delirmek üzereyim yardım edin arkadaşlar:(

papatyaaa00

Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2013
96
0
16
Afyon
arkadaşlar ben çok zor durumdayım.ne yapacağımı bilemiyorum bu kararsızlık öldürüyor beni.fikirleriniz benim için çok önemli yardım edin lütfen.konu şöyle.ben 3 aylık nişanlıyım.yarı severek yarı görücü usulu başladı bizim hikayemiz.ama ilk adımı atan ben oldum yani şöyle ben merak edip araştırmıştım kim diye o bunu öğrenince konuşmaya başladık.derken olay bu noktaya geldi.nişanlım beni çok seviyor çok iyi davranıyor herşeyin üstünde beni tutuyor.şu an askerde ama hergün 2 3 kere arar sorar ilgilenir.herşey başta çok güzeldi.sonradan ailesini babam beğenmedi sevmedi.özellikle babasından nefret ediyor diyebilirim.babam zaten çoğu insanla anlaşamaz ama bu durum beni gerçekten çok üzdü.ben böyle sorunlar olsun istemiyordum.bazı kızdığı noktalarda haklı bazılarında haksız.bu durum beni de olumsuz etkiledi.şimdi bende ailesine karşı hiç saygı sevgi kalmadı.yüzlerini bile göresim gelmiyor.babamdan çok etkilendim.nişanlımda durumun farkında idare et diyor artık onu da çok üzüyorum bu konuda.birde biz aynı şehirde yaşayacağız yani sürekli göreceğiz aileleri.bu durum ilerde benim evlilik hayatımı kabusa döndürür mü diye çok korkuyorum.yol yakınken döneyimmi sizce ne yapmayalıyım.babama defalarca dedim istemiyorsan verelim yüzüğü diye ama çocuk iyi diyor o yüzden ayrıl da diyemiyor.bıktım artık.nerden düştüm bu duruma hayatım kabusa döndü resmen.benim gibi bu sorunları yaşayan arkadaşlar var mı?hepinizden fikirlerinizi bekliyorum.

Eğer siz nişanlınızın karakterinden eminseniz (sizinle ilgilenmesini düşünmeden karar verin buna) , ailenize artık kulak asmayın.
Sizi vermişler ve nişanlanmışsınız, babanıza ayrılayım demenize rağmen yanaşmıyorsa artık babanıza bu durumu sizi üzdüğünüzü, ileride evlilik hayatınızı etkileyeceğini bu yüzden artık bu konuda net kararlı olması gerektiğini söyleyin.
Babanızın düşüncelerini süzgeçten geçirmeden, nişanlınızın ailesine bu şekilde önyargılı davranmanız hoş değil.
Üstelik şimdiden aile tartışmalarını, olumsuz düşüncelerinizi nişanlınıza yansıtıyorsanız çok değil kısa bir süre aranızda büyük problemler çıkar.
O da başlar sıkıntısını dile getirmeye ve aranızda uçurumlara neden olur.
Ailenizin düşüncelerini artık hiçbirşekilde nişanlınıza yansıtmayın.

babanız karşı tarafın hangi davranışlarından nefret etmiş?

Ailesine Kızıp Nişanlını mı cezalandırıcaksın ? baban neden ailesinden nefret etti onlarıda söylersen burdaki kk üyeleri daha net cevaplar verir. Köpeğin hatrı yoksa sahibinin var. hemen ayrılmayı düşünme Nişanlını al karşına konuş rahatsız olduğunuz konuları söyle yapılan yalnışlıklar varsa onları dile getir. beraber fikir alışverişi yapın daha sağlıklı olur

nişanlımın babası çok paracı sürekli para hesabı yapıyor.bir yere gitsek hep beraber elini cebine atmıyor ya nişanlım veriyor ya babam.ayrıca kendini övünmeyi çok seviyor sürekli yaptığı şeyleri anlatıp duruyor.bunlar nefret ettirdi babamı.adamla oturup konuşmak bile istemiyor.onlarla görüşünce canı sıkılıyor moreli bozuluyor sanki yanlış yaptık der gibi konuşuyor.bende bu duruma çok üzülüyorum.acaba yanlışmı yaptık diye içim içimi yiyor.nişanlımla konuştum ailesinin o da farkında ama onlar öyle huylarını nasıl değiştircem diyor.bazen uyarıyor babasını şöyle yapma böyle yapma diye ama sonuçta huzursuz oluyoruz.

nişanlımın babası çok paracı sürekli para hesabı yapıyor.bir yere gitsek hep beraber elini cebine atmıyor ya nişanlım veriyor ya babam.ayrıca kendini övünmeyi çok seviyor sürekli yaptığı şeyleri anlatıp duruyor.bunlar nefret ettirdi babamı.adamla oturup konuşmak bile istemiyor.onlarla görüşünce canı sıkılıyor moreli bozuluyor sanki yanlış yaptık der gibi konuşuyor.bende bu duruma çok üzülüyorum.acaba yanlışmı yaptık diye içim içimi yiyor.nişanlımla konuştum ailesinin o da farkında ama onlar öyle huylarını nasıl değiştircem diyor.bazen uyarıyor babasını şöyle yapma böyle yapma diye ama sonuçta huzursuz oluyoruz.

Siz nişanlınızı bu şekilde uyarmaya devam ettiğiniz taktirde aranızda saygı denilen şey kalmayacak.
Bir süre dayanır sonra bu şikayetlerinizi birer birer önünüze serer.Evlendikten sonra ise ailenizden ve sizden çıkarır acısını.
Tekrar söylüyorum, aile konularını kapatmalısınız ve babanızı bu konuda uyarmalısınız.
Nişanlınızın babasından şikayetiniz var ama nişanlanmış ve yuvasını kurmaya çalışan bir kızla böyle konuşulmamasını bilen bir babanız olduğunu unutuyorsunuz.
Ya vermeyecek( ama çocuk iyi demekle olmaz) ya da veriyorsa biraz daha ketum olacak.

Ayrıca ha nişanlınız ödemiş hesabı ha babası, fark yok arada.

nişanlınıza bunları yansıtmanız bence de hiç hoş olmamış. Dört dörtlük bir kayınpeder ya da valide mi arıyorsunuz her insanın kusuru olacaktır. Diyelim ayrıldınız baska birinin annesi babası mükemmel mi olacak? bana sorunları gözünüzde büyütmüşsünüz gibi geldi ki babanız buna sebebiyet vermiş.
Cimri olmasın ya da kendini övmeyi sevmesin mesele bitti mi? belki bunlar olmayacak ama sizi sürekli oğluna kötüleyen, asabi, dedikoducu, yalancı vs..vs biri de olabilirdi
her insanın kaldırabileceği seyler farklıdır elbet ama mükemmel bir k.peder k valide cıkmayacak karsınıza
cünkü ne siz ne ben ne de diğer insanlar hiç kimse mükemmel değil

arkadaşlar ben çok zor durumdayım.ne yapacağımı bilemiyorum bu kararsızlık öldürüyor beni.fikirleriniz benim için çok önemli yardım edin lütfen.konu şöyle.ben 3 aylık nişanlıyım.yarı severek yarı görücü usulu başladı bizim hikayemiz.ama ilk adımı atan ben oldum yani şöyle ben merak edip araştırmıştım kim diye o bunu öğrenince konuşmaya başladık.derken olay bu noktaya geldi.nişanlım beni çok seviyor çok iyi davranıyor herşeyin üstünde beni tutuyor.şu an askerde ama hergün 2 3 kere arar sorar ilgilenir.herşey başta çok güzeldi.sonradan ailesini babam beğenmedi sevmedi.özellikle babasından nefret ediyor diyebilirim.babam zaten çoğu insanla anlaşamaz ama bu durum beni gerçekten çok üzdü.ben böyle sorunlar olsun istemiyordum.bazı kızdığı noktalarda haklı bazılarında haksız.bu durum beni de olumsuz etkiledi.şimdi bende ailesine karşı hiç saygı sevgi kalmadı.yüzlerini bile göresim gelmiyor.babamdan çok etkilendim.nişanlımda durumun farkında idare et diyor artık onu da çok üzüyorum bu konuda.birde biz aynı şehirde yaşayacağız yani sürekli göreceğiz aileleri.bu durum ilerde benim evlilik hayatımı kabusa döndürür mü diye çok korkuyorum.yol yakınken döneyimmi sizce ne yapmayalıyım.babama defalarca dedim istemiyorsan verelim yüzüğü diye ama çocuk iyi diyor o yüzden ayrıl da diyemiyor.bıktım artık.nerden düştüm bu duruma hayatım kabusa döndü resmen.benim gibi bu sorunları yaşayan arkadaşlar var mı?hepinizden fikirlerinizi bekliyorum.
bence seviyorsan babanın laflarına kulağını tıkamalısın, ama sen kendinden emin değilsen bunu ayrılığa bi bahane olarak görüyosan da çocuğa boşuna umut verme bence canım

Bence seviyorsan denilenleri duymazlıktan geleceksin.
Evlenince de zaten ayrı evler olacak aynı şehirde olsanız da sıkıntı olmaz diye umuyorum şayet evliliğinize müdahele ettirmediğiniz takdirde.
O yüzden iyi düşünüp karar ver bence ani karar verme sonradan pişman olmamak için.

Benim de esimin ailesi cimri ve ustune ustluk dedikoducu bir aile. Ayri sehirdeyiz ama nereyse bosanmanin esigine getirmislerdi bizi. Ama esim cok iyidir masallah :nazar: Yine olsa yine evlenirdim esimle.

Nisanlin iyiyse evlen derim ben.

Babasının Cimriliği Sizi ilgilendirmiyor. babanıda ilgilendirmez kendini övmeyi seviyor demişsin he he diyip geçmek çok mu zor ? babanda ayda yılda bir kere görüşür olur biter. Herkezin annası babası dört dörtlükmü ?

ben okuyunca konunuzu tek gordugum huzursuzluk oldu acıkcası.bırde aynı sehırde oturacaksınız allah yardıcınız olsun cımrı ınsanla ugrasılmaz.ben hıc hazetmem babanızda bu konuda haklı bence.nısanlınız sımdı bısey demıyor ama evlenınce gorursunuz sız.ıdare et aman az gorus demesı kolayda evlenınce oyle olmuyor ıste.evınıze aılelerı ayrı ayrımı cagıracaksınız.muhakkak denk gelınır.ve duruma gorede bı taraf patlar.yanı bunlar ıhtımaller tabıkı ama %85 oranında durum bu umarım dıger kısıma dahıl olursunuz

ortada aileler arasındaki sorundan dolayı yol yakınken döneyim diye bize soruyorsan emin değilsin demektir.eşimin babası da kimseyle anlaşamaz.eee aynı şehir ya da farklı şehir farketmez, 10 yıldır kimse kimseyi görmüyor telefonda bile konuşmuyor.babanın anlaşa birini arıyorsan daha çok nişan atarsın.

babamla defalarca konuştum ama anlamıyor yine bildiğini okuyor.ona kalsam ben kimseyle evlenemem farkındayım çünkü en ufacık birşeyde insanlardan nefret eden bi kişiliği var.ben olayın içinde olduğum için çok gözümde büyüdü.dışardan bakıldığında nasıl görünüyor ne yapmam gerekir diye danışmak istedim sonuçta herkesin bir tecrübesi var.emin değilim çünkü evlilik bu hayatta en önemli bir karar neyin ne olacağı hiç belli olmaz sevsemde benim mantığım ağır basıyor o yüzden sürekli irdelemek zorunda kalıyorum.gözümü kapatamıyorum.zaten kararsız biriyimdir.

canım yorum yapmadan geçemedim bu insanı seviyosanız bence bırakmayın sırf babası için. çünkü kafa yapınıza göre birini bulmak çok zor inanın bulmuşken kaybetmeyin derim.

emin olun babanız bundan sonraki nişanlınız için, ailesi, çevresi, okulu, zevkleri, hobileri gibi beğenmeyeceği binlerce şey bulacak size.. bir kere kabul edelim, babalar damatlardan ve ailelerinden pek hoşlanmaz, anlaşan da çoook nadirdir :) sonuçta kızı evleneceği için pipiriklenir çoğu zaman da çok yersizdir aslında.. o yüzden lütfen siz babanız için değil, kendiniz için evlenin.. eğer ki siz anlaşabiliyorsanız, uyuşuyorsanız ve en önemlisi seviyorsanız ailenizin endişelerini çok da ciddiye almayın.. nasıl olsa diğerleri için de çok farklı düşünmeyecek :34:

babamla defalarca konuştum ama anlamıyor yine bildiğini okuyor.ona kalsam ben kimseyle evlenemem farkındayım çünkü en ufacık birşeyde insanlardan nefret eden bi kişiliği var.ben olayın içinde olduğum için çok gözümde büyüdü.dışardan bakıldığında nasıl görünüyor ne yapmam gerekir diye danışmak istedim sonuçta herkesin bir tecrübesi var.emin değilim çünkü evlilik bu hayatta en önemli bir karar neyin ne olacağı hiç belli olmaz sevsemde benim mantığım ağır basıyor o yüzden sürekli irdelemek zorunda kalıyorum.gözümü kapatamıyorum.zaten kararsız biriyimdir.

Herkesin ailesi için kendi çocugu çok kıymetlidir.O yüzden babalar ve annelerde tereddüt ederler acaba benim çocuguma da böyle davranırmı diye...Bence burda dikkaet edecegin en önemli şey nişanlının tavırları.O şimdi eli açık gibi görünebilirde ama gerçekten öyle mi değil mi.Babasına benziyomu.Ki ben pek sanmıyorum benzediğini.Genlde babalar ve erkek çocukları çelişirler...Cimri herşeyin hesabını yapan insan elbette hoş karşılanmaz.Nişanlını gözlemle.Hareketlerinden sezerisin eger varsa o zaman düşün yoksa neden nişan atasınki.Kimsenin ailesi istediğimiz gibi olamaz.Annemin bi lafı vardır.Hem oğlunu hemde ailesini sevecegin adamı bulmak imkansız der.Doğruda...Babası sizin hayatınızı etkilemiyosa bu düşünceleri silin.Askerdeki nişanlınızıda huzursuz etmeyin.Çocuk zaten orda anlattıklarınızdan tedirgindir üsteleyipde çıkmaza sürüklemeyin.

Seninle aynı durumdayım ve evliyim :/

Allah yardımcımız olsun. :/

benimle aynı durumda ve evli olduğunuz için merak ettim.bana biraz daha yardımcı olabilir misiniz?çok sıkıntı oluyor mu böyle durumlar evlilik için yoksa üstesinden gelinebilecek bir durum mu?mesela bu durumu bilseydiniz yinede evlenir miydiniz eşinizle...

arkadaşlar verdiğiniz cevaplar için çok tşk ederim.biraz olsun rahatladım ve dikkate alacağım yorumlarınızı.şunu farkettim burada derdimi paylaşmak ve sizlerden fikir almak bana çok iyi geldi.tşk ederim.

Back
X