Cnm benim oğlumda 18 aylık 9.40 dı. Çok aşırı hareketli yemek yemek istemiyor. Bir ay öncesi kilo kaybediyordu sürekli,doktorumuz vitamin iğnesi ve iştah şurubu verdi bende buradaki arkadaşların tavsiyesini ile balık yağına başladım şuan biraz daha iyi ama yaşıtlarına göre çok zayıf... Birde benimkisi emdiği için yemek yemek istemiyor. Dün hemşiremiz emmen çocuklar böyle oluyor dedi sen emziriyor musun?
benim kızımda kusuyo doktorlara gittim okadar bişeyi yok dediler sadece bi doktor inceledi bebek reflüsü dediğimiz şey var bu doğuşdan ta olabiliyor sonradanda sonra büyüdükçe geçiyor dedi devam maması normal aptamil di aptamil AR diye bi mama var kusan bebekler için eczanelerde satılıyo aynı mama hiç bi farkı yok sadece bu mamayı yaptıktan sonra bi kaç dk sonra katılaşmaya başlıyo yani bebek içince miydede katılaşıyor miydeye çok iyi geliyor o mama bide sade tahıl alıyorum yine aptamilin kepek 7 tane tahılın karışımı ekmek vs gibi şeyler yerine ondan yediriyorum mamasına 3 kaşık mama kaşığıyla yedikelrine göz kararı oda miydede katılaşıyor ve miydeye koruma sağlıyor sebzelerine herşeyine katıp yediriyorum böylelikle hem uzun süreli tok kalıyo hem kusmuyo sağlığı iyiymiş maşalah ben öyle çok ilaç vermedim miyde için çok verdiler ama geçene kadar böyle idare ediyorum o sipraktinide ablamdan gördüm onun kızıda çok iştahsızdı çok iyi gelmişti hala kulanıyo
Halamin kizida sizin kiziniz gibiydi..ah ne cekti oyuzden..yemioduu.zayifffffffffff...kusuodu...zorla yedirioduu.buyudubebek gibihalen pesindeydii.simdidee yiyor masallah.ama gorseniz o kadarzayifkiiii..hani cocuklar icin satilan uzun bacakli sapkali bebekler varyaonlara benziyorrr..halam benzetiyor yaniiii..ama yemesi iyisimdiama zayif..colyak hastaligini arastirinderimmm.benim bir arkd.cocugunda ciktii...
sizlerin beslenme düzeniniz ne şekilde arkadaşlar...kaç saat arayla kaç öğün besleniyorsunuz...
amin canım..hepimize inşallah..biz emmiyoruz ne yazık ki.devam sütünü de sabah kalkınca ve gece yatarken veriyorum.ne kusuru sıpaların her şeyi güzel.Allah kolaylık versin canım bende şu yeme konusunda o kadar zorlanıyorum ki anlatamam. Beni görünce hiçbir şey yediremiyorum sadece ve sadece emmek istiyor. Azıcık tokluk hissedincede hiç bir şey yediremiyorum. Ama ben evde yokken babaannesi zeytin ve ekmekle kahvaltı yaptırmış. Öğlen çorba yedirmiş uyumuş uyanınca emzirdim.akşamüzeri biraz yemek yedirdik. Meyve yedi ve bir saat emdi uyudu. Benimkisi (kusura bakmayın) çok fazla dışkı yapıyor seninde öylemi
malesef devam sütü içiyoruz canım.balık yağı vitamin kulandık bir süre ama bıraktık...midemizmi hassa bilemedim.doktorumuz her şey normal diyor tahlil ultrason vs .takviyeler veriyor ama 1 -2 yemeden içmeden sonra bırakmak zorunda kalıyorum...
aptamil 4 kullanıyorum...bunu deniyeyim bakalım inşalah iyi gelir...reflü konusunda doktorumuz hiç birşey söylemedi...sadece tahliller ve ultrason muayeneden sonra takviye mama verdi okadar.
saat 8.30 -9 arası çorbamızı içtik.saat 11.30sütümüzü içtik ve yine aynı şekilde çorbayıda sütüde çıkardı yine.beyninm durdu sanki.
Anne sütü aliyomu ?
Bide bu yaşta olabilir dis cikartiyosa o cok istahsizlik yapiyo benim oglumda öyleydi 10 kiloydu bebekligi şişman olmasına rağmen o dönem çok kilo Verdi.
Hep öyle kalmaz Uzme kendini düzelir sonra Allah tüm annelere sabır versin ...
İnş.cnm kısa zamanda atlatırsınız.malesef emmiyoruz...doktorumuza reflü konusunu danışıp artık sabırla düzelmeyi bekleyeceğim...sadece ve sadece yediğini çıkarmasın yavrum sağlıklı olsun inşallah tek dileğim bu.
sonuçlarımız normal şükürler olsun.ama reflü konusunda tekrar konuşacağım.yediklerimizi söyleyince doktorumuz normal dedi bize.artık bende kendimde arar oldum sorunu...kase bitiyoya seviniyorum ya son kaşık son kaşık yapıyorum .ama 3-4 saat midesi alır acıkmıştır diyorum ve sonuç yine ben üzülüyorum...Cnm eğer tahlil ve ultrason sonuçlarında reflü çıkmamışsa çok fazla mı ısrar ediyorsun acaba?Arkadaşımın oğlumda sürekli yediklerini çıkarıyordu. Tahlil sonuçlarında reflü çıkmamıştı.doktor bebeğin günlük menüsüne bakınca bunlar bebeğin midesine çok ağır gelir demişti.
inşallah canım...İnş.cnm kısa zamanda atlatırsınız.
merhabalar hanımlar.konuyu yanlış yere açmış olabilirim ama yardım ve önerilerinizi bekliyorum...
13 aylık bi kızım var yeme konusunda hassasız.şuan 9.5 kiloyuz. ne yapacağımı şaşırdım son zamanlarda .bugün hemşiremizin tavsiyesiyle çörek otu yağı verdim bebeğime aç karına ardındanda püre kıvamalı çorbasını yedi... ancak sonrasında çok fena kustu.elim ayağım titredi oturdum ağladım.3 er saatlik aralıklarla besleniyoruz ama bir türlü kilo alamıyoruz.öneri ve deneyimlerinizi bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler.
sebzeleri elimde hafif ezip elimden yemeği zeviyor pıtıcan..yemek sularına ekmek de banıp veriyorum...köfte ,et ve tavukta rondo yapmayınca yutamıyoruz....ve hemen gönlü dönüp kusuyor yavrum....kahvatımızıda yazdığım tüm gıdaları rondodan geçirip muhallebi gibi veriyorum....omlet vs birkaç lokmacıkda bırakıp yemiyor...
evet ağırda geldi yağ zaten...ama hemşiremizizn kızı da 11 aylık rahatlıkla verebilirsin dedi üzerine basarak...bir ümittir dedim verdim..yan etkiside yok deyince ... yalnız şöyle bir faydasını gördüm bağırsak 8kabızlık çeken bebişlere kullanılabilir)
kesinlikle bende bu şekilde yapmak istemiyorum ama şuan yeterki yesin modundayım....mesela bu akşam tavuk suyuna tavuklu sütlü şehriyeli çorba yaptım ama yine romdodan geçirdim...yoksa tavukları sakız gibi çiğneyip gönlünü döndürüyor....
akşam üzeri muhallebili bisküviyi yedi mesela...
yakınlarım normal diyor ama bu kusma olayı malesef aldığı gıdayı olduğu gibi dışarı atyor..buda gelişimini olumsuz etkiliyor kanatindeyim...
9.5 kiloyuz bugün tartıldık...
böyle şeyler yapmayın lütfen. bence çocuğun kilosuna müdahale etmeyin. çok hareketli bir çocuksa zaten yavaş kilo alıcaktır. susam yağı balık yağı gibi şeyler ilersi için zararlı maalesef. obeziteye damar tıkanıklığı ve damar sertliğine neden oluyor. bir çocuk yiyor ve yediğini öğütüp normal tuvalet ihtiyaçlarını gideriyorsa sıkmayın canınızı. mutlaka yemesi artacaktır ilerde. benim büyük kızımda 5 aylıktı. kontrole götürdük kilo alımı zayıf dedi doktor mama başlayın dedi. başladık başlamaz olsaydık. çocuk emmeyi de bıraktı sadece mama yer oldu. diğer yiyecekleri kabul etmedi. ve 2,5 yaşına kadar sadece mamayla beslendi. sonra şükür ki düzeldi yemesi içmesi şimdi herşeyi yer. küçüğünde ise doktora götürdük gene kilo alımı yavaş ek gıdaya geçelim dediler inat ettim 5 aylık olana kadar süt dışında bişey vermedim. 27 ay emdi kızım ve meyveyi sebzeyi ablasına göre daha da çok yer. bence eline elma armut verin kemirsin. hiç yapay bişey vermeyin. o 3 saat olayı da hikaye bence. çocuk iyce acıkıp yerse yiyor. yoksa az daha az daha yedireyim diye uğraştıkça hem siz yorulursunuz hem bebeğinizin miğdesi bulanır kusar. 2 sene çektim o kusmaları allah kolaylık versin ama bence zorlamayın. benim kızlarım sizinkilerden de düşük kilolulardı o aylarda. şimdi diğer arkadaşlarıyla aynılar. hem çok kilolu olmalarına da gerek yok obezite heryeri sarmış zaten.
malesef emmiyoruz...doktorumuza reflü konusunu danışıp artık sabırla düzelmeyi bekleyeceğim...sadece ve sadece yediğini çıkarmasın yavrum sağlıklı olsun inşallah tek dileğim bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?