- 15 Nisan 2018
- 952
- 1.176
- 63
- 36
- Konu Sahibi Pembekoala35
-
Bende aynı dertten muzdarip im bu ara bi başlıyayım diyorum ama hiç umudum yokkizim biraksa kurban kesicem nerdeyse o derece umutsuzum
Aradığım örnek :) nasıl öğrettiniz acaba benim oğlumda aynı şuan pek konuşamıyor anne, baba gerekli bir kaç kelime söylüyor sadece.Bu çocuktan çocuğa farklılık gösterir oğlum cümle bile kuramazken bir haftada öğrendi. Geç konuştu zaten tam iki yaşındaydı.kızımda algısı konuşması çok iyi olmasına rağmen aylarca uğraştım çok zor günlerdi ve büyük sabır gerektiriyor
Geçen de eşim bez fiyatlarından bahsediyordu çok pahalanmış diye ki a..1 fiyatıydı yaniAradığım örnek :) nasıl öğrettiniz acaba benim oğlumda aynı şuan pek konuşamıyor anne, baba gerekli bir kaç kelime söylüyor sadece.
Bez fiyatları aldı başını gidiyor. 1haftada 1paket kullanıyoruz.
Tesekkür ederim şuan hayattaki tek amacım alıştırmak ama bakalım nasıl olucak ümitsizim, dertliyim, kederliyimGeçen de eşim bez fiyatlarından bahsediyordu çok pahalanmış diye ki a..1 fiyatıydı yanibenim oğlum da aynı şekildeydi inanın anne bana tuvalete tatim derdi o derece ilk lazımlık soğuk oluyor çocuk ürküyor biraz bir gün deneyin her annenin yaptığı gibi siz klozete o lazımlığa siz ıkının tuvalet yapıyormuş gibi yapın çocuk öyle öyle kavrıyor halıları kaldırın bence aslında yaz mevsimi bu şeyler için daha uygun daha rahat olur çocuk bezi tamamen çıkartın bence ben öyle yapıyordum tabii ufak tefek kazalar oluyor ama sabretmeniz lazım kabızlık yaşayabilir biraz bir de kakasını ilk yaptığında çok mutlu olduğunuzu belirtin ki eminin yaparsınız bazı çocuklar kakasını görünce korkabiliyor ilk tepkileri böyle olabiliyor yani zor olacak ama başaracaksınız unutmayın
Bu çocuktan çocuğa farklılık gösterir oğlum cümle bile kuramazken bir haftada öğrendi. Geç konuştu zaten tam iki yaşındaydı.kızımda algısı konuşması çok iyi olmasına rağmen aylarca uğraştım çok zor günlerdi ve büyük sabır gerektiriyor
Kendi istemezse hic israr etmeyin. Benim oglum da 2016 subat dogumlu herkes aa cok gec kalmis yazın illa alistir dedi ama oglum asla bezsiz durmayi kabul etmedi ben de ısrar etmedim. Donem basinda bezli kabul eden bir krese basladi. 3 ay kadar oncesinde annem bak bu bez son paket artik marketler bez satmiyormus bu paket bitince tuvalette gidecegiz tamam mi dedim yorum yapmadi 2 3 gune bir de bak su kadar bezin kaldi diye gisteriyordum. Bi pazar gunu annem 2 tane bezin kaldi bunlari da acil durumlar icin mi saklasak bugun bezsiz dursan da dedim tamam olur dedi. O gun 2 3 kez idrarini kacirdi. Sanirim o gece de kacirdi. Ertesi gun okulda 2 kez kacirmis aksam evde hic kacirmadi. Ertesi gun 1 kez kacirmis aksam da kacirmadi ve o son oldu. Son kalan 2 bez hala duruyor :) tabi ki arada ufak yetistirememe falan oluyor veya cok hasta oldugu gecelerde kacirsidi oldu ama olur o kadar yani. Siz de hazirsa deneyin yoksa erteleyin derim.herkese iyi aksamlar,
yine kizimin tuvalet aliskanligi konusuyla karsinizdayim.bu donem bi bakici bulduk esimin akrabasi.cok guzel anlastik sevdik birbirimizi ayni sekilde kizimda sevdi fakat ailevu bi sorun nedeniyle bu donem bakamayacagini belirtti.bizde anlayisla karsiladik sonucta bakmak zorunda degil.neyse bu donem kizimi esimin is yerinde yeni acilan bi krese gondermeyi planliyoruz.ogretmeni ortami falan cok guzel tek sorun kizimin tuvalet aliskanligi yok.okula 1 ay sonra baslayacak bende bu hafta tuvalet aliskanligi icin adim aticam.daha once denedik malesef kizim istemedi.su durumda 1ay icinde ogrenirse cok iyi olur.cunku bezli olmasi okulda sorun teskil edebilir.sizce 1aylik surede alisir mi bu konuda hic cesaretim yok yine basarisiz oluruz diye dusunuyorum.
Tuvalet eğitimine kızınızın da sizin de psikolojik olarak hazır olmanız gerekir. Öncelikle 1 ayda öğrenmesi lazım diyerek sınır kıymayın bu sizi strese sokar kızınız bunu hissederse süreç daha da uzar.herkese iyi aksamlar,
yine kizimin tuvalet aliskanligi konusuyla karsinizdayim.bu donem bi bakici bulduk esimin akrabasi.cok guzel anlastik sevdik birbirimizi ayni sekilde kizimda sevdi fakat ailevu bi sorun nedeniyle bu donem bakamayacagini belirtti.bizde anlayisla karsiladik sonucta bakmak zorunda degil.neyse bu donem kizimi esimin is yerinde yeni acilan bi krese gondermeyi planliyoruz.ogretmeni ortami falan cok guzel tek sorun kizimin tuvalet aliskanligi yok.okula 1 ay sonra baslayacak bende bu hafta tuvalet aliskanligi icin adim aticam.daha once denedik malesef kizim istemedi.su durumda 1ay icinde ogrenirse cok iyi olur.cunku bezli olmasi okulda sorun teskil edebilir.sizce 1aylik surede alisir mi bu konuda hic cesaretim yok yine basarisiz oluruz diye dusunuyorum.
Tuvalet eğitimi,çocuk fiziksel ve duygusal olarak hazır olduğunda ve gece-gündüz ayırmadan bütün şekilde verilmeli.gunduze alissinda geceyi istemem simdilikkizim hic bir sekildr istemiyor bez acmamizi bende cok korkuyorum.siz nasil yontemler denediniz
tabiki onceligim her ikisinden de kesmekTuvalet eğitimi,çocuk fiziksel ve duygusal olarak hazır olduğunda ve gece-gündüz ayırmadan bütün şekilde verilmeli.
Gece bez bağlanmasını önermiyorum çocuklarla çalışan bir uzman olarak.
O kadar büyük laf etmeyin bence, adak olurkizim biraksa kurban kesicem nerdeyse o derece umutsuzum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?