Bayanlar durun panik yapmayın.Her konuda söylüyorum neredeyse,ben ebeyim.Bakanlığın rutin uygulamasına göre 4 ayını dolduran her bebeğe tetkik yapılmaksızın ferrosanol damla veriliyor.Bu damla 2 yaşını dolduruluncaya kadar kullanılacak ve sağlık ocaklarından ücretsiz temin edilecek.Zeka geriliğinin aksine çocukların okul çağında zeka düzeylerini arttırmak,anemiyi önlemek amacaıyla yapılıyor bu uygulama.Bebekliklerinde anemi görülenlerin okul döneminde derslerinde başarısızlıklar saptanmış.Bu araştırmaların sonuncunda bebeklerin ek demir kullanmalarına karar verilmiş.Bütün bunlar için bizler ekstra eğitimlerden geçtik.Bakanlık bu konunun çok üzerinde duruyor.Sizler de bağlı olduğunuz sağlık ocağından ya da aile hekimliğinizden bunlar hakkında bilgi alabilirsiniz.
Aslında bunun cevabı ortada,maliye bakanlığıyle ilgili.Ödenek olmadığı sürece sağlık bakanlığı bir şey yapamaz,olması için baskı yapabilir sadece.Maliye bakanlığından geçmesi gerekiyor.Önceden beşli karma,menenjit,hepatit b aşıları da özelde yapılıyordu.Zamanla diğer aşılar da sağlık ocaklarında yapılacak bence.madem sağlık ocağında çalışıyorsunuz ve çeşitli eğitimlere tabi tutuluyorsunuz bir sorum olacak(hani muhataplarına en azından iletebilirsiniz diye): pnömokok rotavirüs gibi oldukça önemli aşılar hala niye sağlık bakanlığının ücretsiz aşılar listesinde değil? bizler neden hala bu aşılara cep dolusu paralar ödemek durumundayız?
Kusura bakma,internet bağlantımda sorun vardı,ancak evap veriyorum.Bu lekeler geçici,sonra geçiyor ilaç bırakıldığında.Endişeye gerek yok bu konuda.demir damlaları dişlerde lekelere neden oluyormuş.eates bu lekeler kalıcı mı peki?(gerçi süt dişler dökülecek ama yine de hoş bir görüntü olmaz heralde)
bizede verdiler kafam çok karışık. iki gündür veriyorum ama çok kötü kokuyor ben tiksiniyorum resmen.ne yapmalı acaba????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?