebeginizi gogsunuzde tasiyabileceginiz sling adinda tasiyicilar mevcut onlardan edinin.cok rahat ediyorlar orda.

simdiden gece uykularini duzene sokmaya calisin en azindan bi rutin olusturun.her aksam yikarim ben oglumu uykuya gecmesine cok yardimci oluyor.

Back
X