• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Delirmek Üzereyim...!

Bunu her sene yasayan var canim, seninki 9 senede ilk defa gelmis kirma kalbini az disini sIk. Biliyorum sabretmesi zor anliyorum seni ama ilk defa gelmisler birak napiyosa yapsin o gidince yeni bezler alirsin. Bence bu duruma positif bakip faydalan. Kv herseyo yaparken sende neguzel bebeginle uyu ilgilen

Ay tiksindim cidden, bu kadın evinde de böyleyse mikrop yuvasıdır. Kızmakta haklısınız, sabır çekmek de zor biliyorum. Bence hiçbir şekilde ev işi yapmasına izin vermeyin, "Ben yaparım siz misafirsiniz" diye oturtun sürekli.

Tam işe girişecekken alın elinden işi anneciğim sen otur ben hallederim sen hiç yorulma zahmet etme diyin. Sayılı gün çabuk geçer. :) Kolay gelsin.

Valla ben gelince hiç birşey demiyorum kendi çapında takılıyor.. o gittikten sonra yapacağımı yapıyorum değiştiriyorum heryeri.. 9 yılda bir gelmiş hiç takma kafana o yardım etmek istiyor aklınca iste kovanda anne babası ne desin adam kırk yılda bir gelmisler

Kadın bence sıkıyor evden özellikle apartanda yaşıyorsanız ve kv niz de müstakil evde yaşıyorsa sebep bu olabilir ikinci sebep de bebeğiniz oldugu için size yardım etmeye çalışsabilir.Kızmak yerine kibar bir dille uyarın ayrıca pek titiz de değilmiş orası ayrı bir şey anne ben yaparım sen yorulma tatile geldin sonuçta diyebilirsiniz

Evet tam dediginiz gibi ben apartmanda yasiyorum o kendi evinde yasiyor. 4 kat ama her katta kendi gelinleri var.
Kotu niyet aramamaya calisiyorum ama gercekten cok bunaldim.

Sabredeceksin zaten tepkini vermişsin anlarsa anlar artık.

Ben de hamileliğimin son döneminde ev temizliği için yardımcı cagiracaktim görümcem ısrar etti ben yaparim çağırma diye.

Tamam birlikte yapalım dedim ve camları sildiği suyu mutfak lavabosu na döktü ordan şu alıyor kovaya. Tabi bunu görünce dedim ayvayı yedin ev baştan temizlenerek.
Mutfaga sıra geldi siliyor örttüyu seriyor ama yerleştirme kısmı için abla şunu şuraya koyalım diyorum, aman biraz değişik olsun hep aynı mı olacak diyor.

Sonrasında eşimle hepsinin üstünden geçtim topladim velhasılı kelam herkse temizlik anlayışı farklı ve fazla müdahale edilmeyecek konular o yüzden rahat bırakmak lazım.

Ben mudahale etmesem olmazdi cunku alaturka wc'deki terlikle bir adim koridora atti. Orayi bir bezle sildi ve o besi mutfakta durulamaya kalkti.
Bu kadarini kimin midesi alir ki kendisi haric?

Gercekten hijyen den pek anlamiyormus kv niz.. Siz onceden gittiginizde evlerinde farketmediniz mi kendi evinde de boyle miydi..

Neyse ya sabir diyin. Dediginiz gibi kirk yilda bir gelmisler eşinizin hatri söz konusu.. Onlar gittikten sonra vileda bez ne varsa çope atar yenisini alirsiniz.. Sayili gun sabredin hatir icin

Kendi evinde daha da beter. Ama gelip benim evime bu kadar mudahale edecegini bilmiyordum. Katlaniyorum bakalim.

Ay tiksindim cidden, bu kadın evinde de böyleyse mikrop yuvasıdır. Kızmakta haklısınız, sabır çekmek de zor biliyorum. Bence hiçbir şekilde ev işi yapmasına izin vermeyin, "Ben yaparım siz misafirsiniz" diye oturtun sürekli.

Oyle yapiyorum ama daha ben arkami donmeden bir yerleri kurcalamaya basliyor.

Kadin kendince iyilik yapmak istemis ama olmamis,sonucta kendi evi degil size danisarak yapmaliydi illa yapacaksada.

Bence esinizin hatrina da olsa sabredin kendinizi de uzmeyin sonucta kucuk bebeginiz var emziriyorsunuz Allah muhafaza sinir stresten sutunuz kesilir,hem sayili gun cabuk gecer

valla aslında haklısın ama sayılı gün olduğu için idare edicen, çok sorun çıkarırsan eşin sonra annemi evde hzuur vermedin fln er. bu dediklerinin benzerini her gün yaşayan biri olarak sana imrendim açıkçası:)
temizlik konusu ayrı tabi. wc ye soktuğu viledaları yer sildiği bezleri direk çöpe at yenisini al o da anlasın yanlış olduğunu.

Kadin kendince iyilik yapmak istemis ama olmamis,sonucta kendi evi degil size danisarak yapmaliydi illa yapacaksada.

Bence esinizin hatrina da olsa sabredin kendinizi de uzmeyin sonucta kucuk bebeginiz var emziriyorsunuz Allah muhafaza sinir stresten sutunuz kesilir,hem sayili gun cabuk gecer

Haklisiniz.
Safak sayiyorum. Umarim bir an once gecer de rahat bir nefes alirim ben de.

Merhaba kizlar.
Kv evime 9 seneden sonra ilk defa geldi.
Suana kadar yazlari 2 3 haftaligina biz oraya gittigimizden gelmiyorlardi. Bu yil bebegim dogunca kp ile 2 haftaligina buranin yolunu tuttular.
Gelgelelim ben daha 2. gunden sinir krizi gecirme asamasina geldim.
Saat gece 1'de ucaklari indi. Bavuldu yoldu sohbetti derken 3'te uyuduk. Bu sabahin 6'sinda kalkip (biz uyuyoruz 8.30'a kadar) butun evi alt ust etmis guya temizlik yapiyor.
Sanki ondan is isteyen var, sanki ben evimin isini yapamiyorum.

Beni delirtme asamasina getirdigi konular:
- Mutfaktaki el bezlerimle yerleri silip yer bezi yapmis.
- Viledayi alaturka wc'ye sokmus.
- Dosek, yorgan ne varsa acip yununu yikayip balkona serdi. Esinti ile butun tozu tuyu iceri geldi 2 aylik bebegim var.
- Yerleri sildigi bezleri mutfak lavabosunda yikamaya kalkiyor.
- Kimsenin yaninda emzirmedigimi bildigi halde kapiyi calmadan iceri daliyor ki ben de hemen ustumu kapatiyorum ve bebegim bagirmaya basliyor.
- Yastik veriyoruz salondaki kirlentlerde yatiyor.
- Karni tokken bebegimi ziplatmaya kalkiyor dinc olsunmus.
- Kucucuk bebegi bile elestiriyor.
- Ben salonda bebekle ilgilenirken yatak odama girip halimi alip banyoda yikamaya baslamis. (Bunu yaptiginda artik yeter deyip onu odadan kovdum. Ayip degil mi yatak odamda ne isin var diye.)
- En son sutumun yetmemesiyle bile dalga gecmeye kalkip beni hepten cileden cikardi ve azari yedi.

Kizlar bu kadarla da kalmiyor. Bunlar daha bindr biri yani. 9 yildir bir defa geldiler diye esimin hatri icin katlaniyorum ama tasma noktasina getirdi beni.
Cimrilikten olecek neredeyse. Bir sise tursum vardi bozulup kokmus. Onun icindeki tursuyu dokup siseyi yikayacakmis. Kokusu gidince onu kullanacakmisim. Gerek yok cope aticam diyorum ne gerek var gidip tekrar 2 3 liraya onu mu alacaksin diyor. Olur musunuz oldurur musunuz?

4 agustosta Allah'in izniyle gidecekler cok sukur. Ama ben o 9 gunu nasil geciricem hic bilmiyorum.

Keske zaman makinesi icat olsaydi.

Onerisi olan var mi? Ne yapilir boyle tiplere?
Ahhh canim yaa kiyamam korkutugun başına gelmiş resmen :( Bu kadarini yaşamasam da seni cok iyi anliyorum. Insan kendi evinin düzenine müdahele edilmesine dayanamazken senin kv nin olaylar cok uc boyut olmuş :( Bence eşin anneni alsın karışına " anne şuraya iki haftalığına geldiniz, onu da temizlikle filan geçirme onun yerine sen torununu sev. Ayrica lütfen yatak odasina girmeden kapiyi bi tiklat orasi özel alan " desin... Ne kadar faydasi olur tabi bilinmez... Zaten el atabilecegi seylerin çoğunu halletmis kven. Cocuk emziriyorum, cocuk uyutuyorum diye bol bol kapa kendini yatak odasina, kulağına kulakligini tak sevdigin muzikleri dinle, düşünmemeye çalış. Sinirden sütün bile kesilebilir Allah korusun. Bırak napiyosa yapsın, o gidince bütün el bezlerini viladani filan atar yenisini alirsin. Napcan işte kavga etsen sinirin maksimum seviyeye çıkar yine zarari sana olur, küçük bebegin var... Yinede sen uygun dille ikaz et yeri geldikçe icin de kalmasin. Ara ara biseyleri bahane edip dışarı çık, bi yürüyüş yap hava al cnm kendini 24 saat onlarla ayni eve kapama.

Asil Allah bana sabir versin.
Siz bu kadar pislige tahammul edebiliyorsaniz tebrikler. Ben etmek zorunda degilim.
Hayatim kendini srtrese sokma bak bebegin var sutun kesilirse ne olacak?sen simdi sakinligini koru rahatsiz oldugun seyleri guzellikle soyle anne mutfakta yikama bezleri seklinde soyle oda ogrenir hem kendiside duzenli olur bazen kasitla yapmiyoruz ama herkeste cok duzenli degil bunu kabul et suan sinirlisin ve belliki titiz birisin ama inan su yaptiklari tamamen sana yardim.amacli ,kac kv hali.yikar gelinin evinde? olumlu fusun yani....bebegin daha cok kucuk sen daha yeni yeni toparlaniyorsun takma birde bunlari kafana ,zatemd gidecekmis sunun surasinda ne kalmis ki....

Gule gule buyut bebegini

Ahhh canim yaa kiyamam korkutugun başına gelmiş resmen :KK43: Bu kadarini yaşamasam da seni cok iyi anliyorum. Insan kendi evinin düzenine müdahele edilmesine dayanamazken senin kv nin olaylar cok uc boyut olmuş :KK43: Bence eşin anneni alsın karışına " anne şuraya iki haftalığına geldiniz, onu da temizlikle filan geçirme onun yerine sen torununu sev. Ayrica lütfen yatak odasina girmeden kapiyi bi tiklat orasi özel alan " desin... Ne kadar faydasi olur tabi bilinmez... Zaten el atabilecegi seylerin çoğunu halletmis kven. Cocuk emziriyorum, cocuk uyutuyorum diye bol bol kapa kendini yatak odasina, kulağına kulakligini tak sevdigin muzikleri dinle, düşünmemeye çalış. Sinirden sütün bile kesilebilir Allah korusun. Bırak napiyosa yapsın, o gidince bütün el bezlerini viladani filan atar yenisini alirsin. Napcan işte kavga etsen sinirin maksimum seviyeye çıkar yine zarari sana olur, küçük bebegin var... Yinede sen uygun dille ikaz et yeri geldikçe icin de kalmasin. Ara ara biseyleri bahane edip dışarı çık, bi yürüyüş yap hava al cnm kendini 24 saat onlarla ayni eve kapama.

Ah kuzum inan ki Cin iskencesi gibi tum bunlar. Ne desem farkli anlamlar cikariyor.
Cocugu goturup yatak odasinda emziriyorum ve orada yatiriyorum cunku orasi daha serin.
Ama ona gore torununu ondan kaciriyormusum. Ne alaka dimi?

Dun bebegi yikayacaktik. Esimle yikiyoruz normalde o tutuyor ben yikiyorum.
Kaynanam benin ellerim tutmuyor tutamam bana guvenme dedi. Ben de zaten esim gelsin biz beraber yikariz dedim. Yok bugun carsamba, carsamba gunu yikanmaz yarin beraber yikariz dedi.
E sen kendin demedin mi bana guvenme tutamam diye? Nasil guveneyim?
Kayinpederin karisma demekten dilinde tuy bitti.

Hayatim kendini srtrese sokma bak bebegin var sutun kesilirse ne olacak?sen simdi sakinligini koru rahatsiz oldugun seyleri guzellikle soyle anne mutfakta yikama bezleri seklinde soyle oda ogrenir hem kendiside duzenli olur bazen kasitla yapmiyoruz ama herkeste cok duzenli degil bunu kabul et suan sinirlisin ve belliki titiz birisin ama inan su yaptiklari tamamen sana yardim.amacli ,kac kv hali.yikar gelinin evinde? olumlu fusun yani....bebegin daha cok kucuk sen daha yeni yeni toparlaniyorsun takma birde bunlari kafana ,zatemd gidecekmis sunun surasinda ne kalmis ki....

Gule gule buyut bebegini

Tesekkur ederim canim.
Kabus gibi bir 2 hafta olacak bana.
Ben cok titiz birisi degilim ama sunlardan sonra ben bile titizim yani.

Ya bu hafta kacinci mutfak beziyle yer silen kv konusu. Annelerimize ne oldu boyle ya?:KK61: Temizdi, duzenliydi bizim analarimiz. Inanamiyorum geldigimiz duruma. Ogluslar evlenince kafa gidiyor mu acaba? Komsularin yemeklerini yemeye icmeye korkar oldum burada okuduklarimdan. Allah kurtarsin canim.
ahh canım benimde görümcem öyle ama sorsan kendiler tertemiz
ben onlar geldiği zaman kilo veriyorum
yiyemiyorum doğru düzgün birşey :cry:

Fazla abartıyorsunuz hiç iş yapmayıp eleştiren kayınvalideler de var.Kayınvalideniz biraz eski tipten kadınlardan yani o gidene kadar düzeniniz bozulsun sonra siz tekrar eski düzeninize dönersiniz biraz anlayışlı olun lütfen sonuş olarak eşinizi doğuran kadın Zaten 9 yıl evliliğiniz boyunca ilk defa gelmişler yani 10 gün sabretmek bu kadar zor olmamalı kadına üzüldüm valla allah kadına ve kocanıza sabır versin
valla benim hiç rahmetli ninelerim viledayı tuvaletin içine sokmuyordu

oyyy çorap ve mutfak lavabosu kısmında midem gerçekten bulandı
benim kaynanam da hiç durmaz hep iş yapar ama neyse ki aşırı titiz
içim rahat o yüzden allah yardımcın olsun :kahve:

valla benim hiç rahmetli ninelerim viledayı tuvaletin içine sokmuyordu

Kaç yaşındasınız Ninelerinizin zamanında vileda varmıydı hadi var diyelim Birazda görgüyle alakalı birşey kadın temizlik yapmasını bilmiyor olabilir ama çabalıyor en azında arkadaşımız güzel bir dille kaynanayı yönetebilir.

Back
X