Susam yagi midesini bulandirmistir ve agir gelmiş olabilir. Sabah kahvaltida tahin pekmez ve icine az susam karistirip o sekilde yedirebilirsin. Hatirladigim kadari ile kilo alimina uarfimci olabilir. Kendi doktoru yokmu ona sorsan keske
merhabalar hanımlar.konuyu yanlış yere açmış olabilirim ama yardım ve önerilerinizi bekliyorum...
13 aylık bi kızım var yeme konusunda hassasız.şuan 9.5 kiloyuz. ne yapacağımı şaşırdım son zamanlarda .bugün hemşiremizin tavsiyesiyle susam yağı verdim bebeğime aç karına ardındanda püre kıvamalı çorbasını yedi... ancak sonrasında çok fena kustu.elim ayağım titredi oturdum ağladım.3 er saatlik aralıklarla besleniyoruz ama bir türlü kilo alamıyoruz.öneri ve deneyimlerinizi bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler.
Merhabalar;
15 aylık bir kızım var.sağlık açısından sıkıntısı yoksa kan değeri felan normalse yani bu kadar düşmeyin üzerine.1 yaş sonrası kilo kayıpları normal oluyor.diş çıkarma durumuda var sanırım huzursuz olunca yemiyorlar.Mesala ben yemekle peşinden dolaşmam.yaparım yemezse zorlamam.Ben farkettimki bizim sıpaya özel çorba yapsam onu yemiyor.Bizim yediğimiz yemekleri tercih ediyor.akışına bıraktım düzene girdi şimdi.
merhabalar hanımlar.konuyu yanlış yere açmış olabilirim ama yardım ve önerilerinizi bekliyorum...
13 aylık bi kızım var yeme konusunda hassasız.şuan 9.5 kiloyuz. ne yapacağımı şaşırdım son zamanlarda .bugün hemşiremizin tavsiyesiyle susam yağı verdim bebeğime aç karına ardındanda püre kıvamalı çorbasını yedi... ancak sonrasında çok fena kustu.elim ayağım titredi oturdum ağladım.3 er saatlik aralıklarla besleniyoruz ama bir türlü kilo alamıyoruz.öneri ve deneyimlerinizi bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler.
Kesin bilgi değil sadece gözlemlerimi yazıyorum. Gördüğüm kadarıyla püre ile beslenen çocukların sağlık ve yeme problemleri, kilo alamama gibi sorunlar oluyor. Taneli beslenenlerde pek problem olmuyor. Yengem 4 yaşına kadar püreyle besledi, köfteyi makarnayı bile robotta çekerdi, çok problemli, çok hasta olan kilo alamayn bir çocuk oldu 19 yaşında şimdi hala problemli. Ablam altı aylıkken pirzola verirdi kızının eline onun da hiç öyle problemleri olmadı. Çörek otu yağı ağır gelir çocuğa sanki, bi arkadaşım çayını veriyordu. Yarım çay kaşığı çörek otunu bi çay bardağı suda kaynatıp, bal ya da pekmez ekleyip biberonla veriyordu. Onun bebeğinin de maşallahı var.
Yemekleri sakın püre şeklinde vermeyin. İleride çok büyük beslenme bozukluklarına yol açıyor. Benim kuzenimin çocuğu şuan ilk okul son sınıf olmasına ragmen ne sert yiyecekleri yiyebiliyor ne de bir çorbada falan bir pürüz varsa onu içebiliyor. Elmaymış kızartma biftekmiş kesinlikle yemiyor. Yumurtasını bile annesi haşlayıp krem peynirle lapa yapıp yediriyor başka türlü yemiyor. Çok dikkatli olmanız lazım. Püre yedirceksenizde kesinlikle pürüzsüz yapmayın mutlaka içinde parçalar kalmalı
Yanlış hatırlamıyorsam 1 yaş civarı 10 olmasını gayet sağlıklı buluyor doktorlar, neden zayıf oldugunu düşünüyorsunuz?
Eğer iyi besleniyorsa, sağlık sorunu yoksa kilosu önemli değildir.
Kilo problemi her yasta var.kizim 6 yasinda 21 kilo.122 cm boy.cali fasulyesi gibi.yemek begenmez.
Oglum 19 aylik 15 kilo.mutemadiyen ac.ne bulsa yer.pure mevzusu kisiden kisiye degisir.oglum pure de yer pilav kofte de.kuru fasulye cacik salata bayilir.
Ek gidaya ilk gecis doneminden sonra sanirim yasina yakindi ben bizim yemeklerden yedirmeye basladim.tuzsuz pisirdim.onunkini ayirip bizimkine sonra kattim tuzu.pure yaptim.hic zorlanmadik.hazir mamalardan da yedi muhallebi vs.bugun kabak dolmasi yaparken kabagi gordu istedi agladi.ben de parmak gibi verdim.cig kabagi citir citiryedi.hala emziriyorum.
Kizimi da kampa aldim.dr bugun zayif dedi.zor olacak.miz miz biraz.oglanin istahinin 10 da biri bile yeter.
Bunlari ornek olsun diye yazdim.moral bozmak icin degil.yanlis anlama...
herşeyimiz normal şükürler olsun .aynen söylediğinizi bende yaşıyorum kendisine yaptığım çorbayı ayırt ediyor sıpa.akşamları bizimle yemek yemek hoşuna gidiyor biraz ondan biraz bundan misali.tadımlık yani...
özellikle son zamanlarda kilomuz yüzünden çok bunaldım...ne yapacağımı şaşırdım...herkes normal diyor ama ayımıza göre az olduğu için çok bunaldım..
öncelikle kızınızın sağlığı nasıl zayıf ama dinç neşeli hareketlimi yoksa gergin mızmız mı birde çok terlermi uyurken vs beslenme şekline gelince çörek otu bağışıklık için birebirdir ama bir iki damla en fazla mamasına katmanız yeterli olur iştahsızsa sipraktin şurup süper iştah açıyor vitamin şurubu benim kızım 15 aylık boyu 74 cm kilosu 13 şişko ve iştahlı bende bundan memnun deilim genetik babadan geliyor sağlıklı ise problem yapmayın bence
kiloya neden bukadar taktınız anlamış değilim benimde kızım 15 aylık ama 10 kilo şişko değil ama zayıfta değil o tablolara uymak zorunda değiliz oradaki değerler ortalama çocuğunuz sağlıklı ise bir sorun yok bence gereksiz şeylerle midesini bozmayın bence
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
şükürler olsun sağlığımız iyi....pekmez sıkıntılı ama zeytin yağı gönül rahatlığıyla kullanıyorum...bugün kü çorbamız tavuksuyuydu içtik şükürler olsun...Tahlilleri normal ve sağlık problemi yoksa üzülmeyin her çocuk iştahlı olmuyor yazdıklarınıza göre de bence yeterli besleniyor pekmezi verin ama tamamen el yapımı olmalı fabrikasyon yapımı olanların yarardan ziyade zararı oluyor ve tavuk suyu çorbalar yapın ayrıca mutlaka yağ olarak hakiki zeytinyağı kullanmalısınız
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
bi yazınızı yeni okudum kusuyor demişsiniz kusma doğuşdan itibrenmi var yoksa yenimi başladı bu arada ana besin olarak mama veriyormusunuz hala devam maması
ek gıdaya geçtiğimiz dönemlerde başladı...hergün olmasada özellikle en önemli öğünlerimizde oluyor...mama olarak devam sütümüzü sabah ve gece yatarken içiyoruz...bazen gün içindede 1 kez içiyoruz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?