• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Delirmek Üzereyim...!

Evimde kimseye birşey yatırmıyorum (annem/kayınvalidem özellikle)güzelce uyarıyorum yapmaya çalışanı.
Benim düzenim var,herşeyin yeri belli,siz oturun ben yaparım diyorum. Bazen kayınvalidem kahve fincanını yıkayıp koyardı sepete ona dahi söyledim anne bırak ben elde yıkamıyorum,koyarız makineye yıkanır,uğraşma diye. Son oldu yapmadı bir daha. Deterjansız suyla çalkalanıp sepete konması beni rahatsız ediyor çünkü.
Annem kaldı biz hastanedeyken birçok şeyin yeri değişmiş mutfakta,eve gelince bazı şeyleri günlerce aradım. Ortalıkta dağınıklık sevmez,titiz kadındır annem ona rağmen böyle oldu birde. Dolayısıyla güzelce söylüyorum anne bırak lütfen,hadı gel kahve yapayım sana kahveni iç ben hallederim diye. Alinan,bozulan olmuyor güzelce soyleyince.
Size gayet hak veriyorum,tertemiz biri dahi olsa işi yapan,düzeninize müdahale oluyor,herşeyin yeri değişiyor ,kaldı ki pis diyorsunuz. Haliyle rahatsız olmanız normal.
Sizde söyleyin çekinmeyin ama bağırarak kırarak değil,güzellikle,bıkmadan yılmadan söyleyin,bir yerden sonra vazgeçer muhakkak.

Ayni seyi o da yapiyor.
Su iciyor deterjansiz durulayip sepete koyuyor.
Ben yine kirmadan bak aksama zaten makine calisacak sen boyle elde yikayinca makine dolmuyor bos calistiriyoruz yikama dedim. Ama benimki gercekten umursamiyor.

Cok sey denedim ama yaptiklarini degistiremedim.
Bebegi de emanet etmek istemiyorum cunku eltimin bebeginin agzina memesini sokup emzirmeye kalkmisti. Onu yaparsa gercekten istemedigim seyler soylemek zorunda kalirim.

Oha ben şok!
Vazgeçtim vermeyin bebeği :)

Dosek, yorgan ne varsa acip yununu yikayip balkona serdi.

Kendini temizliğe gelen kadın mı sandı acaba?
Ne alaka yorgan yünü yıkama?

Ne saçmalık...

"Sen bilmezsin ben bilirim" mi demeye çalışıyor acaba. Çok sinir bozucu bir şey.

Yaşı kaç olursa olsun (ayyy kadın yaşlı yaaa), kimin annesi olursa olsun (ayyy çok sevdiğim kocacığımın annesi o) bu şekilde kimsenin sınırlarını ihlal etmeye hakkı yok. Bunun adı haddini bilmemek. Bunun adı ego savaşı yapmak. Bunun adı orasını gelininin evi olarak görmemek, gelinini evin hanımı olarak saymamak.

Sinir bozucu gerçekten. Bence söyleyin, bu şekilde davranacaklarsa gitsinler. Eşinizi filan da araya sokmayın, direkt kovun. Size yapılan BÜYÜK bir saygısızlık var ortada.

Hadi diyelim kadın psikolojik hasta, gittiği yerde temizliğe kalkışmadan durması imkansız, o zaman da kendi evinden çıkmasın. Başkasına bu derece rahatsızlık vermeye hakkı yok.

Oha ben şok!
Vazgeçtim vermeyin bebeği :)

40 gunluk bebege cay ve yogurt veren kadina zaten emanet etmem canim :)

Bir de suna kiziyorum. Cay bardaklari sararmis dryip camasir suyuna bastiriyor. Ama camasir suyu agir kimyasal. Yani arinmiyor ne kadar yikansa da.

Tavugu cozdurup cozdurup tekrar donduruyor. Sarmonel oldum olumden dondum.

Kendini temizliğe gelen kadın mı sandı acaba?
Ne alaka yorgan yünü yıkama?

Ne saçmalık...

"Sen bilmezsin ben bilirim" mi demeye çalışıyor acaba. Çok sinir bozucu bir şey.

Yaşı kaç olursa olsun (ayyy kadın yaşlı yaaa), kimin annesi olursa olsun (ayyy çok sevdiğim kocacığımın annesi o) bu şekilde kimsenin sınırlarını ihlal etmeye hakkı yok. Bunun adı haddini bilmemek. Bunun adı ego savaşı yapmak. Bunun adı orasını gelininin evi olarak görmemek, gelinini evin hanımı olarak saymamak.

Sinir bozucu gerçekten. Bence söyleyin, bu şekilde davranacaklarsa gitsinler. Eşinizi filan da araya sokmayın, direkt kovun. Size yapılan BÜYÜK bir saygısızlık var ortada.

Hadi diyelim kadın psikolojik hasta, gittiği yerde temizliğe kalkışmadan durması imkansız, o zaman da kendi evinden çıkmasın. Başkasına bu derece rahatsızlık vermeye hakkı yok.

Ayni sekilde dusunuyorum.
Asla yasa saygim olmadi hakedene saygim oldu.
Esimi kirmak istemedim o kadar.

Suan yapmaya calistigi sey donunce o yapmiyor onun isini ben yaptim demek ve esime o izlenimi vermek.
Neyse ki esim huyunu biliyor.

Oğlum Yok net olarak bu kv davranışlarını çözemiyorum . Neden yani amaç ne oğlu mutsuz olan anneler niye mutlu oluyor ? Boşver iki haftalığına gelmiş gidene kadar dişini sık bi 9 sene daha gelmeseler bile emin ol 30 sene konuşur bu iki haftada söylediğin herşeyi başına kalkar.. sakin ol bebeğinle ilgilen çok iş yapmak istiyorsa yönlendir elini boş bırakma ki kendi kendine iş yapmasın

kadın full enerji dolu gelmiş galiba .
gelmeden kafasında plan yapmıştır
sabahın 8 'inde başladığına göre temizliğe.:temizlik:
iş yapan kv konusu görünce çok şaşırıyorum açıkçası.
hiç görmediğim bir durum çevremde.
ama boylede okuyunca yapmamalari daha makbul sanki:110:
kadın temizlik yapacağım diye panik olup malzemeleri karıştırmış olabilir mi:deli:

Oğlum Yok net olarak bu kv davranışlarını çözemiyorum . Neden yani amaç ne oğlu mutsuz olan anneler niye mutlu oluyor ? Boşver iki haftalığına gelmiş gidene kadar dişini sık bi 9 sene daha gelmeseler bile emin ol 30 sene konuşur bu iki haftada söylediğin herşeyi başına kalkar.. sakin ol bebeğinle ilgilen çok iş yapmak istiyorsa yönlendir elini boş bırakma ki kendi kendine iş yapmasın

Ay canim benim oglum var ama ben de anlamiyorum inan.
Bi 90 sene daha gelmesin mumkunse.

kadın full enerji dolu gelmiş galiba .
gelmeden kafasında plan yapmıştır
sabahın 8 'inde başladığına göre temizliğe.:temizlik:
iş yapan kv konusu görünce çok şaşırıyorum açıkçası.
hiç görmediğim bir durum çevremde.
ama boylede okuyunca yapmamalari daha makbul sanki:110:
kadın temizlik yapacağım diye panik olup malzemeleri karıştırmış olabilir mi:deli:

8'de baslasa iyi 5'te 6'da basliyor.
Kesinlikle yapmamalari daha makbul.
Evin duzenini en iyi evin hanimi bilir neticede.

Ya bu hafta kacinci mutfak beziyle yer silen kv konusu. Annelerimize ne oldu boyle ya?:KK61: Temizdi, duzenliydi bizim analarimiz. Inanamiyorum geldigimiz duruma. Ogluslar evlenince kafa gidiyor mu acaba? Komsularin yemeklerini yemeye icmeye korkar oldum burada okuduklarimdan. Allah kurtarsin canim.
Bende hayret ettim.Annelerimiz bizi asla ikisi birbirine karışmaz diye yetiştirdi.İnsan herşeye kuşkuyla yaklaşacak artık.Gerçi kirpicim,mutfak bıçağıyla tırnak keseni de duydum,artık hiçbir şeye şaşırmamamm gerek.Bunu yapan da,kimselerde yiyemez titizlıkten:KK11:

Back
X