• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DELiRMEK ÜZEREYİM

Biz berBwr hepsin iyapıyoruz saydıklarınızın. Arti kendimizde skeç yapıyoruz ara sıra evde

Dediklerimin hepsini yapıyorsanız, çocuk kendi kendine yetiyorsa, kendi kendine oynuyorsa, siz ona saat sınırı koyuyorsanız, buna uyuyorsa, sizin ders çalışmanız gerektiğini anlıyorsa, arada bakıcı tutup dışarı çıkabiliyorsanız, sorun ne anlamadım.

İsviçreyi öyle bir anlattınız ki hiç adı sanı duyulmamış bir ülke zannettim yani:) orda 5 yaşında çocuklar 3 e kadar olan kindergardena gidiyo sizin ki neden 11.30?

• Beğen
Reactions: KV_
Evet.. Uyku saatinde uyuyan bir cocuk ama kendi kendine oynaması sıkıntı. Burası hep soğuk asosyal bir ülke elimde olsa eve getimem

Bır saat mi akşma kadar arkadası gibi oyun oynuyorum sayıları cizmeyi öğretiyorum kitap okuyorum film izliyoruz. Cok biliyorsunuz. Belliki cocugunuz yok
Evet çok biliyorum. şimdi bişey derdim de neyse banlanmak istemiyorum.

• Beğen
Reactions: KV_
Derdiniz cocugunuz ve zaman degil, derdiniz sizin psikolojiniz bence.
İnsanin enerjisi kalmiyor bu durumda.
Butun yuk sizdeyse daralmaniz da normal ama unutmayin ki cocugunuz da normal. Hem ayrica suanda yazmayi ogrenmesi filan gerekmiyor ki gereksiz yere hem kendinizi hem cocugunuzu neden yoruyorsunuz. Cocuk devamli sizle vakit geciriyorsa bu zaten sorun, bireysel hareket etmesi ve oynamasi icin cozum bulmak lazim. Onun disinda cocugunuzun beklentileri gayet normal, her cocuk gibi.
İnsan bazen elindekilerin kiymetini de bilemiyor. Benim oglum sizin bu saydiklarinizin hicbirini yapamiyor, cunku ozel bir cocuk. Tamamen bana bagimli, peki ben ne yapayim, keske ben de onunla oyunlar oynayip vakit gecirebilsem, birseyler ogretebilsem, saglikli cocugunuzun saglikli beklentilerini karsilamak bu kadar zor olmasa gerek.
Oncelikle de kendiniz bir yardim alsaniz iyi olur sanirim, ancak saglikli bir anne cocuguna yetebilir.

Seni çok iyi anlıyorum konu sahibi...iki çocuğum var ve ikisi de gün boyu dibimde...ben de bazen nefes alamadığımı hissediyorum,bunalıyorum...şimdi burda saçma sapan seni topa tutanlar olacak boşver takma...kızın belliki çok zeki o yüzden normal bir çocuktan daha çok ilgi istiyor...bunun bir çözümü olsa kendim uygulayacam ama malesef yok.belki kardeşi olursa onunla oynar bir zaman sonra

Sabah hergün 8-11.30 okulda o arada ben temizlik dısarı işleri duş vs hallediyorum bide öglen yemeği. Aksam 20.00 da uyuyor. Omdam sonra ben 1 e kadar ders

5 yasinda bi cocuk icin okulda gecirdigi vakit cok ama cok az,delirmekte haklisiniz..cocugun acilen daha cok sosyallesmeye ve sizin kendinize zaman ayirmaya ihtiyaciniz var.
bende yurtdisindayim,oglum iki yasindayken baslattim krese, 7-12.30 arasi gidiyordu haftanin 3 gunu,simdi 3 yasini doldurdu tam gune donduk, haftaici 8 - 16.00 arasi kreste ve cok mutlu,bende mutluyum cok sukur.
suan doguma 1 ay kaldigi icin 5 gun gitsin istedim cunku agirlastim ve evde pesinden donmem mumkun degil,dogum sonrasi 4 gune dusururum sanirim.
Turkceyi filan unutmaz hic korkunuz olmasin,benim oglumun daha cok dili acildi,iki dili idare ediyor,insallah daha da ilerler.
kimseden yardim beklemeyin bosverin,benimde kimim kimsem yok,bitane kayinvalide var 6 saat uzakta oturuyor.3-4 ayda bir gelir en fazla 1 haftaligina..en son geldiginde ogluma 4 gun goz kulak oldu ve o kadar kafa utuledi ki yok yaramaz bu,yok 10 tane cocuga bedel vs..hic ses cikarip ortami germedim ama evine gittikten sonra esime acik acik bu sekilde gelip bi ton laf ederek cocuk bakacaksa ki bakmakta degil hasret gidermek hic gelmesin istemiyorum dedim..ilk defa esim annesini koruyamadi cunku o kadar iticiydi ki tavirlari..tirnagin varsa basini kasi bosuna dememisler iste.

anaokulu saatlerini uzatin kizinizin,inanin cok daha iyi olacak o sekilde.

mrb sizi cok iyi anlıyorum..hak veriyorum..bendede iki canavar var...sabahtan oglene kadar ikisiyle...ogleden sonra büyük anaokuluna gidiyor ..ama küçük canavar hâlâ benim peşimde bu yüzden iyi anlıyorum...annelik gerçekten cokkkkkkkk sabır isteyen bir işmis...ben tek çocuk varken biraz daha kendime zaman ayırabiliyordum..sende bazı duzenlemeler yapabilirsin..kahvaltıyı birlikte hazırlayın...birlikte toplayın..bulasiklari..çamaşırları,temizliği birlikte yapın konuşa konuşa....çizgi film seyretme zamanı verin...sıkılınca biraz ona zaman ayırın bebekleriyle Evcilik oynayın...birlikte yemek yapın..Eğer ki ona büyük bir arkadaş muamelesi yaparsanız oda olgun davranicaktir..mesela ben diyelim mantı yapmak istiyorum.hamur yoğurunca küçük oğluma veriyorum al bakalım sende yogur diyorum...sonra onunda önüne koyuyorum küçük bir oklara biraz hamur kendince yapıyor işte bişeyler..ama banada karismiyor...demek istediğim bişey yapmak istiyorsanız yaptığınız işte onada imkanlar sunun...ben bugun bayagi rahatsizdim yatmak gerekiyordu..dedim oğlum ben hastayım..daha 2,5 yaşında sanki 20 yaşında gibi ne bir ses yaptı ne anne kalk dedi ...Çocuğunuzun sizi dinlemesini istiyorsanız önce siz onu dinlemelisiniz..birlikte karşılıklı kahve de icmeli ,birlikte yerine göre müziği son ses açıp bağıra bağıra şarkı soyleyedebilmelisiniz...uzmeyin kendinizi az kaldı buyumelerine...

mrb sizi cok iyi anlıyorum..hak veriyorum..bendede iki canavar var...sabahtan oglene kadar ikisiyle...ogleden sonra büyük anaokuluna gidiyor ..ama küçük canavar hâlâ benim peşimde bu yüzden iyi anlıyorum...annelik gerçekten cokkkkkkkk sabır isteyen bir işmis...ben tek çocuk varken biraz daha kendime zaman ayırabiliyordum..sende bazı duzenlemeler yapabilirsin..kahvaltıyı birlikte hazırlayın...birlikte toplayın..bulasiklari..çamaşırları,temizliği birlikte yapın konuşa konuşa....çizgi film seyretme zamanı verin...sıkılınca biraz ona zaman ayırın bebekleriyle Evcilik oynayın...birlikte yemek yapın..Eğer ki ona büyük bir arkadaş muamelesi yaparsanız oda olgun davranicaktir..mesela ben diyelim mantı yapmak istiyorum.hamur yoğurunca küçük oğluma veriyorum al bakalım sende yogur diyorum...sonra onunda önüne koyuyorum küçük bir oklara biraz hamur kendince yapıyor işte bişeyler..ama banada karismiyor...demek istediğim bişey yapmak istiyorsanız yaptığınız işte onada imkanlar sunun...ben bugun bayagi rahatsizdim yatmak gerekiyordu..dedim oğlum ben hastayım..daha 2,5 yaşında sanki 20 yaşında gibi ne bir ses yaptı ne anne kalk dedi ...Çocuğunuzun sizi dinlemesini istiyorsanız önce siz onu dinlemelisiniz..birlikte karşılıklı kahve de icmeli ,birlikte yerine göre müziği son ses açıp bağıra bağıra şarkı soyleyedebilmelisiniz...uzmeyin kendinizi az kaldı buyumelerine...

:KK9:

harika yapıyorsunuz. çocuklara büyük gibi davranmak çok önemli, o kadar fark ediyor ki 2-3 yaşında bile dediğiniz gibi ne denirse anlayıp uyumlu bir çocuk oluyor tebrik ediyorum.

Kızım 4.5 yaşında.. sabahtan aksama oyun oynasak tamam anne yeter demez:)) yemek temizlik bile yapamazdım.. 3 yaşından beri sınır koymaya başka şeylere de zaman ayirmam gerektiğini anlatmaya çalışıyorum.. 1 puzzle birlikte yapıp şimdi sıra tek başına yapmak da diyoruz gibi.. Aşırı derecede yalnız büyüyor kızım da.. yaş ortalaması çok yüksek bir muhitte oturuyoruz.. çocuk yok gibi.. 3 yaşında tüm çocuklar servise binip gidiyor sabahtan.. parklar bakıcı ile gelmiş bebeklerle dolu.. Mahsun Mahsun bankta oturup belki biri gelir benim yaşımda anne biraz daha bekleyelim diyor :( oyun grubu etkinlik dolaştık durduk ama süreklilik olmadı.. mecbur krese gidiyor ama orası arkadaşlık ve oyun yeri değil maalesef.. hop bale hop etkinlik hop yemek saati.. Çocuklar samimi olup serbest oyuna doyamiyorlar.. eve gelince yine oynaa anneee :) oynuyorum çok da seviyorum ama arkadaş eksiğini kapatamiyoruz maalesef..

Seni çok iyi anlıyorum. Yorulduğun ve kendine özel zaman istediğin için kendini suçlama öncelikle. Hepimiz yoruluyoruz ve bunalıyoruz. Bunun çocoğunu az sevmekle çok sevmekle ilgisi yok bence.insan olmamızla ilgisi var.
Biraz kendi kendine vakit geçirmesi gerektiğini aşamalı olarak benimsetebilirsin.
Uyku düze nasıl bilmiyorum. Düzenli değilse her gün aynı saatte uyumasını sağlayabilirsin.O uyuduktan sonra eşinle ilgilenirsin.
Anne olmak böyle bir şey işte. Sürekli kendini yetersiz hissediyorsun.

Ne kadar güzel bi ülkede yaşıyorsunuz.Pek çok hobi eminim daha ulaşılabilirdir.
Tek yapmanız gereken imkan varsa anaokulu saatlerini biraz daha uzatmak 3e kadar mesela.
Yok olamıyorsa da bi öğrenci kızla anlaşabilirsiniz günde 2-3saat kızınızla ilgilenir hem onunla iletişim kurarsa o ülkenin dilini de çabuk öğrenir.
Eğer o da olamıyorsa okuldan çıkışta havuza götürün orada 2saat gider zaten.
Taciz meselesinde keşke sessiz kalmasaydınız gidin bi psikoloğa anlatın bu durumu yardım alın derim çünkü bi evladınız var onu sağlıklı yetiştirebilmek için sizin ruh sağlığınızın sağlam olması gerekli.

bence sizin acilen psikoloğa gitmeniz gerekiyor. konu çocuk falan değil.
o kadar etkilenmişsiniz ki olaylardan (ki normal) sizde sanki aşırı korumacı davranıp çocuğa vakit ayırıp sürekli ilgilenmek istiyosunuz.
ama o çocuk günde daha uzun saatler sosyalleşmeli. ve evde olduğu zaman gayet kendi halinde oynayabilir sizde ders çalışırsınız.

yaşadığınız ülke medeniyetten uzak gibi yazmışsınız. yaşadıklarınıza değil de yaşayabileceklerinize odaklanın lütfen (olumlu şeyler yapmayı deneyin)
şu iyi gitmiyo bu iyi gitmiyo değilde bunu nasıl değiştiririn fln diye..

Slm Arkadaslar
6 yıllık evliyim.Yurtdisinda yaşıyorum.Ailemin hiç bir ferdi burda değil, hepsi türkiyedeler. Bir kızım var ve cok hareketli sürekli doğal olarak benimle oynamak istiyor onun enerjisine yetişemiyorum. Akşama kadae oynamal istiyor. Ana okuluna başladı fakat oda yetmiyo eve girer girmez oynamak istiyor evde okuyorum.. Her dönem 15 dersim var.. Yetemiyorum. Mesela sabah cok erken kalkıp yatĞıma koşuyor ve annr bak ben bunu yaptım anne sen niye dün şunu yapmadım gibi üstüme atlayıp bişeyler anlatıyor. Ondan önce uyanmak imkansız gibi..cok yorgunum. Eşimle birşey yapamıyoruz. Bir yemek vs. Tek başımıza. Yalnız kaldığımızda ise ikimizinde pili bitmiş oda bende tek bir sese bile tahammülümüz kalmıyor. Ben hakketmedim anneliği yetemiyorum cok soğudum hayattan.. Bana bir akıl verin. Eşimin ailesi hiç bir kere bir saat bile almak istemüyorlar tahammüledemiyorlar buda beni cok üzüyor. Sadece biraz yalnız kalöak istiyorum gerçekten abarmıyorum her anne gibi bende kızımı cok seviyorum elimden geleni yapıyorum mesela 5 yaşında yazı yaxmayı göstermiştim biraz bir ara a harfini falan kendi kendibe adını, benim adımı, babasının adını yazmayı ögrendi.bir kere sordu gösterdim benim adımın ve babasının adının nasıl yazıldığını okadar. Hatta bu sabah niloya yazmış.. gerçi o harfini unutmuş ama kendisi yazdı. Cok ilginç bir cocuk. Ona hep sakin kalıyorum yeni şeyler öğretiyorum beraber okadar zaman geçiriyoruzki şuan çalışşam bir sürü para kazanacakken işe bile gitmiyorum. Tek şunu anladım biraz bile aile desteği şartmış beni kimse anlamıyor.ben kendimi unuttum.
Al benden de o kadar ben de iki tane var sağolsunlar onlar için canımı bile veririm omrumu zaten veriyorum büyüğü 5 yaşında şu an tam dış dünyayı tanıma ve aşırı merak döneminde 2.si de 1.5 yaşında ve evdeki heryeri merak edip karıştırma zamanı il dışında yaşıyorum kimsem yok ev işi yemek derken yetemiyorum. Her şey bittiğinde ben çoktan bitmis oluyorum bi arkadaşa gitsem orda da rahat vermiyorlar. 1 2 saat hiç sorumlulugum olmasın diyorum kafamı dinlemeye hasretim. Ama şöyle düşün bu fedakarliklarimiz boşuna değil biz evlat yetiştiriyoruz . İnşallah hayırlı evlat olurlar da yarın kapımızı çalarlar topluma yararlı olurlar da hep dua alırlar ve onu yetistren biziz. Biz de öyle büyüdük hepsi bir süreç geçip gidecek ve sonucunda pırıl pırıl bir evlat kalacak tabi sorumluluk bitmeyecek her zaman bir süreç bitip biri başlayacak ama olsun canları sağolsun iyi insan olsunlar o bize yeter.

Slm Arkadaslar
6 yıllık evliyim.Yurtdisinda yaşıyorum.Ailemin hiç bir ferdi burda değil, hepsi türkiyedeler. Bir kızım var ve cok hareketli sürekli doğal olarak benimle oynamak istiyor onun enerjisine yetişemiyorum. Akşama kadae oynamal istiyor. Ana okuluna başladı fakat oda yetmiyo eve girer girmez oynamak istiyor evde okuyorum.. Her dönem 15 dersim var.. Yetemiyorum. Mesela sabah cok erken kalkıp yatĞıma koşuyor ve annr bak ben bunu yaptım anne sen niye dün şunu yapmadım gibi üstüme atlayıp bişeyler anlatıyor. Ondan önce uyanmak imkansız gibi..cok yorgunum. Eşimle birşey yapamıyoruz. Bir yemek vs. Tek başımıza. Yalnız kaldığımızda ise ikimizinde pili bitmiş oda bende tek bir sese bile tahammülümüz kalmıyor. Ben hakketmedim anneliği yetemiyorum cok soğudum hayattan.. Bana bir akıl verin. Eşimin ailesi hiç bir kere bir saat bile almak istemüyorlar tahammüledemiyorlar buda beni cok üzüyor. Sadece biraz yalnız kalöak istiyorum gerçekten abarmıyorum her anne gibi bende kızımı cok seviyorum elimden geleni yapıyorum mesela 5 yaşında yazı yaxmayı göstermiştim biraz bir ara a harfini falan kendi kendibe adını, benim adımı, babasının adını yazmayı ögrendi.bir kere sordu gösterdim benim adımın ve babasının adının nasıl yazıldığını okadar. Hatta bu sabah niloya yazmış.. gerçi o harfini unutmuş ama kendisi yazdı. Cok ilginç bir cocuk. Ona hep sakin kalıyorum yeni şeyler öğretiyorum beraber okadar zaman geçiriyoruzki şuan çalışşam bir sürü para kazanacakken işe bile gitmiyorum. Tek şunu anladım biraz bile aile desteği şartmış beni kimse anlamıyor.ben kendimi unuttum.
Gece 12 gibi uyuyor sabah 5 te ben 9 gibi oğluşum uyanıyor doğduğundan beri az uyur bırak kendi ailemi eşimin ailesinden bile kimse yok ve ben 28 haftalık hamileyim sabah kalkıyorum akşama kadar koşturmaca belim tutulmuş durumda ve akşam olunca benim oğlan daha bir coşuyor 3 yaşına girmedi daha düşün bir dışarı çıkıyoruz burnumuzdan geliyor eşimle de ne bir çay ne bir sohpet faslı kaldı ikimizde yorgunluktan pertizz inan tek siz değilsiniz bizde aynıyızz

Back
X