• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deneyim fazlası

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.419
43.905
798
Selam kızlar.

1 firma da 2 yıldır sorumlu olarak çalışıyorum ancak tek kendi bölümüm değil 2-3 bölümlük iş yapıyorum toplamda da 6 sene iş deneyimim var yaşım 29 ama tam anlamıyla şu an olduğum bölümü tek başına idare eden benim. Bir yerle iş görüşmesine gittim. Cv’de de yer alıyor yaptığım işler.
Bana fazlasıyla deneyimlisiniz dedi karşımdaki adam ancak sanki böyle ben atıyormuşum gibi bir tavır sergiledi. 29 yaşında olup da gerçekten deneyimli olamaz mı bir insan. Bir yandan da olumsuz dönüş geldi ve fazlasıyla moralim bozuldu. Madem firma daha az deneyimli insan arıyorsa o zaman belirtmeliydi bence deneyiminiz bizim arayışımıza göre çok fazla diye 🤦🏼‍♀️

Deneyiminiz bizim için çok fazla ne yahu? İşlerine gelmemiş belli ki. Bir şeyleri göz ardı edecek birini arıyorlardır.

Belirledikleri maaş miktarinin daha fazlasını bekleyeceginizi düşünmüş olabilirler. Gerci boyle durumlarda maas beklentisini sorarlar. Az tecrubeli birisi 1 sene sonra alacagi maas zammini kabul ederken, daha fazla tecrubeye sahip olan personel maas zammini begenmez. Bu yuzden sizi istememis olabilirler

Ha birde bir işyerinde birden fazla iş yaptiysaniz hepsini cv nize eklemeyin, bu bir dezavantaj. Tek birimde belli işleri yapmis olmak uzmanlaşmayı gösterir. Birden fazla iş yapmış olmak o iş konusunda kulak dolgunluguna sahip olmak gibi algilanir. Departmaniniz muhasebe ise sadece oradaki tecrübeleri paylasin

İs Yerinden birisini referansa yazıyor musun? Eğer yaziyorsan arayıp öğrenme imkanları var. Mülakatta salladığını dusunduklerini hissediyorsan konuyu bir şekilde referans kişisinin bilgisi dahilinde olduğuna cekebilirsin.
Ama referansa şimdiki çalıştığın yerden kimseyi yazmadıysan sisirdigini dusunebilirler tabii

Ha birde bir işyerinde birden fazla iş yaptiysaniz hepsini cv nize eklemeyin, bu bir dezavantaj. Tek birimde belli işleri yapmis olmak uzmanlaşmayı gösterir. Birden fazla iş yapmış olmak o iş konusunda kulak dolgunluguna sahip olmak gibi algilanir. Departmaniniz muhasebe ise sadece oradaki tecrübeleri paylasin

Bunu biraz açıklayayım size. Bir muhasebe personelinin yapabileceği işler bellidir. Bordro, yevmiye kaydi, banka, beyanname vb. Tum bunlari yapmak ciddi zaman alıyor. Tum bunlari yaptığınızı söylerken satın alinacak urunlerin fiyatini aliyorum, müşteri iliskilerini duzenliyorum gibi başka birimlerin işini yaptiginizi beyan ederseniz size inanmazlar. Cogu firmanin banka kayitlari işlenmemiş oluyor cunku muhasebenin işi o kadar yogun ki vakit ayiramiyorlar. Belki iş yogunlugunuz bu kadar degildir ya da fazla mesai yaparak işleri bitiriyorsunuzdur ama IK gozuyle bakinca olumsuz görünüyor. Dedigim gibi hangi departman icin basvuruyorsaniz orada yaptiginiz ilgili işleri soyleyin

Okurken aklıma istediğiniz maaşı vermemek veya işe alsa dahi sizi mental olarak alt tabakada bırakmak için deneyiminizi b*kluyor gibi geldi ki iş ve ticari hayatta kullanılan bir taktikdir. Çok makul süre bir deneyiminiz var ,iş hayatına zamanlıca atilmişsınız demekki. O pozisyona gelmişlerse onlarda emin olun farkındadırlar.

Deneyiminiz bizim için çok fazla ne yahu? İşlerine gelmemiş belli ki. Bir şeyleri göz ardı edecek birini arıyorlardır.

Belki de Ya da düşük maaş beklentisi

Belirledikleri maaş miktarinin daha fazlasını bekleyeceginizi düşünmüş olabilirler. Gerci boyle durumlarda maas beklentisini sorarlar. Az tecrubeli birisi 1 sene sonra alacagi maas zammini kabul ederken, daha fazla tecrubeye sahip olan personel maas zammini begenmez. Bu yuzden sizi istememis olabilirler
İşte %10- %20 gibi zammı deneyimli kişiler kabul etmez mesela

Yok o atmissiniz demek degil, siz tecrubelisiniz bizden parada istersiniz simdi biz belese calisacak enayi arıyoruz demek.

Muhtemelen

Hepsi birbiri ile bağlantılı işler çoğu firma bunun için 2 kişi çalıştırıyor mesela ben tek başıma yapıyorum

“Sen bu paraya çalışmazsın” demişler.

Haklı olabilirler.

Acemi birini ya da az tecrübeli birini asgari ücretle çalıştırabilirler. Sen daha fazlasını hak ediyorsundur.
Deneyimime göre ücret beklentisi içerisindeyim elbette

İs Yerinden birisini referansa yazıyor musun? Eğer yaziyorsan arayıp öğrenme imkanları var. Mülakatta salladığını dusunduklerini hissediyorsan konuyu bir şekilde referans kişisinin bilgisi dahilinde olduğuna cekebilirsin.
Ama referansa şimdiki çalıştığın yerden kimseyi yazmadıysan sisirdigini dusunebilirler tabii
Referansa sorma talebinde bulunsalardı referansım da doğrulardı beni zaten

Bunu biraz açıklayayım size. Bir muhasebe personelinin yapabileceği işler bellidir. Bordro, yevmiye kaydi, banka, beyanname vb. Tum bunlari yapmak ciddi zaman alıyor. Tum bunlari yaptığınızı söylerken satın alinacak urunlerin fiyatini aliyorum, müşteri iliskilerini duzenliyorum gibi başka birimlerin işini yaptiginizi beyan ederseniz size inanmazlar. Cogu firmanin banka kayitlari işlenmemiş oluyor cunku muhasebenin işi o kadar yogun ki vakit ayiramiyorlar. Belki iş yogunlugunuz bu kadar degildir ya da fazla mesai yaparak işleri bitiriyorsunuzdur ama IK gozuyle bakinca olumsuz görünüyor. Dedigim gibi hangi departman icin basvuruyorsaniz orada yaptiginiz ilgili işleri soyleyin
Mesai yapmıyorum aksine günü gününe yapıyorum işleri ve tam yapıyorum

Okurken aklıma istediğiniz maaşı vermemek veya işe alsa dahi sizi mental olarak alt tabakada bırakmak için deneyiminizi b*kluyor gibi geldi ki iş ve ticari hayatta kullanılan bir taktikdir. Çok makul süre bir deneyiminiz var ,iş hayatına zamanlıca atilmişsınız demekki. O pozisyona gelmişlerse onlarda emin olun farkındadırlar.
Gerçekten hani maaş alayım gün bitsin mantığıyla çalışmadım dolu dolu ne öğrensem kâr mantığıyla bakıyorum iş hayatına

En yakınımda yaşadım bu durumu. Hayretler ötesindeyim.

Donanım ve tecrübe konusunda ötesi olmadığı halde, aynı sebepten işe almadılar. Üst pozisyonlar olmasına rağmen, sen bize çok fazlasın mesajı aldı. 1 sene iş bulamayınca sektör değiştirmek zorunda kaldı.

Tabi ardından pozisyonlara alınan kişileri görünce ok diyorsun. Mantık belli.

Burada iki ihtimal var

1. O kadar cok isi yapan(birbirine yakin konu olsa bile), bir konuda uzman olamaz, biz uzman ariyoruz

2. Biz gayet basit bir eleman ariyoruz, senin tecruben ve isteyecegin maas bizi asar

Gorustugun firmanin buyuklugune ve aradigi kisiye gore hangi secenegin dogru olduguna ancak sen cevap verebilirsin.

İşe alanları da anlamak lazım, insanlar dandik bir yerde birkaç işe aynı anda bakıp oraya örneğin hem ik hem profesyonel muhasebeci hem satış uzmanı hem müşteri ilişkileri uzmanı gibi abartı anlatımlarda bulunuyorlar. Oysa bir firma her işe adam yok diye koşmuş, koşmaya çalışmış birisi yerine, talep ettikleri konuda uzun süre tecrübe sahibi olmuş, işinin ehli insanlar arıyorlar. Cv leri amatörce dolduran insanlar yüzünden önyargı ve temkinlilik oluşuyor ister istemez. Çünkü her işe koştumcular bu her işin sadece en basic kısmından anlayıp temel ihtiyacı giderip anı kurtarabilmek babında yeterli olabiliyorlar

Selam kızlar.

1 firma da 2 yıldır sorumlu olarak çalışıyorum ancak tek kendi bölümüm değil 2-3 bölümlük iş yapıyorum toplamda da 6 sene iş deneyimim var yaşım 29 ama tam anlamıyla şu an olduğum bölümü tek başına idare eden benim. Bir yerle iş görüşmesine gittim. Cv’de de yer alıyor yaptığım işler.
Bana fazlasıyla deneyimlisiniz dedi karşımdaki adam ancak sanki böyle ben atıyormuşum gibi bir tavır sergiledi. 29 yaşında olup da gerçekten deneyimli olamaz mı bir insan. Bir yandan da olumsuz dönüş geldi ve fazlasıyla moralim bozuldu. Madem firma daha az deneyimli insan arıyorsa o zaman belirtmeliydi bence deneyiminiz bizim arayışımıza göre çok fazla diye 🤦🏼‍♀️
Ucuza calistiracaklari birini ariyorlardir

Af buyurun ama
Az paraya çalışacak salak arıyorum diyemedikleri için kibarca bunu söyleyebilmişler. Normal yani.

Bir yandan da şöyle olabilir,misal ben 39 yaşında olacağım yakında,fabrika müdürü olmak için yetersizim ama ,bölüm sorumlusu olmak için de fazla deneyimliyim. Onun gibi de düşünebilirsiniz

Back
X