delirttin beni hocaa

İlce milli egitime sikayet edin ,
Cocugum su icemedi ve tenergus kullanmadigi icin ,tuvalete gidemedi diyin ,
Ayrtica hicbir ogrenci yaramaz diye dersten muaf tutulmaz hoca beden egitimi yaptirmiyor cocuklar gelismiyor diye sagliktan dem vurun ,
Canina okuyun

Sizin anlattığınız cezaları asla haklı bulmuyorum ama şöylede bir durum var. Ben çalışıyorken derslerine girdiğim sınıflarda 45 öğrenci vardı. Ve bu kadar öğrenciye hakim olup aynı zamanda birşeyler öğretmeye çalışmak çok zor. Kaç kere sesimin kısıldıgını bogazımın agrıdıgını bilirim ben. Velilerle konuştgumuza kendi çocugundan akıllı ve uslu öğrenci yoktur. Bunu sizin için söylemiyorum kesnlkle yanlış anlamayın ama böyle düşünen çok anne babalar var.
Sınıfta bazı uyarılar ve ceza sistemi olmalı bana göre. Hiçbir öğrenci sadece otur yerine demekle oturmuyo yada yapması gereken sorumluluğu yerine getirmiyor.

Bu kadar katı cezalar mı normal geliyor size 2 üç haftalık cezalar susuz bırakma bunlar ne demek ya hani vicdanınız

Önce müdüre şikayet edin, gereken yapılmazsa daha büyük makamlara gideceğinizi de gayet ciddi bir tavırla belirtin. Çocuğunuzun arkasında durun. Geçti artık eti senin kemiği benim dönemleri. Kimse benim çocuğuma ceza veremez. Burnundan getiririm hayatı.

Velilerle birlikte müdüre şikayet edin onun görevi ceza vermek değil, eğitmek... "gerekirse ben velisi olarak ceza veririm" dersin.

Katılmıyorum, sizin göreviniz ceza vermek değil. Çoğu anne baba çocuğuna kıyamazken siz ceza vermemlisiniz.. Tabi çoğu anne babaya göre herkesin evladı akıllı usludur.. Çünkü herkesin evladı değerlidir. Öyle de olmalıdır.. Siz dersinizi anlatırsınız. Dinlemeyen olursa velisi ile konuşursunuz. Sınıf öğretmeniyseniz o yaştaki çocukları kütüphane havasındaymış gibi zaten susturmanız mümkün değil.. O yaştaki çocukların gürültü yapması, aralarında konuşması, yaramazlık yapması vs çok normal ve de bence olması gereken şeyler... Bu arada benim çocuğum falan oldugundan yazmadım. Sadece ilkokulda doğru cevabı bilemediğim için öğretmenimden sürekli tokat yediğim için yazdım. Benim ailem cahildi gidip haddini bildiremedi. Yıllar sonra ben on u arayıp bulmak istedim Vefat etmiş. Hakkımı helal etmiyorum tabi ki. Çünkü psikolojimin bozulmasına ayrıca da hergün okuldan dersten korkmama neden oldu... Bugun çocugum olsa bırakın dayağı, öğretmeni ceza verse süründürürüm.

Bir sınıf öğretmeni olarak;
Ceza yanlış bır yaklasım . Cocukların kişilik haklarına özbakımlarına sosyal ıhtıyaclarına yönelik cezalar kabul edılmez.
Cocugun konusması susmamadı öğretmenın sucu degıl o konuda sıze katılmıyorum. Ama yaptırım bu olmamalı. Cok ınce bır cızgıdır ceza! Sunu sayfalarca yaz dersın dersten sogur, tenefus hakkını dınlenme sosyallesme enerjı atma hakkını elinden alırsın senden sogur,en sevdıgı ders bedendır gırmesıne engel olursun okuldan soğur. Cocuk öğretmenını once sever sonra sayar.. zaten öğretmenını seven cocugun ödü kopar azar işitmekten.
Meslektaslarımın coğu zorunlu saygı ve dayatma ile sozumona terbıye edıyolar cocukları. Mutlaka rehberlik servısı ile konusun.
Ne cocuklarımız var hıperaktıve ve adaptasyon problemı yasayan mercek altına alıp her hareketını baskılayamayız yahu. At koşturmasın tabı ama bunu dengelemek için pedagoji egıtımı alıyoruz ya zaten.

Oğlum 2. sınıfa gidiyor, öğretmenin tek ceza yöntemi tahtanın kenarında bekletmekmiş öyle söylüyor oğlum. Çok konuşan olduğunda tahtayla çöpün ortasında bir yerde işte bekliyoruz anne ama tek ayak üzerinde değil öyle ayaklarımız ağrırmış öğretmenim öyle dedi normal duruyoruz cezamız bitince yerimize oturuyoruz ama öğretmenim bize ceza verince belli etmiyor ama sanki biraz üzülüyor bir daha da konuşmuyoruz öğretmenimiz üzülmesin diye diyor.

tenefüs ve beden dersi cezasını anlayabilirim her ne kadar mantıklı ve işe yarar bulmasam da ama susuz bırakma cezası nedir ya?

Oraya buraya şikayet etmek yerine önce öğretmen ile konuşun
Konuyu bir de onun tarafından dinleyin
Olmazsa şikayet edersiniz
Öğretmenlerin her yaptığı doğrudur asla demem ama emekleri çoktur en azından bunun hatırına önce kendisi ile konuşmalısınız, olumsuz sonuç alırsanız şikayet yolu açıktır zaten

Mudurle konussam yeterli olurmu acaba.annemde kopek kopegi isirmaz diyor konuyu gecistirirmi mudur.yani hocanin az kulagini cekse yeter degilmii
Bana bu hem basliginiz 'delirttin beni hocaa' yok 'kopek kopegi isirmaz' sozleriniz falan cok saygisizca geldi, kotu de olsa karsinizdakinin ogretmen oldugunu unutmayin lutfen (her ne kadar ulkemizde degeri dusurulmeye calisilsa da ogretmenlok gercekten fedakarlik isteyen bir meslek) Bir ogretmen olarak verdigi cezalar bana cok abartili gelmedi, tek abartisi cezayi tum sinifa vermesi, sadece hatali olan ogrenciye vermeli evet. ogretmenle konusup sonuca varamadiysaniz idareyle konusursunuz zaten baska sikayetler varsa bu konuda idare birseyler yapar. Zannettiginiz gibi tum mudurler ogretmenlerini korumazlar malesef. eger siniftaki diger veliler bu durumdan memnunsa sizin sinif degistirilebilir.

Küçücük yaşta ki çocuklara adaletsizlik nedir onu öğretmeye çalışıyor olmalı bu bilinçsiz cahil öğretmen.
Bir çocuk yanlış yaptıysa cezası neyse o çekmeli ne diye bütün sınıfa ceza veriyor?
Ayrıca verdiği cezalar hiç etik değil. ben olsam coktan şikayet ederdim kk ya yazmak sorunu çözmez.

Valla henüz çocuğunuz yok yolda sanırım.cocugunuz büyüyüp okul çağına gelsianlarsiniz beni.cocugun okulda mutsuzsa biseyde şikayetçiyse sende huzursuz oluyorum.okulun çıkış saatini dort gözle bekliyosun.ogretmense ona göre davranacak.ogretmen diye olelimmi çocuğum öğretmenden tabiki daha kıymetli.saygi duyulacak insan değil ki bu şekilde kizmisim başlık atmisim.bilip bilmeden yargılamak nede kolay ..

Ilk cocugum oldugu kanisina nerden vardiniz? Bence siz bilip bilmeden cevap vermeyin. Ogretmen ya da bir baskasiyla problem yasiyor olmaniz ona hakaret etme hakki vermez size. Sizin uslubunuz hep buysa kusura bakmayin da karsinizdakinden de cok saygi ve anlayis beklemeyin bence. Hepinizin cocugu cok muhtesem zaten eminim

Sınıfta otorıte saglamayınca sınıf zıvanadan cıkıyor malesef meslektasımı anlıyorum ama yaptıgına hak vermıyorum tabi ki.. Bende hıc ceza veremem mesela sizi bahceye cıkarmıcam bugun dıyorum 5 dak gecmeden hadı ayakkabılarınızı giyin cıkıyoruz dıyorum :) Sınırlenebılır ama nasıl rahat bı sekılde kararlılıgını surdurmus ılgnc :)) Hanı su ıcme bı ıhtıyac sonucta bır de bunu tum ogrencılere genellemek ne kadar haksızlık ya .. Öğretmenle konusmayı deneyın once sora ıdare ıle gorusun bı

Bence siz de abartılı tepkıler verıyorsunuz .. Öğretmen olmadıgınız ıcın o ogretmenın halını anlamanız ımkansız. Ben snfta sınır krızlerıne gırıp aglaya aglaya cıktıgımı bılırım .. Ogretmen bu sekıldeyken o sınıfta nasıl mutluluk yaratmasını beklıosunuz kı ? 42 kısı dıosunuz sadece sızın cocugunuz yok ama tabı kı sorununuzu ogretmenle konusmalısınız genelleme yapması hatalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…