delirttin beni hocaa

şayet günboyu susuz bırakmıyorsa sadece o an için usları aldıysa pek de sorun görünmüyor. bu tür toplu yerlerde cezalar toplu olu malesef. biraz da öğrenciler birbirlerini uyarsın diyedir. ve kural adap öğrensin diyedir. şikayet falan edecek bişey yok. gidip güzelce konuşun. susuz bırakmasının yanlış olduğunu söyleyin. yoksa diğer cezalar da bir sorun yok. bize hiç beden eğitimi yaptırmazdı öğretmenlerimiz. hep matematik iyi ki de öyle olmuş dediğim oluyor.

Önce üslubunuzu değiştirip daha sonra öğretmenle konuşabilirsiniz. Öğretmenin de hatalı oldugu yerler olabilir tabi ki ama bu ona hakaret ederek konuşmamızı haklı göstermez. Rahatsız olduğunuz konuları gidin acikca öğretmene anlatın susuz bırakma haricinde çok abes birşey goremedim ben. Sonuçta 40 kişilik bir sınıf öğretmeni de anlamaya çalışın biraz şiddet yok anladığım kadarıyla cocuklariniza hakaret falan da etmemis anlaşılabilir bir insan demekki konuştuğunuzda hallolacak bir mesele. Kendi kendinizi gaza getirip sinirlenmenize gerek yok gidin konuşun en dogrusu bu olur.

Ne demek susuz bırakmak öyle sacmalik mi olur bizzat kendisine bundan şikayetçi olduğunuzu bildirin aksı halde mudure kadar işin gidecegini söyleyin

bir çocuğun yaptığı hatanın cezasını kendisi çekmeli, neden hepsine birden ceza veriyor anlamadım
bu aynı kaçak elektrik kullananların cezasını bize kesmeleri gibi olmuş
çocukluktan koyunlaştırılıyoruz demekki...
kendi deneyimlerimden ne kadar doğru üslupla konuşursak konuşalım öğretmenlerin veliyi o kadar da umursamadıkları yönünde.. belki farklı olanlarda vardır..
siz genede bir şansınızı deneyin. baktınız aynı cezalara devam ediyor müdürle görüşürsünüz.

öğretmen değilim ama bence biraz sakin olun. sizin hassasiyetinizi anlıyorum kesinlikle ama biraz abartılı geldi bana durum. 1 defaya mahsus o derslik toplamıştır sularını belki de bilmiyoruz ki. tenefüse çıkmama cezası vermesi için kendisinin de çıkmaması gerekiyor sürekli yaptığı bir şey olduğunu yine sanmıyorum. öncelikle öğretmenle konuşmalısınız bence . başka yerlere şikayet abartı olabilir.

Ben şunu merak ediyorum, velilere göre o cezayı verme bu cezayı verme, hangi ceza verilsin sizce?
Ceza vermemek lazım çocuk hata bile yapsa hata yaptığını soylemeyecez aferin deyip hak verecez velinin birisi bana böyle akıl vermişti saolsun bir de çocuğu okuma yazma bile bilmediği halde karnesine bütün notlarını çok çok iyi ver babası kızar diye tembihleyen bir veli vardi

L
Himmm bu yontem cok ilgincmis. Demek hatasini bile soylemeyecegiz. Himmm peki boyle yetisen cocuklar buyuyunce ne oluyorlar acaba kral kralice falan mi?

Ben 1. sınıfım, kaç tane veli geldi bana ceza verin hocam, teneffüse çıkmasın, bilmem kaç sayfa yazdırın diye O yüzden buradaki akılların nereden geldiğini merak ediyorum. Neyse ki böyle her işime karışan veli yok. Benimkilerin tek derdi sınıf nasıl daha iyi olur, neler yapabiliriz.

Ben şunu merak ediyorum, velilere göre o cezayı verme bu cezayı verme, hangi ceza verilsin sizce?

Valla tam konu accam artık diyordum Koalina sen benden önce sordun.
Yok ben yine sorcam konu açıp şikayet şikayet hiç bir cezayı begenmezler.
Ben sorcam nasil cezaları ya da çözüm önerileri var disiplin adına.
Tüm velileri beklerim buyrun..

Konu Sahibi susuz bakmak dediğiniz o an 1 derslik elinden almıştir.
Tüm gün olduğunu sanmıyorum.

Ha tüm günse haklısınız ilk işiniz her şekilde öğretmenle görüşmek olmalı bu arada..

Geçen sene sınıfta ufak bir değerlendirme testi yaptim 2. Sınıf öğrencisi kağıdı annesine götürüp imzalatması gerekiyor çocuk getirdi kağıdı kendisi imzalamış defalarca sordum kim imzaladı diye hala beni kandırmaya calisiyo.dusunun yani daha 2. Sınıfa gidiyor bu çocuk. Ve annesini aradim çocuğun yanında kadın da şok oldu cezasını verin dedi. Bende çocuğa teneffuse çıkmama cezası verdim 2 gün boyunca. Bunu duyan başka bir sınıftan bir veli geldi bana akıl veriyor hocaaaammm onlar daha çocuk böyle ceza olmaz yanlış yapıyorsun bla blaa.. üniversite sınavına gir sonra eğitim fakültesini kazan sonra 4 sene eğitim al bitir sonra kpssye çalış kazan atan sonra da git yıllarca doğuda evinden uzakta çalış ondan sonra gel bana akıl ver dedim. Kadin o kadar bozuldu ki ayy hocam haklisiniz aslında falan demeye basladi. Yani gerçekten bazı veliler çok saygısız olabiliyor genelleme yapmiyorum tabi ki ama nasıl ki bir doktorun işine karismiyosa kimse öğretmeninkine de karismamali.. neden herkes bu hakkı kendinde görüyor anlamıyorum.herkes uzman bir tek öğretmen cahil zaten.

Yani dilekce yazsam malum ogretmen beni anlarsa sikayette bulundugumu ogluma davranisi nasil olur.yada notlara karnede haksiz bi mudahale edermi bunu bilemiyorum..acisini cikarir belki diyorum .dilekceye yanlis isim yazsam olurmu kafadan sallasam
Şikayet etmek yerine gidip öğretmenle bu konuda konuşupmayı deneseniz en iyisini yapmış olursunuz.

Bunun dışında okulun ilk aylarında çocuklar nasıl bir düzen oturturlarsa okul hayatları hep böyle gider. Bundan dolayı iyi ve bilinçli öğretmenler ilk zamanlar daha kuralcı davranırlar. Davranmalıdırlar da...

bence de aç, ben de merak ediyorum nedir öneriler
Benim 1. sınıf öğrencim yapmış, 2 yine iyi.
Anne getirdi bana kağıdını benim 0 yazdığım yerlerin yanına 1 koymuş 10 yapmış
Anne de üzülmüştü bana şikayet etti.
Çocuklar iyi de, veliler ayrı bir alem. 30 öğrencim olacağına 60 tane olsun ama hiç veli görmeyeyim razıyım gerçekten.

Açtım bile bakalım neler gelecek :)
Ayy hayatımız kurtulcak çok heyecanlandim

Bazı insanlar malesef " hiç olmassa öğretmen olalım " mantığıyle bu işe başladıkları için yanı tamamen boşta kalmamak ve maddi anlamda... bu işin ne psikolojisini ne eğrisini ne doğrusunu öğrenmek yada uygulamak için cabalamazlar. Malesef bende ego sorunu olan ve bu tarz hayat karğaşası içinde olan sorunlu " hocalar " yüzünden uzunca bir süre sıkıntı çektim ( tabi herkesi katmıyorum bu işi hakkını vererek yapan bir sürü kişi var ) sırf sınıfta kendi huzuru bozuluyor diye ( gürültü yapıyorlarmış- ee cocuk onlar ) diye bu tarz cezalara - hatta bu tarz değil cezaların tümüne karşıyım ! Konuşsan kendileriyle çözüm olmaz şikayet etsen çözüm olmaz ee bu işin çözümü nedir?

Yani dilekce yazsam malum ogretmen beni anlarsa sikayette bulundugumu ogluma davranisi nasil olur.yada notlara karnede haksiz bi mudahale edermi bunu bilemiyorum..acisini cikarir belki diyorum .dilekceye yanlis isim yazsam olurmu kafadan sallasam
Dilekceye yanlis isim yazmayi dusunuyorsunuz

Yani yalan yanlis kimlik vererek ise baslayacaksiniz. Peki kimligini yalan soyleyen birinin yazdiklari ne kadar dogru olur ben bunu sorarim.

Hanimefendi bende ogretmenim teneffüs beden cezasi veriyorum peki neden biliyor musunuz
Verebilecek baska bir uyarici yok.

Olumsuz davranislarda olumlu uyarici ortamdan alinir. Bu egitimin dikkat edin egitimin dedim hayat boyu yani 2 yas 4 yas 8 yas 18 yas fark etmezm.

Ogretmenin davranışlarını yazmissiniz peki ogrencilerin ya da cocugunuzun sinif ici davrnlari hakkinda neden bilgi vermediniz.

Sinif Ogretmenleri sadece ders anlatmaz. Cocuklara davranis kazandirir. Degerler egitimi verir. Sinif icinde bunlari kazandirmak icin sozlu ve fiziksel siddet disinda( bunlari yapan ogretmenler hemen sikayet edilmeli)
tabiki siz velilerin hosuna gitmeyecek ikazlar uyaricilar kullanmaliyiz.

Oz elestiri yapinm biraz ve ilk is ogretmenle konusun. Biraz SAYGIYI hak ediyordur diye dusunuyorum. Ogrermenle konusmadan yok mudur yok bimer hemde tenefuse bedene cikarmadi diye.

Sorun once muhatabi ile görüşülür cozulmezse bir ust amirine. Yine cozulmezse bir uste gidilir.
Kolay demi git sikayet et. Peki ya hakli nedenleri varsa gunumuzde egitim sisteminde istediniz gibi harcayin ogretmeni.
Hemde yalan isimle. Siz cocugunuza boyle mi ornek oluyorsunuz istedigin zaman gerekirse YALAN soyleyebilirsin.

Peki ya cocugunuz ogtetmeni hakkinda eksik seyler anlatıyorsa...
Vicdan diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…