deneyimli anneler yardım lütfen...

MAYSA_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2013
235
32
43
merhabalar hanımlar.konuyu yanlış yere açmış olabilirim ama yardım ve önerilerinizi bekliyorum...
13 aylık bi kızım var yeme konusunda hassasız.şuan 9.5 kiloyuz. ne yapacağımı şaşırdım son zamanlarda .bugün hemşiremizin tavsiyesiyle çörek otu yağı verdim bebeğime aç karına ardındanda püre kıvamalı çorbasını yedi... ancak sonrasında çok fena kustu.elim ayağım titredi oturdum ağladım.3 er saatlik aralıklarla besleniyoruz ama bir türlü kilo alamıyoruz.öneri ve deneyimlerinizi bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
susam yağı yazmışım anlayın artık kafamın dalgınlığını...çörekotu yağı...

Susam yagi midesini bulandirmistir ve agir gelmiş olabilir. Sabah kahvaltida tahin pekmez ve icine az susam karistirip o sekilde yedirebilirsin. Hatirladigim kadari ile kilo alimina uarfimci olabilir. Kendi doktoru yokmu ona sorsan keske

Susam yagi midesini bulandirmistir ve agir gelmiş olabilir. Sabah kahvaltida tahin pekmez ve icine az susam karistirip o sekilde yedirebilirsin. Hatirladigim kadari ile kilo alimina uarfimci olabilir. Kendi doktoru yokmu ona sorsan keske

kahvaltısında pekmez veriyorum ..susamı denemedim ama sanırım onuda kabul etmez midemiz...doktorumuz bir çok ek vitamin verdi son olarak süt karışımlı bir vitamin isim ama midemiz kabul etmiyor ardından kusuyoruz...tahlillerimiz normal ancak sorun kilomuz....

susam yağını dalgınlıkla yazmışım...çörekotu yağı 1 çay kaşığı verdim bugün ilk defa...onuda kustu..

öğün aralarımız 3-4 saat arayla ..bu süre zarfında su haricinde hiç bir şey yemek istemiyor kızım...öğünlrimizde çorba yoğurt muhallebi ne varsa bir çerez kasesi büyüklüğünde yiyiyoruz...bu şekilde bir beslenme düzenimiz var...kahvaltımız.1 tam yumurta 1 tatlı kaşığı pekmez,3 cici bebe,1 çay kaşığı tereyağıbaen avuç içi büyüklüğünde ekmek içi.çorbalarımızı koyu kıvamlı yapıyorum.

Merhabalar;
15 aylık bir kızım var.sağlık açısından sıkıntısı yoksa kan değeri felan normalse yani bu kadar düşmeyin üzerine.1 yaş sonrası kilo kayıpları normal oluyor.diş çıkarma durumuda var sanırım huzursuz olunca yemiyorlar.Mesala ben yemekle peşinden dolaşmam.yaparım yemezse zorlamam.Ben farkettimki bizim sıpaya özel çorba yapsam onu yemiyor.Bizim yediğimiz yemekleri tercih ediyor.akışına bıraktım düzene girdi şimdi.

herşeyimiz normal şükürler olsun .aynen söylediğinizi bende yaşıyorum kendisine yaptığım çorbayı ayırt ediyor sıpa.akşamları bizimle yemek yemek hoşuna gidiyor biraz ondan biraz bundan misali.tadımlık yani...
özellikle son zamanlarda kilomuz yüzünden çok bunaldım...ne yapacağımı şaşırdım...herkes normal diyor ama ayımıza göre az olduğu için çok bunaldım..

Kesin bilgi değil sadece gözlemlerimi yazıyorum. Gördüğüm kadarıyla püre ile beslenen çocukların sağlık ve yeme problemleri, kilo alamama gibi sorunlar oluyor. Taneli beslenenlerde pek problem olmuyor. Yengem 4 yaşına kadar püreyle besledi, köfteyi makarnayı bile robotta çekerdi, çok problemli, çok hasta olan kilo alamayn bir çocuk oldu 19 yaşında şimdi hala problemli. Ablam altı aylıkken pirzola verirdi kızının eline onun da hiç öyle problemleri olmadı. Çörek otu yağı ağır gelir çocuğa sanki, bi arkadaşım çayını veriyordu. Yarım çay kaşığı çörek otunu bi çay bardağı suda kaynatıp, bal ya da pekmez ekleyip biberonla veriyordu. Onun bebeğinin de maşallahı var.

Yemekleri sakın püre şeklinde vermeyin. İleride çok büyük beslenme bozukluklarına yol açıyor. Benim kuzenimin çocuğu şuan ilk okul son sınıf olmasına ragmen ne sert yiyecekleri yiyebiliyor ne de bir çorbada falan bir pürüz varsa onu içebiliyor. Elmaymış kızartma biftekmiş kesinlikle yemiyor. Yumurtasını bile annesi haşlayıp krem peynirle lapa yapıp yediriyor başka türlü yemiyor. Çok dikkatli olmanız lazım. Püre yedirceksenizde kesinlikle pürüzsüz yapmayın mutlaka içinde parçalar kalmalı

Yanlış hatırlamıyorsam 1 yaş civarı 10 olmasını gayet sağlıklı buluyor doktorlar, neden zayıf oldugunu düşünüyorsunuz?
Eğer iyi besleniyorsa, sağlık sorunu yoksa kilosu önemli değildir.

Kilo problemi her yasta var.kizim 6 yasinda 21 kilo.122 cm boy.cali fasulyesi gibi.yemek begenmez.
Oglum 19 aylik 15 kilo.mutemadiyen ac.ne bulsa yer.pure mevzusu kisiden kisiye degisir.oglum pure de yer pilav kofte de.kuru fasulye cacik salata bayilir.
Ek gidaya ilk gecis doneminden sonra sanirim yasina yakindi ben bizim yemeklerden yedirmeye basladim.tuzsuz pisirdim.onunkini ayirip bizimkine sonra kattim tuzu.pure yaptim.hic zorlanmadik.hazir mamalardan da yedi muhallebi vs.bugun kabak dolmasi yaparken kabagi gordu istedi agladi.ben de parmak gibi verdim.cig kabagi citir citiryedi.hala emziriyorum.
Kizimi da kampa aldim.dr bugun zayif dedi.zor olacak.miz miz biraz.oglanin istahinin 10 da biri bile yeter.
Bunlari ornek olsun diye yazdim.moral bozmak icin degil.yanlis anlama...

sebzeleri elimde hafif ezip elimden yemeği zeviyor pıtıcan..yemek sularına ekmek de banıp veriyorum...köfte ,et ve tavukta rondo yapmayınca yutamıyoruz....ve hemen gönlü dönüp kusuyor yavrum....kahvatımızıda yazdığım tüm gıdaları rondodan geçirip muhallebi gibi veriyorum....omlet vs birkaç lokmacıkda bırakıp yemiyor...

evet ağırda geldi yağ zaten...ama hemşiremizizn kızı da 11 aylık rahatlıkla verebilirsin dedi üzerine basarak...bir ümittir dedim verdim..yan etkiside yok deyince ... yalnız şöyle bir faydasını gördüm bağırsak 8kabızlık çeken bebişlere kullanılabilir)

kesinlikle bende bu şekilde yapmak istemiyorum ama şuan yeterki yesin modundayım....mesela bu akşam tavuk suyuna tavuklu sütlü şehriyeli çorba yaptım ama yine romdodan geçirdim...yoksa tavukları sakız gibi çiğneyip gönlünü döndürüyor....

akşam üzeri muhallebili bisküviyi yedi mesela...

Yanlış hatırlamıyorsam 1 yaş civarı 10 olmasını gayet sağlıklı buluyor doktorlar, neden zayıf oldugunu düşünüyorsunuz?
Eğer iyi besleniyorsa, sağlık sorunu yoksa kilosu önemli değildir.

yakınlarım normal diyor ama bu kusma olayı malesef aldığı gıdayı olduğu gibi dışarı atyor..buda gelişimini olumsuz etkiliyor kanatindeyim...
9.5 kiloyuz bugün tartıldık...

maşallah oğluşuna...evet iştahsız çocuk zor malesef...her iki şeklinide arkadaşlarımda gördüm...hem oğluşun gibi bebişler hemde kızın gibi...

bizim sorunumuz kusma olayı..hergün olmasada sık ve en önemli öğünümüz protein ağılıklı olanlarda oluyor bu ...buna üzülüyorum....birde öğün aralıklarımız 3 -4 saat bu çokmu diyorum..ama bu süre arasında hiç bir şey yemiyor versemde ara öğün olarak bunuda çıkarıyor ....

Son düzenleme:
Tahlilleri normal ve sağlık problemi yoksa üzülmeyin her çocuk iştahlı olmuyor yazdıklarınıza göre de bence yeterli besleniyor pekmezi verin ama tamamen el yapımı olmalı fabrikasyon yapımı olanların yarardan ziyade zararı oluyor ve tavuk suyu çorbalar yapın ayrıca mutlaka yağ olarak hakiki zeytinyağı kullanmalısınız

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

kiloya neden bukadar taktınız anlamış değilim benimde kızım 15 aylık ama 10 kilo şişko değil ama zayıfta değil o tablolara uymak zorunda değiliz oradaki değerler ortalama çocuğunuz sağlıklı ise bir sorun yok bence gereksiz şeylerle midesini bozmayın bence

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

öncelikle kızınızın sağlığı nasıl zayıf ama dinç neşeli hareketlimi yoksa gergin mızmız mı birde çok terlermi uyurken vs beslenme şekline gelince çörek otu bağışıklık için birebirdir ama bir iki damla en fazla mamasına katmanız yeterli olur iştahsızsa sipraktin şurup süper iştah açıyor vitamin şurubu benim kızım 15 aylık boyu 74 cm kilosu 13 şişko ve iştahlı bende bundan memnun deilim genetik babadan geliyor sağlıklı ise problem yapmayın bence

bi yazınızı yeni okudum kusuyor demişsiniz kusma doğuşdan itibrenmi var yoksa yenimi başladı bu arada ana besin olarak mama veriyormusunuz hala devam maması

şükürler olsun iyi sağlığımız....kırmızı görmüş boğa gibi diyorum bazen yerinde durmuyor...ve doğal olarak terliyorda bu sebeple...doktorumuz farklı vitaminler verdi dönüşümlü olarak kullanmaya çalıştım ancak midemiz hassa olunca çok istikrarlı olamadık ...
1-2 kg daha fazla olsa kilomuz daha iyi olacak diye düşünüyorum....elimden geldiğince gıdamıza dikkat ediyorum ama bu kusma olayı bitiriyor beni...

şükürler olsun sağlığımız iyi....pekmez sıkıntılı ama zeytin yağı gönül rahatlığıyla kullanıyorum...bugün kü çorbamız tavuksuyuydu içtik şükürler olsun...

bi yazınızı yeni okudum kusuyor demişsiniz kusma doğuşdan itibrenmi var yoksa yenimi başladı bu arada ana besin olarak mama veriyormusunuz hala devam maması

ek gıdaya geçtiğimiz dönemlerde başladı...hergün olmasada özellikle en önemli öğünlerimizde oluyor...mama olarak devam sütümüzü sabah ve gece yatarken içiyoruz...bazen gün içindede 1 kez içiyoruz..

benim kızımda kusuyo doktorlara gittim okadar bişeyi yok dediler sadece bi doktor inceledi bebek reflüsü dediğimiz şey var bu doğuşdan ta olabiliyor sonradanda sonra büyüdükçe geçiyor dedi devam maması normal aptamil di aptamil AR diye bi mama var kusan bebekler için eczanelerde satılıyo aynı mama hiç bi farkı yok sadece bu mamayı yaptıktan sonra bi kaç dk sonra katılaşmaya başlıyo yani bebek içince miydede katılaşıyor miydeye çok iyi geliyor o mama bide sade tahıl alıyorum yine aptamilin kepek 7 tane tahılın karışımı ekmek vs gibi şeyler yerine ondan yediriyorum mamasına 3 kaşık mama kaşığıyla yedikelrine göz kararı oda miydede katılaşıyor ve miydeye koruma sağlıyor sebzelerine herşeyine katıp yediriyorum böylelikle hem uzun süreli tok kalıyo hem kusmuyo sağlığı iyiymiş maşalah ben öyle çok ilaç vermedim miyde için çok verdiler ama geçene kadar böyle idare ediyorum o sipraktinide ablamdan gördüm onun kızıda çok iştahsızdı çok iyi gelmişti hala kulanıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…